Varsoviamoda Avis 96

TrustScore 2.5 sur 5

2,7

Noté 3 sur 5 étoiles

Zakupy w porządku, choć z drobnymi uwagami. Drapowane bluzki i sukienki maxi wyglądają elegancko, ale jedna sukienka kopertowa miała nieco dziwny krój. Kurtki i płaszcze są funkcjonalne, choć nie robi... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Całkiem przyzwoicie, choć nie bez wad. Bluzki i sukienki pasują, ale jedna sukienka maxi była trochę za długa. Płaszcz i kurtka są praktyczne, ale mogłyby być cieplejsze. Buty codzienne są wygodne, al... Voir plus

Coordonnées de contact

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Omijać z daleka

Zero: ale nie ma takiej opcji więc jedna gwiazdka. Omijajcie sklep z daleka. Chiński sprzedawca. Kolor sukienki zupełnie niezgodny ze zdjęciem (pomarańczowa zamiast złotej). Najbardziej rozbawili mnie prośbą o wykonanie zdjęcia towaru jak poprosiłam o zwrot. Maile na 100% idą z czatbota i ich odpisywanie tutaj również. Odsyłam sukienkę do Holandii na wskazany do kontaktu adres listem poleconym. Obawiam się, że nie odzyskam pieniędzy. Nie dostałam od nich paragonu ani faktury co jest wogóle nie od przyjęcia!.

9 février 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że cała sytuacja wywołała u Pani tyle rozczarowania. Rozumiemy obawy związane z niezgodnością koloru produktu, procesem zwrotu oraz komunikacją.
Prośba o zdjęcia produktu jest standardowym elementem procedury reklamacyjnej i służy weryfikacji zgłoszenia. Chcemy również wyjaśnić kwestię zwrotu oraz dokumentów sprzedaży. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta, z podaniem numeru zamówienia oraz informacji o nadanej przesyłce zwrotnej, abyśmy mogli sprawdzić status sprawy i przekazać dalsze szczegóły dotyczące zwrotu środków.

Noté 3 sur 5 étoiles

Produkt wygląda dobrze i jest zgodny z…

Produkt wygląda dobrze i jest zgodny z opisem, jednak krój nie do końca mi odpowiadał. Dodatkowo dostawa trwała dłużej niż się spodziewałam. Ogólnie w porządku, ale raczej bez efektu „wow”

7 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że produkt był zgodny z opisem i wyglądał dobrze. Dziękujemy również za szczerą uwagę dotyczącą kroju oraz całego wrażenia — takie opinie pomagają nam ulepszać ofertę i obsługę. Pozdrawiamy, Zespół Varsovia Moda

O/10 oszuści nic nie kupujcie

O/10 oszuści nic nie kupujcie, zamówiłam dwie sukienki a przyszła jedna i zupełnie inna, tragedia, wyglądała jak kawałek szmaty wycięty z ceraty, po prośbach o zwrot pieniędzy kontakt się urwał, nic nie kupujcie!!!

2 février 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że otrzymane zamówienie było niekompletne i niezgodne z ofertą. Rozumiemy, jak frustrująca jest taka sytuacja oraz brak dalszego kontaktu.
Chcemy to pilnie wyjaśnić. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta wraz z numerem zamówienia oraz informacją, jakiego produktu zabrakło, abyśmy mogli zweryfikować sprawę i zaproponować rozwiązanie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Ta firma to chyba ściema. Proszą o bezpośredni kontakt a nikt nie odbiera telefonów nikt nie oddzwania. Na maile też nie odpowiadają. A wiadomości o zamówionym towarze zero.

Bardzo długo czekam na zamówiony i zapłacony towar.
Pisze maile, co z przesyłką i zero odpowiedzi.
Zaczynam się bać

6 février 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i przepraszamy za brak odpowiedzi oraz opóźnienie. Rozumiemy, że taka sytuacja może budzić niepokój.
Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta wraz z numerem zamówienia, abyśmy mogli sprawdzić status przesyłki i wrócić do Pani/Pana z konkretną informacją. Zajmiemy się tym priorytetowo.

Noté 1 sur 5 étoiles

Chłam i problemy ze zwrotem.

Bardzo długi czas oczekiwania.
Buty jakie otrzymałam paskudnie śmierdziały gumą. Zamówiłam rozmiar 40 i taki był na butach, a rzeczywiście to rozmiar 38. Chciałam zwrócić, ale w czasie brdzo długiej korespondencji związanej ze zwrotem ciągle dostawałam idiotyczne propozycje, a to, że mam zostawić je sobie ( po co skoro za małe),a oni prześlą mi nowe większe tylko za koszt przesyłki za ponad 40 zł, ( czyli buty są warte jakie 30 zł, a nie 160 jak zapłaciłam),a to, że zwrócą mi 20% ceny i dalej mam je zostawić i jeszcze kilka innych propozycji żebym tylko nie odsyłała. W końcu po długiej wymianie maili podali adres zwrotu do Chin oczywiście na mój koszt. Na przesyłce w przypadku nie odebrania towaru był adres zwrotu Komorniki, mnie kazali przesyłać do Chin. Robili wszystko żebym nie zwracała. Jeśli komuś udało się kupić coś u nich w dobrej jakości i rozmiarze to gratuluję. Ja całkowicie się zraziłam. Będę wszystkich ostrzegać przed tą firmą, tym bardziej, że na rynku jest wiele innych sklepów, które nie robią problemów ze zwrotem, a cena jest adekwatna do jakości.

31 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że całe doświadczenie związane z zamówieniem było dla Pani tak negatywne. Rozumiemy frustrację wynikającą z nieprawidłowego rozmiaru, jakości produktu oraz długiej i skomplikowanej korespondencji dotyczącej zwrotu.
Nie jest to standard obsługi, do którego dążymy. Chcemy tę sprawę ponownie zweryfikować i sprawdzić, czy możliwe jest zaproponowanie realnego rozwiązania. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta wraz z numerem zamówienia, abyśmy mogli jeszcze raz przeanalizować zgłoszenie.

Noté 3 sur 5 étoiles

Bluza jest okej jakościowo i nadaje się…

Bluza jest okej jakościowo i nadaje się do codziennego noszenia, ale rozmiar wypada trochę inaczej niż się spodziewałem. Sam produkt jest w porządku, jednak czas realizacji zamówienia mógłby być krótszy.

31 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię. Cieszymy się, że bluza jest w porządku jakościowo i sprawdza się do codziennego noszenia. Dziękujemy również za uwagę dotyczącą rozmiaru oraz czasu realizacji — takie uwagi pomagają nam w dalszym ulepszaniu oferty i obsługi. Pozdrawiamy, Zespół Varsovia Moda

Oszuści

Oszuści, towar przyszedł po długim czasie oczekiwania. Sweter okazał się w innym rozmiarze.
Zamawiałam rozmiar M a dostałam S.
Towar tandetny, słabej jakości.
Dziś mija piąty dzień od zgłoszenia reklamacji i nikt nie reaguje.
Na prośbę o nr telefonu czy adres gdzie można odesłać towar nikt nie reaguje.
Nazwa firmy VARSAVI Warszawa sugeruje, że siedziba firmy to Warszawa. Chyba o to chodzi by klienta wprowadzić w błąd.
Omijajcie firmę szerokim łukiem.
Mam dziecko z autyzmem pod opieką , dla mnie każda złotówka ma znaczenie.
Dałam się nabić w butelkę, nabrałam się na obniżkę ceny.
Zdjęcia odzieży w internecie były piękne a w rzeczywistości to chłam sztuczny.

23 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że otrzymane zamówienie nie spełniło Pani oczekiwań. Rozumiemy, jak trudna i stresująca jest taka sytuacja, zwłaszcza gdy doszło do pomyłki w rozmiarze oraz braku odpowiedzi na zgłoszenie.
Nie jest to standard, do którego dążymy. Prosimy o pilny kontakt z naszym działem obsługi klienta, z podaniem numeru zamówienia oraz informacji o otrzymanym rozmiarze, abyśmy mogli zweryfikować sprawę i zaproponować konkretne rozwiązanie. Każde zgłoszenie reklamacyjne jest przez nas sprawdzane indywidualnie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Dropshipping z Chin za 5x wiecej…

Dropshipping z Chin za 5x wiecej PLN-ow. Małe rozmiary i slaba jakosc.

27 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i przykro nam, że produkt nie spełnił Pani/Pana oczekiwań pod względem jakości i rozmiaru. Rozumiemy rozczarowanie i traktujemy takie uwagi bardzo poważnie.
Zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszym działem obsługi klienta z podaniem numeru zamówienia, abyśmy mogli sprawdzić sprawę i zaproponować możliwe rozwiązanie. Każde zgłoszenie analizujemy indywidualnie.

Jedno wielkie oszustwo

Jedno wielkie oszustwo. Bluzka nie odpowiada zamówieniu ani wygląd ani rozmiar (XL to w rzeczywistości S)Prośbą o adres zwrotu to wymiana kilkunastu e-maili poczym okazuje się że najpierw trzeba wysłać im zdjęcie zakupionego towaru a następnie zrobić zwrot do Chin...Towar wysyłka zHolandii więc koszt wysyłki do Chin to ok 200zl..Szkoda nerwów,nie polecam zakupów w tym sklepie to oszustwo

26 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie był zgodny z zamówieniem pod względem wyglądu oraz rozmiaru. Rozumiemy, że taka sytuacja jest bardzo frustrująca, zwłaszcza gdy proces reklamacyjny wymaga dodatkowych kroków.
Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta wraz z numerem zamówienia oraz zdjęciami otrzymanego produktu, abyśmy mogli zweryfikować zgłoszenie i przedstawić możliwe rozwiązanie. Każdą sprawę analizujemy indywidualnie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Zdjęcia towaru w sklepie żywcem…

Zdjęcia towaru w sklepie żywcem przeniesione ze znanej platformy zakupowej z Chin, wydaje się że z wykorzystaniem AI. Reklamacja dramat. Telefon się nie odzywa, email obsługiwany przez AI. Chociaż firma zarejestrowana w Holandii nie stosuje się do przepisów UE. Odsyłka towaru niezgodnego z umową na koszt zamawiającego do Chin. Gdy towar nie będzie Wam odpowiadał zwrot będzie nieopłacalny bądż nie uzyskacie potwierdzenia że tam dotarł. Do kosztów zakupu tandety dojdzie kilkadziesiąt złotych za zwrot.

21 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i przykro nam, że ma Pan/Pani takie doświadczenie. Rozumiemy frustrację i traktujemy takie zgłoszenia bardzo poważnie.
Chcemy to wyjaśnić i pomóc w rozwiązaniu sprawy możliwie najszybciej. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz krótkiego opisu problemu (może być w odpowiedzi na e-mail lub przez formularz kontaktowy), abyśmy mogli sprawdzić zgłoszenie i zaproponować konkretną opcję rozwiązania.
Jeśli chodzi o zwrot, zasady są zawsze podawane w naszej polityce zwrotów, a koszty odesłania zależą od wybranej metody wysyłki. Zależy nam jednak, aby każdy przypadek rozpatrywać indywidualnie i znaleźć najrozsądniejsze rozwiązanie.

Nie polecam Firmy

Odbiór 20.01.2026 - zamówienie złożono 02,01,2026r. długi czas oczekiwania - nie z winy dostawcy.
Jakość przeciętna. Towar oczyszczono z metek, nie wiadomo kto jest producentem.
NIE POLECAM !!!

20 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i przykro nam, że czas realizacji oraz produkt nie spełniły Pani/Pana oczekiwań. Rozumiemy, że dłuższe oczekiwanie na przesyłkę jest niekomfortowe.
Jeśli chodzi o metki, zależy nam na tym, aby każdy produkt był przygotowany zgodnie ze standardem, dlatego chętnie sprawdzimy tę sytuację. Prosimy o przesłanie numeru zamówienia oraz zdjęć otrzymanego produktu na nasz e-mail kontaktowy, abyśmy mogli to zweryfikować i zaproponować odpowiednie rozwiązanie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Uwaga! To oszuści i pośrednicy w handlu chińskim towarem

Zamówiona sukienka jest dramatycznie niskiej jakości i zupełnie inna niż w ofercie sklepu i sprzedają chińskie śmieci tylko jako pośrednik. Zgłoszona została reklamacji z tytuł niezgodność towaru z umową a firma chce żeby paczkę odesłać do Chin na własny koszt, a w przypadku takiej reklamacji sprzedający nie ma prawa obciążać klienta kosztami zawrotu. Niestety nie chcą mi też zwrócić pieniędzy. Firma zarejestrowana jest w Holandii więc do tamtejszego urzędu ochrony konsumenta zgłaszam sprawę.

14 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Pani/Pana oczekiwań. Rozumiemy, że w takiej sytuacji jest to bardzo frustrujące i zapewniamy, że nie jest to standard, do którego dążymy.
Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta, abyśmy mogli jak najszybciej wyjaśnić sprawę i zaproponować rozwiązanie. W wiadomości prosimy o podanie numeru zamówienia oraz przesłanie zdjęć otrzymanego produktu (wraz z krótkim opisem, co dokładnie różni się od oferty).

Systemowe naciąganie na zwroty

Uważajcie na ten sklep. Mechanizm jest prosty: kupujesz produkt, a gdy chcesz go oddać, dostajesz adres w prowincji Guangdong. Koszt wysyłki z Polski do Chin jest absurdalny, na co sklep liczy, proponując w zamian zatrzymanie towaru za groszowy zwrot (20%). To celowe działanie mające uniemożliwić konsumentowi prawo do odstąpienia od umowy. Jakość sukienki również znacznie odbiega od tej ze zdjęć. Unikajcie szerokim łukiem!”

12 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i przykro nam, że Pani/Pan jest niezadowolony/a z zamówienia oraz całego procesu. Rozumiemy, że kwestia zwrotu i kosztów wysyłki może być problematyczna.
Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta i podanie numeru zamówienia, abyśmy mogli sprawdzić szczegóły sprawy i zaproponować rozwiązanie. Jeśli produkt odbiega od opisu lub zdjęć, prosimy również o przesłanie zdjęć otrzymanego produktu — pozwoli nam to zweryfikować zgłoszenie i wrócić z konkretną odpowiedzią.

Towar podłej jakości

Bardzo żałuję zakupu w tej firmie !!!!!!! Na zdjęciu sukienka śliczna i elegancka a po otrzymaniu po dość długim czasie przesyłki WIELKIE rozczarowanie sukienka wyglądała jakby była uszyta z worka jutowego !!!!! Teoretycznie możliwy zwrot okazał się tylko farsą ponieważ po dłuższej korespondencji okazało się iż firma zobowiązała się za drobną opłatą czyli koszt wysyłki przesłać mi inny produkt ale NIE W MOIM ROZMIARZE i tu rodzi się pytanie schudnąć czy przytyć 👿👿👿??? . Ogólnie oceniając firmę Varsovia Moda w skali od 0 do 10 😡-5😡 CZYLI DNO !!!!!!!!!

13 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię i bardzo nam przykro, że zamówienie oraz otrzymany produkt nie spełniły Pani oczekiwań. Rozumiemy rozczarowanie, zwłaszcza jeśli produkt wygląda inaczej niż na zdjęciach, a czas dostawy był dłuższy niż zakładano.
Chcemy wyjaśnić tę sytuację i znaleźć realne rozwiązanie. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta oraz podanie numeru zamówienia i zdjęć otrzymanego produktu, abyśmy mogli zweryfikować sprawę i zaproponować odpowiednie dalsze kroki.

Oszuści!!!

Oszuści!!!
Nigdy nie kupujcie u nich! Stracicie tylko pieniądze!
Produkt niezgodny z opisem!
Pomimo niekompletności paczki (brak 1 produktu) i od razu zgłoszenia rezygnacji- wysłano produkt.

8 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za opinię. Przykro nam, że otrzymane zamówienie nie spełniło Pani/Pana oczekiwań oraz że wystąpił problem z brakującym produktem. Rozumiemy, że taka sytuacja jest bardzo nieprzyjemna.
Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta oraz podanie numeru zamówienia i informacji, którego produktu zabrakło w paczce. Zweryfikujemy sprawę i wrócimy z konkretnym rozwiązaniem.

Noté 1 sur 5 étoiles

Piszę tutaj, bo nie mam kontaktu z firmą

Piszę tutaj, ponieważ pod podanym na stronie nr telefonu do firmy włącza się informacja "nie ma takiego numeru, a już ponad tydzień czekam na odpowiedź na moje zgłoszenie wysłane przez formularz (zamówienie #4368
Chodzi o zwrot kurtki, która nie spełniła moich oczekiwań. Zastanawiam się czy mam w ogóle szansę na zwrot pieniędzy?

12 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Dziękujemy za wiadomość i przepraszamy za brak odpowiedzi oraz problemy z kontaktem. Rozumiemy, że taka sytuacja jest bardzo frustrująca.
Oczywiście ma Pani/Pan możliwość zwrotu. Prosimy o bezpośredni kontakt z naszym działem obsługi klienta oraz potwierdzenie numeru zamówienia #4368 (najlepiej również z adresu e-mail użytego przy zakupie), abyśmy mogli od razu odnaleźć zgłoszenie i przekazać dalsze kroki zwrotu.

Chińskie produkty

Przestrzegam, omijajcie tą firmę z daleka, siedzibę ma teoretycznie w Holandii Roelensteeq 13, ale zwroty są na adres do Chin, ciuchy były bez metek i w najgorszej chińskiej jakości, podszywa się pod Polską firmę a to zwykły chiński scam.

9 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Przykro nam, że zakup nie spełnił Pana/Pani oczekiwań.
Chcielibyśmy wyjaśnić tę sytuację i sprawdzić, co dokładnie się wydarzyło.
Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta oraz podanie numeru zamówienia. Dzięki temu będziemy mogli dokładnie sprawdzić sprawę i zaproponować odpowiednie rozwiązanie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Wracam z aktualizacja i to jest jakaś…

Wracam z aktualizacja i to jest jakaś porażka zamówienie złożone 4 grudnia jest 9 stycznia paczki jak nie ma tak nie było . Próbowałam odzyskać pieniądze ale niestety bez skutku
I nie wiem czy sprzedawca zdaje sobie sprawę ale to jest oszustwo
Nie akceptuję tego typu działań. Jestem gotowa dochodzić swoich praw wszelkimi dostępnymi środkami, również na drodze prawnej. Każde działanie ma swoje konsekwencje.
W przypadku dalszego braku realizacji zobowiązania sprawa zostanie zgłoszona do UOKiK oraz Rzecznika Praw Konsumenta,
skierowana na drogę postępowania sądowego,
a także rozważę złożenie zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa z art. 286 §1 Kodeksu karnego (oszustwo).
Traktuję tę wiadomość jako ostateczne przedsądowe wezwanie do zapłaty.
Brak realizacji zamówienia oraz brak zwrotu środków stanowi naruszenie art. 535 oraz art. 471 Kodeksu cywilnego oraz art. 31 ustawy o prawach konsumenta. W przypadku dalszego braku reakcji sprawa zostanie zgłoszona do UOKiK oraz organów ścigania.
Art. 491 §1 KC
Jeżeli jedna ze stron dopuszcza się zwłoki ( od 30 dni jeśli nie było takiej informacji wcześniej ) druga może odstąpić od umowy.
Dlatego czekam na zwrot środków .

9 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Przykro nam, że zamówienie nie zostało jeszcze dostarczone i że sytuacja ta wywołała tak duże niezadowolenie.
Chcielibyśmy dokładnie sprawdzić status zamówienia i wyjaśnić, na jakim etapie obecnie się znajduje.
Uprzejmie prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta oraz podanie numeru zamówienia. Pozwoli nam to zweryfikować sprawę i zaproponować możliwe rozwiązanie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Nigdy w życiu w tej firmie!!!

Ludzie ! Nie kupujcie nic z tej firmy! Nie dość że buty wyglądały na zdjęciu inaczej niż na żywo to od 4 miesięcy walczę o zwrot pieniędzy z tą firmą! Odsyła sie towar za granicę ( co jest cenowym oszustwem a jakoś produkty są wysyłane z Polski) to jeszcze ciągle prosi sie o zwrot pieniędzy a firma kłamie ze nie otrzymala nadal paczki...! Dramat!

8 janvier 2026

Réponse : Varsoviamoda

Przykro nam, że Pana/Pani doświadczenie z zamówieniem oraz zwrotem było takie jak opisane.
Chcielibyśmy to dokładnie sprawdzić i ustalić, co stało się z odesłaną paczką.
Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta oraz podanie numeru zamówienia. Dzięki temu będziemy mogli zweryfikować status zwrotu i wskazać dalsze możliwe kroki.

Noté 3 sur 5 étoiles

Buty z tego sklepu są świetnej jakości…

Buty z tego sklepu są świetnej jakości – miękka skóra i wygodna podeszwa sprawiają, że chodzenie to czysta przyjemność.

25 décembre 2025

Réponse : Varsoviamoda

Cieszymy się, że obuwie spełniło Pana/Pani oczekiwania.
Dziękujemy za podzielenie się opinią oraz za zaufanie.
Zespół Varsovia Moda

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus