Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Dankzij de prijs alert melding van de Consumentenbond kwamen we er achter dat de robotstofzuiger, die wij 5 dagen eerder bij Coolblue gekocht hadden, € 120 (honderdtwintig !) goedkoper geworden was!... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Consumentenbond beoordeelde de Cube Touring Hybrid Comfort SLX als beste fiets van 2026. Het is een hele goede fiets dat is zondermeer waar maar probeer AUB niet zelf je band te plakken dan g... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

De consumentenbond is betrouwbaar. Ben al jaren lid van deze club en de valkuilen waar consumenten mee te maken hebben, worden door zo’n bond onder de loep genomen. Waar zouden we anders terecht kunne... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Mooi stuk op hun site over fraude persoonsgegevens met inzagerecht. Vraag gesteld met uitleg van mijn probleem. Nooit reactie gehad. Ben er nu zelf achter gekomen dat hulp voor gewone burger niet te v... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Centre de conseil aux consommateurs
  2. Services juridiques

Écrit par l'entreprise

De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. Wij werken samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Samen staan we sterker en weten we meer. Wij zijn het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 95 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

4,1

Tous les avis

136 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 5 sur 5 étoiles

A Reliable Voice for Consumers!

A Reliable Voice for Consumers!

Consumentenbond stands out as one of the few truly independent organizations in the Netherlands that genuinely protects consumers.
- In a world dominated by large corporations driven solely by profit, it is refreshing to find an organization that exposes the dishonest practices of big brands and shines a light on consumer rights.

Their dedication to transparency and fairness is invaluable, especially when so many companies rely on misleading tactics.
- For example, many supermarkets here in the Netherlands sell "bio / organic" products that are, in reality, nothing more than a scam—products labeled as bio, but upon further investigation, they are shown not to be organic at all, as highlighted in a recent documentary.

My advice to Consumentenbond: Continue your excellent work, but don’t be afraid to take a stronger stance against big names and corporations. Highlighting illegal activities, injustices, and deception is crucial in today’s consumer landscape.

Keep up the great work, we need more organizations like you!

11 mars 2025

Dear Consumer_Netherlands,

Your support means a lot to us, thank you for your positive review!

We cannot express how grateful we are for your advice and experience. We will do everything we can to protect the consumer independently in the Netherlands.

Kind regards,

Nooit meer een miskoop!

Altijd de beste koop vinden in het maandblad en op de website, nu ook op de telefoon met een eigen app!!

1 mars 2025

Beste Jes,

Dank voor je bericht en positieve review!

Fijn dat onze Consumentenbond-app je bevalt. Het is altijd goed om te horen dat onze informatie je echt verder helpt.

Ik wens je een fijne dag toe.

Noté 5 sur 5 étoiles

Goede service en veel infortie.

Ik ben erg tevreden met de service en informatie van en via de Consumentenbond. De info is duidelijk en helder. Heel divers zodat je eigelijk altijd wel kunt vinden wat je zoekt. Via website en via de papieren informatie. Ook met vragen kun je er terecht.

10 mars 2025

Beste Gerry,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat je tevreden bent met onze service! Dat waarderen we enorm. Als je ooit nog vragen of ideeën hebt, laat het ons weten.

Bedankt voor je vertrouwen in ons!

Snelle en adequate hulp

22 février 2025

Beste Dortje,

Dank voor je review! We doen ons best om consumenten te helpen!

Bedankt voor je vertrouwen en support in ons!

Eerlijke informatie

Neutraal, maar wel in actie voor alle consumenten

10 mars 2025

Beste J. de Groot,

Dank voor je positieve review.

Je bericht motiveert ons om te blijven doen waar we goed in zijn: jou zo goed mogelijk helpen. Dank je wel!

Noté 5 sur 5 étoiles

Veel profijt van mijn lidmaatschap

Ben al jaren lid van de Consumentenbond. Het is een betrouwbare organisatie die de belangen van consumenten behartigt. De Consumentengids, Digitaalgids en Geldgids bevatten interessante en nuttige informatie en tips.
De bond biedt ook persoonlijke hulp over juridische en financiële consumentenvragen. Ik ben altijd goed geholpen. Veel nuttige informatie over het invullen van de belastingaangifte (2025) en het kiezen van een zorgverzekering. Ook mijn hypotheek heb ik via de bond afgesloten (2021). Het advies was duidelijk en helemaal afgestemd op onze situatie. Prima geregeld. Ik beveel een lidmaatschap aan.

Beste Louise,

Dank je wel voor je positieve review!

Noté 5 sur 5 étoiles

Eerst de test lezen! Dan kopen!

Niets kopen zonder eerst consumentenbond tests te lezen!
Eerlijke en betrouwbare tests!

Beste Peter,

Bedankt voor je vertrouwen!

Onze onderzoeken en tests zijn onafhankelijk en diepgaand, en we gebruiken de feedback en reviews van consumenten om onze diensten te blijven verbeteren. Als je ideeën hebt, horen we ze graag!

Ik wens je een fijne dag toe!

Actueel en neutraal.

Goed uitgelegde adviezen. Actueel maar bovenal neutraal.

Beste,

Onwijs bedankt voor je review! Dat waarderen we enorm!

Als je ooit nog vragen of ideeën hebt, laat het ons weten.

Absolute oplichters

Absolute oplichters! Had mijn lidmaatschap binnen 20 minuten opgezegd tijdens de eerste 2 gratis weken. Nadat ik zag dat de consumentenbond niks kwalitatief aan te bieden had. Blijkt dat het systeem het niet correct opgezegd waardoor ik een factuur gewoon moet betalen. Nog gevraagd of dit kwijtgescholden kon worden, maar dit kon natuurlijk ook niet.

Absoluut diep teleurgesteld.

Edit: Heb net nog een tweede factuur ontvangen. Blijkbaar nog een wachttijd erbovenop.

26 février 2025

Beste Berkan,

Bedankt voor je terugkoppeling. We vinden het erg vervelend om te horen dat je inmiddels nog een tweede factuur hebt ontvangen. Dat is uiteraard niet de bedoeling wanneer je tijdig hebt willen opzeggen, en we begrijpen goed dat dit tot frustratie leidt.

We willen dit graag zo snel mogelijk voor je uitzoeken én oplossen. Daarvoor hebben we wel je gegevens nodig. Wil je alsjeblieft via ons contactformulier je gegevens doorgeven, onder vermelding van deze Trustpilot-review?

We staan klaar om je te helpen en hopen het snel naar tevredenheid voor je op te lossen.

Shana

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Beste Berkan​​​​​​​,

Wat jammer om te horen dat je deze ervaring hebt gehad! Dat is natuurlijk niet wat we willen en het spijt ons dat dit zo is gelopen.

Kun je ons een bericht sturen met je gegevens via https://www.consumentenbond.nl/service/contactformulier.

Wij betreuren het dat wij niet voldoen aan jouw verwachting en graag willen wij jouw klacht bespreken.

Astrid

Eindelijk goed geholpen!!

Na eerder twee negatieve reviews te hebben geschreven over de afwikkeling van een ASR-Woekerpoliscompensatie kan ik nu berichten dat ik gisteren [20 februari 2025] per post de documenten heb ontvangen om alsnog de vaststellings-overeenkomst te kunnen ondertekenen waarmee het financiële voorstel geaccepteerd is. Dag daarvoor - als reactie op mijn 2 review - door mw. Ravesteijn van Consumentenclaimservice gebeld en bijgepraat waarom het zo moeilijk ging waarna belofte om documenten per post te versturen hetgeen dus tijdig en correct gedaan is. Nu 100% tevreden en damk voor de snelle actie. Top!!

21 février 2025

Beste Edward,

Wat fijn dat je tevreden bent met de oplossing! Je positieve review waarderen we enorm!

Ik wens je alvast een goed weekend toe!

Al jaren zeer tevreden.

Al jaren lid van de consumentenbond. Zeer tevreden over hun diensten. Vooral bij vragen over rechten en plichten, bij aanschaf van een product of hoe contact te leggen met bedrijven of instanties zijn ze helder en duidelijk in wat ik als consument wel/niet kan doen of verwachten. Het is fijn als consument dankzij hen door de bomen het bos te zien.

15 février 2025

Beste Annette,

Ontzettend bedankt voor je review! Mede dankzij jou kunnen we onze dienstverlening voortzetten! Bedankt voor je vertrouwen en steun.

Ik wens je een fijne dag toe.

Noté 1 sur 5 étoiles

Slechte klantenservice en onbeschofte houding – Lidmaatschap direct opgezegd!

Vandaag contact opgenomen met de Consumentenbond over een juridisch geschil en werd te woord gestaan door ene Thijs. Zijn houding was ronduit ongeïnteresseerd, onvriendelijk en totaal niet behulpzaam. Klantvriendelijkheid zou toch het minste moeten zijn wat je mag verwachten, zeker van een organisatie die consumenten zegt te ondersteunen. Helaas was dat hier ver te zoeken.

Deze ervaring heeft mij direct doen besluiten mijn lidmaatschap op te zeggen. Een gemiste kans voor de Consumentenbond, want zo ga je niet met betalende leden om!

17 février 2025

Beste Laura,

Wij betreuren het dat wij niet voldoen aan jouw verwachting en graag willen wij je klacht bespreken.

Noté 4 sur 5 étoiles

Goede tests van producten en komen op voor de consument.

Goede tests van producten; Ze komen op veel vlakken goed op voor de rechten van consumenten. Ze mogen wat mij betreft wel meer aandacht besteden aan duurzaamheid (en b.v. geen verzorgingsproducten meer meenemen in de tests die schadelijke stoffen, waaronder microplastics, bevatten).

17 février 2025

Hi Kees,

Wat fijn om te lezen dat je blij bent met onze tests. We doen ons best om consumenten te voorzien van onafhankelijke informatie.

Bedankt voor je feedback!

Consumentenbond is gewoon duidelijk

Consumentenbond is onhankelijken professioneel. Ze zijjn gewoon duidelijk, eerlijk en handig bij een verantwoorde keuze van een product en/of dienst. Ook voor claims service zijn een actieve partij

16 février 2025

Réponse de Consumentenbond

Hi Vincent, wat een mooi bericht! Dit motiveert ons om te blijven doen waar we goed in zijn: jou zo goed mogelijk helpen. Dank je wel!

Noté 5 sur 5 étoiles

Goed op weg geholpen in de juridische jungle

Wij kwamen er op eigen kracht niet helemaal goed uit wie we moesten aanspreken voor een fabricagefout die de oorzaak was van non-conformiteit. Dat werd duidelijk uitgelegd met voorbeeldbrieven en verwijzingen naar wetsartikelen. We hebben daar nuttig gebruik van gemaakt!

13 février 2025

Hoi Roel,

Bedankt voor je review en wat fijn om te lezen dat ons advies je geholpen heeft. Je vertrouwen en steun stelt ons in staat om onze diensten op de best mogelijke manier uit te oefenen!

Ik wens je alvast een goed weekend toe :)

prut test

wat een prut tests doen zij op hun aanraden een parkside performanche boormachien gekocht binnen een maand motor compleet opgerookt maar weer een makita gekocht die blijft het tenminste doen ook als hij zwaar wordt (over)belast de scores zijn niet betrouwbaar datum is overigens datum van bestellen van nieuwe boormachine (makita) niks ten nadelen van parkside zal vast prima zijn voor de huisvader om eens in de 6 maanden een plank op te hangen maar voor mij als zeer fanatieke hobbyist echt niet geschikt

17 décembre 2024

Beste Xander,

Bedankt dat je je ervaring met ons deelt.

Wat vervelend dat het product niet aan je verwachtingen voldoet, ondanks dat het goed uit onze test kwam. Dat is natuurlijk niet wat we willen. Ik zal je feedback doorgeven aan de verantwoordelijke afdeling!

Onze onderzoeken en tests zijn onafhankelijk en we gebruiken jouw feedback om onze diensten te blijven verbeteren. Als je ideeën hebt, horen we ze graag! Je kunt ons altijd een bericht sturen via: https://www.consumentenbond.nl/service

Noté 2 sur 5 étoiles

Claimservice wil ten onrechte no-cure-no-pay kosten inhouden bij de afwikkeling van de woekerpolisclaims

Op 14 december 2024 een e-mail ontvangen waarin de afhandeling van de woekerpolis-claims helder wordt uitgelegd. De claimservice van de consumentenbond gaat op de uitkeringen van de claims de no-cure-no-pay toepassen. Dit zijn percentages tussen de 10% en 25%. Een deel van de Cliënten van "Woekerpolisproces" hebben in het verleden €75,00 betaald om vrij te zijn van kosten betreft no-cure-no-pay. Dit was een vrije keuze voor dergelijke clienten. In de uitleg van de claimservice is hierover geen woord te lezen. Veel Woekerpolisproces-cliënten zullen hier niet blij mee zijn. Wat erger is dat dit de kans vergroot dat de minimale deelname van 90% niet wordt gehaald. Dus Claimservice, corrigeer dit en verpruts a.u.b. niet onze kans om na tientallen jaren de woekerpoliszaak af te sluiten.

14 décembre 2024

Beste E&M,

Bedankt voor je bericht en betrokkenheid!

Alle deelnemers van Woekerpolisproces krijgen hun vooruitbetaalde bedrag terug. Voor degenen waarvoor dit per saldo toch nog negatief uitpakt, is er de mogelijkheid voor extra compensatie.

We begrijpen je zorgen en mocht je verder nog vragen hebben, dan helpen we je graag. Je kunt hiervoor contact opnemen via: https://www.consumentenbond.nl/service

Noté 5 sur 5 étoiles

Dankzij deze mensen sta je niet alleen als consument.

Na een beroerd gesprek met een energiemaatschappij die weigerde mijn gegrondde contractopzegging te honoreren, was één telefoontje nodig om het op te lossen: Namelijk de Consumentenbond. Dankzij deze mensen sta je niet alleen als consument, en worden problemen verholpen. Ik ben blij dat ze er zijn. Dat lidmaatschap is het helemaal waard.

13 décembre 2024

Hi Tamara,

Wat ontzettend fijn om te lezen dat je al zo lang lid bent en tevreden bent! Dat waarderen we enorm. Als je ooit nog vragen of ideeën hebt, laat het ons weten. Bedankt voor je vertrouwen in ons!

Advies over hypotheekverandering

Advies over hypotheekverandering
Gewoon goed en eerlijk, ze konden het ook niet zonder extra kosten maar proberen wel om het goed en zo goedkoop mogelijk te realiseren.

12 décembre 2024

Beste Paul,

Wat fijn om te lezen dat ons advies je heeft geholpen bij zo’n belangrijke keuze! We doen ons best om consumenten te voorzien van onafhankelijke informatie. Dank je wel voor je positieve review!

Noté 1 sur 5 étoiles

In tegenstelling tot de andere reviews…

In tegenstelling tot de andere reviews vind ik dat het afnemen van het lidmaatschap bij een energiecontract wel duidelijk is aangegeven. Het lidmaatschap dat je dan krijgt is echter volkomen nutteloos.

Heb dus een jaar gratis en voor het volgende jaar iets van 40 euro betaald, en eigenlijk niet gebruikt.

Toch eens ingelogd omdat ik hoorde dat de consumentenbond een leuke airfryer test hadden. Kan ik dat niet eens inzien... Ja dan moet ik een van de andere 5 lidmaatschappen afnemen...

Wat kan je dan wel met dit lidmaatschap? Enkel een nieuw energiecontract afnemen. Heb dat eens ingevuld en dat leek niet eens beter. Volgens de consumentenbond zelf zou dat wel een hele 50 euro korting per jaar zijn. Kom nou.

8 décembre 2024

Hi Dean,

Bedankt dat je dit meldt. Jammer dat je deze ervaring hebt gehad. Ik leg graag uit hoe het lidmaatschap werkt en wat dit voor jou betekent.

Sinds 1 augustus 2020 kan je alleen met een lidmaatschap gebruikmaken van onze collectieven, overstap- en bespaarservices. Aan het einde van zo'n aanvraag vragen wij naar je lidmaatschap. Als je aangeeft geen lid te zijn, bieden wij het Basislidmaatschap aan dat nodig is om jouw aanvraag te verwerken. Hiervoor is jouw akkoord nodig. Met het Basislidmaatschap heb je toegang tot al onze collectieven en overstap- en bespaarservices.

We nemen je feedback mee en kijken hoe we dit in de toekomst beter kunnen doen.

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus