Epcsittard Avis 13

2 étoiles
1 étoile

Noté 3 sur 5 étoiles

Prima

Prima service en aardig personeel, alleen ze proberen echt overal geld uit je te schudden

18 décembre 2025

Grote beurt mp3, 500.

Grote beurt mp3, 500. Deze beurt werd netjes uitgevoerd waardoor de machine weer perfect loopt. De uitleg van de werkzaamheden was duidelijk en korrekt . Zeer tevreden over Epcsittard en kom weer graag terug voor de volgende onderhoud beurt.

12 décembre 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

EPC heeft probleem van Sym scooter…

EPC heeft probleem van Sym scooter opgelost, dit terwijl ik eerst bij andere zaak was geweest in Geleen alwaar het aangegeven probleem niet werd opgelost.
Ik ben in volle tevredenheid geholpen waar voor mijn dank.

8 octobre 2025

Lambretta G350 rij-ervaring.…

Recent heb ik de mogelijkheid gekregen van EPC om een uitgebreide proefrit te kunnen/mogen maken op een Lambretta G350, waarvoor mijn dank!!

Aangezien EPC dit merk ook voert en ze mij duidelijke tekst en uitleg hebben gegeven van dit merk en type ben ik "nieuwsgierig" geworden naar dit mooie oude Italiaans merk dat weer een nieuw leven heeft gekregen.
Lambretta en Vespa...2 aartsrivalen, 2 concurrenten, 2 mooie vergelijkingen wat betreft motorscooters in mijn geval ( ze voeren beiden ook de lichtere varianten in hun programma's).
Om zelf een duidelijk beeld/gevoel bij de Lambretta G350 te krijgen ben ik opgestapt en gaan rijden.
Welnu...het was een mooie ervaring!
De Lambretta is qua styling/lijnenspel totaal verschillend ten aanzien van de Vespa.
De zithouding is iets "dieper" voor mijn gevoel, dit went snel en is niet storend.
Het zadel is ruim van vormgeving en comfortabel qua dikte. De stuurhouding is iets anders dan de Vespa maar ook dit is prima.
De mooie diepe "brom" (niet storend en uiterst beschaafd) geeft je het gevoel dat je een serieus blok onder het zadel hebt zitten wat de Lambretta ook waar maakt; het weg-accelereren vanuit stilstand is iets rustiger dan de Vespa Supertec die ik momenteel rijd. Ik vond het niet storend, het is nog steeds vlot genoeg voor mij.
Wil je stoplicht-sprints gaan houden dan is de Lambretta 300 wellicht een handigere keuze.
De G350 plezierde mij door het geheel wat hij te bieden heeft tijdens het rijden...souplesse en bij de iets hogere snelheden (autosnelweg etc) accelereert hij vlot door naar een mooie topsnelheid. Het is een over-all leuke en vlotte rijmachine met goed comfort en voldoende mogelijkheden om tijdens het rijden even een andere zithouding aan te nemen (zeker bij langere ritten is dit prettig).
De voeten zitten iets meer opgesloten achter de beenplaat dan bij een Vespa,..de eerlijkheid gebiedt te melden dat dit geen afbreuk doet aan het rijcomfort omdat er toch nog wat bewegingsruimte is op de bodemplaat (niet veel maar genoeg).
Opbergruimte is een eerlijk punt van kritiek...de ruimte onder het zadel is niet erg diep en daardoor behoorlijk beperkt. Wat mij opviel was de temperatuur die in de "zadelbak" ontstaat tijdens het rijden...de motorwarmte kan niet zo goed weg als bij een Vespa waardoor het wel erg warm wordt ( het flesje water voor onderweg was na een half uurtje rijden lauw/warm geworden!...het is wel een ideale plek om je handschoenen en je halsdoek lekker warm te houden tijdens een pauze of langere stop want de warmte blijft lang hangen in deze ruimte).
Het opbergkastje met adapteraansluiting achter het beenscherm is vergelijkbaar met de Vespa en ruim genoeg om wat kleinigheden in op te bergen.
Ten slotte de materiaalkeuze en afwerking.
De styling is in vele opzichten echt Italiaans en smaakvol (indien deze styling je aanspreekt).
De body is écht een body zoals het eigenlijk zou moeten zijn;...gewoon degelijk staal en goede en mooie montage-afwerkingen.
Daar kan Vespa gerust wat meer aandacht aan besteden mijn inziens.
De remmenwinkel is iets dat ze bij Lambretta terdege in orde hebben: de remmen doen uitstekend hetgeen van hen verwacht wordt bij natte als bij droge omstandigheden,...een dikke 10 ten opzichte van een magere 6,5 wat betreft Vespa.
Op de G350 zat een halflaag windschermpje, qua montage een punt van kritiek...het zag er niet zo fraai uit, daarentegen stond het mooi rechtop zodat het de wind mooi uit het gezicht hield; vele malen effectiever als het schuiner geplaatste schermpje van de Vespa.
Prijs/kwaliteit;..is in vergelijking met z'n direkte concurrent Vespa in een goede balans...een groter blok, mooie materialen en verassende details voor minder geld dan de Vespa...chapeau Lambretta!
Let wel ik beoordeel de basisuitvoering....je kan het bij beide merken zo gek maken als je zelf wilt waarbij het lijstje met extra's bij Lambretta een stukje korter is dan bij Vespa.
En zelfs het rijgedrag is goed vergelijkbaar;...bij lekker rustig touren over allerhande wegen; heerlijk rustig en comfortabel...bij het "sportievere" bochtenwerk laten beide merken "je weten" wanneer het diep genoeg gaat in de bocht...ook bij de Lambretta schuurt de standaard over tamac!

Lambretta heeft een serieus antwoord voor Vespa neergezet met de G350....ik vindt het fijn dat EPC Sittard 2 mooie toonaangevende Italiaanse merken naast elkaar heeft staan en ik ben overtuigd dat menig Vespa-rijder zich stilletjes of hardop de vraag zal stellen;.."zou dat iets voor mij kunnen zijn?"
Over smaak valt niet te twisten, maar als de styling je aanspreekt heb je een mooi en goed antwoord gekregen op het scooter-rijden in Italiaanse stijl!
Of ik overstap naar een Lambretta?......de tijd zal het leren!!!
Een vriendelijke groet!
C. Vaessen.

12 septembre 2025

Dankjewel EPC team

Dankjewel EPC team. Na uitstekend advies van Finn (EPC vertegenwoordiger/verkoper) en hele open begrijpelijke onderhandelingen, vandaag 27 augustus al een eerste proefrit kunnen maken met onze nieuwe Vespa Supersport 310. Wauw, wat een homogene machine, strake wegligging, de nieuwe voorvork layout laat de scooter licht duiken tijdens het gebruik van de voorrem, en dan het nieuwe 310 (langere slag) motorblok, soepel en tegelijk uiterst vinnig, is duidelijk aanwezig en hangt goed aan het gas. Het EPC Team heeft wederom een van mijn dromen mogelijk gemaakt en laten uitkomen. Mijn respect voor hun vakkundige professionele werkwijze👌🏼
See you on the road, Jack

27 août 2025

Geweldige ervaring

Wauw, wat een geweldige service bij EPC & E-bike in Sittard! Vanaf het eerste advies tot het ophalen van mijn nieuwe fiets voelde alles persoonlijk en professioneel. De fiets is helemaal naar wens aangepast en ik kreeg duidelijke uitleg zodat ik veilig op pad kan. Zo’n service kom je nog maar zelden tegen – absoluut een aanrader!

9 août 2025

Top zaak

Top zaak!
Heb mn vespa hier gekocht en nog steeds blij mee! Breng hem voor de beurtjes ook naar EPC en ben te spreken over de service.

30 juillet 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Langdurige slechte ervaringen met EPC Scooters Sittard.

Ik heb mijn brommer naar EPC Sittard gebracht voor een grote beurt, met de verwachting dat alles naar behoren zou worden uitgevoerd en dat ik zonder problemen op reis kon. Ik wilde namelijk op vakantie gaan met de brommer + aanhanger, wat ik expliciet aangegeven heb. Die vakantie mag ik nu uitstellen, in het gunstigste geval. Met wat pech wordt dat afstel.

Op woensdag de 16e juli 2025 haalde ik mijn brommer af na de zogenaamde "grote beurt". Ik had duidelijk gemaakt dat ik een lange rit zou maken en dat de brommer in topconditie moest zijn. De werkzaamheden die overeengekomen waren, omvatten onder meer het vervangen van ALLE lampen, het installeren van een verlichtingsschakelaar, het vervangen van het venster van de snelheidsmeter. Desondanks bleek (zoals gewoonlijk) dat er slechts een deel van de afgesproken werkzaamheden was uitgevoerd. Bijvoorbeeld, alleen de koplamp was vervangen. Het glas van de snelheidsmeter ontbrak en bleek pas na navraag nog in bestelling te zijn. Ook heb ik gemeld dat het ding motor-bijgeluiden heeft. Maar dat werd genegeerd en afgewimpeld als onbelangrijk. Ik had meermaals uitgelegd dat ik dieselmonteur ben geweest. Dus als ik het over bijgeluiden heb, ben ik goed in staat te beoordelen of dat serieus genomen moet worden of niet. Waarschijnlijk is dat nu de oorzaak van de huidige storing.

Vrijdagmorgen bleek de brommer dus niet meer te starten, zonder compressie, waarschijnlijk door een vastzittende klep. Dit is onaanvaardbaar na een grote beurt die juist bedoeld was om problemen zoals deze uit te sluiten. Problemen met die kop zijn trouwens veelvoorkomend. Dat is een zwakke plek van dat model: Sym Fiddle 2. EPC was op de hoogte van mogelijke problemen met de cylinderkop, waarover we eerder al langdurige discussies hadden gehad. Helaas leidt contact met de eigenaar tot zinloze gesprekken. Hij weet alles beter en dat met sarcastische saus doordrenkt.

Ik heb om een oplossing gevraagd: het ophalen van de brommer voor verdere reparaties en teruglevering in rijdende staat, op kosten van EPC, ex eventuele materialen/onderdelen dan. Die wou ik uiteraard gewoon betalen. Dit werd door de eigenaar afgedaan met een onbevredigende houding en hij weigert elke medewerking.

Ik hang dit aan de grote klok omdat ik het helemaal zat ben daar. En in de hoop dat andere klanten zich bewust zijn van dit soort problemen bij EPC Sittard. Dit is geen incident en ik kan het weten na zo'n 25, 30 jaar klant te zijn geweest. Ik raad iedereen aan voorzichtig te zijn en naar Geleen te gaan.

Als de eigenaar hart voor de zaak zou hebben, zou hij EPC verkopen. Want ik ben niet de enige Sittardenaar er hele verhalen over kan vertellen. En nu is de maat dus vol. Ik heb een andere die wel luistert naar wat ik constateer en vraag uit te voeren. Je betaalt daar niet voor niets een berg €'s voor. En die rekening gaat naar EPC.

16 juillet 2025

Top zaak, erg kundig!

Top zaak! Kundig personeel en ruim aanbod. Als je het hier niet kunt vinden dan weet ik het ook niet meer..
Betrouwbaar en zeggen ook als iets niet kan/haalbaar is.

12 juillet 2025
Noté 5 sur 5 étoiles

Heel professioneel bedrijf en…

Heel professioneel bedrijf en medewerkers, heel aardige mensen! We waren door hun meerdere keren goed geholpen. Heel goede scooter bij hun vandaan gekocht! Heel blij mee! Zeker een aanrader!

28 juin 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Zeer teleurgesteld in EPC Sittard

Zeer teleurgesteld in EPC Sittard – afspraken niet nagekomen en consumentenrechten genegeerd
Ik ben boos en diep teleurgesteld in EPC Sittard. Ik kocht daar een spiksplinternieuwe scooter, moest alleen nog even worden omgebouwd van 45 km/u naar 25 km/u. Dit zou een eenvoudige en snelle ingreep zijn, maar inmiddels zijn we maanden verder en het is nog steeds niet in orde. Iedere keer dat ik contact opneem, krijg ik ontwijkende antwoorden of wordt er iets beloofd dat vervolgens niet wordt nagekomen.

Wat mij het meest stoort, is dat EPC Sittard totaal geen verantwoordelijkheid neemt en zelfs het consumentenrecht negeert. Als klant heb ik recht op duidelijke communicatie, eerlijke behandeling en een tijdige oplossing — niets van dat alles heb ik hier ervaren.

Deze ervaring heeft mij veel frustratie en tijd gekost. Ik raad iedereen aan om goed na te denken voordat je hier zaken mee doet. Service en betrouwbaarheid lijken hier helaas geen prioriteit te hebben.

11 mai 2025
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus