Lisez les avis des autres
L'entreprise a répondu
L'entreprise a répondu
À propos de l'entreprise
Écrit par l'entreprise
Hos Explorius lægger vi stor vægt på kvalitet, personlig rådgivning og tryghed. Vi står altid til rådighed, hvis du har spørgsmål. Når du er tilmeldt får du din egen personlige kontaktperson hos Explorius, som er klar med råd, vejledning og support i hele dit forløb fra ansøgningsprocessen til du igen er tilbage i Danmark. Vi lytter til dine ønsker og vil gøre vores bedste for at opfylde dem, der ligger inden for programmets rammer. At rejse er at leve, og det er en stor oplevelse at udforske verden, når man er ung. Du vil efter et år på udveksling i et andet land opleve, at du har udviklet dig på mange punkter. Du vil føle dig mere selvstændig, uafhængig og moden, og så vil du helt sikkert være flydende i et andet sprog. Du vil møde en masse nye mennesker i løbet af dit udvekslingsår. Du vil få nye venner fra hele verden og en ny familie i dit værtsland. Hvis du er klar til den slags eventyr, så vil vi gerne invitere dig og din familie ind til et gratis og uforpligtende interview. Gør dine drømme til virkelighed og book et interview på explorius.dk allerede i dag!
Coordonnées de contact
Vestergade 16, 3. sal, 1456, København, Danemark
- 70 26 20 02
- info@explorius.dk
- www.explorius.dk
N'a pas répondu aux avis négatifs
In 2020 they not only placed a student…
In 2020 they not only placed a student months late but after COVID hit immediately sent a student back with only a notice that all students could die. Then ceased all communications and was unreachable, all support ended immediately after the notice. Student was stranded in Denmark for a total of three weeks and never even spent a single day in school. Following the notice, she flew back and Explorius Denmark insisted that counts as her ending the program early unilaterally even though they stranded her and provided no support other than saying the pandemic was deadly. They offered no refund and only gave a portion of the unused insurance back. Absolutely terrible. After years alter they revealed they had little costs incurred as the school was free and host family voluntary but still took thousands from the student.
Det er ren lotteri.. risikoen for en dårlig familie er stor.. og hælpen fra Explorius meget lille hvis det sker..
Min søn var på high school ophold i USA i 22-23. Set i bagklogskabens lys er det tydeligt at der langt fra er nok gode familier i USA ift antal børn der vil til USA fra hele Verden. Explorius er et for-profit-foretagende og det er også tydeligt at de godkender værstfamilier som ikke burde være godkendt som værtsfamilier. Min søn var hos 3 familier under sit ophold. Hos den første sultede han decideret, der var 2 hylder i køleskabet de måtte røre ved (han var der med en italiensk med-student). Det var ALTSAMMEN 'dato-varer' af billigste kvalitet (og billigste mad i USA er virkelig ringe) købt kun til børnene en gang om ugen... og der var aldrig nok. Det betød eksempelvis at den kæmpemælk parret købte til børnene var udløbet nærmest ved køb. Senere på ugen var den decideret sur (den blev brugt til at hælde på deres meget billige næringsfattige 'serials')... Ved aftensmad fik børnene dog lov til at spise det samme som de voksne, men det var så absurd at de voksne først fik servering nr 2 og dernæst måtte drengene så få 2.portion hvis der var noget til overs (og det var der tit ikke). Alt i den familie var off og de havde helt misforstået hvad det ville sige at være værtsfamilie. Eksempelvis ville de have penge for at hente drengene fra fodboldstræning efter skole og havde de træning var "reglerne" således at der ingen mad når de kom hjem (de fik lifts af andre børn hjem og overtalte dem til at stoppe på McD på vejen). De blev truet med at skulle betale for vand/el/toiletpapir fordi parret syntes børnene ødslede. Et andet madeksempel var at når familien tog ud og spise så blev drengene ikke inviteret med, de fik en dåse minestrone eller lignende de kunne varme derhjemme. Listen over ting den familie gjorde er meget længere og hvert et punkt burde være have nok til at kontaktperson trådte i "karakter" over for familien.
Men den kontaktperson der knyttes til børnene er ren proforma, alt ovenstående fik de at vide, men gjorde intet ved det.
Igen det handler om at familien er indtægtskilden for alle involverede i setuppet- uden familer har de ikke et produkt. Til sidst efter 3-4 mnd'er gik både min søn (og senere den italienske dreng til sine forældre..) Og det er endnu en fare ved setup'et, børnene er stolte og vil ikke bebyrde deres forældre (som de måske ikke føler alligevel kan gøre så meget 1000'er km væk), samtidigt føler de at både kontaktperson og explorius/deres samarbejdspartner ikke reprænsenterer dem, men familien, og går derfor først til deres forældre når den er virkelig gal. Selve processen hvor beslutning om 'kriterierne' for at man får en ny familie er opfyldt var også under al kritik, drengene blev nærmest krydsforhørt, udgangspunktet var IKKE at de talte sandt men fandt på historier, virkede det som om. Da jeg kontaktede explorius' samarbejdsorg. i USA, ICES, og bad om at sidde med som forældre via Zoom til interviews'ne de gennemførte med min ikke-myndige 15årige dreng, var svaret'NEJ, vi snakker ikke med forældre'!
Heldigvis var den italienske drengs forældre far ven med ejeren af explorius's pendant i italien. Denne var tilfældigvis ven med en højt oppe i ICES. Efter at have snakket med faderen og fortalt ham hvad min søn havde sagt, spurgte han sin søn om det virkelig var sådan (igen, sønnen havde ikke fortalt sin familie præcis hvor grelt det stod til (øjensynlig for ikke at gøre dem for urolige)). Så gik der under 16 timer før de blev hentet nærmest med udrykning! Før det havde Explorius og deres samarbejdsorg. interviewet og udspurgt drengene i 2 uger. For at illustrere hvor ligeglade Explorius og alle andre involverede er med at 'vete' familierne, skal det siges at parret året forinden havde haft en spansk dreng som også efter 3-4 måneder valgte at forlade parret (kan jo ikke undre, deres behandling af deres gæster taget i betragtning). Og alligevel blev de godkendt til at hoste børn uden noget sikkerhedsnet i landet igen.
Summasumarum, får man en god familie så er det ren held, Explorius og sandsynligvis alle andre godkender familier der klart ikke skulle godkendes. Og dem er der mange af. Min søn var som sagt hos 3 familier. Nr. 2 var fine men det var ikke meningen de skulle blive, de var kun ment som et tilflugsted indtil permanent familie var fundet. 1 måned efter havnede drengene hos en meget stresset alenemor der arbejde double-trippleshifts (24 timer i streg) og derfor sov når hun havde fri. Heller ikke optimalt , men i det mindste ikke ondskabsfuld som 1.par og der var mad nok. MIN KONKLUSION IDAG ER AT DET ER UFORSVARLIGT AT SENDE EN MINDREÅRIG TIL USA, SIKKERHEDSNETTET ER IKKE-EKSISTERENDE SELVOM DE PRØVER AT OVERBEVISE DIG OM DET MODSATTE.. Ved den er svær det er et kæmpe ønske for mange børn, men det er også en del af problemet når det galt..
Min oplevelse med Explorius har været…
Min oplevelse med Explorius har været rigtig fin. Jeg var på udveksling i 23/24 Wisconsin, USA og havde et super godt år. Selvfølgelig var der nogle svære situationer i løbet af året, men de blev løst og alt ende rigtig godt.
-Frida
Fra start til slutt bommet de på mange…
Fra start til slutt bommet de på mange vesentlige ting som gjør at prisen vi har betalt for å ha vår datter 9 mnd i Australia fremstår som helt urimelig. Så mange feil i så mange ledd. Bruk noen andre om du skal sende barna dine på studie år.

Taber i lotteriet- undgå Explorius
Sendte for et år siden en håbefuld datter, afsted på udveksling til USA.
Og måtte i februar tage en pige hjem, der var hårdt presset og ensom.
I salgsperioden, blev der lagt stor vægt på hele det setup der var omkring de unge mennesker og hvor mange ressourcer der var hvis der var udfordringer. Der var ligeledes fokus på Explorius’ proces i udvælgelse af highschools, hvor de ville sikre det bedste. Vi fik at vide at der var rig mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter og sportshold på skolen.
Vores datter kom på en skole, med store narkoproblemer. Eleverne tog stoffer PP toiletterne, og der var politiransagning og anholdelser i skoletiden. Hun kom aldrig til at deltage i noget sport, da det hele tiden blev meldt ud at det var for højt niveau. Og hun jo ikke havde været til tryouts. Ved hjælp af værtsfamilien kom hun dog igang, med fodbold i et par md. inden vinteren kom.
Uden fritidsaktivitet var det en udfordring at skabe relationer på highschool og den lokale koordinator var ikke til nogen hjælp.
Faktisk undlod hun at fortælle om arrangementer for udvekslingsstudenter, på trods af at vores datter grædende havde fortalt om at hun ønskede kontakt.
Der blev intet gjort fra Cetusa for at hjælpe med at skabe relationer eller oplevelser.
Ved kontakt til Explorius var svaret typisk, at det skulle koordinatoren ordne.
Vi fik selv ved hjælp af familien ordnet et skoleskift, men på trods af ihærdige forsøg om at komme ind på flere highschools var svaret nej. Vi oplevede på ingen måde at Cetusa eller Explorius pressede på for en løsning. Der blev til sidst fundet en skole, med fokus på science og matematik. Vi bare ikke at vide at en stor del af eleverne havde diagnoser.
Hver gang vi kontaktede Explorius var der mere fokus på at lægge ansvaret fra sig og fortælle os alt det vi skulle gøre, end på at løse udfordringen.
Det er et lotteri om man havner i en god familie og en god skole.
For hvis først det går skævt, er der ikke meget hjælp at hente.
Da vi valgte at tage vores datter hjem, var der pludselig fuld action og hurtig eksekvering. Tænk hvis der havde været samme iver for at løse problemerne og give en god oplevelse til dine kunder.
Held og lykke i Explorius lotteriet
Bare ikke godt nok - og det er jo ikke et discountophold
Min søn er netop vel hjemkommet fra et udvekslingsår i Alicante med Explorius. Han har haft en helt fantastisk oplevelse, lært flydende spansk, fået masser af venner, både blandt spaniere og de øvrige udvekslingsstudenter. Han er i den grad modnet og har lært at klare sig selv.
Men, ville jeg have sendt ham afsted med Explorius, hvis jeg havde fået forelagt fakta for opholdet, fremfor en lang række flotte beskrivelser af ophold og værtsfamilie - NEJ.
Sønnen blev fra starten indlogeret på værelse med en fransk udvekslingselev. Det viste sig allerede fra dag 1, at screeningsprocessen for franskmanden havde fejlet. Han havde intet ønske om at være afsted, stjal penge og cigaretter fra familien, nægtede at tale, larmede om natten, og alt i alt havde en absolut bizar fremtræden, som til tider ovenikøbet kunne virke skræmmende. Værtsmor sagde ret hurtigt fra, men da der tilsyneladende skal ret meget til, før man sendes hjem eller tages ud af en familien endte franskmanden med at blive i tre uger, før han blev sendt hjem. I den periode var der enormt stor usikkerhed i hjemmet, da ingen ønskede, at franskmanden var der - tilsyneladende end ikke ham selv. Da både værtsmor og kontaktpersonen i Alicante udelukkende taler spansk, stod der en 16 årig dansk dreng, med et meget sparsomt spansk, som ikke anede om hele hans år skulle defineres af værelseskammeraten. Der var absolut ingen information til ham eller nogen der spurgte til, hvordan han tacklede situationen. Men en skidt start skulle ikke stå i vejen for et godt år.
Som Explorius siger, så kommer familier i alle former, og det har de fuldstændig ret i. Nogle former er bare mere velegnede til unge udvekslingsstudenter end andre. Beskrivelsen af familien lød lovende til formålet. Indkvarteringen havde også været rigtigt god, hvis det var en ældre/voksen udvekslingsstudent, for værelset var tiptop især efter det blev et et-mandsværelse. Som to-mandsværelse havde det været meget crowded. Beliggenheden var også i top godt kvarter og lige ved stranden, men ret langt fra skolen, så der var ingen skolekammerater, der boede i nærheden.
Familien bestod af en enlig mor med to hjemmeboende sønner på hhv 15 og 25 år. Moren var utroligt sød og imødekommende, talte kun spansk, så der var garanti for sproglig udvikling. En meget hårdtarbejdende kvinde med rigtigt mange ugentlige arbejdstimer, primært eftermiddag og aften. Det gav sig så udslag i ingen overskud til en udvekslingsstudent, udover nogle praktiske ting som tøjvask. Middag med værtsmor var i snit en gang hver 14. dag. Hendes drenge levede efter eget ønske af take away mad og frysepizzaer, yngste søn spiste med de første to dage, ældste slet ikke - udover at begge spiste med til jul. Der var ikke altid mad i huset, så for at holde husfreden i forhold til værtsmor, som var stresset nok i forvejen, betalte vi selv for at sønnen kunne gå ned og købe ind, så han selv kunne lave mad.
I december hvor værtsmor havde ekstra travlt, var der en periode på 14 dage, hvor han slet ikke mødte hende i huset. Det skal tilføjes, at der ikke var andre, der påtog sig en voksenrolle i husstanden ved værtsmors fravær. At stå op og komme i skole om morgenen var helt på eget ansvar, for der var ingen andre oppe og i gang, og det gjaldt hele opholdet.
Det var en lidt flad oplevelse ikke at være i en familie, men mere blot være logerende. Også ufedt, når man ligger med høj feber ikke kender nogen voksne i Spanien man kan kontakte, dårligt kan tale noget spansk, og der går en halv dag, før man får fat i nogen. Heller ikke så sjovt at være forælder og stå i Danmark. Der var flere af den type oplevelser.
Kontaktperson i Alicante var heller ikke til nogen hjælp. Ved opholdets afslutning mødte vi en gruppe Explorius-elever, som mente at der var tre niveauer for en kontaktpersons indblanden i udfordringer. De kunne løses, de kunne forblive status quo eller de kunne blive langt større, og det var det sidste der gjorde sig gældende for denne person. Tidligere udvekslingselever havde helt samme opfattelse. Alt hvad hun blev blandet ind i gik galt for eleverne, hun talte usandt, smed personoplysninger rundt, hvor de ikke skulle hen.
GetReady i Madrid var en helt anden sag. Mega gode ture, skønt personale , men det er ikke dem man må gå til for at få hjælp til sine problemer, hvis man er i Alicante, så det var ikke en reel hjælp i dagligdagen. Deres ture var fantastiske og alle pengene værd.
Vi følte os i gode hænder i hele forberedelsesfasen, og selvom familien først blev fundet kort inden afrejsen, så var der inden afgang god støtte, og på det materiale vi fik med beskrivelse af familien, var vi meget positive.
Den gode forberedelse og turene med Get Ready (ikke inkluderet i prisen) trækker vurderingen op på to stjerner.
Advarsel og ingen anbefaling herfra
Advarsel og ingen anbefaling herfra.
Min datter var afsted på ophold i Oakdale i Californien i 2021-2022.
Takket være god skole, gode veninder og deres familier blev opholdet tåleligt. De familier hjalp hende når det var rigtig svært.
Til gengæld var vores erfaring med hjælp fra Danmark (Explorius) og den lokale koordinator i det nordlige Californien katastrofal.
Familien var i bedste fald i opløsning og bestod af en psykisk ustabil far og en meget ensom datter.
Det var et stort problem at min datter lavede lektier, havde venner og talte med os. Og min datter måtte navigere i dette på listefødder for ellers blev faren i familien meget ubehagelig. Oftest talte han bare ikke til hende i flere dage i træk.
Koordinatoren i Californien gjorde sit for at finde og holde på familier som kunne huse udvekslingsstuderende til Explorius så der var ingen hjælp derfra.
Tværtimod blev min datter svinet til af hende hvis hun ytrede noget. I bedste fald var hun ikke til at komme i kontakt med. Det til trods for at min datter fik strenge ordrer på at hun ikke skulle fortælle os herhjemme hvad der var galt men bruge koordinatoren.
Vi fik ingen, som i ingen, hjælp derfra.
Sidste skoledag sad min datter alene i det hus hun boede i. Uden venner og uden familie. Hun måtte ikke gå nogen steder selvom familien ikke var hjemme.
Vi kan på ingen måde anbefale Explorius som i forløbet var mere bange for at stille krav til koordinatoren i det nordlige Californien end at hjælpe min datter.
Muligheden for at skifte familie - selvom vi selv kunne skaffe en familie, var ikke muligt ifølge Explorius.
De synes ikke at det var det værd når der på det tidspunkt kun var to måneder tilbage.
Det var bare der det hele blev alt alt for meget for min ellers meget robuste datter. Men altså ikke en mulighed.
Det blev to meget lange måneder for min datter og os som sad herhjemme.
Vi stolede på jer Explorius, det var en stor fejl.
jeg kom på skole med internatiole elever, da der ikke var plads på highschool
Jeg skulle havde været på highschool i et helt år her i 2021-2022. Fra starten i november 2020, var jeg lovet en plads hos en værtsfamilie, selvom der stadig var corona.
I August 2021 får vi så besked på at jeg ikke ville komme ind på highschool, og kunne i stedet komme på boarding school, hvor de ville finde en "ved at læse grundigt om ham, tage eventuelle interesser og ønsker i betragtning". De eneste andre muligheder de gav os, var at tage til andre lande eller udskyde rejsen, der var ingen mulighed for returnering.
Jeg tog så imod tilbuddet med håbet om at det ville være ligesom highschool. Jeg fik så en plads på en international skole med kun 20% amerikanske elever, som jeg så afslog da jeg ville have high school-oplevelsen, med andre amerikanske elever. de sagde så okay, og ville finde en skole der passede bedre til. efter en måned kom jeg så ind på en skole jeg accepterede, hvor der ikke var skrevet at det var den international skole, at der var 150 elever og at der var klubber, som volleybold og mange andre, som elever kunne vælge i mellem.
I oktober ankommer jeg så i amerika til skolen og finder ud af, at der kun var 70 elever og hvor en af dem var amerikansk, og at der ikke var noget af det som de havde skrevet om skolen. Livet på skolen ender med at det værste, man må ikke være udenfor, og skal være indenfor i dorms. Der er overvågelse og kamera over det hele, for at de kan se om du overholder reglerne. man kom aldrig ud på ture, hvor man oplevede noget. alle eleverne hadede at være der.
Jeg fandt også ud at Explorius’s amerikanske søsterselskab Educatius stod for de fleste af de andre internationale elever, som de havde sendt samme sted fordi de heller ikke kunne finde værtsfamilie. derfor måtte jeg komme hjem igen i december 2021.
Explorius har løget, forrådt og har elendig service, vi har stadigvæk ikke fået kompensation, for at jeg har spildt min penge og har mistet et år som jeg kunne havde brugt bedre.

Rigtig god oplevelse
Rigtig god oplevelse. Perfekt kommunikation. Nogle gang er der lidt hast med dokumenter, men det har I klaret så flot, været en hurtig kontakt for os til Cetusa og fået tingene til at ske. Vi har følt os trygge, og er klar til at sende næste barn afsted. Vi kunne ikke få en lykkeligere datter hjem, så tak for fantastisk (sam)arbejde.
I can only recommend Explorius
I can only recommend Explorius. They were so sweet with answering all my questions and guiding me through the entire process. I myself was an exchange student, and I wouldn’t have done it with another bureau. I had to change host family about half-way through my year and they were so helpful, and I ended up with a new and perfect family. They were always ready to help, and answered all my questions. 100% recommend.

Godt arrangeret
Tak for et forbilledeligt samarbejde i forbindelse med vores datters udveksling ophold i USA.
USA Aug. 2021- maj 2022
Aug. 2021. Vi har været meget tilfredse med Explorius. De er hurtige til at vende tilbage på alle vores spørgsmål. Alle møder har været på Teams pga. Corona og det fungerede. Placeringen af vores datter kom i sidste øjeblik, da det tog længere tid at finde skoler, så endte med at sende vores datter afsted i sidste øjeblik, men alt var forberedt. Vores datter har fået den allerbedste familie, man overhovedet kan forestille sig og det har været altafgørende, at vi har været trygge lige siden hun tog afsted.

Brug ALDRIG Explorius
Brug ALDRIG Explorius. De er kun fokuseret på at tjene penge, og tænker ikke på de unge menneskers ve og vel. Under Corona, som selvfølgelig var en svær tid, placerede de bare vores datter på en tilfældig skole i USA for at få deres fee, fremfor at opfylde både deres aftale om et relevant udlandsophold, og ikke mindst at tage hensyn til en ung pige der skulle et år afsted til USA helt alene. Vi følte os MEGET utrygge ved afrejsen og forløbet op dertil, og endte med at kalde vores datter hjem før tid. Brug derfor ALDRIG Explorius som rejsearrangør.

Vi vil stærkt fraråde Explorius
Vi vil stærkt fraråde at bruge Explorius – og deres spanske partner Get Ready.
Vi sendte vores datter til Spanien med Explorius. I alle de indledende faser og indtil afrejse var alt godt. Men det ændrede sig desværre efter vores datter ankom til Spanien.
Vores datter blev desværre placeret i en værtsfamilie der viste sig at have svære problemer. Værtsmoren var psykisk ustabil. Dette gav sig blandt andet udslag i at vores datter blev kontrolvejet og skulle sende billeder af al mad hun spiste ude af huset, som der derefter blev gennemgået og kommenteret på når hun kom hjem. Der var stor kontrol over maden i hjemmet – i så stor en grad at vores datter tit måtte købe frugt i det lokale supermarked og spise det uden familien så det for at få nok mad.
Der var også perioder hvor værtsfamilien fuldt ud ignorerede vores datter og bare sendte onde blikke ved hvert forsøg på at komme i kontakt med dem – ned på det helt basale som at sige at hun forlod huset for at tage i skole. Det resulterede i at hun blev rigtig bange for at være i huset og sad igennem hele skoledagen og frygtede at skulle tage tilbage til huset når skoledagen var omme. Den pågældende værtsfamilie modtager stadig udvekslingselever.
På skolen, hvor der var 3 udvekslingsstuderende, ignorerede både lærer og andre elever helt alle fire udvekslingsstuderende. Helt elementære oplysninger som eksamensdatoer og pensum tilgik ikke de udvekslingsstuderende.
Den lokale kontaktperson var (og er) desværre ikke opgaven voksen. Vi var af den opfattelse af kontaktpersonen skulle være en neutral person. Men hun var tydeligvis mest optaget af at opretholde et godt forhold til værtsfamilierne, fremfor at være der for de udvekslingsstuderene. Helt som Freja beskriver i en anden anmeldelse så blev det hele tiden fremlagt som om de helt reelle problemer var selvskabte.
Opholdet i Spanien med Explorius skulle have været en drøm der fik i opfyldelse – men blev erstattet med et mareridt.
Der bliver først handlet, da vi som forældre retter henvendelse til Explorius. Trods et skift af værtsfamilie i 11. time endte det desværre med at vi måtte trække vores datter hjem i utide. Vi kunne ikke forsvare, at hun fortsatte med at være der, når hverken kontaktperson eller skole fungerede.
Vi har været igennem en længere dialog med Explorius omkring forløbet, men desværre han man ikke ønsket at lære af de fejl der tydeligvis er blevet begået – og man placerer det fulde ansvar på en 16 årig der er alene i et fremmed land.
Når der ingen problemer er fungerer Explorius sikkert udmærket, men organisationen svigter fuldkommen når der opstår problemer – og det fulde ansvar bliver lagt på de 15/16 årige der er langt hjemmefra.
Bedere end guld!
jeg syntes de havde virkelig styr på sagerne og gjorde alt for vi elever havde en god tur! da corona ramte var der mange organisationer der stoppede og ikke sendte nogle elever ud men Explorius havde en vilje af stål og holdte sin grund. Hvilket fik os sendt af sted og kunne ikke være mere taknemlig!
2020-2021 elev fra Explorius: Victor Erik Krag Schmidt
Dårlig oplevelse med Explorius
Jeg var udvekslingsstudent i 2017/2018 med Explorius/CETUSA som organisation, hvilket ikke var en god oplevelse.
I december 2016 fik jeg min værtsfamilie, men to uger før afrejse sender værtsfamilien en mail til mig, hvori de skriver, at de ikke længere kan være min værtsfamilie, da de ikke længere vil samarbejde med CETUSA, da de mente, at organisationen havde problemer.
Lang tid går der før Explorius finder en værtsfamilie til mig, og i mellemtiden finder vi selv en god familie, igennem familievenner, men Explorius vil ikke lade mig få den familie, selvom de endnu ikke selv har fundet én. Til sidst finder de en familie til mig, og jeg rejser hurtigt. De glemmer dog at fortælle mig, at min værtsfamilie blot er en velkomstfamilie, hvilket jeg selv finder ud af ved en snak med værtsfamiliens naboer, hvor de spørger mig, hvad jeg så gør, når familien flytter til Florida. Jeg ringede til Explorius, hvor de godt har vidst, at der kun var tale om en velkomstfamilie, men bare har undladt/glemt at fortælle mig det.
Tiden kommer tættere og tættere på, hvor jeg burde få en ny familie, men intet nyt kommer fra Explorius og jeg presser på. De finder en ny familie til mig få dage inden min daværende værtsfamilie skulle rejse. I samme forbindelse ser de det ikke relevant, at min familie gerne vil vide, hvor jeg skal bo (adresse osv.), men bliver blot spurgt, om det er fordi, at de skal sende gaver, for ellers ser de det ikke som relevant.
Jeg kommer til min nye værtsfamilie, og der går ikke længe før den er gal. Min værtsmor er uden tvivl psykisk ustabil, og generelt en værtsfamilie, som ikke har overskuddet til at have mig og en anden udvekslingsstudent. Min værtsmor har store humørsvingninger, og gjorde mig generelt igennem hele opholdet mere og mere usikker omkring mig selv, ved den måde hun behandlede mig på. Explorius og CETUSA havde overhovedet ikke screenet denne familie, da hun havde lidt af både depression, fødselsdepression, angst og andre psykiske lidelser tidligere, hvilket stod på hendes lægejournal.
Desuden boede jeg i denne værtsfamilie i et lille rum på loftet med næsten intet lys udefra sammen med en anden udvekslingsstudent fra Spanien. Der var måske tale om 5-6 kvadratmeter til to personer.
Ligeledes var CETUSA's koordinatorer totalt inkompetente og på ingen måde til hjælp. Det meste af tiden fik de ens problemer til at lyde ligegyldige og selvskabte.
Alt i alt en dårlig oplevelse for mig og ville ikke anbefale hverken Explorius eller CETUSA til nogen. De arbejder trods alt med 15/16-årige, og burde sørge for mere kompetente værtsfamilier og bedre kommunikation, så barnet ikke føler sig helt alene i et land langt hjemmefra. Man ved selvfølgelig selv, hvad man går ind til, men synes alligevel, at Explorius skulle tage deres arbejde lidt mere seriøst, da det kan gå hen og præge en mentalt senere hen i livet.

Réponse : Explorius
My wife and I would like to seek for…
My wife and I would like to seek for the opportunity for our daughter studying in U.S soon, and contacted Explorius Denmark. The personnel was very helpful, informatic, and professional, gave us a lot of good advices, especially during this hard COVID19 time. Surprised us that Explorius Denmark is not only keen on get us as client but also gave us very constructive and conscious advice! appreciated it and we will revert, most likely YES, we are on :)
Udvekslingsstudent 17-18
Super godt rejse selskab. Guider en sikkert igennem sin rejse og frembringer altid mulighed for kontakt til dem, hvis man skal have hjælp. Klart anbefale at rejse med Explorius.
Fantastisk år i Spanien
Vores datter på 15 år er nu afsted på et fantastisk udvekslingsophold i Andalusien i Spanien.
Lige fra vores første møde med Explorius har vi været fuldt ud tilfredse. Alle de medarbejdere, vi har mødt, er yderst professionelle samtidig med, at de er meget empatiske. Vi valgte Explorius på grund af deres sammensætning af program, at opholdet strækker sig over et helt skoleår, og at deres ophold i Spanien passede rigtig godt på vores datters ønske om at lære spansk og opleve spansk kultur. Et interview af vores datter hjemme hos os var med til, at vi fik et rigtig godt indtryk af Explorius som organisation og med dedikerede medarbejdere. Det samme gælder søsterorganisationen i Spanien, hvor løbende orienteringer vidner om interesse for de unge udvekslingsstuderende.
Vi får en datter hjem, som har fået en unik oplevelse hos den skønneste værtsmor samt værtssøster fra Tyskland, som også er på udveksling.
Fuld tilfredshed hele vejen igen og helt klart værd at anbefale til andre unge, som ønsker at komme på udveksling.
ADVARSEL-ADVARSEL
ADVARSEL-ADVARSEL! Send aldrig dit barn med Explorius på high-school ophold i USA hvis du gerne vil undgå at spille RUSSISK ROULETTE med dit barns psykiske helbred. Det er ET STORT SPIL I LOTTERIET og hvis du ikke fra start er særdeles heldig med både familie og skole, er der absolut ingen hjælp at hente hos Cetusa (som organisationen hedder i USA) eller det danske forkontor kaldet Explorius. De viser sig som modspillere der gør alt for at modarbejde, og det bliver til en ren overlevelses-lejr dit barn lige pludselig opholder sig på. Organisationens metoder er mildest talt rystende, og desværre et mønster som mange unge oplever uafhængigt af hinanden gennem snart mange år - som man kan se på de efterhånden MANGE DÅRLIGE ANMELDELSER på Trustpilot.
Så kære forældre, der overvejer at sende jeres barn/unge menneske afsted med Explorius – skynd jer væk!
Explorius-forkontoret i Danmark er et grooming kontor, der udelukkende har til funktion at lokke unge til med honningsøde ord om at ”verden ligger for dine fødder” og ”såå mange fantastiske oplevelser venter på dig ude i verden.” Reelt ejer Cetusa dit barn og visummet, når dit barn først har forladt DK, og du/I kan INTET gøre uanset, hvordan de behandler dit barn. Enhver kontakt til Cetusa fra forældre er forbudt og hjemsendelsesgrund. De er tydeligvis vant til at kunne opføre sig helt utilstedeligt uden konsekvenser. Kontoret i Danmark passer IKKE på dit barn, men fraskriver sig alt ansvar og henviser til, at alt hvad der foregår hos deres kollegaer i USA, har de ingen mening om eller indflydelse på.
Så hvis du vil gamble med dit barn, så vælg Explorius tilsyneladende kan man være heldig, hvis alt fra start er godt. Hvis dit barn i stedet fra start er placeret i noget super-dårligt, så vær forberedt på et mareridts ophold i stedet og en total ligegyldighed i holdningen fra det danske Explorius-forkontor.
Min datter har rejst med dem i efteråret 2020, og måtte rejse hjem efter cirka 2 måneder nærmest psykisk nedbrudt på grund af dels udtalt dårlige forhold i især skolen, der var stærkt religiøs (og i USA almindeligt kendt som værende en religiøs sekt, der udelukkende har til formål at skaffe nye medlemmer/konvertitter) og en værtsfamilie, der var i symbiose med skolen, og derfor ikke kunne være neutrale/behjælpelig. Men særligt håndteringen fra Cetusas side har været rystende og på ingen måde noget, der på dansk jord ville blive accepteret af myndighederne, men i stedet ville havne på forsiden af BT og Ekstrabladet. Dybt uetisk og uansvarlig varetagelse af unge mennesker der er alene og så langt væk hjemmefra og helt uden beskyttelse overfor organisationen og dens metoder.
Grundet organisationens totale afvisning af at ville omplacere vores datter, fandt vi selv en anden familie og skole, men desværre for sent til, at vores datter kunne magte mere, og hun måtte hjem og restituere i stedet.
Explorius fremfører nu, at de har gjort alt muligt for at hjælpe hende men dette er IKKE korrekt! Vi har utallige gange spurgt, hvad der blev arbejdet på af omplaceringer og intet svar fået. Hele tiden afglidende svar uden at de ville kommentere på det problematiske. Der har på intet tidspunkt ville være en indrømmelse af at den stærkt religiøse placering har været forkert.
Den ret åbenmundede lokale koordinator i USA kunne til vores datter fortælle, at der INTET blev arbejdet på, da Cetusa havde fået dette anbefalet af Explorius i DK, og at vores datter bare skulle vænne sig til forholdene. Koordinatoren meddelte vores datter at : "Du kommer ALDRIG væk fra mig, da jeg har udvalgt dig, og jeg vil aldrig lade dig slippe videre til andre."
Endvidere blev vores datter ringet op fra Cetusas hovedkontor, hvor Martin råbte og skreg i telefonen af hende, mens hun var i skole : "at nu skulle hun bare gøre som der blev sagt."
Hun er blevet filmet af Cetusa grædende, mens hun skulle underskrive en advarselserklæring, hvori hun skulle undskylde, at hun ikke prompte havde svaret koordinatorens mails (i skoletiden) - dagen efter at denne havde sendt hende en særdeles ubehagelig mail om, at hun skulle tage sig sammen eller rejse hjem. Endvidere skulle hun undskylde overfor skolen, at hun ikke trivedes med den meget religiøse undervisning.
(Dette er blot et udpluk af hvad der er foregået).
I vores søgeproces efter en anden skole/familie blev det tydeligt for os, hvilket udtalt dårligt ry Cetusa har i USA blandt menige amerikanere og udlandsdanskere især for deres placeringer af udvekslingsstuderende i dybt kritisable forhold, deres kommunikationsformer og mangel på villighed til at omplacere. Det er en ren profit organisation, hvis forretningsmodel og metoder burde undersøges nærmere af journalister og myndigheder.
Min første anmeldelse fik Explorius fjernet. Måske denne bliver??

L’expérience Trustpilot
En savoir plus sur les différents types d'avis.