IF är fantastiskt bra att ha att göra med såväl när man själv söker kontakt för att justera eller informera sig om sina försäkringar. De har även vid flertalet gånger hört av sig med rekommendationer... Voir plus
Jag är väldigt nöjd med min försäkring. Jag har försäkrat två bilar de senaste tre åren, och under de senaste tre åren har jag fått perfekt och organiserad service. Äntligen ett försäkringsbolag som h... Voir plus
Har haft ett litet h-vete med Länsförsäkringar som vägrat betala något på helt legitima krav. Bytte till IF istället. Fick en vattenskada i mitt kök där golvet blev skadat. Anmälde detta till IF dock... Voir plus
Vi erbjuder prisvärda försäkringslösningar som ger våra kunder trygghet och stabilitet i boende, vardag och företagande.

Barks väg 15, 170 73, Solna, Suède
När man tecknar en bilförsäkring via IF glömmer de att upplysa att om det uppstår ett behov av att bogsera bilen med hjälp av en bärgningsbil bestämmer du som försäkringstagare inte vart din bil ska bogseras utan det är IF som bestämmer vart din bil ska lämnas.
På detta sätt måste det finnas ett dolt avtal mellan olika verkstäder och IF där IF har avtal som ger dem någon form av Kickback på varje inlämnad bil.
Så när ens vanliga verkstad ligger 5km bort vägrar IF att transportera bilen dit utan bilen ska lämnas på en verkstad 3mil bort.
Notera då att försäkringen enbart utnyttjas i syfte med att transportera bilen från platsen den sluta fungera till verkstaden.
Försäkringen utnyttjas inte i någon form av motor/vagns försäkring utan enbart transporten från punkt A till B.
Så det är obegripligt att IF tvingar sina kunder att lämna in sina bilar på just deras verkstäder är extremt illa och vidrigt sätt att tjäna pengar på.
Om detta har att göra med att kunden är en 76 årig kvinna som man medvetet lurar från IFs sida undrar man.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Blev skadad år 2012 allvarligt då hade jag if olycksfall försäkring och anmälde olyckan men fick avslag i 14 år av deras ansvariga för att if försäkring har egna regler som är mot konsumenterna rättigheterna så akta er och läsa alla omdömen om if försäkring innan ni tecknar avtal de kan skriva under min omdöme fina ord men det är bara falska uppgifter som if försäkring skriver

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Min mor avled mars 2025. Hemförsäkringen var precis inbetald för hennes äldreboende. Skulle säga upp densamma, men det var inte smidigt. Intyg hit och dit bl.a bouppteckning, vilken skickades in och av någon anledning ej godkändes. Till slut gav jag upp och efterskänkte pengarna till if. Som jämförelse kan sägas att min svärmor avled ett år innan. Hon var försäkrad i ett annat bolag. Där behövdes endast ett telefonsamtal så var det hela ur världen. Konsekvensen av det hela är att jag har avslutat både villa och bilförsäkring hos if.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Oerhört påstridig försäljare som använde sig av en väldigt ful försäljningsmetod. Han ville inte ge mig utrymme att fundera och sedan skickade han massa SMS när jag svarade att jag valt ett annat bolag. Han förolämpade mig och kunde inte alls ta ett nej. Han påstod saker om mitt nuvarande bolag och försäkring som inte alls är sant, och skickade en länk till deras trustpilot sida för att visa ”hur dåliga de är”. Smutskastning och förolämpningar hör inte hemma i försäljning enligt mig. Var tvungen att blockera hans nummer tillslut. Hans bemötande gjorde att jag inte kommer överväga IF framöver, och kommer dela vidare min upplevelse om jag hör någon överväga IF.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Otroligt dålig hemförsäkring och otrevlig personal

🚩IF HJÄLPER MKT?!!!🚩NO WAY ‼️⚠️VARNING!!!⚠️
DOM STJÄL FOLKS PENGAR !! DETTA ÄR ETT BLUFF FÖRETAG ERSÄTTER NOLL KRONOR VID BILOLYCKA! TROTS FULL BILFÖRSÄKRING ! OTREVLIGA OCH SKYLLER PÅ OAKTSAMHET TROTS ATT POLISEN ANSÅG INGET BROTT SKETT ! DET VAR EN VANLIG OLYCKA! SKYLLER PÅ ALLT BARA FÖR OCH VÄGRA ERSÄTTA BILEN OVH SKADAN DOM VÄGRAR BETALA!! 1 krona !!!
Betalat ca 20000kr/år i premie!!!!!! 😡
KOMMER STÄMMA DESSA KRÄK OCH GÅ UT OFFENTLIGT OM HELA HÄNDELSEFÖRLOPPET!! ANLITAR FATTIG KASS UTREDARE SOM SKA SKRÄMMA UPP EN OCH TRAKASSERA SINA KUNDER!! HÅLL ER LÅNGT BORTA FRÅN DETTA LURENDREJ FÖRETAG !! VI AVSLUTAR ALLA VÅRA FÖRSÄKRINGAR HOS DESSA BEDRAGARE !!! SKA BLI ETT SANT NÖJE ATT STÄMMA DERAS CIRCUS 🎪 BLUFF FÖRETAG OCH DERAS OFÖRMÅGA ATT HÅLLA DET SOM STÅR I DERAS FÖRSÄKRINGSVILLKOR !!
Dom vill bara ha in pengar men när olyckan är framme VÄGRAR FOM NÅGONS SOMHELST HJÄLP!!!!!
🤮🤮🤮🤮🤮
Otrevliga från första kontakten till sista utdragna beslutet med AVSLAG PÅ ALLT HELA BILOLYCKAN VAR JELT PLÖTSLIGT INGEN BILOLYCKA UTAN ENLIGT DERAS k*t PÅHITT EN FORTKÖRNING J”KLA A*
Men vad säger dom *KARMA* ni leker med folks liv folk betalar er för att ha ett SKYDD!!!!!!
VIDRIGT OMÄNSKLIGT BETEENDE 🤮
SKÄMMS PÅ ER !!!!
⛔️⚠️SNÄLLA SE UPP ⚠️⛔️

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Otroligt att man måste läsa på minst 3 (!) olika ställen för att förstå vad det är för jäkla försäkring man betalat för i er helförsäkring för bilar.
Till och med den stackare hos er som jag pratade med i telefonen höll med om att det är krångligt och troligen av en anledning. Antar det är era jäkla jurister som tyckt det är en bra idé för att få ut så mycket som möjligt från kund men slippa betala ut så mycket som en enda krona genom att göra det så krångligt som möjligt. För ingenstans kan man läsa allt i sin helhet. Har man läst det finstilta på 45 sidor hänvisar ni till nätet. Har man läst på nätet så hänvisar ni till försäkringsbrevet. Har man läst försäkringsbrevet så stämmer inte det heller för man måste läsa på minst två ställen till och sedan pyssla ihop vad det egentligen betyder. Vilket är lika med noll. Man har inte rätt till en enda spänn från er.
Försöker man skriva något till er på fb plockas det effektivt bort. Frågade också via telefonen varför i hela friden man skulle ha en sådan försäkring hos er. Svaret blev att ”jo men tänk om det blir en plåtskada eller något. Vill ni inte kunna laga det då?”
För dom antal hundratusen jag betalt i premier till er hade jag utan svårighet kunnat betala för ev plåtskada själv. Så i själva verket har jag betalat er för absolut ingenting.
Ni är sämst.
Absolut sämst.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Jag har varit kund hos IF sedan jag blev en vuxen person vid 18. Nu är jag 37.
Har aldrig använt försäkringen till något.
Ville använda hemförsäkringen idag för en skada på tvn som uppstått. bara för att jag inte hade video på händelsen så ville dem inte hjälpa.
Efter att varit kund såpass länge och aldrig snålat, så tycker jag man kunde varit lite mer hjälpsam och inte lyft fram små klasuler för att slippa agera försäkring alls. Något hade varit bättre än inget. Jag hade redan låga förväntningar.
Så jag har nu bytt allt till Trygg-Hansa. Inklusive mina nära som också kört IF eller som snart ska sakaffa försäkring, kommer köra trygg-hansa med.
Vill man behålla kunder så måste man se till att finnas där dem ber om hjälp och inte bara när det är dem som ska ha pengar.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Hemsidan buggar, de svarar inte i telefon och det tar 3-5 dagar att svara på meddelanden eller mail. Om du tror att du vill ha hjälp snabbt , ta ett annat försäkringsbolag. De är inte måna att hjälpa utan letar efter utvägar så de kan låta bli.
Redigerat efter svar från If.
En Miss? Jag har har ringt upp emot 20 gånger? Så uppmanas jag att ringa igen. Mitt senaste mail som jag skickade för två veckor sen har ni fortfarande inte svarat på.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Det fungerar väldigt dåligt.
Först, man behöver betala själv för mekaniskskada (som ingår enligt avtalet) därefter bedömer de om och hur mycket dem betalar. Och gör allt som möjligt för att betala inte eller så liten som möjligt och använder någon bullshit argument som har ingenting i samband med verkligheten.
Rekommenderar inte

Réponse : If Skadeförsäkring AB
IF försäkring lura konsumenter med egna regler där ger avslag när man vill ha ersättning för skador så litar inte på dem som säger att de hjälper dig? Jag har ett ärende hos if snart i 14 år så har ingenting hänt när man kontaktar dem dem blockerar konsumenterna så vad if försäkring skriver här är bara bedrägeri från företaget akta er
Ta inte olycksfallsförsäkring från IF, för när till exempel i vårt fall en anhörig dog och obduktion säger att dödsfallet är en olycka.
Personen har en olycksfallsförsäkring hos IF och IF betalar ändå inte ut pengarna.
Rena rama bluff företag

Varning! Oseriöst försäkringsbolag
Blir problem vid försäkringsärende, personalen otrevlig och vill inte hjälpa

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Nu har jeg ventet 3 mdr på afgørelse på min skade og ja mails svare IF ikke på så hvor henvender man sig så de ikke svare

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Min sambo blev påkörd vid färd i sin bil. Då motpart anger att påkörningen hände vid en parkering. Trots IF egna tekniker anser att påkörning inte har skett vid parkering, bedömer IF ATT VI FÅR STÅ FÖR SJÄLVRISKEN. Vi skickade även in polisens rapportering, där de pekar på att påkörningen skedde under färd.
Konsensus
IF skiter i fakta, utan det räcker med att en motpart ljuger, så får du stå för din egen självrisk. VARNING för detta företag!

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Skickade in ett skadeärende gällande en plötslig händelse (drulle) men fick avslag, även hos deras KO (inte så konstigt egentligen då personen är anställd hos dem, svårt att inte vara jävig då?).
Dom menar att jag skulle ha förutspått den potentiella konsekvensen innan den plötsliga händelsen skedde.. vad är vitsen med drulle då? Så när det gäller gråzonsärenden, räkna med att bolaget aldrig dömmer till din fördel även om du varit kund och skadefri i flera år. Lojalitet betyder ingenting. Sa upp försäkringen med glädje.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Upplevelsen har varit toppen. Har begärt utbetalning på mina försäkringar vid 2 tillfällen, har inte varit några konstigheter.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
Snabb och bra hantering av skadeärenden gällande bilförsäkring.

Réponse : If Skadeförsäkring AB
En savoir plus sur les différents types d'avis.