Fina luckor men, leveransen tog 6 månader och detta efter flertalet mejl från min sida. Blev lovad kompensation pga den långa leveransen och hörde av mig så fort vi mottagit leveransen för att informe... Voir plus
Hej Evelina, det går tydligen inte att sätta omdömeslämnare i kontakt med varandra enligt Trustpilots kundtjänst så jag gör ett försök här. Jag saknar ett helt kök på ett 30-40 tal luckor och täcksi... Voir plus
Hej Evelina. Jag saknar två ljusblå luckor till ett hörnunderskåp. Modellen är enkel, inga speglar bara en fasad kant runt om. Meddelade Urban Front detta i början på juni men sen inte hört något mer?... Voir plus
Supersnygga luckor med kanonfinish!! Företaget har massor av ordrar så leveransen tog väldigt mycket längre tid än väntat, men har man möjlighet att vänta så är det väl värt det. Alltid väldigt bra b... Voir plus
Informations provenant de diverses sources externes
VI ÄR URBANFRONT. Vi måttanpassar köksluckor och lådsystem till ert befintliga eller nya kök. Kanske är det färgen på köksluckan, eller dess modell du har tröttnat på? Eller är du ute efter ett bredare sortiment av köksluckor till ditt IKEA-kök?
Aucun historique récent de demande d’avis
Beställ inte av Urbanfront
Beställ inte av Urbanfront. Väldigt seriösa vid beställning men sen går det inte att få tag på dom.
Vi beställde i november 2023. Efter 16 veckor, många mail och ett dåligt omdöme här på trustpilot så fick vi till slut vår beställning. Tyvärr var nästa hälften skadat på ett eller annat sätt och vi lovades nytt, det skulle ta 2-3 veckor. Nu har det gått 6 veckor och dom svarar inte längre på mail.
Det enda man köper hos Urbanfront är ångest.
Bedrägeri
Beställde mina luckor i slutet av februari med en utlovad leveranstid på 8-10 veckor, fortfarande inte fått någon leverans.
Ingen återkoppling alls innan slutet av maj, sedan dess har dom skjutit fram leveransen 3 gånger. Inte har dom stake nog att ha en telefonsupport för att stå för det dom gör.
Bedrägeri
VARNING! De går nog snart omkull!
VARNING! De går nog snart omkull!
Jag har skickat delgivning till dem genom Kronofogden för att jag inte kan acceptera radiotystnaden och väntan längre! Kräver pengarna tillbaka men får inget svar...
Med tanke på hur extremt dåligt de sköter kontakten med sina kunder, samtidigt som de fortfarande tar in nya kunder med exakt samma utlovade leveranstider (som de uppenbarligen ALDRIG kan hålla), så känns det som att de kommer gå omkull snart.
Jag tror inte ett dugg på att de redan har tillverkat alla olika kunders tusentals luckor och att luckorna endast väntar på att lackas. I så fall är det ett väldigt väldigt grovt fel i deras produktionskedja!
De samlar nog helt enkelt bara in förskottsbetalningar från nya kunder för att hålla sig flytande en liten stund till innan allt troligen kommer rämna snart nog.
De har även satt i system att kontakta kunder som har gett dem dåliga recensioner på Trustpilot för att få "fraktkompensation" och utlovar dem leverans.
Jag skrev en dålig recension, fick tillbaka pengar för frakten, förhandsinformation från DHL den 31:a maj - tog bort recensionen... MEN de har ännu inte skickat leveransen snart en månad senare...
De får en att få upp hoppet varje gång och man känner sig lika dum varje gång man går på deras lögner och utlovade leveranstider...
UPPDATERING 2024-07-02:
Fick ett nytt spårningsnummer av DHL i fredags 28/6 (en månad efter det första spårningsnumret). Fick leveransen igår måndag 1/7. Allt såg bra ut vid en första anblick. Men det saknades tyvärr 4 stycken vitrinluckor samt alla handtag. Får se hur lång tid det tar innan jag får dessa luckor... Har nämligen sett andra recensioner där de har fått vänta i ett halvår. Dessa fyra luckor och alla handtag är ändå 1/3 av kostnaden för hela min order.
Fick även med en hel färgburk av "Lera" som mina luckor är lackade med.
Bedrägeriföretag
Instämmer med flera andra kunder här. Avråder starkt Urbanfront! Stor bedrägerivarning!
Vi beställde köksluckor till vårt nya kök från Urbanfront i augusti 2023. Nu i slutet av juni 2024 har vi fortfarande inte ett komplett kök - trots att företaget suttit inne med våra pengar sen beställningen lades för snart ett år sedan.
Väldigt lång historia kort:
Första leveransen var en månad sen och dessutom felaktig då flera av luckorna var felvända. De luckor som blivit fel utlovades till januari i år. De kom aldrig. Vi påminde. Fick inget svar. Påminde igen. Inget svar. Efter månader av radiotystnad från Urbanfront fick vi till slut leverans av nya luckor i maj. Döm av vår besvikelse när även denna leverans var felaktig. Vi har så klart kontaktat Urbanfront och meddelat detta. Har självklart ännu inte fått något svar för de svarar nämligen aldrig på vare sig telefon eller mail. Som om inte allt detta vore nog har färgen släppt på några av luckorna.
Bedrägerivarning
Som många andra är det noll återkoppling från Urbanfront just nu. Stor bedrägeri-varning! Förmodligen så går nya kunders forskottsbetalningar till ledningens löner och gamla kompensationskrav för att undvika negativa recensioner.
Vi har haft med dem att göra i över ett år. De sysslar med direkta lögner och har inte lyckats leverera rätt en enda gång, trots många försök…
Konkurs …
Efter månader av frånvaro så kom slutligen ett besked som vi väntade på.
Tragiskt hur illa dem har skött detta.
Är det någon som fått svar på senaste mailet?
Ett stort bedrägeri alltihop
Ett stort bedrägeri alltihop. Från lovad leverans v.8 så står vi fortfarande utan luckor. De fortsätter skjuta upp leveransen och tar flera veckor på sig att svara på Mail. Daniel som är vd fortsätter komma med undanflykter och ljuger ihop nya historier så fort leverans uteblir. Undvik detta företag till varje pris!! Tyvärr är detta ett skräckexempel, vi kommer gå vidare till ARN samt göra en polisanmälan så att förhoppningsvis stoppar någon dessa bedragarna från att lura fler människor.
Lögn efter lögn efter lögn
Lögn efter lögn efter lögn. Lovad leverans först vecka 10, sen 14, 19, 21, 23, 25. Inget hänt än. Köp absolut inte från detta företag som visar noll respekt mot sina kunder. Sämsta jag varit med om. Finns absolut inget positivt att säga, om någonting.
Uppdatering 9/7 (vecka 28):
Fortfarande inga luckor. Anmälda till ARN och snart polisanmälda. Även de tidigare anställda då de visste om vad som hände men ändå ljög.
Handla inte från Urbanfront!
Vad ni än gör så handla inte från Urbanfront!
Lång historia kort.
3 månaders försening av beställda fronter. Varje vecka så var det nya löften men inget hände. Inte förrän vi hotade med anmälningar så såg vi resultat.
Sen fick vi 3-4 fronter som hade damm i lacken och har blivit lovade nya men de skulle kommit för 6 veckor sedan så det lär väl inte hända. Så inte ens slutresultatet var bra.
Likväl så blev vi lovade kompensation i form av återbetalad frakt (1795kr) men även den lyser med sin frånvaro.
De svarar inte längre på mail och har stängt av sitt telefonnummer.
Fruktansvärt oseriöst företag. Anmäl om ni kan.
Börja med att svara på mailen
Börja med att svara på mailen. Jag beställde luckor i slutet av nov 23, fick luckor den 30 april 24, efter mycket skrivande. Det saknades en lucka och två var fel, som vi lyckades fixa till själva. Tycker då att vi varit schyssta och bara begärt den saknade dörren, nu har det gått 6 veckor sen jag blev lovad att den saknade dörren skulle komma om 2-3 veckor. Väldigt fina luckor. Men känner sig lurad, bluff företag.
Horribel hantering av sina kunder!
Väntar på vår leverans som är en månad försenad, går ej att få kontakt med. mailar nästan varannan dag men det är knäpptyst. Nu får jag dessutom autosvar att kundtjänst är stängd på grund av planeringsdag med datum som är flera veckor tillbaks i tiden.
Dem verkar ju ändå leverera bra kvalité men hur ett bolag med sådan planering över huvud taget kan gå runt är för mig en gåta. Rekommenderar inte detta bolag om du har någon form av tidsram att hålla, vilket de flesta har som renoverar kök, och för guds skull betala inte i förskott. upplyste om min oro över alla omdömen dem fått vid beställning och sa att jag betalar när jag fått grejerna, det var inga problem och dem försäkrade sig om att det var tidigare strul med logistiken men det skulle vara åtgärdat. leverans skulle ske v.20, ännu utan något besked om leverans.
Beställ inte från urbanfront
5 månaders leveranstid, INGEN kommunikation, omöjliga att få tag på. Fick svar, många dåliga ursäkter, när jag slutligen skrev en arg recension här. Fick till slut luckorna efter 5 månader, fina men en var skavd. Mailade samma dag, nu har det gått 7 veckor och jag har inte fått något svar. Man tappar stinget.
Rekommenderar ingen att beställa från urbanfront.
SVINDEL!! HOLD JER VÆK FRA DEM!!
Efter bestilling af fronter til hele vores nye Ikea køkken, entre og bryggers for en værdi på næsten 60.000,- dkk. Har vi nu efter 22 uger stadig ikke modtaget nogle varer, og det er umuligt at komme i kontakt med urbanfront.
Ordre: ZCAFHZKZZ
Ind imellem kommer der en mail der ligner en automatiseret mail, som beskriver at de oplever længere leveringstid, og derfor skubber datoen for levering.
Oprindeligt er ordren bestilt med 6-8 ugers levering. Og med bestilling i uge 2, vil de give en umiddelbar senest levering i uge 10.
Vi er i skrivende stund gået ind i uge 24. Og sidste mail fra dem lyder på produktion og afsendelse i uge 27. Jeg har absolut INGEN tro på at det overholdes, og urbanfront afviser i deres sidste “AUTO/fællesmail” iht deres handelsbetingelser, at have mulighed for at annullere ordren, da den er medregnet i deres produktion og omsætning.
Jeg kan derfor på ABSOLUT INGEN MÅDE ANBEFALE DETTE FIRMA. De tager glædeligt dine penge og hjælper meget gerne med at få kørt ordren igennem og så klapper fælden ellers.
Den eneste betalingsmulighed vi havde var international bankoverførsel til deres selskab URBANGROUP. Og eftersom man selv har lavet en overførsel kan banken ikke hjælpe med at trække det betalte beløb tilbage.
Jeg giver i denne uge URBANGROUP en deadline for at vende retur på mine mails, hvorefter jeg uden svar fra dem og uden mine varer, kommer til indgive en konkursbegæring på firmaet. Dette kan gøres via hjemmesiden for de svenske domstole og koster 2800,- SEK, hvilket jeg gerne giver for at dette ikke skal ske for flere!
Katastrof
Instämmer med övriga. Beställde luckor i mitten av oktober 2023 som blev försenade i flera omgångar. Efter flera påtryckningar via mail (telefonen deras verkar helt avstängd) levererades dem tillslut vid månadsskiftet mars/april 2024. Då en av luckorna var skadad erbjöd de återbetalning för denna och i ett tidigare mail hade de även utlovat kompensation för förseningarna. Det har nu gått över två månader sedan jag senast fick svar från företaget trots flera mail. Ångrar att jag beställt från Urbanfront och skulle avråda alla från att någonsin vända sig till detta företag.
Scam
Vi bestilte skabslåger d. 26. januar 2024 mhp. 8 ugers leveringstid.
Der er nu gået 20 uger uden at vi skyggen af lågerne. Vi har rykket Urbanfront flere gange bl.a. d. 24. april 2024, hvor vi fik at vide, at vores ordre ville blive rykket op til den efterfølgende uge. Vi rykkede dem igen d. 8. maj 2024 fordi at vi ikke havde fået yderligere at vide. Vi fik derefter at vide, at vi ville modtage en bookingmail med information samme dag. Vi modtager først en bookingmail d. 17. maj 2024 fra DHL efter at have rykket Urbanfront flere gange. DHL oplyser, at de IKKE har fået indleveret en pakke fra Urbanfront, hvorfor vi igen rykker Urbanfront. Vi har ikke hørt fra dem siden på trods af flere mails.
Vi er efterhånden nået til den konklusion, at vi nok aldrig kommer til at se vores bestilling eller vores penge igen. Urbanfront kan på INGEN måde anbefales.
Scam!
Scam!
Scam-forretning - tyveri!
Vi bestiller vores køkken d. 31.12 med udgangspunkt i 8 ugers leveringstid. Efter bestilling venter vi - og da vi når uge 8 spørger vi på status af ordren.
Intet svar.
Vi sender et utal af beskeder på hhv. Facebook og per mail. Intet svar.
14 dage med en mail og en fb besked hver dag. Vi forsøger at ringe, men kommer igennem til en telefon, der kun sender en videre til en mail - en mail, de HELLER IKKE besvarer.
Vi modtager så en svært utroværdig Google-Translate mail i uge 15, der padler rundt i en fortælling om forsinket produktion, en liste med ordrer og en lovning på at vores ordre leveres i uge 20.
Nu er vi så i uge 22, og vi bliver ved at få af vide at ordren er "klar inden for få dage" Vi har dog stadig nul køkken eller bekræftelse på levering.
Her til morgen rykker jeg for en opdatering, da vi blev lovet afsendelse senest fredag i sidste uge, og får en auto-mail om, at de er underbemandet og der er længere svartid.
Jeg har flere gange bedt om at få vores penge retur, men det lader UrbanFront ikke til at notere sig. De hverken svarer på det, leverer køkken eller overfører penge retur.
Vi betragter nu dette som tyveri, og vil gå videre til de svenske myndigheder med en anmeldelse.
Vi tror ikke længere på, der kommer et køkken.
Man kan også undre sig over alle de "tilfredse kunder" der har lavet et review den seneste måned og to. Hvordan kan de ha fået deres bestillinger indenfor så kort tid, når andre, der har ventet flere måneder får af vide, det handler om problemer med produktionen?
Det giver jo anledning til at tro, det er fabrikerede reviews.....
OPDATERING 9.6.2024
Efter at have postet ovenstående får vi kontakt til UrbanFront. De lover kompensation for ventetiden og at køkkenet bliver shippet samme uge.
Det er mere end 3 uger siden - og det er 14 dage siden, vi modtog en mail fra DHL om, at de havde modtaget information om ordren, men at den kke var afsendt.
Vi bliver lovet gang på gang at både penge og køkken er på vej - status er, at ingen svarer på mail igen og hverken køkken eller kompensation er kommet.
OPDATERING 3.7.24
I sidste uge modtager vi et nyt trackinglink fra UF. OG - hold nu fast - helt uventet modtager vi et køkken. Det er godt nok ikke vores køkken - til gengæld er farven også forkert.
Vi har oprindeligt bestilt 22 dele til Faktumkøkken. Vi har modtaget 26 dele. 1 køkkenlåge, 7-8 skuffefronter i Metod mål og et usandsynligt stor mængde udefinerbare længder et-eller-andet, der hverken er afdækning, lister eller sokkel.
Vi kontakter UF for at få dem til at booke en afhentning gennem DHL - intet svar.
Så nu har vi altså en kæmpekasse stablet på 6!?? Europaller i indkørslen i vores sommerhus. Men helt som forventet har UF ikke tænkt sig at svare.
Så enden på den saga bliver, at vi nu har meldt UF for bedrageri til de svenske myndigheder.
UrbanFronts er utroværdige tyveknægte, der holder kunderne hen så snart, de har stjålet deres penge.
Køb ikke her! Du ved ikke hvornår elle om du får dine varer!
Enten er dette firma i massive problemer eller også er det svindel.
Først var lev.tiden 10 uger. Så var den pludselig 13 uger. Nu er den måske 20 uger eller mere. Det er info man kun får hvis man selv henvender sig og venter tålmodigt på svar. Nu er kontoret så lukket resten af juni.
Det hele er lidt underligt. Særligt når UrbanFront skrev til os efter en uge, at produktionen var gået i gang. Derfor kan ordren ikke ændres eller annulleres. Det skal bemærkes at deres normale leveringstid er 4-5 uger.
Jeg tvivler på om vi nogensinde modtager vores varer.
Ærgerligt for deres koncept ser ellers fint ud.
Håll er borta
Vi beställde luckor i November. Fick ett leveransdatum som kom och gick. Återkommande löften om datum om inte blev av. Fick själv ta kontakt med företaget då det inte skickade ut någon information. De har stängt av telefonen, svara på mail ibland.
När luckorna tillslut kom 10-11v efter utsatt datum var de oanvändbara. 2st med transportskador, 1st där de har borrat hålen för gångjärnen fel och hälften av luckorna är böjda. Ser ut som "U"n, bågnar, skitfult.
Har totalt skickat 5 mail för att få hjälp med reklamation men inget svar. Väntat 1.5månad men inget svar så har nu blivit tvingad att göra anmälan till ARN.
Skickade ett nytt mail förra veckan, fick tillslut ett svar men har nu blivit ghostad igen innan vi kom fram till någonting.
De luckor som var användbara har fått en del oförklarliga skador. Trots att vi varit försiktiga, färgen har härdat över 1 månad så lossnar den fortfarande och det blir märken. Uruselt.
Värsta upplevelsen jag någonsin haft som konsument.
Urbanfront håller inte det de lovar i…
Urbanfront håller inte det de lovar i frakttider, har inget som helst intresse av att svara på frågor eller återkomma med besked på när de tänker/kan leverera. Vårt beställda kök från aug -23 är fortfarande inte slutlevererat. Och ingen svarar på varken mail eller telefon.
Köp INTE från detta företag!
UrbanFront verkar har stora problem…
UrbanFront verkar har stora problem just nu..
jag har väntat i över 1 år (!) på min tilläggsorder från köksluckor-beställning. De skyller på fabriksbyte som säkert är en del av storyn.
Kvalitet på luckorna jag fått för över 1 år sedan har varit bra och skulle gärna beställa luckor till garderober också men alla varningsklockor ringer.. De svarar inte på mail, svarar inte på telefon, säger att de har ringt när de inte har det, mm. De kräver dessutom förskottsbetalning vilket är en omöjlighet med alla varningsklockor.