VGZ Avis

TrustScore 1.5 sur 5

1,3

Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik had mijn huisarts gebeld omdat een medicijn wat ik gebruik niet werd vergoed ze zijden je moet in dit geval de VGZ bellen ,ik heb vandaag gebeld van morgen 23-9-2026 ik heb het uitgelegd maar zij... Voir plus

Noté 2 sur 5 étoiles

VGZ. Heb vaak helse medicatie die echt vernietigend werken je naar de afgrond brengt.Heb research gedaan, .medicatie afkomstig uit India Aurobindo . 58% meer zware,bijwerkingen. Dit is echt duive... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik was redelijk tevreden met vgz. Dat is nu veranderd. Een tandartsrekening waarvan een gedeelte onder de basis verzekering valt wordt niet betaald. Ik krijg geen duidelijke uitleg van vg... Voir plus

L'entreprise a répondu

Noté 1 sur 5 étoiles

Ze zeggen een buitenland betaling toe . Willen zelf dat ik het ziekenhuis bezoek maar zelfs na drie x toezeggen wordt er niet betaals en stuurd het zienhuis mij incassos

À propos de l'entreprise

1. Mutuelle de santé

Informations provenant de diverses sources externes

Zorgverzekeraar VGZ verzorgt voor ruim 2 miljoen mensen de ziektekosten verzekering. VGZ is een zorgverzekeraar voor collectief en individueel. Naast een goede ziektekostenverzekering richten wij ons ook op gezondheid en preventieve zorg. VGZ alle aandacht.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 69 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

134 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Veel betalen voor niks

je betaald je helemaal scheel aan ze, en als je een keer wat moet, krijg je te horen dat dat niet in het standaard pakket zit. waar in hemelsnaam betaal je ze voor??

Dan krijg je als antwoord dat je de klantenservice even moet contacten, wat ik al heb gedaan, maar die weten het ook niet!! Die proberen je alleen maar dure paketten aan te smeren. Blijkbaar weet niemand waarom je een godsvermogen betaald voor net niks. Zolang we maar betalen!

1 janvier 2025

Réponse de VGZ

Het is natuurlijk erg vervelend als zorg die je nodig hebt niet wordt vergoed. Je bent verzekerd voor de zorg die is opgenomen in de basisverzekering (en de aanvullende verzekering, als je deze hebt afgesloten). Daarvoor betaal je de premie. Helaas kunnen we via deze weg niet nagaan over welke zorg het precies gaat en waarom deze niet wordt vergoed. Als je daar meer duidelijkheid over wilt dan mag je altijd contact opnemen met onze klantenservice zodat we dit verder aan je uit kunnen leggen.

Zeer teleurstellend

Eerder dit jaar heb ik medische kosten in het buitenland gemaakt voor een acuut medisch probleem. Daar diverse onderzoeken gehad. In eerste instantie werden deze kosten niet vergoed. Ik heb het complete dossier inclusief alle correspondentie met mijn NL huisarts en NL medisch specialist en alle buitenlandse info daarom per post nogmaals ingediend. Deze declaratie was mijns inziens volledig legitiem, maar uiteindelijk klaarblijkelijk afgewezen op basis van formaliteiten. Er wordt geeneens contact opgenomen om uitleg te geven. Kortom, de menselijke maat bij VGZ is volledig zoek. Je betaalt daar de hoofdprijs en na 25 jaar klant te zijn geweest verwacht je op zijn minst enige coulance. Niet dus. Daarom ben ik zorgverzekeringen gaan vergelijken en heb de VGZ verzekering opgezegd. De medische kosten krijg ik indirect dan toch nog vergoed via een veel lagere premie bij een andere zorgverzekeraar. Al met al zeer teleurgesteld in VGZ dus.

21 novembre 2024

Réponse de VGZ

Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent, Jako. Mocht je het niet eens zijn met de afwijzing van de declaratie dan kun je hier altijd een klacht over indienen. Mijn collega's kunnen dit dan verder voor je uitzoeken.

Noté 1 sur 5 étoiles

VGZ, ik heb de teveel geïncasseerde premie zelf al teruggehaald!

Vermoedelijk uit frustratie over het feit dat ik mijn zorgverzekering bij VGZ publiekelijk (want: op Trustpilot) heb opgezegd - zie mijn recensie van 20 december - laat VGZ mij vervolgens per mail weten mijn zorgverzekering al vóór het einde van het lopende verzekeringsjaar te hebben beëindigd. Waarom? Joost mag het weten. Ik wil VGZ om opheldering vragen, maar ook nu bots ik weer tegen een muur van onbereikbaarheid. VGZ wenst NIET gemaild te worden - het mailbericht van VGZ is verzonden vanaf een laf noreply-adres en op de hele VGZ-website is geen mailadres te vinden, ik mag bellen en oneindig lang in de wacht gezet worden, of ik mag me door de chatbot proberen heen te worstelen. Dat vertik ik. VGZ, ik heb de door jullie geïncasseerde premie voor de gehele maand december inmiddels laten storneren en vervolgens de premie tot aan het moment van beëindiging handmatig naar jullie overgeboekt. En daar zullen jullie het mee moeten doen, want uiteraard ben ik voor jullie nu ook niet meer bereikbaar! (En als jullie dan toch per se via dit platform willen reageren, reageer dan gelijk ook even op jullie bedroevend lage score op Trustpilot: 1,3!)

31 décembre 2024

Réponse de VGZ

Via deze weg kunnen we je niet helpen met dit soort verzoeken, J. Vrij. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, dat kan telefonisch of via de chat op onze website. Per mail zijn wij niet bereikbaar. Mocht je er met onze klantenservice niet uit komen dan kun je via onze website een klacht indienen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Naastenverstekking bij een dementerende…

Naastenverstekking bij een dementerende bejaarde, dit is echt niet te doen om dit fatsoenlijk te regelen.
Dit formulier is namelijk alleen geschikt als iemand zelf nog bij machten is de naastenverstrekking te regelen.

klantenservice is echt slecht en kan je niet fatsoenlijk helpen. Uitbesteed is niet altijd beter VGZ

Réponse de VGZ

Wat jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze klantenservice, JD. Mocht je er met hen niet uit komen dan kun je via onze website altijd een klacht indienen. Mijn collega's kijken graag of ze je kunnen helpen.

Onbereikbaar

Nemen de telefoon niet op.
Wel een heel vervelend bandje.
Dat ze heel erg druk zijn.
Ik heb het vaak geprobeerd maar telefoon wordt niet opgenomen !!!

Réponse de VGZ

Het is helaas ontzettend druk de laatste dagen van het jaar, Gerard. We doen ons best om iedereen dan zo snel mogelijk te woord te staan. Onze excuses voor het ongemak!

Waardeloos VGZ

Op 11 december kocht ik in Thuiszorgwinkel een Wuzzi Alert alarmeringsapparaatje ad 139,50 incl. een abonnement, die ik met de pin afgerekend heb,
Ik probeerde het te declareren met de pinbetallingbon bij mijn zorgverzekeraar VGZ, maar die eiste een originele factuur die ik nooit gekregen had.
Dus meteen weer contact opgenomen met Vegro Thuiszorgwinkel in Krimpen aan den IJssel , die mij de factuur alsnog opstuurden.
Meteen weer die factuur opgestuurd naar VGZ, maar tot mijn grote verbazing weer afgewezen. Nadat ik 2xgetracht had telefonisch contact te krijgen met VGZ, wat uiteindelijk onmogelijk bleek, want zoveel wachtenden voor je en je betaalt je blauw aan telefoonkosten die voor jouw rekening komen.
Toen getracht via de chat, waarna je eerst tot grote irritatie te doen krijgt met een robot die tig keer niet begrijpt wat je bedoelt. Uiteindelijk na eindeloos proberen contact gekregen met een chatmedewerker, ene Donovan. Mijn god, die bleek bijna zelf een robot. Deed niks anders dan herhalen dat ze een originele factuur moesten hebben met notanr (notabene het factuurnr staat op die factuur van Vegro, mijn volledige naam (staat ook op die factuur), het bedrag (staat ook op die factuur), soort behandeling (tja, wat moet Vegro nou vermelden om wat voor behandeling het gaat als het om je veiligheid gaat als 73-jarige).
Ben al 2x op mijn snoet gevallen in mijn woning, zit als longpatiënt aan de zuurstof ook nogeens en kon nergens hulp krijgen, want dierbaren heb ik al niet meer!
Ik was dus helemaal op mezelf aangewezen en ik zal hier maar niet vermelden wat voor halsbrekende toeren ik heb moeten uithalen om overeind te komen.

De factuur was volgens hen ook niet duidelijk, nou, volgens mij was het prima te lezen allemaal!!

Hoe ontmoedigen wij onze klanten ooit nog een declaratie in te dienen.
Mijn God, volgend jaar maar gauw overstappen naar een andere zorgverzekeraar, want wat een ellende is VGZ zeg. Het is ook bijna een tienjarenplan om contact met ze te krijgen. Heb het helemaal gehad met ze en ben er helemaal van aan de stress.

Réponse de VGZ

Ik begrijp dat dit een vervelende situatie voor je is, Bollewop. Personenalarmering wordt altijd in bruikleen verstrekt, als je aan de voorwaarden voldoet om dit vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen. Daarnaast is de Wuzzi alert uitgesloten van vergoeding. Dit betekent helaas dat je geen aanspraak kunt maken op een vergoeding voor de gemaakte aanschafkosten. Op onze website lees je alles terug over de vergoeding voor personenalarmering https://www.vgz.nl/vergoedingen/hulpmiddelen/personenalarmering

Oplichters

Ik had een openstaande rekening die ik moest betalen voordat ik kon overstappen naar een andere zorgverzekering, ik heb op 18 november alle premies tot op de laatste cent betaald
Ik heb de medewerker gebeld die vertelde dat ik een brief zou krijgen waarin stond dat de premies binnen 14 dagen is voldaan, maar helaas is dit een leugen en tot op heden heb ik nog niets ontvangen.
Bij de landelijke Vecozo is nog niet afgemeld en dat had heel snel moeten gebeuren en anderhalf maand later is dat nog steeds niet doorgegeven door de stelletjes maffia’s
Als ik nog een jaar vast zit aan Izz is dit onterecht en zal ik elke cent terug laten storneren dat ze van mij stelen

18 novembre 2024

Réponse de VGZ

Wat vervelend dat je nog geen bevestiging hebt ontvangen, Beetle. Ik raad je aan om toch even contact te zoeken met de klantenservice, ik ga ervan uit dat zij je hier meer duidelijkheid over kunnen geven.

zeer slechte klanten service

zeer slechte klanten service. geen gehoor op mijn vragen en gelijk chat beëindigen. walgelijk ik stop gelijk met mijn verzekering als er niet normaal geholpen word.

23 décembre 2024

Réponse de VGZ

Wat vervelend dat de chat gelijk wordt beëindigd, Ab. Dat ia natuurlijk niet de bedoeling, onze excuses hiervoor. Ik hoop dat je alsnog een antwoord op je vragen heb gehad.

Klacht over Rotterdampakket

Nul Eigen Risico, Maar Een Torenhoge Premie: Waarom Is Het Gemeentepakket In Rotterdam Zo Duur?

Als aanstaande moeder wil ik mijn zorg goed geregeld hebben zonder me zorgen te maken over onbetaalbare kosten. Het gemeentepakket in Rotterdam leek hiervoor een goede optie, met nul eigen risico als belangrijk voordeel. Maar de hoge premie maakt dit pakket voor veel mensen, zoals ik, simpelweg onbetaalbaar.

Een goed voorbeeld van hoe het anders kan, is Capelle aan den IJssel. Daar is het gemeentepakket niet alleen betaalbaar, maar ook toegankelijk voor iedereen die zorg nodig heeft. In Rotterdam is dat helaas niet het geval. Het gemeentepakket hier is nauwelijks te onderscheiden van een reguliere zorgverzekering door de torenhoge premie.

Het lijkt alsof nul eigen risico wordt aangeboden, maar dat de kosten vervolgens worden doorgeschoven naar een extreem hoge premie. Dat is niet de oplossing die mensen met een lager inkomen nodig hebben. Het doel van een gemeentepakket is juist om zorg betaalbaar en toegankelijk te maken, maar in de huidige vorm schiet het in Rotterdam volledig zijn doel voorbij.

Ik roep de gemeente Rotterdam op om naar het voorbeeld van Capelle aan den IJssel te kijken en de premie van het gemeentepakket opnieuw te evalueren. Zodat zorg ook écht toegankelijk wordt voor mensen die het hard nodig hebben.

Waarom kan het gemeentepakket in Rotterdam niet betaalbaar zijn, net zoals in Capelle aan den IJssel?

23 décembre 2024

Réponse de VGZ

Ik raad je aan om dit verzoek voor te leggen bij Gemeente Rotterdam, Samira.

Impossible to cancel

They make it impossible to cancel your insurance. The website leads you in circles and contact details are hidden from you on purpose.

22 décembre 2024

Réponse de VGZ

You can cancel the insurance per app (go to service and then followed by 'Verzekering opzeggen', by telephone, per letter or to register at a new insurance and then they will cancel your insurance with us.

Noté 1 sur 5 étoiles

Denk niet dat je goedkoper uit bent bij…

Denk niet dat je goedkoper uit bent bij vgz, vergoeding is zeer minimaal. Kan straks online naar apotheek, ggz of huisarts. Ze willen alles digitaliseren. Is toch niet te doen voor de ouderen...
Lees vooral de kleine letters. Ze kunnen tussendoor het jaar veel veranderen qua afspraken.

Oplichters en afzetters

Oplichters en afzetters, ze maken je wijs dat je geattendeerd bent, voordat ze je dossier aan het incassobureau overhandigd, zelf heb ik daar niks van gemerkt. 2024 OVERSTAPPEN hoop dat tenminste 75% van hun klanten zullen kwijtraken, aan de hand van de reviews zijn ze hard op weg, bij hun ben ik al weg. Niks

1 mars 2024

Réponse de VGZ

Je ontvangt altijd eerst kosteloos een betalingsherinnering van ons. Daarna krijg je een aanmaning gevolgd door een tweede en een laatste aanmaning.

Heb je na de laatste aanmaning je factuur niet betaald? Dan dragen we je achterstand over aan een incassobureau. Het incassobureau neemt daarna contact met je op. Samen met je zoeken ze de beste oplossing.

Hebben wij je achterstand overgedragen aan een incassobureau? Dan krijg je geen herinneringen meer van ons. Nieuwe niet-betaalde rekeningen dragen wij dan ook over aan het incassobureau.

Noté 1 sur 5 étoiles

ik probeer een machtiging te regelen…

ik probeer een machtiging te regelen voor 'naaste' om de zorg voor mijn vader te regelen. Dat is echt niet te doen bij VGZ. Slechte info op de website, geen reactie op mijn ingediende aanvraag van ruim 2 wk geleden, alleen mogelijk te bellen tussen kantooruren en telefonisch zeggen ze me niet te kunnen helpen etc.... echt drama vergeleken met mijn eigen verzekering

Antwoord van VGZ op 23 december:

Dat geeft dus aan dat ze mijn review niet eens goed lezen. Daarin staat namelijk al dat ik een aanvraag heb ingediend begin december. Nog steeds geen enkele reactie hierop ontvangen overigens

Réponse de VGZ

Je kunt een Naastenverstrekking regelen door samen te bellen of het webformulier in te vullen. Je kunt alle informatie nalezen op de volgende pagina: https://www.vgz.nl/zorg-regelen/voor-een-ander

Noté 1 sur 5 étoiles

VGZ is een zeer slechte…

VGZ is een zeer slechte verzekeringsmaatschappij. Ik ga overstappen want ze zijn veel te duur. Je moet bijna alles bijbetalen. De zorg in dit land is de laatste jaren een regelrechte ramp in Nederland. Waarom maken ze ons land volledig kapot, waarom....

Réponse de VGZ

Wat jammer om te horen dat je over gaat stappen, TJ. Desondanks bedankt voor je review.

VGZ Maakt de gezondheidszorg kapot

Hele slechte zorgverzekering met te veel macht. Ze maken hele hoge winsten over de rug van de zorg.

Vind het schandalig dat de VGZ als enige zorgverzekeraar een eerlijk salaris voor apothekersassistenten tegen houd. Maar zelf hebben ze hun personeel wel een loonsverhoging gegeven.

Het is weer tijd om over te stappen en dat is een mooi moment om over te stappen naar een zorgverzekering die zorgmedewerkers en hun eigen klanten niet uit kleed. Op de onafhankijke vergelijking sites zijn voldoende verzekeraars te vinden die meer en makkelijker aan hun klanten zorg vergoeden. En waar de klantenservice ook nog eens veel hoger scoord.

Uitkleding ZORG

Een steeds hogere premie, een steeds strenger beleid naar eerstelijnszorg. Wat wil VGZ... alles naar de mallemoeren werken. Fysio laag betaald en dan nu de apotheken. Preferentiebeleid, steeds minder medicatie leverbaar, leg t balletje bij de eerstelijnzorg dan hoeft VGZ zich DE HANDEN NIET VIES TE MAKEN 😡

13 décembre 2024

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus