Niepolecam, naciągacze,przestrzegam, sprzedawałam samochód na otomoto firma aaaauto dzwoniła do mnie kilkakrotnie, dwa razy dzwonił sprzedawca z konkretną propozycją ceny z okolic, na którą się zgodzi... Voir plus
Generalnie naciągacze i oszuści. Umawiają się na skup żeby do nich przyjechać i niby cena im pasuje a po oględzinach wg których wszystko jest ok i się zgadza oferta odkupu kilkanaście tysięcy niższa o... Voir plus
Omijać i ostrzegać innych. Podsuwają ci na tablecie do podpisu wykaz usterek ukradkiem, żebyś nie zobaczył a umowę wraz z załącznikiem nr 2 ( tam są usterki), przemycają chyłkiem i nie widzisz co po... Voir plus
Kupiliśmy auto w oddziale AAAauto w Poznaniu i w rozliczeniu zostawiliśmy swój samochód i jeśli chodzi o obsługę to bardzo polecam pana Bartosza który od początku sprowadzenia auta z salonu z Lublina... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
Z uśmiechem na ustach, robią ludzi w ch…a
Ja też dałem się zrobić w jajo…protokół przekazania tylko mi śmignął na biurku między jakąś fv a potwierdzeniem wydania dowodu rej. Zostawiłem auto w salonie Volvo celem go przejrzenia - prawie 8 koła zostawiłem - ale z tym się liczyłem - stary samochód coś tam trzeba zrobić. Dopiero później po kilku kontaktach z „ubezpieczeniem” zacząłem przeglądać dokumenty….okazało się że podpisałem odbiór złomu. Szukam kogoś w podobnej sytuacji, chciałbym to z nimi wyjaśnić, pozdrawiam Łukasz itmałpagaros.com.pl
Ps proszę o kontakt Kamila chose
Sprawdzajcie dokładnie te auta przed zakupem
Informacja podawana na ofercie internetowej o rzekomym sprawdzeniu 260 parametrów to ściema. Samochód, który kupiłam ma niesprawny reflektor ( zamontowana wersja brytyjska, która świeci do środka drogi) i auto przeszło rzekomo badanie techniczne. Potrzeba wprawnego oka, żeby to dostrzec, ale firma nie uznaje żadnej reklamacji. Sprawdzajcie dokładnie auta i nie wierzcie w żadne ich deklaracje sprawdzenia przez fachowców, bo wciskają do podpisu stertę kwitów i się nie połapiesz w tym galimatiasie formalności. Komis, który sprzedaje auta walone i tam samo przekręcone jak przeciętni handlarze.
Oszuści w białych rękawiczkach
Oszuści w białych rękawiczkach. Auto wybrane, okazało się, że jest w Gdańskim oddziale. Z racji mojej lokalizacji we Wrocławiu poprosiłem o sprowadzenie. Nie było problemu aczkolwiek czas oczekiwania do 14dni. Zapytałem o możliwość sprawdzenia auta przez Autotesto. Oczywiście też nie ma problemu. Po 3 dniach telefon, że auto kupił ktoś inny. Mówi się trudno ale ok. Po tygodniu czasu auto znowu pojawia się w ofercie do sprzedaży z obniżoną ceną. Podejrzewam, że auto z jakąś konkretną wadą pchną komuś dalej. Nie polecam.
Uważajcie na oszustów!
Uważajcie na oszustów!
Dostałem samochód na raty, ale okazało się, że musimy spłacić dwa razy więcej, niż wynikało z początkowych obietnic. Zamiast 1 000 000 zł, mamy do spłaty aż prawię 2 000 000 zł!
Praktyki manipulacyjne i ukryte koszty
Przekręcone liczniki
Przy sprawdzaniu pierwszego samochodu odkryłem, że licznik został cofnięty o 50%! To jawne oszustwo, które miało zatuszować rzeczywisty stan techniczny pojazdu. Wcześniej interesowaliśmy się Toyotą, która miała mieć przebieg 40 tys. km, ale po sprawdzeniu okazało się, że wynosił on aż 80 tys. km. Już wtedy mogło to dać mi do myślenia, ale niestety nie przeanalizowałem sytuacji głębiej i nie przeczytałem opinii o firmie ale sprawdziłem to za parę groszy i z numerem vin
Ukryte koszty ubezpieczenia
Pani w salonie wprowadziła nas w błąd, manipulując faktami. Przekonała nas, że musimy wykupić ubezpieczenie na 3 lata, które ostatecznie kosztowało nas aż 86 000 zł! Co więcej, samochód posiadał już przedłużoną gwarancję po gwarancji, więc to ubezpieczenie w ogóle nie było potrzebne.
W trakcie rozmowy sprzedawczyni ani razu nie wspomniała, że kupujemy coś dodatkowego. Dopiero w dokumentach okazało się, że podpisaliśmy coś zupełnie innego niż to, co nam przedstawiono podczas negocjacji.Presja na wystawienie opinii
Sprzedawca był nachalny i nalegał, abym wystawił pozytywną opinię jeszcze w salonie, zanim miałem czas, by przeanalizować umowę i zorientować się, w co nas wpakowano. Teraz wiem, że chcieli uniknąć negatywnych opinii, gdy już wyjdą na jaw wszystkie ich oszustwa.Ukrywanie informacji
Po rozmowie z salonem dowiedziałem się, że samochód posiadał gwarancję, która pokrywała ewentualne naprawy. Sprzedawczyni celowo ukryła tę informację, manipulując faktami i namawiając nas do zakupu drogiego, zbędnego ubezpieczenia
Co zrobiłem i co polecam innym
Dzięki nagraniu całej rozmowy w salonie mam dowody na manipulacje i kłamstwa. Radca prawny zapewnił mnie, że sprawa jest do wygrania, ale wymaga zgłoszenia na policję i do UOKiK. Już jutro będę tam ale nie sam.
Przestrzegam każdego przed tymi praktykami. Nie wierzcie opiniom na ich stronie – wymuszają je natychmiast po podpisaniu umowy, zanim zdążycie zorientować się, co naprawdę się wydarzyło
Planuję nagłośnić sprawę
Mam zamiar opublikować treść umowy i nagrania rozmów na YouTube, Facebooku, TikToku i innych platformach, żeby ostrzec innych. Będę na bieżąco informować o postępach sprawy i wynikach śledztwa.
Nie popełnijcie tego samego błędu – czytajcie opinie i walczcie o swoje
omijajcie te firme z daleka ,to że auto…
omijajcie te firme z daleka ,to że auto jest sprawdzone to fikcja ,raport ok ale co chwile wychodzą wady na dość młodym aucie z przebiegiem około 200tys
Ubezpieczenie które kupujesz za worek kasy niczego nie obejmuje co jest uszkodzone w aucie ,kontakt po zakupie z nimi to matrix ,oszuśći i złodzieje tyle na temat tej firmy ,nie dajcie się złapać na ich bajki i gadanie speców w salonie bez pojęcia o aucie .
Odradzam
Odradzam! Kupiliśmy samochód w lutym 2024 r. i niestety zdecydowaliśmy się na zakupów przez naiwność. Umowy podpisywaliśmy już gdy salon zamykali, żebyśmy czasem nie za dużo wyczytali co w umownie jest napisane. Zupełnie sprzeczne informacje od sprzedawcy i menadżera (z Czech). Dodatkowo wcisnęli nam ubezpieczenie do firmy "krzak" no bo przecież kupi się ubezpieczenie i wcale nie będziemy musieli o nic się martwić przez trzy lata. Dodatkowo kilkakrotnie przepłaciliśmy kamerkę która u nich kupiliśmy (kosztuje kilka razy więcej np. na Allegro) no ale tłumaczenie Pani księgowej, że jak od razu się nie założy to nigdy i dodatkowo mieli nam ją zamontować. Po czym kamerka nie zostałam zamontowana bo wszyscy pracownicy kończyli pracę, mąż w domu nie mógł sobie z tym poradzić bo okazało się, że dodatkowo był przepalony bezpiecznik. Kupiliśmy Toyotę C-HR bo zależało nam głownie na jej systemach bezpieczeństwa, co się okazało one nie były sprawne. Po diagnozie i zapłaceniu ponad 700 zł w serwisie okazało się, że logo Toyoty było połamane i przez to nie działał radar bezpieczeństwa. Musieliśmy wymieć radar, felgę prawą a opony były całkowicie łyse, i brak półki w bagażniku. NIE POLECAM
4 lata temu kupiem samochód z AAA Auto…
4 lata temu kupiem samochód z AAA Auto i od tamtej pory mechanicy ciągle łapią się za głowę. Złożyli mi samochód z kilku innych. Ostatnio mechanik mi zakazał jeźxdzić autem mówiąc, że to grozi śmiercią!!!! Sprzedali mi auto - Saab z felgami i śrubami 5x112, które miały inny rozmiar z Mercedesa, wlożyli mi drugi silnik wogóle z innego samochodu,, dlatego części często nie pasowały do teo co na nadwoziu,,, Alternator też o inne mocy i z innego samochodu, przez co grzała mi się instalaca a raz nawet zapaliła,,, Nie wspomnę o karoserii gdzie były poukrywane wady, eszcze pewnie czeka mnie wiele niespodzianek, natomiast jak pomyślę ile aut składanych na kropelce jeździ po Polsce to aż strach,,,, za to powinien być kryminał!
Aaaauto.pl to jest dołek piramidy firm
Aaaauto.pl to jest dołek piramidy firm. Jeżeli będziecie mieć problem, okaże się że będą Was przesyłać do innych firm a oni za nic nie odpowiadają. Uznanie jakiejkolwiek reklamacji i zwrot pieniędzy to u nich abstrakcja. Odradzam firme AAAauto.pl, czy AAAauto a.s., czy GlobalSec pl., GlobalSec a.s., Globaltech.pl, Aures holding a.s., Mototechna Group s.r.o., Auto diskont s.r.o., "AURES" to jest jedna i ta sama twarz która chce nasze pieniądze.
Nic tym oszustom nie sprzedawajcie
Nic tym oszustom nie sprzedawajcie i nie robcie im prezentu. Wydzwaniaja kilkukrotnie, robia wstepna wycene, namawiaja zeby przyjechac, nastepnie dwie godziny masz czekac na ich super oferte a panowi z obslugi sprawiaja wrazenie jakby robili Ci wielka laske ze chca w ogole to auto obejrzec. A pozniej oferta jest duuzo nizsza niz przez telefon. Po tym dwugodzinnym oczekiwaniu. Na plus - kawa jest za darmo. Chca zrobic na Twoim prawie nowym aucie 'Business'. Tylko tracicie czas. ODRADZAM
Jak jestescie z Piaseczna / okolic to polecam Royal Motors. Wiele fajnych aut do kupienia.
Oszukali mnie na finansowaniu auta i…
Oszukali mnie na finansowaniu auta i zamiast kredytu dostałem... pożyczkę. Która po 15miesiacach spr ile spłaciłem itd i się okazało, że kupiłem auto za 38tys zł, a mam do slapty 36500zl. Dopiero zacząłem spr umowę i patrzę a mi udzielono nie 38500zl ale 43tys zł bo dodano ubezpieczenie 2tys zł a reszta to nie wiem za co i mam do spłaty min 50% , bo stopy procentowe są zmienne .....więcej, jak podniosą oprocentowanie to nawet nie powiadomią mnie, bo za nowy harmonogram spłat muszę zapłacić 250zł. jak w jakimś Provident i to nawet nie wiem czy nie obrażam teraz Providenta. Jeba...oszuści. podpisując umowę na tablecie nic nie widać tylko miejsce na podpis a umowa przyjdzie na maila. Myślę sobie taką firma nie oszukuje, bo małym handlarzom, to nie ufam więc i ch spr a tu...w takie gów ... kupę wdepnąłem. Uważajcie na nich. Ja nie polecam tego dziadostwa
Tragedia
Tragedia , cwaniaki , ściągneli mnie z warszawy, znając cenę samochodu wszystko cudownie , cena im odpowiadała a jak przyjechałem okazało się że mogą mi dać 40 000 zł mniej , właściwie to nie wiadomo dlaczego , tak po prostu. Nie dajcie się nabrać chyba , że ktoś jest zdesperowany!!!
Po zakupie ogołocony samochód i klient
Po przyjechaniu do oddziału w Bydgoszczy na wymianę samochodu pierwsze słowa sprzedawcy że załapałem się na darmowy olej z filtrami + ozonowanie samochodu jeżeli się zdecyduje na kupno.
Zdecydowałem się na wymianę samochodu.
Wybrałem samochód fabrycznie nowy w którym okazało się że zostawał on okradziony z podstawowego wyposażenie jak lewarek, klucz do kół, gaśnica, trójkąt itp.
Na dosyć złego po zapłaceniu za ww nowy samochód sprzedawca wydając mi pojazd powiedział że nie dostanę darmowych produktów. ( bardzo nie ładnie, ponieważ jest to ewidentne oszustwo klienta
oszustwo
Obsługa przed dokonaniem zakupu auta bardzo dobra i profesjonalna,jednak jeśli chodzi o dział reklamacji i finansowania kredytowego fatalny, powiedziałabym że jest to złodziejstwo w biały dzień. Brak odpowiedzi na reklamację, brak zwrotu kosztów za gps pomimo odstąpienia od kredytu, brak odpowiedzi na wezwanie od adwokata,brak jakiegokolwiek kontaktu ze str. aaaauto. Totalne złodziejstwo
Znaleźli moje auto na otomoto
Znaleźli moje auto na otomoto. Wydzwaniali do mnie 4 krotnie, w końcu zgodziłem się na wizytę. Sprawdzano auto przez 1 godzinę, choć wszystko zgadzało się z opisem pan zaproponował absurdalną cenę nie potrafiąc uzasadnić proponowanej kwoty. Na placu miał dużo gorsze auta za niemal 100% wyższe kwoty, nie polecam.
Chociaż nawet na 1 gwiazdkę nie…
Chociaż nawet na 1 gwiazdkę nie zasługuje. Wystawiłam samochód sami sie odezwali dostali wszystkie informacje od razu propozycją ceny którą uznałam za ok. Po przyjeździe na oględziny sprawdzili nie bite Super stan i wszystko się podoba pełen zachwyt (ich słowa) i nagle cena o 13 k mniejsza niż przez telefon która była deklarowana jeżeli wszystko sprawdzą i będzie ok. Zeszli z 45 k na 32 . Jakieś żarty i po co było jechać 100 km...
Uważajcie co kupujecie
Uważajcie co kupujecie bo potem nie ma lekko! Moją przygoda z AAA Auto. Zakupiłem samochód za blisko 80 tys. z 2020r . Wykonałem krótką jazdę próbną. Dalej zaufałem firmie która reklamuje się w swojej ofercie że sprawdza ponad 200 miejsc w samochodzie podczas zakupu. Pojazdy są bezwypadkowe i mogą być po lekkich kolizjach. O takiej lekkiej obcierce zostalem poinformowany. Cos tam lekko z lewej strony. Tak byłem zapewniany. Zaufałem. Dokonałem zakupu. Następnego dnia ( tak wiem nie ta kolejnosc) ale postanowiłem sprawdzić historie auta. To był Szok. Pojazd miał wypadkową historie na kwotę 55 tys zl. Udałem się do swojego mechanika żeby zweryfikować spod samochodu. Nastepny szok. Pojazd cały w mule. Progi, zawieszeni, silnik i inne podzespoły. Dodatkowo zainteresowałem się wnętrzem. Dywany i miejsca pod uszczelkami gdzie nie ma możliwości zabrudzenia. Wniosek jeden. Auto po zalaniu. Masa telefonów i wyjazdow do firmy łącznie na kilkaset kilometrow. Efekt taki ze brak możliwości odzyskania pieniędzy. Pojazd mógł być eksploatowany w trudniejszych warunkach. W następstwie zaciągnąłem opini biegłego który sporządził opinie wraz z dokumentacją fotograficzna. Nic to nie dało. Zostałem w kropce bez pomocy. I tu pojawia się drugi wątek. Czytajcie wszystkie dokumenty. Ja nieświadomie podpisałem dokument że mój pojazd jest w fatalnym stanie a masa podzespołów jest na wykończeniu. Krotko mowiac widzialy galy co braly. Dodam że dokonałem zgłoszenia do firmy dobę po zakupie. Ciężko mi odzwierciedlić ile nerwów mnie to kosztowało. Zakup samochodu miał być przyjemnością a nie horrorem z którym zostanę bez pomocy. Poniosłem koszty dojazdów, biegłego i swojego zmarnowanego czasu. W efekcie wszystkiego przed upływem 10 dni wymieniłem pojazd na inny. Który też okazał się ze posiada wady ale nie na taką skalę. To jest mój prywatny przykład co mnie spotkało. Nie oceniam innych pojazdów i sytuacji. Wiadomo ile trwają procesy sądowe nawet podczas takich jasnych sytuacji. Brałem pod uwagę wynajem auta I odstawienie tego na parking strzeżony. Ja nigdy tam nie wrócę. Resztę zostawiam do Państwa oceny. Na koniec jeden pozytyw. Bardzo spodobało mi się podejście Pana Kacpra. Naprawdę robi co może I bardzo się stara.
Zatajenie stanu faktycznego samochodu.
Zatajenie stanu faktycznego samochodu. Sprzedający wpisują w protokół co jest nie tak, ale o tym nie mówią. Później się wypierają że o wszystkim poinformowali. Uważajcie na nich!
Szanowni państwo proszę omijać aaauto…
Szanowni państwo proszę omijać aaauto szerokim łukiem.Zakupione auto Subaru szrot.
Szczerze odradzam!
Szczerze żałuję że tych recenzji nie przeczytałam dużo wcześniej. Kupiliśmy auto za 64tys w maju 2024 na Bielanach Wroclawskich. Auto ma tyle ukrytych wad ze nie starczy tu miejsca na opis. Oczywiście dla sprzedającego te wady są nabyte po zakupie, co jest po prostu śmieszne. Na dzień dzisiejszy wydaliśmy już 40tys na naprawę wycieków, zawieszenia itd. Sprzedający uchyla się od jakiejkolwiek odpowiedzialności i po reklamacji zaproponowano nam 1tys zł zadość uczynienia. Jeżeli ktoś nie ma doświadczenia w zakupie samochodu to szczerze odradzam współpracę z AAA auto. Proszę uczyć się na naszym KOSZTOWNYM błędzie.
Strata czasu na współpracę z tą firmą...
En savoir plus sur les différents types d'avis.