Ancestry.se Avis

TrustScore 2.5 sur 5

2,6

Nybörjare kan bli totallurade på sina sk hints, hitintills har inget av dem stämt, fått på både min och makens farmor "emigrationsrecords" och ingen av dem flyttade nånstans. Alla övriga hintar helt f... Voir plus

Ja det är något nytt, man är ju lite spänd inför förväntan. Jag tycker att er frågeställning kommer för tidigt. Jag har bara varit inne på sidan en gång efter fullständigt DNA svar. Frågeställningen... Voir plus

En diskrepans mellan mail, som ger en analysstatus (vi har nu extraherat DNA) och vad som syns, när man kollar status (på plats 3 av 6). Ett underlåtande att besvara mail, trots bekräftelse på motta... Voir plus

1. Services aux entreprises

Släktforskning på Internet. Upptäck dina släktingar på världens största webbplats för släktforskning. Bygg gratis släktträd och sök i kyrkböcker på Ancestry.

Bas

TrustScore 2.5 sur 5

257 avis

Demande des avis aux clients

Tous les avis

11 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Hjälp med att flytta DNA resultat

Jag har ett registrerat konto och hjälpte en anhörig beställa ett DNAtest som jag betalt och registrerat hos mig. Nu har släktingen ett eget konto som vi vill få överfört till hens egna och här börjar cirkusen. Olika personer svarar och begär olika information pga GDPR. Vi skickar båda två in de svar ni frågar efter men när olika svarar så vet ni inte att informationen redan finns hos någon annan kollega. Ni har verkligen lyckats göra det omöjligt för den enskilde att få något utrett i och med att man inte kan svara den person som efterfrågar information.

3 août 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Marika! Vi beklagar eventuella missförstånd eller om ni haft svårt att få hjälp via vår kundtjänst. Vi gör alltid vårt bästa för att hjälpa till.

Det är inte tillåtet att aktivera en annan vuxen persons DNA på sitt eget konto. Om du ändå har gjort det så kan du dock dela resultatet över till personens konto via DNA test-inställningarna. Instruktioner finns nedan. När inbjudan är accepterad så får personen sedan åtkomst till resultaten via sitt eget konto också.

Notera att även om du delar resultaten med din anhöriga så kommer du fortfarande stå som ägare för provet, eftersom att det aktiverades via ditt konto som om det var ditt test. Du kan därav inte aktivera ytterligare ett test på kontot, om du t.ex. skulle önska att göra ett eget test. Ett alternativ är i så fall att skapa ett annat konto för dig själv, länkat med en annan e-postadress. När du aktiverat ditt prov på det nya kontot så kan du sedan dela dom resultaten över till din ordinarie inloggning. Artikeln nedan förklarar hur man kan skapa ett gratis gästkonto:

Alternativt så kan vi hjälpa dig anhöriga med att få ett nytt test, dock så behöver hon då själv kontakta vår kundtjänst och ange det referensnummer via gett dig när du kontaktade oss. Hon kan nå oss via länken nedan:

Vi uppskattar att du önskar delta i AncestryDNA och hoppas att detta är till hjälp!

14 dagar fritt? Eller inte

Provade 14 dagar fritt. Efter endast en vecka skulle jag säga upp det för att det inte skulle kosta och att det inte var något för mig. Får då notis om att jag får en påminnelse innan provperioden går ut men nä.. det fick jag då inte. Sjukt dåligt från ett så stort företag

31 juillet 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Linus! Vi beklagar eventuella besvär eller missförstånd kring ditt provabonnemang. Vi hjälper dig gärna att undersöka detta. Du kan ta kontakt med vår kundtjänst via länken nedan. Du når du först våra automatiska chatt. Om denna inte löser ärendet så kan du be att skickas vidare till kundtjänst via ett e-postformulär.

Alternativt så kan du svara på den förfrågan vi skickat vi TrustPilot (skickas till din e-post).

Eftersom att du skriver att du inte mottagit ett av våra automatiska mejl så kan vi också tipsa om följande artikel om varför så kan vara fallet och hur du kan felsöka i ditt e-postprogram för att undvika liknande situationer framöver:

Vi uppskattar att du provat på Ancestry!

Önskemål om att adressen redan står på…

Önskemål om att adressen redan står på transport lådan.

11 juillet 2023

Hej kära kund!

Vi uppskattar din feedback och ska skicka detta vidare till relevant avdelning. Du får även gärna skicka in förslag som detta via vår förslagslåda, länkad nedan:

Vi tryckte tidigare returadressen direkt på returlådan, men ändrade denna process tidigare i år för att kunna leverera paket till många fler länder. Förhoppningsvis så bidrar detta i längden också till att du kan få fler DNA matchningar runt om i världen. När du aktiverar ett DNA-test så bör du få upp en sida där du kan skriva ut din fraktsedel. Fäst fraktsedeln på den blanka vita lådan som kom med provet och skicka tillbaka till oss via närmaste brevlåda. Om du inte ser/sett någon fraktsedeln under aktiveringen så går det också bra att skriva ut denna via följande länk: https://www.ancestry.com/c/return-label/row.

Mer information om leveranser av DNA-test finns på vår svenska support-sida, här: https://support.ancestry.se/s/article/AncestryDNA-Shipping

Tack för din feedback och för att du deltar i AncestryDNA!

Returkartongen saknar adress

Jag beställde ett dna kit men returkartongen saknar adress så jag kan inte skicka den. Har försökt nå företaget på mall men inte fått något svar. Det har kostat mig 1000kr till ingen nytta

12 juillet 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Margareta! Vi beklagar missförståndet och hjälper gärna till.

När du aktiverar ditt DNA-test så bör du få upp en sida där du kan skriva ut din fraktsedel. Fäst fraktsedeln på den blanka vita lådan som kom med provet och skicka tillbaka till oss via närmaste brevlåda. Om du inte ser/sett någon fraktsedeln under aktiveringen så går det också bra att skriva ut denna via följande länk: https://www.ancestry.com/c/return-label/row.

Mer information om returleveranser finns på vår support-sida, här: https://support.ancestry.se/s/article/AncestryDNA-Shipping

Vi beklagar också om du haft svårt att nå vår kundtjänst. Du kan nå vår automatiska chatt via följande länk: https://support.ancestry.se/s/contactsupport. Om detta inte löser problemet så visas ett e-postformulär i chatten. Notera att det inte går att svara på automatiska mejl från Ancestry, till exempel nyhetsbrev eller reklamutskick.

Vi uppskattar att du deltar i AncestryDNA och hoppas att detta är till hjälp!

Inget

Att det var kort

4 juillet 2023

Réponse de Ancestry.se

Tack för din recension av Ancestry, Birgitta. Vi hoppas att du har glädje av de tjänster vi erbjuder och önskar dig lycka till med fortsatt släktforskning!

Hitintills bättre än MyHeritage

Hitintills bättre än MyHeritage. Ska bli spännande att se vad DNA delen kommer att ge

5 juillet 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Stig! Tack för din recension och för att du provar på Ancestry. Vi hoppas att du ska finna dina DNA-resultat intressanta. Vi bifogar en länk till vår support-sida nedan, där du kan hitta mer information om AncestryDNA och tips kring hur man kan använda resultaten:

Lycka till med fortsatt släktforskning!

Mycket trevlig personal

Mycket trevlig, effektiv och duktig personal som hjälpte mig med att avsluta en prenumeration då jag råkade ha dubbla prenumerationer.

24 juin 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Camilla! Tack för att du släktforskar med Ancestry och tagit dig tid för denna recension. Vi önskar lycka till med fortsatt släktforskning!

Jag försökte avsluta mitt abonnemang…

Jag försökte avsluta mitt abonnemang dagen innan gratis provperiod skulle ta slut. Lyckades inte, "Tekniskt fel var god försök igen senare". Nästa dag hade de dragit pengarna från mitt konto. Jag skrev att jag hade problem att avsluta kontot men de vägrar att betala tillbaka pengarna som de dragit. Jag litar inte på deras kundtjänst och kommer inte att rekommendera Ancestry till någon.

29 avril 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Erika! Vi beklagar att du stött på besvär när du försökt avsluta ditt abonnemang. Vi har skickat en kontaktförfrågan här via TrustPilot, om du önskar svara med ditt användarnamn. Vi kan då undersöka ditt konto för att se om vi kan hjälpa dig vidare. Ditt användarnamn finns under dina kontoinställningar vid behov, instruktioner här:

Alternativt så får du gärna höra av dig till vår kundtjänst på nytt, kontaktuppgifter nedan:

Generellt så stämmer det att vi inter erbjuder återbetalningar för abonnemangsperiod som påbörjats, men om du tagit kontakt under pågående abonnemang om att avsluta så kommer vi att kunna se det på ditt konto.

Vi uppskattar din tid med Ancestry och ser fram emot att höra ifrån dig på nytt inom kort!

Företaget erbjuder prov period i…

Företaget erbjuder prov period i inloggad läge. Jag hade tydligen provat 2013 och därför gällde det inte mig. Tydligen min skyldighet att läsa villkoren. Jag kan tycka att dom inte ska erbjuda mig detta i inloggat läge. Dom kan har ju koll på det varför då erbjuda mig detta? Vilseledande.

19 mars 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Magnus! Vi beklagar eventuella missförstånd och uppskattar att du provat på Ancestry. Vi uppskattar också din feedback och ska skicka denna vidare. Vi jobbar alltid på sätt att göra hemsidan så tydlig och lättanvänd som möjligt och beklagar om så inte var din erfarenhet.

Det stämmer att vi erbjuder en 14 dagars gratis provperiod för nya medlemmar, vilket annonseras på vår startsida. Du bör dock inte se detta erbjudande direkt på ditt konto om du är inloggad (men du kan se det på andra ställer, t.ex. vi startsidan, via reklamerbjudanden eller via sociala medier). När man väljer att beställa ett provabonnemang så kommer man att behöva logga in, eller skapa ett nytt konto. Om man då loggar in på ett konto där man redan har haft en provperiod så kommer man att omredigeras till en sida där ett vanligt abonnemang erbjuds istället, eftersom att man då inte kan testa tjänsten gratis en gång till. Mer information om våra provabonnemang finns nedan:

Ancestrys provabonnemang:

Om du behöver vidare support kring ditt konto eller ett eventuellt abonnemang så får du också gärna ta kontakt med vår kundtjänst enligt anvisningar här: https://support.ancestry.se/s/contactsupport

Vi önskar en fortsatt fin dag!

Mycket mångsidig

Har bytt till Ancestery för jag vill hitta min morfar och min farfar med hjälp av DNA och har mötts av ett mycket mångsidigt program! Är säker på att jag kommer att lyckas även om jag måste ta hjälp!

17 mars 2023
Avis spontané

Honestly Ive had the worst experience…

Honestly Ive had the worst experience with Ancestry DNA, I had a much better one with 23andMe. It went faster and smoother and they communicated more with me.

Between the long wait to receive a kit that didn't have any shipping label (having to wait for the shipping label) then my first sample needing to be redone, then having to wait to get the second kit which had no shipping label as well, then having to get my second kit results delayed for however long. I have been waiting almost a full 5 months (if I don't get my results in a week it will be 5 months)

There is no priority for those who had samples they botched (it wasn't just me whose sample needed replaced, there were others from the same batch who also did) hardly no commutation. I feel if they have botched your test they should at least help the second one to go a bit faster and communicate better.

10 novembre 2022

Réponse de Ancestry.se

Hello Beverly! Many thanks for taking part in AncestryDNA. We're sorry for any concerns or misunderstandings and also regret this late response. We hope that you've received assistance as needed by now, but please reach out to our customer service team if that's not the case. You can find our contact details below:

We'd like to note that kits sent to Sweden will not have pre-printed shipping labels, this is working as designed. During the activation flow you should be asked to print the label and attach to the blank box that came with the kit. You can find instructions on our Swedish support page, linked below for your reference:

When it comes to the analysis we understand that it can be frustrating when a sample isn't viable for analysis. This is rare, but happens from time to time as we have high quality controls for the samples we receive. You can learn more about why a sample may fail analysis below:

We do truly appreciate you taking part in AncestryDNA and hope you'll enjoy the results. All the best with your continuous family research!

Fenomenalt

Mycket bra uppbyggd app där man lätt förstår hur man ska navigera rätt. Man får mycket bra tips så man kommer igång fort. Men det roligaste kommer när man får svaret på sitt dna prov✌️😊

8 mars 2023
Avis spontané

När man gått med blir mejlboxen…

När man gått med blir mejlboxen bombarderad av meddelanden från Ancestry. Upplever sajten som svårmanövrerad
, har därför inte använt den särskilt mycket.

1 mars 2023

Réponse de Ancestry.se

Hej Sune! Tack för att du provar på Ancestry. Vi beklagar om du upplevt besvär med e-postutskick och med att navigera på hemsidan. Vi hjälper dig gärna med lite tips och instruktioner.

Vad gäller e-post från Ancestry så kan du ställa in om du önskar ta emot e-postutskick eller inte. Instruktioner finns via länken nedan:

Vi strävar efter att göra släktforskningen så enkel som möjligt via de verktyg vi erbjuder på Ancestry.se. Vi har flera guider med tips som kan vara till hjälp när man börjar med programmet, dessa finns på vår support-sida. Vi rekommenderar att börja med våra 'kom igång guider' här: https://support.ancestry.se/s/article/Getting-Started-Lesson-1-Starting-Your-Tree (länkar till lektion 2-5 finns längst upp i denna artikel som utför lektion 1).

Det är en bra idé att först lägga in den information du redan har i ett släktträd om du inte redan gjort så, t.ex. namn, datum och platser. På så vis kan vår hemsida jämföra information i ditt träd med information i andra träd och olika register för att generera automatiska tips. Dessa tips visas som gröna löv i trädet. Genom att klicka på de profiler du lägger till i trädet så når du respektive profilsida där du även kan lägga in mer detaljerad information om du önskar, t.ex. berättelser eller fotografier.

Om du behöver vidare support med något speciellt så får du även gärna ta kontakt med vår kundtjänst via chatt/e-post. Våra kontaktuppgifter finns här: https://support.ancestry.se/s/contactsupport

Vi hoppas att dessa tips är till hjälp och önskar lycka till med fortsatt släktforskning!

Company gives/sells all information to…

Company gives/sells all information to third parties.

20 février 2023

Réponse de Ancestry.se

Hello Alex! There can naturally be a lot of misunderstanding surrounding how various different companies protect data. That is why we are always ready to help answer any queries which pop up related to our own serious approach to such matters.

Protecting the privacy of our users is one of our top priorities and we've taken many concrete steps to do this. You can learn more here: https://www.ancestry.com/cs/privacyphilosophy

We’d also like to clarify that anyone who participates in our DNA testing service retains ownership and control of their data and sample at all times, which they can opt to delete and/or destroy upon request. We do not sell or share our Information with third parties such as insurers or third party marketers without each participant's additional and express consent. Ancestry has provided customers with the option to participate in a small number of academic and scientific research studies to contribute to scientific discoveries – as publicly disclosed on our website (https://support.ancestry.com/s/article/AncestryDNA-Research-Project).

Thanks for providing this review of Ancestry. We hope these insights are helpful!