À propos de l'entreprise

2. aussi dans
  3. Agence d'assurance
  4. Compagnie d'assurance

Écrit par l'entreprise

Aveco heeft de beste verzekering voor je camper, caravan of tenttrailer. Samengesteld door en voor kampeerliefhebbers. Onze klanten krijgen daarbij altijd 10 jaar zekerheid, de beste voorwaarden en de meest betrokken service.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'un mois

3,2

Tous les avis

9 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Nous vérifions les avis

Onbetrouwbaar en nalatig

07-09-2026
Aveco gebeld om 9:30 uur omdat wij op de dag van vertrek met een defecte accu stonden in onze woonplaats.
Na wat administratieve handelingen werd ons beloofd dat er binnen een uur iemand langs zou komen om het probleem te verhelpen.
Na twee uur wachten belde het camper verhuurbedrijf of het euvel al verholpen was, helaas niet. In overleg met het verhuurbedrijf is er besloten een accu te laten leveren door de lokale garage in de buurt. Deze hadden de accu binnen een half uur gemonteerd en wij konden eindelijk op weg naar onze eerste camperplaats. Van Aveco hebben wij niets meer vernomen.
Onze eerste ervaring met Aveco was een grote teleurstelling, dit verwacht je niet als je waar dan ook met pech staat, je gaat er van uit goed en adequaat geholpen te worden, maar het tegendeel is door Aveco bewezen. Een onbetrouwbaar bedrijf wat mij betreft!

Ik las met redelijke verbazing het antwoord van Aveco alleen al de manier van aanspreken, ik heb niet bij je in de klas gezeten? Mocht je je ervaring verder met ons willen bespreken, neem dan gerust contact met ons op? Als verzekering zou ik zelf het initiatief nemen, en misschien de halve dag van de camper terug betalen.

7 septembre 2026

Réponse de Aveco Verzekeringen

Bedankt dat je de moeite hebt genomen om je ervaring te delen. Wat vervelend om te lezen dat jullie te maken kregen met een defecte accu en niet de hulp hebben gekregen die jullie op dat moment nodig hadden. We begrijpen goed dat dit voor frustratie heeft gezorgd, zeker wanneer je op het punt staat om te vertrekken.

We vinden het erg jammer dat jullie eerste ervaring met Aveco zo is verlopen. Dit is niet de service die je van ons mag verwachten en daarvoor bieden wij onze oprechte excuses aan. We nemen je feedback serieus en gebruiken deze om onze dienstverlening verder te verbeteren.

Fijn om te horen dat er uiteindelijk, samen met het camperverhuurbedrijf en de lokale garage, toch een oplossing is gevonden en dat jullie alsnog op weg konden. Mocht je je ervaring verder met ons willen bespreken, neem dan gerust contact met ons op.

Voor nu wensen we jullie nog veel veilige kilometers toe.

Noté 2 sur 5 étoiles

Na pech onderweg

Na pech onderweg. Is onze camper afgesleept door een bergingsbedrijf wat door Aveco alarm centrale is aangestuurd. Hierbij is er schade ontstaan. Krasssen tijdens vervoer naar dichtsbijzijnde parking. Kosten 1500euro. Dan is het stil bij Aveco. Aveco schuilt zich achter Allianz die die schuilt zich achter bergingsbedrijf. Ook met foto’s en getuigen geen beweging in te krijgen bij Aveco. Aveco heeft zelf ook helemaal niets. Fungeert alleen als tussenpersoon. Alarmcentrale is Allianz. Vervangend vervoer is zinger campers. Ook met rechtbijstand is het bij Aveco stil. Reacties blijven uit. Diep teleurgesteld.
Zou het niemand adviseren.

1 juillet 2026

Beste A W,

Wat vervelend om te lezen wat er is gebeurd. Pech onderweg is al een stressvolle situatie en dan is het extra frustrerend wanneer er tijdens het transport schade ontstaat. In zo'n situatie wil je weten waar je aan toe bent.

We begrijpen goed dat de ontstane schade en de communicatie hierover voor teleurstelling hebben gezorgd. Het spijt ons dat je zo lang op een reactie hebt moeten wachten en dat je het gevoel hebt gehad dat je onvoldoende op de hoogte werd gehouden.

We willen onze dienstverlening verder verbeteren en nemen jullie signalen hierin mee. Inmiddels is het dossier afgehandeld en hopen we dat de situatie naar tevredenheid is opgelost. We wensen jullie veel veilige kilometers toe met de camper.

Noté 4 sur 5 étoiles

Na een moeilijke start uiteindelijk heel netjes opgelost

UPDATE: AVECO heeft onze klacht inmiddels heel netjes opgepakt.

Naar aanleiding van mijn eerdere review heeft AVECO direct contact met ons opgenomen. We hebben een uitgebreid en prettig gesprek gehad waarin echt naar onze ervaring is geluisterd. Er is erkend dat de hulpverlening en communicatie tijdens onze situatie in Italië niet zijn verlopen zoals dat had gemoeten en daarvoor zijn oprechte excuses aangeboden.

Ook wordt onze ervaring met de alarmcentrale intern opgepakt en besproken met Allianz Global Assistance. Daarnaast heeft AVECO de schade inmiddels voortvarend afgehandeld en is er zelfs op een aantal punten extra met ons meegedacht en uit coulance tegemoetgekomen. Ook het persoonlijke gebaar vanwege mijn medische situatie waarderen we enorm.

Onze eerdere ervaring blijft natuurlijk heel vervelend, zeker in combinatie met mijn spoedoperatie en de situatie waarin we ons toen bevonden. Maar zoals ik in mijn eerdere review beloofde, vind ik het net zo belangrijk om te benoemen wanneer een organisatie verantwoordelijkheid neemt en er vervolgens echt alles aan doet om het goed op te lossen.

Dat heeft AVECO nu wat ons betreft gedaan en daar zijn we heel blij mee. Dank!

-----------------------------------------------
Zeer teleurgesteld in de hulpverlening en schadeafhandeling van AVECO

Allereerst ben ik er totaal niet van om op deze manier ongenoegen te uiten, maar we krijgen op geen enkele manier reactie van Aveco.

Helaas zijn wij erg teleurgesteld in onze ervaring met AVECO tijdens én na een zeer ingrijpende situatie in Italië.

Op 21 juli werd ik tijdens onze camperreis met spoed opgenomen en geopereerd vanwege een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Binnen hetzelfde uur werd onze camper in San Benedetto del Tronto getroffen door een zeer zware hagelbui. Meerdere dakramen waren kapot, de voorruit was beschadigd en de camper liep forse hagelschade op.

Het eerste contact met AVECO was prettig. Daarna ging het helaas mis. Wij moesten steeds opnieuw zelf bellen, terugbelafspraken werden niet nagekomen en we kregen dagenlang geen duidelijkheid over een oplossing. Op een gegeven moment zei een medewerker zelfs: *“Oh, jullie hebben al vaak gebeld, kunt u nu kort en bondig zijn mevrouw?”* Toen ik aangaf dat ik deze manier van communiceren, zeker gezien onze situatie, niet prettig vond, werd de verbinding verbroken.

De aangeboden oplossing was de camper naar Nederland laten vervoeren, waarbij werd aangegeven dat dit mogelijk ongeveer een maand zou duren. Na mijn operatie mocht ik echter niet vliegen en was een lange autorit evenmin een reële optie.

Uiteindelijk hebben wij daarom via ons eigen netwerk in Italië een oplossing gevonden. Via vrienden konden wij in Bergamo terecht, daar ongeveer een week kosteloos verblijven en zelf bedrijven regelen die de dakramen en voorruit konden herstellen. Daarmee hebben wij naar ons idee niet alleen ons eigen probleem opgelost, maar ook aanzienlijke kosten voor vervangend verblijf en transport van de camper voorkomen.

We wilden desondanks niet zomaar zonder toestemming gaan repareren. Vijf dagen lang hebben we geprobeerd hierover duidelijkheid van de alarmcentrale te krijgen. Uiteindelijk zei een medewerker expliciet: laat de noodzakelijke reparaties uitvoeren, bewaar de facturen en dien ze in. Dat hebben we gedaan.

Op 6 augustus hebben wij AVECO vervolgens uitgebreid gemaild over de hele gang van zaken en alle facturen, foto's en overige gegevens via onze AVECO-omgeving ingediend. Inmiddels is het 24 augustus (schade van 21 juli!!) en hebben wij nog steeds geen inhoudelijke reactie ontvangen, terwijl wij zelf aanzienlijke reparatiekosten hebben voorgeschoten. Tevens dienen we nog blikschade te repareren waar we ook antwoord op nodig zijn.

Juist van een verzekeraar verwacht je ondersteuning wanneer je in het buitenland in een uitzonderlijke en kwetsbare situatie terechtkomt. Dat wij tijdens mijn medische situatie grotendeels zelf de hulp moesten organiseren was al teleurstellend. Dat we eenmaal thuis opnieuw zelf achter de schadeafhandeling aan moeten, maakt die ervaring helaas niet beter.

We hopen dat AVECO ons dossier nu daadwerkelijk oppakt, de gemaakte kosten netjes afhandelt en ook inhoudelijk reageert op onze klacht. Mocht dat gebeuren, dan werk ik deze review uiteraard graag bij.

24 août 2026

Réponse de Aveco Verzekeringen

Beste Margryt, wat een verdrietig verhaal. Dit hoop je natuurlijk niet mee te maken tijdens je reis. We hebben je bericht met spoed doorgezet en je wordt vandaag nog gebeld.

Groet,

Snel en goede informatie

Tijdens onze vakantie in Italië kregen we een ongeluk met onze camper. Na het bellen van de alarmcentrale van AVECO kwam er snel actie. We werden afgesleept en na een paar dagen was er al weer vervangend vervoer onderweg. Wij werden constant op de hoogte gehouden van wat er ging gebeuren en zelfs van waar de chauffeur was. Juist dit werkt ontzettend geruststellend. Fijn dat we dankzij AVECO toch nog onze vakantie kunnen doorzetten.

16 juillet 2026

Réponse de Aveco Verzekeringen

Beste Elke, wat fijn om te lezen dat we snel voor jullie klaarstonden. We zijn blij dat het vervangend vervoer snel geregeld was. En vooral dat jullie de vakantie toch konden voortzetten. Bedankt voor het delen van jullie ervaring!

Snel en veilig geholpen

Door ziekte van mijn man konden we niet aan onze vakantie beginnen. We strandden bij onze dochter in Groningen. Via Aveco werd er snel een chauffeur gezocht die ons binnen een paar uur veilig naar huis heeft gereden.

8 juin 2026

Réponse de Aveco Verzekeringen

Wat fijn om te horen dat jullie snel en veilig thuis zijn gekomen. We wensen je man van harte beterschap en hopen dat jullie op een later moment alsnog samen op vakantie kunnen gaan. Bedankt voor het delen van jullie ervaring.

Noté 1 sur 5 étoiles

We reden met onze caravan van 4jaar oud…

We reden met onze caravan van 4jaar oud door Oostenrijk , toen de remmen het begaven. De alarmcentrale van de ANWB heeft ons goed geholpen en de caravan laten repareren. We kregen zelfs 2 nachten een appartement. Onze caravan is all- risk verzekerd bij Aveco , maar toen ik de rekening indiende , kreeg ik als antwoord , dat ze de schade niet hadden gezien en dus ook niet uitbetaalden. Wanneer ik €250,00 eigen risico had moeten betalen had ik daar vrede mee gehad. Maar om nu als een soort fraudeur weggezet te worden vind ik alle perken te buiten gaan . De alarm centrale heeft samen met de Oostenrijkse wegenwacht , de caravan opgehaald en bij een gerenomeerd bedrijf laten repareren. Dus wat hebben we nu verkeerd gedaan? We hebben ook contact opgenomen met Aveco, maar die wisten ons te vertellen dat de ANWB het voor ons zou oplossen. Van Aveco kregen we alleen te horen dat we ons niet aan de polis voorwaarden hebben gehouden . Waardeloos. Tot overmaat hebben we door het oponthoud , de Ferry van Ancona naar Igomenitsa ook nog gemist.

24 mai 2026

Beste Kees,

Wat vervelend om te lezen dat jullie tijdens de reis met de caravan pech kregen en dat dit zoveel impact heeft gehad op jullie vakantie. We nemen dit serieus en vinden het jammer dat jullie ervaring met Aveco niet is geweest zoals je van ons mag verwachten.

Via deze weg kunnen we helaas niet zien om welke schadezaak het precies gaat. Daarom kunnen we de situatie hier niet inhoudelijk beoordelen. We komen graag met je in contact, zodat we samen kunnen kijken wat er precies gebeurd is en hoe wij onze dienstverlening kunnen verbeteren.

Wil je contact met ons opnemen via 0523 28 27 29? Dan helpen we je graag verder.

Goede communicatie en ontzorgd

Nadat ik pech had met de camper in Spanje rondom de feestdagen en er nergens iemand de oorzaak kon vinden, de dealer pas binnen twee weken tijd had. Is de camper keurig eerst naar een garage gesleept (met hulp van tolken) en daarna binnen één dag gerepatrieerd naar Nederland. De communicatie, zelfs zo rond de feestdagen was enorm fijn. Er werd zelfs lief meegeleefd. Uiteindelijk is bij mijn Nederlandse garage het probleem achterhaald en opgelost. De communicatie was echt heel fijn.

26 janvier 2026

Réponse de Aveco Verzekeringen

Beste Chantal, bedankt voor je positieve review. Fijn dat we je zo goed hebben kunnen helpen, zeker tijdens de feestdagen.
Nog veel mooie reizen gewenst!

Prima geregeld!

Schade die ik had is door Aveco perfect afgehandeld. Zelfs zonder eigen risico!

24 octobre 2025

Réponse de Aveco Verzekeringen

Beste Rein, Bedankt voor je positieve review. Fijn dat de schade afhandeling goed is verlopen.
Nog veel mooie reizen gewenst!

Hartelijke groet,

Noté 1 sur 5 étoiles

WAARSCHUWING AAN ALLE (TOEKOMSTIGE)…

WAARSCHUWING AAN ALLE (TOEKOMSTIGE) VANLIFERS!

Ik vind het heel naar om dit zo te moeten delen, maar ik voel me verplicht om het groeiende aantal vanlifers TE WAARSCHUWEN: onze ervaring met Aveco is ronduit rampzalig.

Na maanden wachten, nul transparantie en tegenstrijdige beslissingen zitten wij nu in een onmogelijke situatie. Aveco heeft onze kookinstallatie afgekeurd, terwijl dezelfde installatie, door hetzelfde professionele camperbouwbedrijf, bij een bijna identieke camper een maand eerder wél door Aveco is goedgekeurd. Er is geen logische uitleg om dit te verklaren, geen verantwoordelijkheid en geen enkele moeite om het op te lossen.

Toch dreigt Aveco wel doodleuk onze dekking te beëindigen. Ondertussen betalen wij al sinds juni premie voor een camper die toen nog niet eens af was.

Op advies van Aveco hebben wij extra veiligheidsmaatregelen laten installeren (gaskast, koperen leidingen, extra beveiligingen), maar zelfs dát wordt volledig genegeerd. Naast dat het ons onwijs veel geld heeft gekost, heeft het veel extra werk opgeleverd voor het camperbedrijf. Hun enige “oplossing” is dat wij de complete installatie maar moeten vervangen. Onrealistisch, onnodig en extreem kostbaar — zeker omdat we momenteel door Europa reizen en niets kunnen aanpassen.

De communicatie vanuit Aveco is traag, laat en totaal onprofessioneel. Wat eerder is goedgekeurd, wordt nu opeens afgekeurd. Hun eigen beoordelaars spreken elkaar tegen en er wordt geen verantwoordelijkheid genomen voor de enorme impact die dit op klanten heeft.

25 novembre 2025

Beste Julia Rotteveel,

Wat jammer om te lezen dat jullie deze ervaring met ons hebben. We begrijpen dat dit veel frustratie oplevert, zeker wanneer je onderweg bent en op ons rekent. We willen dan ook allereerst zeggen: we betreuren de hele situatie.

We nemen jullie klacht serieus. Het proces rondom de beoordeling en onze communicatie daarover verdient verbetering. Daar zijn we mee aan de slag, juist omdat we snappen hoe belangrijk duidelijkheid en snelheid zijn, zeker in zo’n intensief traject als het verzekeren van een zelfgebouwde camper.

Inhoudelijk houden wij ons bij de acceptatie van campers, aan duidelijke voorwaarden die gebaseerd zijn op wet- en regelgeving. Deze zijn er niet om lastig te zijn, maar juist om jou als camperaar goed te beschermen. Je vindt deze voorwaarden voor zelfbouwcampers op onze website: www.avecoverzekeringen.nl/camperverzekering/zelfbouw-camper-verzekeren/regels-voor-zelfbouw-camper.

Dank voor het delen van je ervaring. Alleen door dit soort signalen kunnen we blijven verbeteren.

Team Aveco Verzekeringen

Waardeloos.

Je denkt goed verzekerd te zijn met Pechhulp+ van Aveco, vol mooie beloften dat “vrijwel alles gedekt is” en dat je zorgeloos op reis kunt onder het motto “De Ah! van opluchting, dat is de A van Aveco”. Maar zodra je echt pech krijgt, begint de ellende pas. Maanden later ontdek je dat jouw pechgeval helemaal niet gedekt blijkt te zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook nog extra kosten in rekening gebracht — gevolgd door een incassobureau dat achter je aan wordt gestuurd.

Mijn advies: neem geen pechhulp bij Aveco. Laat je niet misleiden door mooie marketingpraatjes. Wees gewaarschuwd.

27 mai 2025

Réponse de Aveco Verzekeringen

Wat ontzettend vervelend om te horen dat je je zo in de steek gelaten voelt. Dat is absoluut niet hoe wij willen dat onze klanten een pechsituatie ervaren, zeker niet met een dekking als Pechhulp+. We begrijpen dat het frustrerend is als verwachtingen en werkelijkheid niet overeenkomen, en al helemaal als daar onverwachte kosten en incassotrajecten bij komen kijken.
We willen dit graag verder uitzoeken en met je in contact komen om te kijken waar het mis is gegaan.

Noté 2 sur 5 étoiles

Onaangename ervaring

Onaangename ervaring . Camperverzekering afgesloten. Prima. Daarna moest hij getaxeerd worden, ook prima edoch even later of we even 125 euro extra wilde afrekenen voor taxateur. Dat was vooraf nooit overlegd. We voelden ons bedonderd

8 janvier 2025

Réponse de Aveco Verzekeringen

Wat jammer dat je dit zo hebt ervaren. We begrijpen heel goed dat het vervelend is als er onverwacht kosten bij komen, zeker als dat vooraf niet duidelijk is gecommuniceerd. Zo hoort het niet. Taxatiekosten mogen nooit als verrassing komen en we nemen dit signaal dan ook serieus. Bedankt dat je dit met ons deelt. We kijken intern hoe we dit beter kunnen uitleggen én voorkomen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Geen enkele reactie of offerte

12 februari 2024 telefonisch contact gehad met de toezegging dat er een offerte toegestuurd zou worden.

Geen enkele reactie of offerte ontvangen na het gesprek.

"Leuk" als je een verzekering wilt afsluiten (29 schadevrije jaren opgebouwd).

Blijkbaar niet interessant.

12 février 2024

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus