NKC Europa's grootste camperclub Avis

TrustScore 1.5 sur 5

1,4

Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Deze club is geen enkele ster waardig. Heb mijn camper verzekering en mijn auto verzekering in Augustus 2026 opgezegd vanwege slechte communicatie na een kopstaart aanrijding van de personen aut... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Wat een flut organisatie. Ik gebruik al jaren de App van Campercontact, maar de beteikbaarheid is sinds de samenwerking met de NKC echt om te huilen Jarenlang naar volle tevredenheid gebruikt ti... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Geen contact mogelijk. Probeer nu sinds 29 juli om de schadevrije jaren van vorige auto over te laten zetten naar onze nieuwe verzekering. De nieuwe auto moeten verzekeren bij andere maatschappij o... Voir plus

À propos de l'entreprise

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 97 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Tous les avis

49 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 1 sur 5 étoiles

Deze club is geen enkele ster waardig.

Deze club is geen enkele ster waardig.
Heb mijn camper verzekering en mijn auto verzekering in Augustus 2026 opgezegd vanwege slechte communicatie na een kopstaart aanrijding van de personen auto.
Heb al mijn verzekeringen nu bij
"een" partij ondergebracht en had problemen met mijn opgebouwde schadevrije jaren die niet vindbaar waren op roy data. Na onderzoek blijkt dat de schadevrije jaren niet in roy data zijn gezet en dat de restitutie ook nog niet heeft plaatsgevonden. hier heb ik
07-10-26 NKC over gebeld nadat ik lang in de wacht heb gestaan. De medewerker ging het uitzoeken maar kon me niet melden hoelang het ging duren voordat ik een terugkoppeling kreeg. Daar moet ik het dan mee doen. ondertussen moet ik nog €26.-- van hun ontvangen en ik betaal veel te veel premie vanwege de niet vindbare schadevrije jaren.
Ps. NKC werkt samen met Schouten (on)Zekerheid

15 août 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank u voor uw feedback. Het spijt ons dat u onze bereikbaarheid als onvoldoende heeft ervaren en dat u geen reactie heeft ontvangen op uw e-mails en klachtenformulier. Wij begrijpen dat dit frustrerend is en bieden hiervoor onze excuses aan.

Wij zijn ons ervan bewust dat de bereikbaarheid en wachttijden van NKC Verzekeringen momenteel niet voldoen aan de standaard die u van ons mag verwachten. We werken hard aan verbeteringen, onder andere door uitbreiding van personeel en optimalisatie van onze systemen.

Ook begrijpen wij dat het vervelend is dat uw schadevrije jaren nog niet zijn geregistreerd en dat de restitutie nog niet heeft plaatsgevonden.

Wat een flut organisatie

Jarenlang naar volle tevredenheid gebruikt tijdens vakanties, maar nu 70% van de tijd niet bereikbaar.
Als jullie de App uitsluitend voor leden willen gebruiken, prima,maar stop dan met de verkoop aan niet leden.
Ik was voornemens mij camper ook bij NKC te verzekeren, maar als ik de revieuws leest en de verzekering werkt net als de app, dan blijf ik lekker Aveco
Bij Aveco heb ik, helaas, in de loop der jaren 2 x een fantastische ervaring gehad. Echt geweldig service.
Dus ik zal een ieder Aveco aanraden i.p.v NKC.

16 septembre 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Wat vervelend dat u deze ervaring met ons heeft. De bereikbaarheid zou geen probleem moeten zijn, voor leden en niet leden.
Ervaart u nog steeds problemen met de Campercontact app? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

033 467 70 70 (ma-vr 09.00–12.00 en 13.00–16.30 uur)

Noté 5 sur 5 étoiles

Via NKC heb ik mijn camper verzekerd

Via NKC heb ik mijn camper verzekerd: en dat bevalt mij tot nu toe uitstekend: in eerste instantie waren daarbij n mijn schadevrije jaren niet in meegenomen, maar gelukkig heeft NKC dat voor mij goed geregeld.

14 septembre 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank u voor uw review! Fijn om te lezen dat u tevreden bent over uw camperverzekering en dat u goed geholpen bent met het meenemen van uw schadevrije jaren.

Veel camperplezier gewenst!

Noté 5 sur 5 étoiles

Wij zijn zeer profesioneel en…

Wij zijn zeer profesioneel en vriendelijk te woord gestaan. Wij zijn goed geholpen met het afsluiten van onze verzekeringen.
Heel fijn dat alles direct geregeld is

14 septembre 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank u wel voor uw review! Wat fijn om te lezen dat u zo professioneel en vriendelijk bent geholpen bij het afsluiten van uw verzekeringen. Fijn dat alles direct voor u geregeld kon worden.

Veel camperplezier gewenst!

Noté 1 sur 5 étoiles

Heb een camper verkocht dus niet meer…

Heb een camper verkocht dus niet meer verzekeren tot zo ver gaat het goed .
Dan nu bericht van de RDW dat mijn camper niet meer verzekerd is maar die heb ik nooit opgezegt.
Had er twee op naam maar ze doen maar wat bij de NKC ze hebben personeel die zelfs het lager onderwijs niet hebben afgerond denk ik ,wat een stel daar

15 août 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank voor uw review. Vervelend om te lezen dat er onduidelijkheid is ontstaan rondom de verzekering van uw camper. Wij begrijpen dat het bericht van de RDW hierover voor ongerustheid en frustratie kan zorgen.

Wij vinden het jammer dat u onze dienstverlening op deze manier heeft ervaren. Een verzekering wordt uiteraard niet zomaar beëindigd en wij begrijpen dat u graag duidelijkheid wilt over wat er in uw situatie is gebeurd.

Wij nemen uw feedback serieus en gebruiken deze om onze dienstverlening verder te verbeteren.^Duuk

Klantcontact

Het zal voor hen heel vervelend zijn om te lezen....

Ach ja ik ga er niet weer over beginnen. (Hun antwoord zal dan ongetwijfeld zijn, dan kunnen we er ook niet inhoudelijk op ingaan en dat hoeft van mij dan ook niet meer).
Iets beginnend met een Q en eindigend op .......en dat is dan klantenservice.

Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd. Gelukkig voor
1 november. Ook zo een rare constructie. Voordat je het weet zit je er weer een jaar aan vast en je krijgt er heel weinig voor terug. Diensten die je elders ook kunt verkrijgen.
NKC.....weg....ermee

10 juin 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Ze zijn telefonische niet te bereiken

Ze zijn telefonische niet te bereiken. Ik had mijn camperverzekering opgezegd en kreeg vervolgens niks meer te horen genn mailtje of niks. Dan maar bellen bellen bellen en nogmaals bellen. Het heeft weken geduurd dat ik mijn te veel te betaalde verzekerings geld terug kreeg. Heb uiteindelijk aangegeven dat als ik het niet met de 2 weken had ik de geschillencommissie en Radar ging inschakelen. Dit was geen dreigement want ik had het echt gedaan. Echt schandalig dat je niemand te spreken krijgt die weet hoe het zit.

25 juin 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank u voor uw feedback. Het spijt ons dat u onze communicatie en bereikbaarheid als onvoldoende heeft ervaren en dat het afsluiten van een camperverzekering via onze website niet soepel verliep. Wij begrijpen dat dit teleurstellend is en bieden hiervoor onze excuses aan. Wij zijn ons ervan bewust dat de bereikbaarheid en wachttijden van NKC Verzekeringen momenteel niet aan de standaard voldoen die u van ons mag verwachten. We werken hard aan verbeteringen door uitbreiding van personeel en optimalisatie van onze systemen. ^Duuk

Noté 1 sur 5 étoiles

NKC is slechts tussenpersoon en geen verzekeraar.

J Hoven: ook jij denkt dat de NKC een verzekeraar is. Dat is een misvattingen. NKC is slechts een tussenpersoon die provisie vangt over afgesloten verzekeringen. En NKC brengt deze verzekeringen weer onder bij een andere tussenpersoon die ook een graantje meepikt. Dat verklaart o.a. waarom NKC fors duurder is dan andere verzekeraars. Ook qua afhandeling duurt het daarom erg lang, als je al wat hoort…..Advies: vergelijk altijd verzekeringen met elkaar en denk vooral niet dat NKC zo’n gezellige club is.

4 juillet 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank voor uw reactie. Het klopt dat NKC Verzekeringen geen verzekeraar is, maar assurantietussenpersoon. Wij werken samen met verzekeraars die het verzekeringsrisico dragen. Dat is een veelvoorkomende constructie binnen de verzekeringsbranche en betekent niet automatisch dat een verzekering duurder is.

Wij begrijpen dat prijs een belangrijke afweging is en raden leden ook aan om verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Daarbij is het echter niet alleen de premie die telt, maar ook de voorwaarden, de dekking en de dienstverlening.

Dat neemt niet weg dat wij het vervelend vinden dat u onze dienstverlening als traag heeft ervaren. Wij erkennen dat onze bereikbaarheid en doorlooptijden de afgelopen periode niet altijd aan de verwachtingen hebben voldaan. Daar werken wij hard aan door extra capaciteit in te zetten en onze processen verder te verbeteren.

Als NKC willen wij juist alles rondom het camperleven zoveel mogelijk onder één dak aanbieden. Daarbij hoort ook het geven van advies en het begeleiden van onze leden bij hun verzekering. Het is jammer dat u daar een andere ervaring mee heeft gehad. Uw feedback nemen wij serieus en gebruiken wij om onze dienstverlening verder te verbeteren.

1 ster – Teleurstellende behandeling van een jarenlang NKC-lid

Als jarenlang lid van de NKC had ik een professionele en klantgerichte behandeling verwacht. Helaas is mijn ervaring precies het tegenovergestelde.

Ik wilde overstappen van een camperverzekering op basis van de nieuwwaarde naar een verzekering op basis van de getaxeerde waarde. Na overleg met een medewerker van NKC heb ik, op hun advies, mijn camper laten taxeren. Dat bracht uiteraard kosten met zich mee.

Toen de taxatie gereed was, kreeg ik te horen dat ik het taxatierapport nog niet hoefde op te sturen. Eerst zou de backoffice beoordelen hoe mijn aanvraag het beste kon worden behandeld en welke verzekering op basis van de taxatiewaarde passend zou zijn.

Vanaf dat moment bleef het stil. Ondanks meerdere telefoontjes en e-mails ontving ik geen inhoudelijke reactie. Meerdere keren werd mij toegezegd dat ik zou worden teruggebeld, maar die toezeggingen zijn nooit nagekomen. Tot op heden heb ik geen duidelijkheid gekregen en ook geen passend verzekeringsvoorstel ontvangen.

Ik vind het bijzonder teleurstellend dat ik op advies van NKC kosten heb gemaakt voor een taxatie, terwijl de verdere begeleiding volledig uitbleef. Van een organisatie die de belangen van camperaars zegt te behartigen, verwacht ik dat afspraken worden nagekomen en dat klanten serieus worden genomen.

Mijn vertrouwen in NKC Verzekeringen is hierdoor ernstig geschaad. Op basis van deze ervaring kan ik NKC Verzekeringen helaas niet aanbevelen.

1 juin 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank u wel dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. Het spijt ons te lezen dat uw ervaring met NKC Verzekeringen niet is verlopen zoals u als jarenlang lid van ons mocht verwachten.

Uit uw verhaal begrijpen wij dat u op advies van een van onze medewerkers uw camper heeft laten taxeren met het oog op een verzekering op basis van de getaxeerde waarde. Wij begrijpen dat het extra teleurstellend is dat u hiervoor kosten heeft gemaakt en vervolgens geen duidelijkheid of passend verzekeringsvoorstel van ons heeft ontvangen.

Daarnaast vinden wij het vervelend te lezen dat u, ondanks meerdere telefoontjes en e-mails, geen inhoudelijke terugkoppeling heeft gekregen en dat toezeggingen om u terug te bellen niet zijn nagekomen. Dat is niet de service die wij onze leden willen bieden.

Wij realiseren ons dat de bereikbaarheid en wachttijden bij NKC Verzekeringen de afgelopen periode niet altijd aan de verwachtingen hebben voldaan. Er wordt hard gewerkt aan verbeteringen, onder andere door extra personeel in te zetten en onze processen en systemen verder te optimaliseren.

Onze excuses voor de teleurstelling en het ongemak die u heeft ervaren. Mocht u uw dossier alsnog met ons willen bespreken, dan kunt u contact opnemen met NKC Verzekeringen telefonisch op: 033 467 70 80 of per e-mail via: verzekeringen@nkc.nl. Wij kijken dan graag met u mee naar uw situatie.

Noté 1 sur 5 étoiles

Klant telt niet en onbereikbaar

Klant telt niet. Uiteindelijk verzekeringsaanvraag gestopt nadat ik nog steeds niets hoorde en moest gaan rijden.

4 juin 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Dank u voor uw feedback. We vinden het vervelend om te lezen dat u uiteindelijk heeft besloten uw verzekeringsaanvraag stop te zetten, omdat u geen reactie van ons ontving en toch de weg op moest.

We zijn ons ervan bewust dat de bereikbaarheid en wachttijden bij NKC Verzekeringen momenteel niet altijd voldoen aan de verwachtingen. Er wordt hard gewerkt aan verbeteringen, onder andere door extra personeel in te zetten en systemen verder te optimaliseren.

Onze excuses voor het ongemak dat u heeft ervaren. Mocht u alsnog contact willen opnemen met NKC Verzekeringen, dan zijn zij bereikbaar via 033 467 70 80 of per e-mail via verzekeringen@nkc.nl.

Noté 1 sur 5 étoiles

Eén ster is eigenlijk te veel

Eén ster is eigenlijk te veel. Verzekering niet te bereiken, klantenservice NKC totaal geen begrip en ze willen niet meedenken. Camper in de fik en met kleren aan langs de snelweg gestaan. Zoek het maar uit

25 juin 2026

Dank u voor uw feedback.

Wat vervelend om te lezen dat u deze ervaring heeft gehad. We begrijpen dat de situatie waarin u terecht bent gekomen erg ingrijpend is geweest.

Graag lichten we toe dat onze service- en contactafdeling via 033 467 70 70 bereikbaar is voor algemene ledenvragen. Deze medewerkers zijn niet WFT-gecertificeerd en mogen daarom geen verzekeringsvragen beantwoorden of advies geven. Voor verzekeringszaken kunt u terecht bij onze gecertificeerde verzekeringsadviseurs via 033 467 70 80 of via verzekeringen@nkc.nl. Daarnaast is relevante informatie ook terug te vinden in uw verzekeringsportaal.

Noté 1 sur 5 étoiles

Moeilijk opzeggen en weinig klantgericht daarnaast Veel kosten en weinig meerwaarde

Mijn ervaring met de Nederlandse Kampeer Club is helaas zeer negatief.

Ik heb tijdens mijn proefperiode geen duidelijke meerwaarde ervaren. De vereniging is behoorlijk prijzig, maar voor mij stond daar weinig tegenover. Daarom heb ik mijn lidmaatschap schriftelijk opgezegd, zoals gevraagd. Later werd aangegeven dat mijn opzegging nooit zou zijn ontvangen. Omdat ik daar geen bewijs van heb, moet ik volgens de vereniging alsnog een extra jaar lidmaatschap betalen.

Ook nadat ik heb uitgelegd dat ik nergens gebruik van maak en de ontvangen boekjes direct heb teruggestuurd, bleef de vereniging bij haar standpunt. Er werd wel gesproken over een korting, maar de betaalverzoeken bleven gericht op het volledige bedrag. Wanneer je vervolgens niet betaalt, wordt er een incassotraject gestart, waardoor de kosten verder oplopen.

De aangeboden voordelen vind ik beperkt. Kortingen op wintercampings zijn vaak ook rechtstreeks bij campings te krijgen, en in de zomer betaal je meestal gewoon het volledige tarief. Daarnaast vind ik de boekjes en apps onoverzichtelijk en weinig gebruiksvriendelijk.

Mijn advies: denk goed na voordat je lid wordt en zorg dat je van elke opzegging bewijs bewaart. Mijn ervaring is dat opzeggen moeilijker is dan verwacht.

24 juin 2026

Réponse de NKC Europa's grootste camperclub

Wat vervelend om te lezen dat u uw ervaring met de NKC als negatief heeft ervaren. Dat vinden wij uiteraard jammer.

Graag willen wij enkele punten toelichten. Een NKC-lidmaatschap kent geen proefperiode, maar loopt per kalenderjaar. Opzeggen kan jaarlijks voor 1 november, door het lid zelf via Mijn NKC of schriftelijk per e-mail of post. Wanneer een lid zelf opzegt via Mijn NKC, wordt direct een bevestiging van de opzegging verstuurd. Schriftelijke opzeggingen die per e-mail of post worden ontvangen, worden door onze administratie verwerkt, waarna eveneens een bevestiging wordt verzonden. Mocht deze bevestiging uitblijven, dan adviseren wij om contact met ons op te nemen, zodat wij dit direct kunnen controleren.

Daarnaast bieden wij onze leden verschillende voordelen, waaronder een inbegrepen Campercontact PRO+ abonnement, digitale toegang tot het magazine Kampeerauto, kortingen op overtochten, de mogelijkheid om diverse ACSI-producten tegen ledenprijs af te nemen en persoonlijk advies van ons adviesteam. Een overzicht van alle ledenvoordelen vindt u op onze website:

Wij vinden het jammer dat deze voordelen voor u onvoldoende meerwaarde hebben geboden en nemen uw feedback over onze apps en publicaties uiteraard mee.

Noté 1 sur 5 étoiles

geen adequate hulp na een nmedisch nood geval in Ierland

in Ierland een medisch noodgeval. contact met nkc hierover via SOS vrijwel onmogelijk. ik ben al een week thuis, maar het is nog steeds niet duidelijk waaruit de hulpverlening had kunnen bestaan. uiteindelijk alles zelf met hulp van dochters geregeld. wegwezen daar dus.
NAV Het Antwoord NKC: je staat 30-45 minuten in de wacht en dat geldt zelfs voor professionals van SOS internationaal ( die dan niet terugbellen). Onacceptabel in een noodgeval. Is er geen collegiaal telefoonnummer hiervoor

7 juin 2026

Dank u voor uw feedback.

Het spijt ons dat u onze dienstverlening niet als ondersteunend heeft ervaren in een voor u zeer ingrijpende situatie.

Onze excuses voor het ongemak en de stress die dit heeft veroorzaakt.

Wilt u uw ervaring verder met ons delen? Dan zijn wij bereikbaar via 033 467 70 70. NKC Verzekeringen is bereikbaar via 033 467 70 80 of via verzekeringen@nkc.nl.

Noté 1 sur 5 étoiles

Uiteindelijk raakt het het geduld op ...

Na maandenlang geconfronteerd te zijn met structurele miscommunicatie met NKC verzekeringen, en na een laatste telefonische toezegging dat ik teruggebeld zou worden - hetgeen tot op heden niet gebeurde - was dat ‘de Druppel’.
Omdat de verzekeringen van NKC ondergebracht zijn bij ‘Op Groen Verzekeringen’, besloot ik om uit frustratie rechtstreeks met 'Op Groen' contact op te nemen.
Tot mijn grote verbazing werd mijn probleem, dat in behandeling was bij NKC-verzekeringen, binnen vijf minuten opgelost.

De afgelopen zes jaar hebben wij drie maal een beroep moeten doen op de NKC-verzekeringen. Drie maal werd de afhandeling daarvan op een slechte wijze afgewikkeld:
moeilijke bereikbaarheid, afspraken niet nakomen, slechte vastlegging van informatie, hopeloze interne communicatie, ongelooflijk lange verwerkingstijden, NKC-gesprekspartners die niet geïnformeerd zijn, het probleem steeds opnieuw te moeten formuleren.
Menigmaal werd mij verzekerd dat NKC om die problemen op te lossen met een andere verzekeraar in zee is gegaan vanwege deze problemen.
Ik meen dat tijdens mijn verzekeringsperiode drie maal van verzekeraar gewisseld werd.

Reden voor mij om 'Trustpilot' te raadplegen wat de reviews over 'Op Groen' vertellen.
Wat schets mijn verbazing: overgrote deel van de reviews bestond uit een zeer positieve terugkoppeling over de verleende diensten. Dit in tegenstelling tot NKC.
Tja, dat geeft dan toch wel te denken over waar de frictie in het hele proces werkelijk zou kunnen zitten.

Ik tref nu voorbereidingen om over te stappen naar een verzekeraar met betere referenties.

19 juin 2026

Dank u voor uw feedback.

Het spijt ons te lezen dat u meerdere keren een minder goede ervaring heeft gehad met de bereikbaarheid, communicatie en afhandeling van NKC Verzekeringen. We erkennen dat onze dienstverlening niet altijd heeft voldaan aan de standaard die u van ons mag verwachten en werken continu aan verbeteringen in onze processen en capaciteit.

Onze excuses voor het ongemak en de frustratie die dit heeft veroorzaakt.

Wilt u uw ervaring of situatie verder met ons bespreken? Dan zijn wij bereikbaar via 033 467 70 80 of via verzekeringen@nkc.nl.

Noté 1 sur 5 étoiles

Na twee weken nog geen acsi kortingskaart

Ik heb onlangs mijn e-mailadres gewijzigd en sindsdien ondervind ik grote problemen met mijn ACSI CampingCard via de NKC.

Hoewel ik keurig heb betaald, is mijn ACSI CampingCard korting kaart niet zichtbaar in de ACSI-app. Hierdoor kan ik er op dit moment geen gebruik van maken.
Ik heb geprobeerd dit te regelen, maar het blijkt erg lastig om dit opgelost te krijgen.

wacht nu al twee weken

11 juin 2026

Beste Aad Vogel,

Bedankt voor uw review. Vervelend om te horen dat het wijzigen van uw e-mailadres heeft geleid tot problemen met het gebruik van de ACSI CampingCard-app en dat u hierdoor geen gebruik heeft kunnen maken van de kaart. Daarvoor bieden wij onze excuses aan.

We zien dat u inmiddels contact heeft gehad met onze service- en contactafdeling. Het heeft helaas even geduurd voordat duidelijk was waar het probleem zat en hoe dit goed opgelost kon worden. Gelukkig is het probleem inmiddels verholpen en kunt u weer gebruikmaken van de CampingCard-app.

Mocht u in de toekomst opnieuw problemen ervaren, neem dan gerust contact met ons op via info@nkc.nl of telefonisch via 033 467 70 70.

Noté 2 sur 5 étoiles

Aanpassing verzekering volgens voorwaarden ineens niet meer mogelijk

In mei 2023 camper verzekerd op basis van aanschafwaarde met de mogelijkheid na 3 jaar te verzekeren op basis van taxatiewaarde (na taxatie) waar we herinneringsbericht over zouden krijgen.
Wel een keer bericht gehad dat NKC nieuwe partner had maar dat er hoegenaamd niets zou veranderen.
Nu, mei 2026, nieuwe polis met verzekering op basis van cataloguswaarde, dus niet eerst reminder gehad. Blijkt, na zeer moeizaam contact en slechte bereikbaarheid, dat Schouten Zekerheid de optie verzekeren op basis van taxatiewaarde niet aanbiedt. Terwijl in de Algemene en Bijzondere polisvoorwaarden er gewoon sprake is van mogelijke verzekering op taxatiewaarde, maar vanwege het enkele feit dat op de polis vermeld is dat verzekering op basis van cataloguswaarde is, is verzekering op basis van taxatiewaarde niet mogelijk, zo werd mij verteld. Waarvoor dienen de voorwaarden dan? Die gelden dan toch ook voor NKC en SchoutenZekerheid? Ben benieuwd welke inhoudelijke reactie ik krijg.

1 juin 2026

Beste Harry de Wildt,

Bedankt voor uw review. Vervelend om te lezen dat u verrast bent door de wijziging in de verzekeringsgrondslag en dat u hierover geen duidelijke communicatie heeft ervaren. We begrijpen dat dit vragen oproept, zeker wanneer u op basis van eerdere informatie een herinnering en andere mogelijkheden had verwacht. Ook de moeizame bereikbaarheid die u beschrijft is niet de ervaring die wij willen bieden.

Omdat dit afhankelijk is van uw polis en situatie, kijkt onze afdeling Verzekeringen hier graag inhoudelijk naar. Wilt u contact opnemen met NKC Verzekeringen via 033 467 70 80 of verzekeringen@nkc.nl? Dan kan onze afdeling Verzekeringen uw dossier opnieuw bekijken en toelichten hoe dit in uw situatie is toegepast.

Noté 1 sur 5 étoiles

Had mijn auto verkocht en bij NkC mijn…

Had mijn auto verkocht en bij NkC mijn nieuwe auto overlaten schrijven.
Duurt heel lang voor alles is geregeld.
Telefonisch onbereikbaar.
Verzekering opgezegd en overgestapt naar anwb
Schadevrije jaren aan nieuwe verzekering doorgegeven.
Na verloop van tijd kreeg ik bericht dat de schadevrije jaren niet toegekend konden worden.
NKC had dit nog niet doorgegeven aan de data bank.
Schouten gebeld, die waren gelukkig meegaand en de no-claim jaren direct doorgestuurd.
Helaas was de polis al veranderd en werd er een hoger bedrag geint.
No-claim 3% inplaats 31%.
Gelukkig is alles recht gezet en wordt het extra bedrag terug gestort.
Had allemaal voorkomen kunnen worden.

8 mai 2026

Helaas kan ik geen 0 sterren geven

Helaas kan ik geen 0 sterren geven, dan zou ik dat gedaan hebben. Geen contact mee te krijgen. Had schade via SOS international (goed!) krijg ik NKC te pakken, bij schade 10 bpm stappen achteruit. Bij spiegel eraf; dat valt niet onder verzekering. Ik hoor van eigen medewerkers van het NKC (sorry ik kan u niet helpen, ben niet van de verzekeringen) en van Schouten verzekeringen ga weg bij die verzekeraar. Ze zijn echt heel slecht.

27 mai 2026

Noté 1 sur 5 étoiles

Zeer slechte ervaring: camper bleek na aanvraag helemaal niet verzekerd

Op 1 april heb ik via NKC een camperverzekering aangevraagd. Het ging om een standaard aanvraag waarbij ik alle acceptatievragen positief heb doorlopen. De camper was vorig jaar ook al verzekerd via NKC, maar vanwege schorsing in de wintermaanden had ik de verzekering tijdelijk opgezegd.

Na de aanvraag ontving ik bericht van NKC en in het NKC-portaal stond de verzekering op “in aanvraag”. Toen ik na een week nog niets had gehoord, heb ik NKC een bericht gestuurd met de vraag waarom de aanvraag nog steeds openstond. Een paar dagen later kreeg ik alleen een automatische reactie:

“Het is ons helaas nog niet gelukt om op uw bericht te reageren. Onze excuses voor het ongemak. We komen zo snel mogelijk bij u terug met een antwoord.”

Omdat er in die mail werd verwezen naar de veelgestelde vragen, heb ik daar gekeken. Eén van de vragen was: “Is mijn camper verzekerd na een aanvraag?” Het antwoord op de site was dat de camper verzekerd is zodra je bericht hebt gehad van NKC. Aangezien ik bericht had gehad, ging ik ervan uit dat de dekking in orde was.

Na drie weken stond de aanvraag echter nog steeds onveranderd op “in aanvraag”. Ik heb daarom opnieuw gereageerd op het bestaande NKC-ticket 783541. Ook daarop kwam vervolgens twee weken lang geen inhoudelijke reactie.

Tot mijn grote schrik viel er daarna een brief van de RDW op de mat met de mededeling dat mijn camper helemaal niet verzekerd was en dat ik dit vóór een bepaalde datum moest regelen om een boete te voorkomen. Dat betekent dus dat ik ruim een maand in de veronderstelling was dat mijn camper verzekerd was, terwijl dat blijkbaar niet zo was. Gelukkig is er niets gebeurd, maar bij een ongeluk had dit financieel desastreuze gevolgen kunnen hebben.

Daarna geprobeerd NKC telefonisch te bereiken. Na ruim 30 minuten in de wachtrij nog steeds niemand gesproken. Uiteindelijk gevraagd om teruggebeld te worden. Daar had ik weinig vertrouwen in, maar gelukkig werd ik ongeveer een uur later toch teruggebeld. Ik heb het hele verhaal opnieuw uitgelegd. Daarna moest ik weer ruim 10 minuten wachten, waarna ik te horen kreeg dat ik later die middag of de volgende dag opnieuw teruggebeld zou worden.

Een half uur later werd ik inderdaad teruggebeld. Toen bleek dat het probleem zat in de acceptatievragen: die waren blijkbaar niet goed doorgekomen. Maar dan vraag ik me echt af: waarom laat je een aanvraag vervolgens anderhalve maand liggen zonder de klant actief te informeren? Waarom staat dit niet duidelijk vermeld in het portaal? Waarom wordt er geen bericht gestuurd dat de aanvraag niet compleet is? En waarom wordt iemand niet gewoon gebeld als er cruciale informatie ontbreekt?

Nadat de acceptatievragen opnieuw waren doorgenomen, kreeg ik binnen vijf minuten een mail dat mijn camper verzekerd was. Dat maakt het voor mij extra onbegrijpelijk dat dit zo lang heeft moeten duren.

Ik begrijp dat NKC samenwerkt met Schouten Zekerheid, maar in mijn ervaring is deze administratieve afhandeling echt ver onder de maat. Door dit soort processen komt de reputatie van NKC ernstig onder druk te staan.

Mijn camper is inmiddels verzekerd, maar deze ervaring geeft weinig vertrouwen. Als het afsluiten van een verzekering al zo moeizaam, onduidelijk en risicovol verloopt, vraag ik me serieus af hoe de service zal zijn bij een schadeafhandeling. Voor nu denk ik goed na of ik bij NKC verzekerd wil blijven.

21 mai 2026

Beste Maichel,

Dank u voor uw feedback. Het spijt ons dat u onze communicatie en bereikbaarheid als onvoldoende heeft ervaren en dat het afsluiten van uw camperverzekering via onze website niet soepel verliep. In uw situatie bleek de aanvraag onvolledig door niet goed doorgekomen acceptatievragen, waardoor uw verzekering onterecht langdurig op ‘in aanvraag’ bleef staan zonder duidelijke terugkoppeling. Wij begrijpen goed dat dit voor onzekerheid en frustratie heeft gezorgd en bieden hiervoor onze excuses aan.

Pff wat een teleurstelling

Pff wat een teleurstelling. Zeer slechte communicatie en bereikbaarheid. Lange tijd in de wacht aan de telefoon zonder contact te krijgen. E-mails worden nauwelijks of niet beantwoord. Was van plan om camperverzekering af te sluiten maar via website ging niet en telefonisch of mail zeer slecht contact. Nu bij andere maatschappij camper verzekerd. Was telefonisch direct bereikbaar en per direct afgesloten. Dat is keurig zaken doen en geeft wel vertrouwen!

12 mai 2026

Beste Ton,

Voor verzekeringsvragen kunt u contact opnemen via 033 467 70 80 of per e-mail via verzekeringen@nkc.nl.

NKC Service & Contact

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus