Andra resan till Galapagos med Carpe Adventures och G Adventures. En fenomenal resa från planeringen tillsammans med Marianne till genomförandet med G, denna gången med guiden Raul. Service, lyhördhet... Voir plus
Vi hamnade i en liten grupp som fungerade väldigt bra ihop. Reseledaren var fantastisk på alla sätt, och alla saker vi fick prova på passade min dotter väldigt väl, även om jag stod över några av de m... Voir plus
En härlig kombinationsresa med start i Lima, upp till Anderna med Machu Picchu och avslut 4 dagar i Amazonas. En fantastisk äventyrsresa med massor att se och göra, vi fick uppleva mycket av det l... Voir plus
Tack till Marianne Walsh på Carpe Adventure för en perfekt arrangerad resa. Allt fungerade smidigt från början till slut! Vår guide Oswaldo Noboa var fantastisk kunnig och engagerad och delade med... Voir plus
Carpe Adventures är en svensk resebyrå specialiserad på äventyrsresor, gruppresor i små internationella grupper och skräddarsydda rundresor till destinationer över hela världen. Vi vänder oss till dig som vill uppleva mer än en traditionell semester – oavsett om du reser själv, med partner eller i grupp.
Vi erbjuder bland annat:
Vårt fokus är att skapa genuina och upplevelsebaserade resor där du kommer nära destinationen, kulturen och människorna. Vi reser i mindre grupper och samarbetar med noggrant utvalda lokala partners för att säkerställa hög kvalitet, trygghet och ett mer hållbart resande. Samtidigt har vi ett starkt fokus på att ge tillbaka till de samhällen vi besöker och bidra positivt till de lokala ekonomierna.
Med Carpe Adventures får du:
Vi riktar oss till resenärer som söker äventyr, kvalitet och trygghet i samma resa – oavsett om det handlar om en kryssning i Galápagos, expeditioner i polarområden, vandring på Inkaleden eller en rundresa i Asien.

Kungsgatan 16, 753 32, Uppsala, Suède
Demande des avis aux clients
Väl planerad resa med balans mellan fysiska aktiviteter och återhämtning. Guiderna generellt väldigt kompetenta om Inkafolket, lederna, Perus historia mm. Guiden på Inkaleden var mycket bra och hanterade även de som blev höjdsjuka på ett bra sätt. Han var lite långrandig ibland i sin iver att berätta allt... Vår CEO var fantastisk rakt igenom. Guiden på Titicaca var inte lika trevlig, svår att förstå och irriterade de flesta av oss med sitt sätt. Tendens att mästra och ge order på ett sätt som nog mycket hade med språkförbistring att göra :-) Oförglömlig upplevelse på alla sätt på totalen!

Réponse de Carpe Adventures
Galapagos med ett fantastiskt djurliv och Inkaleden med naturupplevelse och utmaning. En bra kombination! Viktigt att tänka på är att ha några extra dagar för att acklimatisera sig på den höga höjden.
En helt fantastik resa utöver det vanliga med otroligt bra lokala guider.
Tidplanen i stort har stämt helt och även alla de otaliga tiderna med flyg, tåg, bussar, vans m m
Carpe Adventures har definitivt helt infriat våra högt ställda förväntningar.
Både när det gäller kontakter och service före resan och själva resan.
Jag kom i kontakt med Carpe Adventures när jag letade resa i Sydamerika. Det goda bemötande och den omedelbara hjälp jag fick var avgörande för val av resa och researrangör.
Under förberedleserna fick jag löpande information om min bokning och alltid med samma engagemang svar på alla mina frågor.
Det kändes tryggt att använda Carpe Adventures och jag skulle gärna göra det igen nästa gång jag letar äventyr i världen.
Jag rekommenderar andra att göra det samma.
Inkaleden: en sådan otrolig upplevelse! Vilka guider, bärare , kockar ! Ofattbart vad de gjorde för att ge oss denna optimala upplevelse. De ingav oss verkligen mod , tåga uthållighet stolthet och glädje! En enorm resurs för g-adventures dessa guider Alex främst , Carolos o Ceasar likaså. Andernas storslagenhet en hisnande upplevelse i sig själv och i samspel med sin egen muskel och konditionstyrka!
Amazonas : För stort upplevelsesprång; Too short time with just two days to get a lasting experience. You had needed at least one more day.
Galapagos: Ofattbart! Det var ett djurens, fåglarnas och fiskarnas paradis som de bjöd in oss till. Alberto fick oss att känna stor respekt och ödmjukhet inför livet på dessa unika var och en individuella och magnifika öar. Så underbart att få vara med om denna sjöresa ombord på Daphne med en mycket trevlig och serviceminded crew, för att inte tala om all god mat som vi med stor förtjusning inmundigade! Vi är så tacksamma för dessa niodygn inte att förglömma med synnerligen trevliga medresenärer ! Detta gäller hela vår 23 dygn långa resa. Icke att förglömma.....där i stort sett alla flyg också fungerade!!! Helt otroligt!
Flodbåtsäventyr på Amazonas var den bästa resa jag någonsin gjort.
Hade en fantastisk guide som hade enorm kunskap om allt som rörde floden, människorna, kulturen, djuren ,människorna och maten OUTSTANDING. Personalen ombord fantastiska, maten fantastisk,
allt var perfekt. Vår G-adventureguide fanns till vårt förfogande hela tiden när vi hade frågor eller behövde hjälp med något. PERFEKT.
Rekommenderar denna resa till alla som gillar lite äventyr.
Annette och Astrid
Packis så långt ögat nådde, ljuset, bara vi och vårt fartyg. Det var den allra största upplevelsen. Djuren i naturen, ganska många isbjörnar - även om de höll stort avstånd, vildren - väldigt orädda, polarräv - en riktig sötnos, många fågelarter - alla så vackra, valrossar - roliga typer med fantastiska ansiktsuttryck, är alla fina minnen. Den vackra tundran med de förtjusande små blommorna, de kalvande glaciärerna, spåren efter forna valfångstplatser, de mäktiga fjällen, allt ingår i minnet av en fantastisk resa.
Tack Susan, kapten, Zodiacförare, jägare, specialister och fartygspersonal för den goda stämningen och en minnesrik resa!
Ja det började med inflygningen till Tromsö med den vackra vyn i klart väder. Att komma till Longyearbyen och Radisson Blu var spännande och förväntansfull då båtresan hägrade dagen därpå. Inga gummibåtar den dagen vid påstigningen vilket var smidigt. Jätte fint rum på båten vilket man inte kunde hoppats på Jippi !! All personal var fantastisk och hjälpsamma och spred glädje och kunskap. Lite svårt ibland med Engelskan. Att få se isbjörnsmamma och lilla ungen var höjdpunkten på så pass nära håll. Bra väder ,klart att kunna se den fantastiskt vackra naturen och även djur som fåglar,rävar, renar,valross och valar.God mat så man alltid blev nöjd. Att det var sagt att vi skulle fara på västkustsida blev ju runt hela spetsbergen av någon anledning som vi får tacka Captain Will för, en verkligt glad överraskning TACK!!
Vi är mer än nöjda

Réponse de Carpe Adventures
Jag är mycket nöjd med resan till Peru. Allt var välorganiserat med kunniga och trevliga guider. Inkaleden var resans höjdpunkt i dubbbel bemärkelse!
Mina förväntningar var visserligen höga innan avresan till Svalbard - men att den skulle infria så mycket mer anade jag inte! Den mycket vackra varierande naturen, spännande djurlivet (framför allt isbjörnarna!), välorganiserat, god mat, personalen som var trevlig och service-minded, intressanta föreläsningar med mycket skickliga föreläsare och trevliga medresenärer !
Vår familj (5 personer) gjorde en kombinationsresa till Inkaleden (Machu Picchu) och Galapagos. Viken resa! Vilket äventyr! Carpe Adventures arrangemang fungerade perfekt, från flygresor och hotell till utflykter, guider och ressällskap.
En fantastisk äventyrsresa. Mycket bra organiserad och arrangerad. Allt fungerade så bra. Vi var dock ej förberedda på att vi skulle reagera så som vi gjorde då vi kom till Puno (från Lima) men efter ett par dagar hade vi vant oss vid höjdskillnaden. Alla guider var så pålästa, intresserade och engagerade. Inkaleden - Machu Picchu - Amazonas - Titicacasjön - Uros vassöar - vistelsen hos familjen, är alla olika äventyr på olika sett. Svårt att beskriva men så fantastiskt att få uppleva!!! Även fantastiskt god och vällagad mat - inga magproblem! Efter denna resa har vi nu vänner i olika delar av världen. Stort Tack!
Cykla på Kuba, knäppt! En så rolig resa men en allvarsam bakgrund. Välorganiserad men var beredd att tulla på bekvämligheterna. Så spännande med en internationell grupp. Årets upplevelse!
En oförglömlig upplevelse, hittills bästa jag gjorde i mitt liv. Välorganiserad med mycket erfaren och vänlig personal. Ser fram emot att göra fler resor med samma bolag och rekommenderar till andra.
Min fru och jag ville uppleva olika delar av Nicaragua och Costa Rica. Därefter avsluta vår skräddarsydda resa med en veckas segling i Pacific längs den centralamerikanska kusten.
Marianne Walsh på Carpe Adventures tog våra önskemål som en utmaning och engagerade sig personligen i våra planer. Vi vred och vände på olika förslag tillsammans och genom Carpe Adventures lokala kontakter fick vi värdefulla råd och tips. Vår resa blev en fantastisk upplevelse och arrangemanget motsvarade våra förväntningar med råge.
Vi har tidigare haft hjälp av Carpe Adventures att arrangera en resa åt oss till Amazonas och Galapagos. Även då fungerade programmet perfekt och resan blev en stark upplevelse för oss.
Vi kan varmt rekommendera Carpe Adventures!
Vandrade Inkaleden. Jag tyckte det var väldigt bra guider och bärlag.
Guiderna kunde mycket om alla platser och man märkte att dom gillade sitt jobb!
Maten vi fick under vandringen var helt suverän god!
Naturen var helt magnifik att se, dessa berg och dalar.
Machu picchu var helt dimigt när vi kom, men sedan klarnade det upp och vilken syn detta var!! Man kände sig stolt över sig själv att man hade klarat denna vandring.
Kan rekommendera denna vandring om vill ha en otroligt bra vandring med kunniga guider!
bra resa,bra upplägg,bra mat på båten,guiderna väldigt duktiga,alla människorna på båten var trevliga.
Jag var mer än dubbelt så gammal som de flesta medresenärer och det blev lite v en sporre. Resultatet blev en fantastisk upplevelse av en underbar natur, färre djur än väntat men en hel del fåglar, både tukaner och papegojor, deltagare från fyra olika länder mellan 22 och 65 år var ett plus. Boendet både i familjer och i grottan minnesvärt för resten av livet och raftingen var guldkanten.