Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Soms enorme betweters aan de lijn, die mij wel eens zullen vertellen hoe het zit, wat ik moet en geen oor hebben naar mijn kant van het verhaal en mij een "advies" denken te moeten geven.

Noté 1 sur 5 étoiles

Voor een luisterlijn word er weinig geluisterd, alleen advies aangedragen om hulp te zoeken. Soms gaat het er om dat iemand gewoon luistert, belangstelling toont en vragen stelt om je beter te begrijp... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Psychothérapeute
  2. Psychologue
  3. Service de santé mentale

Informations provenant de diverses sources externes

Bij de Luisterlijn kun je dag en nacht bellen voor een anoniem en vertrouwelijk gesprek. Je kunt ook chatten of mailen.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

2,2

Tous les avis

28 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 1 sur 5 étoiles

Aangezien ik al slechte ervaringen heb…

Aangezien ik al slechte ervaringen heb met 113, denk probeer de luisterlijn, kom ik in de chat. Je weet mij naam, ik vraag, Hai, met wie spreek ik? "De luisterlijn".. Nee echt joh?
Kansloos net als de rest van die lijnen!

18 septembre 2026

Betweters

7 septembre 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Ik wou gewoon een luisterend oor want…

Ik wou gewoon een luisterend oor want dat zou de ‘luisterlijn’ bieden. Maar ik kom gefrustreerder uit het gesprek dan ervoor, nu voel ik me nog minder gehoord. Ik heb niet de kans gehad om te vertellen wat ik eigenlijk wou zeggen, want er werd eigenlijk vrij standaard gereageerd met een basis profiel op te stellen met een paar achtergrond vragen. Echter op waar ik het inhoudelijk over wou hebben, daar werd niet verder op ingegaan. De enige reactie was dat vind ik erg voor je. En dan meteen verwijzen naar hulp of de huisarts etc terwijl ik aangeef dat ik dat al vaak heb gedaan en ik alleen behoefte heb aan met iemand praten. Vervolgens wordt dit doorgespeeld naar ‘is er een sociaal wijkteam in de buurt’? Dat was dan het advies en daarmee werd door de medewerker ook meteen het gesprek afgesloten en een fijne avond gewenst. Het verhaal wat ik eigenlijk kwijt wou heb ik niet kunnen vertellen. Als iemand alleen maar reageert met vind ik erg voor je en verder niet ingaat op wat je zegt voel ik me niet echt geholpen. Ik voelde me nog steeds een last en voor mij was dit een hele drempel om hier een gesprek te starten. Het is wel heel goed dat dit er is maar ik had er wel iets anders van verwacht. Ik ben mijn ei nog steeds niet kwijt.
Ik las hier in een review van iemand anders dat je nog meer hebt aan AI en dat kan ik echt beamen. Bij AI (ook al is het een computer) voel ik me echt begrepen en door deze persoon heb ik het gevoel dat ik alleen maar loop te zeuren. Het is echt erg dat je in deze maatschappij een robot nodig hebt om een beetje begrip te krijgen voor je situatie.

4 septembre 2026
Noté 3 sur 5 étoiles

Secundaire victimisatie door…

Secundaire victimisatie door invalidatie en pathologisering van het slachtoffer bij meerdere medewerkers (victim blaming door pathologisering "je moet naar de huisarts" zonder echt geluisterd te hebben, puur omdat het problem voor de luisteraar te veel onmacht oproept waarschijnlijk). Maar zelfs zorgverleners doen aan victim blaming dus hoe los je dit probleem op bij vrijwilligers...? Het zou iig wel helpen als je het klachtenformulier wat gemakkelijker kon vinden op de website en in meer browsers goed zou werken. Verder gaan er ook veel gesprekken wel goed en zijn er meer medewerkers die het wel goed kunnen dan niet.

28 août 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

Duurde ongeveer 12 minuten voor ik…

Duurde ongeveer 12 minuten voor ik iemand aan de telefoon kreeg. Het gesprek was fijn. De persoon luisterde goed en gaf wel tips, maar is aan jezelf om er iets mee te doen. Al met al positieve ervaring. Zou zelf ook wel vrijwilliger willen worden, het is nuttig werk.

26 août 2026

Dank je wel

Ik heb een helpend, geduldig, veilig en warm gesprek gehad met daarin alle ruimte - die heb ik gevoeld én gekregen, heel erg bedankt daarvoor. Ik werd aangemoedigd om weer te bellen als ik het nodig heb en mij werd op het hart gedrukt dat dit exact is waar de luisterlijn voor is bedoeld, wat heel geruststellend voelt. Ik hoop dat iedereen zo telefonisch wordt ontvangen zoals ik dat had vandaag. Ik voel me een stukje lichter (en dat is heel wat).

15 août 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

De wachttijden zijn veel te lang

De wachttijden zijn veel te lang. Twee uur is gangbaar. Laatst voor een tweede keer gebeld op een nacht; echt waar ik was in slaap gevallen en werd na zes uur!!! Wakker met het bandje en had nog met niemand kunnen spreken.
Als je iemand aan de lijn krijgt is het heel wisselend is mijn ervaring: sommige echt heel vakkundig en andere mensen nul empathie of luisterend vermogen. Soms teveel gericht op het willen oplossen kort door de bocht. Toch blij dat het er is en dat mensen zich hiervoor in willen zetten

9 août 2026

Slechte ervaringen Luisterlijn

De Luisterlijn vind ik heel slecht. Ik heb nu al meerdere keren telefonisch contact proberen te zoeken op verschillende dagen en tijden en iedere keer geen gehoor en maar wachten en maar wachten aan de telefoon. Ook als ik juist hard iemand nodig had om mee te praten.

1 août 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Ik hoor al 53 min er is nog niet gelukt…

Ik hoor al 53 min er is nog niet gelukt een beschikbare medewerker aan de lijn te krijgen.. blijf aan de lijn alsjeblieft.. zoveel minuten verder maar volgende dag zie ik wel via m’n kpn een rekening.. eindelijk na 120 min kon ik me verhaal doen.. en die mevrouw zegt gewoon heel leuk dat is niet leuk ik wens je sterkte denk aan jezelf en hangt op? Is dat hoe jullie te werk gaan? Beetje begrip zal ik wel fijn vinden.

5 juillet 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

er is niemand beschikbaar

Zit al ruim meer dan 22 minuten in de wacht voor het belmoment. Ook krijg ik via de chat geen enkele medewerker beschikbaar. Ik vermoed dat men zwaar onderbezet is bij deze luisterlijn. Wel heel spijtig voor alle mensen die nu juist een behoefte hebben aan een gesprek.

17 mai 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

De luisterlijn is goed en waardevol, vind ik.

Ik heb 2 a 3 keer gebeld met de luisterlijn en elke keer heb ik iemand aan de lijn gehad die me wilde helpen en oprecht geïnteresseerd was. De luisterlijn is een waardevolle toevoeging geweest bij mijn herstel van drugsverslaving in combinatie met angst en negatieve gedachten over het leven in het algemeen. Tuurlijk heb ik ook andere, klinische en ambulante hulp gehad, maar mijn ervaring met de luisterlijn is me heel dierbaar en ik vind de huidige 2,8 ster review niet terecht. Naast mijn persoonlijke positieve ervaring gun ik het elke jongvolwassen persoon die een beetje of heel veel in de knoop zit met zichzelf om te praten met iemand van de luisterlijn.

3 mai 2025

Luisterlijn is geweldig

Ik lees hier nogal wat. De Luisterlijn wordt vele duizenden keren per jaar gebeld. Dan staan hier slechts een handjevol reviews van ontevreden personen. De gesprekken die wel helpend waren en hier niet benoemd worden verdienen ook aandacht. Alles dat anderen schrijven heeft ongetwijfeld een kern van waarheid. Maar de perceptie is scheef. Mijn ervaring is een fantastisch helpend luisterend oor, pure menslievendheid van die honderden vrijwilligers. Ze zijn ronduit fantastisch!

4 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Kan niet luisteren naar mijn ervaring

Het zelfde bandje. Hoe weet je mijn probleem, zodra er een "beschikbare medewerker"aan de lijn komt. Dan daarbij ik vertel in privé en in een notendop wat er speelt. De druk voel je door het gesprek heen. Ik ga nu ophangen mevrouw, want ik vind het te heftig wat u heeft meegemaakt. HALLO ik ook. Als ik er al mee om moet gaan en iemand er alleen maar naar hoeft te luisteren, waarom moet ik mij dan bezwaart voelen hierover. jij als luisteraar hoeft het niet te ervaren. Dat ben ik. Dus doe je hetzelfde als de omgeving. Zonder enig advies wordt er gezegd door "de luisterlijn" ik kan er niet mee omgaan, ik ga het gesprek stoppen. Waarom doe(n) je "jullie" je dan zo voor als zijnde luisterlijn.! Mevrouw weet niet wat te doen met de situatie en wederom, de druk vanuit haar wordt groter om op te hangen. Ik overrompeld. Ik vind dat hier een onafhankelijke partij naar moet kijken, in deze setting naar moet luisteren"hoe" reacties overkomen. Onprofessioneel en "kennelijk mag en kun je", je hebben en houden neerleggen. Vertel er dan wel bij dat je als luisteraar bepaalde onderwerpen niet aankunt en dat het gesprek niet langer dan 20 min mag duren. 2 factoren die mij een nog slechter en naar gevoel gaven dan die ik had, voordat ik de luisterlijn belde. Er wordt toch volgens het bandje een juiste beschikbare medewerker gezocht? Dan is mijn naam zeker haas. Je kunt beter met familie of vrienden praten. Hoe moeilijk het soms ook is als je voor het naar bed gaan niet even kan ventileren. Bellen naar de luisterlijn, kan je nachtrust nog meer afnemen.

17 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

I had a terrible experience with their…

I had a terrible experience with their operator. Zero empathy, zero attention to my story, zero desire to help or support. He communicated rudely, indifferently, unenthusiastically, and briefly. It seemed as if I had to carry the entire conversation and entertain him. I spent my last bit of energy on this conversation and left without feeling any relief, feeling upset, frustrated, and disappointed.

22 février 2026
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus