Energiek Avis

TrustScore 4.5 sur 5

4,6

Lisez les avis des autres

Noté 3 sur 5 étoiles

Onlangs variabel contract afgesloten omdat ik hoop in de zomer een jaarcontract af te kunnen sluiten tegen iets gunstigere tarieven dan nu in de herfst/wintermaanden. Heel makkelijk contact te ma... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Wilde na de wettelijke bedenktijd alsnog afzien van een nieuw aangegaan jaarcontract. Enigszins voorbereid op een moeilijk gesprek bleek dit totaal onterecht. Met één mailtje aan/van Energiek (Emma) w... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

De sneheid waarmee ik het contract kon afsluiten, en de snelheid waarmee op whatsapp berichten gereageerd wordt is bijzonder fijn. Ben zeer benieuw hoe deze jonge speler in de markt mij gaat bevallen.... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

De klantenservice reageert bijzonder snel via WhatsApp en geeft ook gelijk een duidelijk en bevredigend antwoord. De levering op mijn adres als nieuwe klant moet nog beginnen, maar ik ben nu al zeer t... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Fournisseur d'énergie

À propos de Energiek

Écrit par l'entreprise

Energiek

Energiek is een jonge, lokale energieleverancier die de energiemarkt eerlijker maakt vanuit het hart van Eindhoven. Wij geloven dat energie een basisbehoefte is, geen luxe. Daarom maken wij energie opnieuw betaalbaar, toegankelijk en zonder gedoe. 💡 🌍

Wat maakt ons uniek

We leveren stroom en gas tegen de laagste tarieven van de markt. Met onze Anti-graai garantie vermijden we onterechte winsten door te delen met je. Onze klantenservice? Die is snel, persoonlijk en altijd dichtbij. Geen wachtrijen, wél echte hulp.

Kies slim voor Energiek

Of je nu starter, switcher of gewoon klaar bent met onduidelijke energiecontracten: bij ons zit je altijd goed. Sluit je aan bij de steeds groter wordende Energiek-community en ontdek hoe simpel én eerlijk energie kan zijn. Samen bouwen we aan een eerlijkere toekomst. Eerlijker voor jou, je portemonnee en de planeet.

Meer weten

Neem een kijkje op onze website. En volg ons op de socials voor updates, tips en scherpe energiedeals:

LinkedIn Facebook Instagram TikTok

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 48 heures

Tous les avis

575 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Wij zijn nét overgestapt

Wij zijn nét overgestapt. Had bewust ons maandelijks verbruik aangepast t.o.v. ons eerdere gebruik. Dit werd (automatisch) gecorrigeerd. Daarna even mijn vraag op de app gezet of dit teruggedraaid kon worden en direct heel vriendelijk en goed geholpen. Binnen no-time top service én een goed gevoel voor mij als nieuwe klant. Op naar een goede voortzetting van deze fijne start🙏

17 août 2026

Réponse de Energiek

Wat fijn om te lezen dat je eerste ervaring met Energiek meteen zo positief is.

Goed dat we je snel konden helpen met het aanpassen van je termijnbedrag.
Zo hoort het wat ons betreft: persoonlijk contact, snel schakelen en doen wat we beloven.

Bedankt voor je vertrouwen en deze mooie review.
We gaan er alles aan doen om dat goede gevoel vast te houden!

Noté 5 sur 5 étoiles

Prima ervaring bij en met Energiek

Prima ervaring bij en met Energiek! We kregen per ommegaande constructieve reacties op onze vragen, onder meer over de ingangsdatum van een nieuw contract. Alles tot tevredenheid afgehandeld. Fijne mailwisseling met Emma, ze heeft ons super geholpen. We kijken uit om met deze energie maatschappij met een menselijke touch te starten!

Avis spontané

Hoi Henrietta,

Wat een fijne binnenkomer!

Goed om te lezen dat jullie vragen snel en naar tevredenheid zijn opgepakt en dat Emma jullie hierin zo goed heeft geholpen.

Die menselijke touch is precies waar we voor staan.

Bedankt voor jullie vertrouwen en welkom bij Energiek!

We gaan ons best doen om die fijne start ook in het vervolg vast te houden!

Noté 5 sur 5 étoiles

Erg vriendelijk en meedenkend zit er nu…

Erg vriendelijk en meedenkend zit er nu pas bij en had perongeluk het verkeerde huisnummer van de buuren ingevuld NOU DAN GAAT ECHT ALLES FOUT en hebben ze keurig opgelost zelfs van de buren kan het echt aanraden ( en gewoon eerlijke prijs )

Avis spontané

Hoi Ben,

Fijn dat we je snel konden helpen en alles netjes konden oplossen.

Een verkeerd huisnummer is natuurlijk zo ingevuld 😉

Bedankt voor je vertrouwen en mooie aanbeveling

Vraag via app gesteld

Vraag via app gesteld, binnen 5 minuten antwoord met uitleg.

28 août 2026

Hoi Marc,

Binnen 5 minuten antwoord op je vraag, daar worden wij dan weer blij van!

Goed om te horen dat je snel duidelijkheid had.

Bedankt voor je mooie review.

Noté 5 sur 5 étoiles

Erg goede en snelle klanten service.

Netjes en snel geholpen.

Hoi Mart,

Kort maar krachtig!

Goed om te lezen dat je snel en netjes bent geholpen.

Bedankt voor je review en je vertrouwen in Energiek.

Noté 5 sur 5 étoiles

Snelle communicatie en een uitstekende…

Snelle communicatie en een uitstekende app

​Sinds september 2026 overgestapt naar Energiek dynamisch en dat bevalt uitstekend. Het overzicht en inzicht in de app is erg duidelijk. Als je vragen hebt verloopt het contact in eerste instantie via de app, en dat werkt fantastisch: binnen 10 minuten heb je een duidelijk antwoord met een goede uitleg.

​Dit is precies hoe klantenservice hoort te zijn. Helemaal blij!

4 août 2026

Hoi Roel,

Dit is precies waar we het voor doen!

Snel antwoord, duidelijke uitleg en inzicht in je energieverbruik.

Super om te lezen dat je sinds je overstap naar Energiek zo tevreden bent.

Bedankt voor je vertrouwen en deze mooie review.

Noté 5 sur 5 étoiles

Het aanmelden voor een 3 jarig contract…

Het aanmelden voor een 3 jarig contract voor gaslevering ging ontzettend eenvoudig en snel via de website. Achteraf een kleine wijziging doen ging ook heel makkelijk en snel met de klantenservice via WhatsApp. Ik ben ook erg gecharmeerd van de anti-graai garantie. En natuurlijk mag de scherpe prijsstelling ook niet onbenoemd gelaten worden.

Hoi Ronald,

Zo te lezen ben je goed begonnen bij Energiek!

Goed om te horen dat zowel het aanmelden als het aanpassen via WhatsApp soepel en snel ging.

En mooi dat onze Anti-graai garantie je aanspreekt.

Bedankt voor je vertrouwen én voor het delen van je ervaring!

Noté 5 sur 5 étoiles

Overstap gemaakt wegens de stijgende prijzen.
Zeer snelle service.Meedenkend en vriendelijk geholpen.
Gewoon top!

Hoi Remco,

Van stijgende prijzen naar Energiek en dan zo’n mooie review achterlaten.

Bedankt!

Goed om te lezen dat je onze service als snel, vriendelijk en meedenkend hebt ervaren.

En natuurlijk vinden we het mooi dat je ons hebt gevonden als scherpe prijsvechter in de energiemarkt.

We zijn blij dat je voor Energiek hebt gekozen en gaan ons best doen om je ook in de toekomst scherp geprijsd te houden!

Noté 5 sur 5 étoiles

Geen nare chatbot maar een meedenkend mens!

Omdat je adequaat en vlot verder geholpen wordt. Heldere communicatie. Geen nare chatbot, maar een mens die meedenkt en oplossingsgericht is.
Ik ben nl. in het buitenland en moest wat regelen, maar online lukte dat niet. Samen met een medewerker wel; en ze informeren je duidelijk over het proces.
Dank!

28 juillet 2026

Hoi Wijgert,

Geen chatbot, maar een mens die met je meedenkt.
Daar staan we voor!

Mooi dat we je ook vanuit het buitenland snel op weg konden helpen en samen de puzzel konden leggen.

Bedankt voor je mooie review!

Ontzettend fijne service

Wat een ontzettend fijne service! Ik had een probleem met mijn contract en raakte daar behoorlijk van in de stress. De medewerkster die mij hielp was ontzettend lief, geduldig en empathisch. Ze heeft mijn situatie goed uitgezocht, het contract voor mij hersteld en de datum aangepast. Wat ik vooral heel prettig vond, was dat ze mij via WhatsApp steeds op de hoogte hield van de voortgang.

Echt een voorbeeld van hoe klantenservice hoort te zijn: menselijk, betrokken en behulpzaam. Heel erg bedankt voor de fijne hulp!

Hoi Anca,

Dit is precies hoe we willen dat klantenservice voelt.

Menselijk, betrokken en met aandacht voor de situatie van de klant.

Goed om te lezen dat je, ondanks de stress die je had, uiteindelijk zo goed bent geholpen en dat we je via WhatsApp steeds op de hoogte konden houden.

Dankjewel voor je vertrouwen.

We zijn blij dat we je weer met een gerust gevoel verder konden helpen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Snel en zeer goed geholpen!

Ik had een (voor mij) lastige vraag ivm verhuizing en tijdelijk energie op 2 adressen. Via WhatsApp de klantenservice benaderd en ben daar zeer snel en goed geholpen. Erg tevreden met de ondersteuning met een duidelijk en helder antwoord!

28 juillet 2026

Réponse de Energiek

Twee adressen en een verhuizing tegelijk regelen kan best een uitdaging zijn.

Mooi dat we je daarin snel duidelijkheid konden geven!

Daar doen we het voor: persoonlijk contact, snel schakelen en vooral zorgen dat je weet waar je aan toe bent.

Bedankt voor je mooie review en je vertrouwen in Energiek.

Hoi Cor,

Bedankt voor je review! Goed om te lezen dat je via WhatsApp snel en fijn bent geholpen. Daar doen we het voor!

Snelle reactie op whatsapp

Snelle reactie op whatsapp. En ook direct opgelost. Dus erg tevreden

Dankjewel.

Snel reageren én het meteen oplossen: precies zoals we het graag doen.

Fijn om te lezen dat je zo tevreden bent!

Noté 5 sur 5 étoiles

Meer gedaan dan mijn vraag

Meer gedaan dan mijn vraag, pro actief meegedacht

Wat fijn om te lezen.

Juist door even verder te kijken dan alleen de vraag, kunnen we soms nét dat extra stukje service bieden.

Mooi dat je dat zo hebt ervaren!

Supergoede service

Supergoede service! Echt heel tevreden over Energiek. Ze reageren ontzettend snel via WhatsApp en zijn heel vriendelijk en behulpzaam. Je krijgt duidelijke antwoorden en er wordt echt met je meegedacht. Heel fijn om zo snel en persoonlijk geholpen te worden. Absoluut een aanrader!

Hoi Sirin,

Bedankt voor de fijne review! Een snelle en persoonlijke service, daar gaan we voor elke dag!

Noté 4 sur 5 étoiles

Duidelijk en overzichtelijk

Duidelijk en overzichtelijk, had nog een vraagje, via chatt deze gesteld, en werd vrij snel beantwoord.
Zeer tevreden. Heb contract afgesloten voor 2027.

9 septembre 2026

Hoi,

Leuk om je review te lezen en welkom bij Energiek!

Noté 4 sur 5 étoiles

Prima geholpen.

Goed geholpen.
Helaas zijn ze niet telefonisch bereikbaar. Hiervoor moet je een bel-afspraak plannen welke op zijn vroegst één dag later gepland kan worden.
Via Whatsapp wel sneller en prima geholpen.

7 septembre 2026

Hoi Thijs,

Bedankt voor je review en je feedback! Fijn om te horen dat je via WhatsApp snel en goed bent geholpen.

We begrijpen dat het jammer is dat je niet direct telefonisch contact kunt opnemen. Een belafspraak is inderdaad op zijn vroegst de volgende dag mogelijk. We kiezen er bewust voor om op deze manier te werken, zodat we je ook telefonisch persoonlijk en goed kunnen helpen.

Bedankt voor je begrip en veel plezier bij Energiek!

Echte klantenservice en klantvriendelijkheid

Ik kreeg snel antwoord op mijn vragen de antwoorden waren duidelijk en klantgericht en klantvriendelijk. Ik had zelf niet goed gelezen en daardoor een contract afgesloten wat pas over 4 weken in zou gaan, ik heb gevraagd of het alsnog per direct in kon gaan. Dat werd geregeld. Ik had uitgelegd waar dat voor nodig was en kreeg meteen een screenshot dat het omgezet was. Ik had bij andere bedrijven al eens ervaring met contact via whatsapp daar was ik niet positief over dus was wat sceptisch toen ik ook met energiek via whatsapp kon communiceren. Ik was onterecht sceptisch en heb mijn mening bijgesteld. Zo kan het dus ook.

8 septembre 2026

Hoi Christine,

Wat fijn om te lezen! 😊 Bedankt voor je uitgebreide review en voor het delen van je ervaring.

Super dat we je via WhatsApp snel en duidelijk konden helpen en dat we de ingangsdatum van je contract alsnog voor je konden aanpassen. En natuurlijk helemaal mooi om te horen dat we je eerdere twijfel over contact via WhatsApp hebben kunnen wegnemen. “Zo kan het dus ook” vinden we een mooi compliment! 😉

Bedankt voor het vertrouwen en welkom bij Energiek!

Noté 5 sur 5 étoiles

Snelle, persoonlijke hulp en een scherp tarief

Heel fijn geholpen door Emma van Energiek. Via de app kreeg ik snel en duidelijk antwoord op al mijn vragen over het energiecontract voor onze tijdelijke bouwaansluiting. Emma dacht goed mee, legde alles helder uit en hielp ervoor te zorgen dat het contract snel kon ingaan.

Daarnaast kwam Energiek voor mij als een van de voordeligste aanbieders uit de vergelijking, met lage vaste kosten en transparante tarieven. Prettig, persoonlijk en efficiënt contact, absoluut een aanrader!

9 septembre 2026

Hoi Kiri,

Wat fijn om je review te lezen! Leuk dat je onze persoonlijke service en scherpe aanbiedingen waardeert!

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus