Sämsta företaget ingen återkoppling sa upp mitt konto direkt 2023-06-08 Då detta inte passade mitt behov Nu 2026-01-20 får jag en faktura som jag bestrider direkt och påpekar att uppsägning skett Och... Voir plus
Enkelbok är ett komplett bokföringsprogram, faktureringsprogram och lönprogram för företag i alla storlekar. Vi gör det enkelt att sköta bokföring, löner och rapportering – helt digitalt och i linje med Skatteverkets krav.
Kungsholms strand 175, 112 48, Stockholm, Suède
A répondu à 88 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'une semaine
Ställer mig till skaran som fått en faktur trots att jag aldrig beställt något abonnemang.
Har givetvis bestridit, men utan svar

Réponse : Enkelbok AB
Jag har precis som andra här registrerat mig på en gratisversion av Enkelbok får nu fakturor skickade varje månad. Jag lyckas inte ta bort mitt konto och får ingen hjälp via support. Det här känns som en scam, jag ångrar djupt att jag registrerade mig hos dem.

Réponse : Enkelbok AB
Vi är ett gäng musiker med sporadiska gigg.
Enkelbok har varit bra för att skicka fakturor och bokföra det lilla som behövs i våra Enskilda Firmor.
Eftersom jag jobbar med bokföring professionellt har jag rekommenderat Enkelbok till de andra.
Jag sköter också bokföringen åt en av bandmedlemmarna.
Nu har han tyvärr betalat in årsavgiften två gånger av misstag, den 17 dec och 9 jan dvs för över en månad sedan.
De har lovat, och lovat, och lovat ... att de skall betala tillbaka men DE HITTAR INTE BETALNINGARNA trots att de fått bilder på inbetalningarna med bankreferenser via Swish.
Jag har meddelat Enkelbok att om inte dubbelbetalningen betalas tillbaka kommer jag att:
1) Beskriva detta på Trustpilot, vilket jag nu gör
2) Kontakta Kronofogden för att få tillbaka dubbelbetalningen.
Hade jag varit ekonomiansvarig på Enkelbok hade jag betalat tillbaka pengarna och löst "hitta-problemet" internt.
Jag får se under veckan om det blir verkstad i stället för snack hos Enkelbok.
Säger en tidigare nöjd kund
Tommy Larsson
Kan bara hålla med övriga. Jag har aldrig aktiverat någon prenumeration annat än ett gratiskonto och har nu fått två fakturor. Vid kontaktande av supportmail som enligt deras utsago ska svara inom två veckor så är det dödstyst. För övrigt hittar jag inget sätt att radera mitt konto hos dem via webben, nån som kan hjälpa med det?

Réponse : Enkelbok AB
Har precis som andra vittnar om börjat få fakturor i strid ström. Inget svar när jag bestridit (obefintlig kundservice). Förklaringarna företaget har gett här inne är oacceptabla; framstår som att de har ett system som löper amok, och ingen personal som kan fixa systemet.
Jag har ett tips Enkelbok; anlita mig så kan jag fixa till ert trasiga system för en rimlig penning. Jag lovar att inte skicka massor med fakturor på sådantvi inte avtalat.
(PS. Har enskild firma och riktigt bra priser också )

Réponse : Enkelbok AB
Och ingen återkoppling Och idag 1/2-2026 skrev jag igen och önskade få återkoppling på fakturan och uppsägningen DETTA ÄR BARA BLUFF INTE ENS VÄRT 1 ⭐️

Réponse : Enkelbok AB
Gör jobbet och är den enda spelaren som har bra pris. Blir bättre hela tiden också. Definitivt bra om man inte behöver för mycket av sitt program och även har bra koll på hur man sköter bokföringen själv.

Réponse : Enkelbok AB
det var ganska väntat att de skulle börja ta betalt, det var lite svårigheter att få rätt betalplan men jag är nöjd med tjänsten.

Réponse : Enkelbok AB
Som andra här har jag fått faktura för tjänst jag ej använder. De begär att jag ska logga in och radera konto för att bli av med fakturan. Har försökt i över en vecka och det fungerar inte. Moment 22. Kommer nu att anmäla.
EDIT: Efter recensionen las upp här så kontaktade företaget mig och hjälpte mig med kreditering av faktura och borttagning av konto. BRA!
De begärde dock också att jag skulle ta bort mitt omdöme här, men jag väljer att redigera istället, då jag inte fick hjälpen av dem innan.

Réponse : Enkelbok AB
Skickar faktura på tjänst jag inte beställt. Blufföretag. Jag får inte tag i någon för en förklaring och jag ser att de är svartlistade av svensk handel. Det är allvarligt att skicka fakturor på tjänster man inte beställt. På det enda svarsmejlet vill de jag ska logga in och radera kontot. Det är svårt att radera ett konto som inte finns och aldrig funnits

Réponse : Enkelbok AB
Jag har också fått en faktura för en tjänst jag inte har beställt. Jag har naturligtvis bestridit fakturan och svartlistat enkelbok i outlook.
För att vara ett så litet bolag är det ganska fantastiskt hur mycket irritation man lyckas skapa. Senast redovisade period var omsättningen bara 294.000 kr.
Man har bara EN anställd, trots att man svänger sig med begrepp som "team", "konsulter" mm. Sånt gör att jag personligen känner att man har nåt att dölja. Man saknar dessutom en suppleant i styrelsen.
Adressen till bolaget ligger i Järfälla men på hemsidan pratar man om Kungsholmstrand 175. Men den adressen gäller visst "E-post". Hur går det till???

Réponse : Enkelbok AB
jag har också råkat ut för deras utpressningsförsök. inte använt tjänsten på två år, och då endast som en gratistjänst, vilken jag slutade använda när dom försämrade den. detta är rent utpressningsförsök.
EDIT: dom skickade även en faktura förra året, och i ett svar kräver dom att jag utför omfattande administrativt arbete för att dom ska kreditera fakturan. ytterligare en taktik för att lura folk på pengar.

Réponse : Enkelbok AB
Samma som tidigare skriver, plötslig faktura för något jag inte signat upp på.

Réponse : Enkelbok AB
I see I'm not the only one who recieved false invoice from this company and it is really concerning!
Back in 2023 I created FREE plan account of their accounting service and left it as is ( not even used ) I also guess it was called "Visbok" before.
This Saturday I suddenly get charged 1485 Kr for a service I haven't ordered or subscribed to!
I have rejected the invoice and reported to Konsumentverket and urge others to do the same.
Also since I guess the company might be misusing personal informations filing a GDPR complaint with IMY.se could be helpful.
I may also take it furthur and file a police complain for fraudulent business activity as well.

Réponse : Enkelbok AB
Verkligen inget företag att rekommendera, jag som precis som många andra fått oriktiga fakturor som jag idag tänkte bestrida.
Såg att företaget nu finns på Svensk handel Varningslista så kommentera gärna där.

Réponse : Enkelbok AB
Bestrider den faktura ni skickat då jag inte änvänder era program.
Skulle det mot förmodan ligga kvar något som testats se till att radera all information som ni har om mig!
Inte ok att skicka fakturor på detta vis!
Har bestridit fakturan genom två mejl som ni inte besvarat. Oseriöst!
Vänligen bekräfta

Réponse : Enkelbok AB
Hej! Likadant här , har fått faktura från enkelboken 2026-01 utan att jag begärt eller utnyttjat programmet, anmälde mig bara för gratis tiden ca 2 år sedan. jäkligt dåligt .
Tolo
Har aldrig haft ett konto hos dom och nu försöker dom binda upp en och fakturerar för ett år framåt, jag bestred fakturan direkt och sa att vi inte ens har något konto hos dom.
Fick då en guide där vi måste logga in och välja att avregistrera oss och först då skickar dom en kreditfaktura men det är omöjligt då man inte har ett konto Hoss dom.
VD/grundaren finner man enkelt uppgifter till, han är IT-konsult & utvecklare, kommer självklart polisanmäla!
Som många andra har jag fått en faktura för en tjänst som jag inte beställt till en firma som är avvecklad.
Polisanmäl
Skicka mejl till Svensk Handels varningslista

Réponse : Enkelbok AB
Fick faktura utan att ha beställt något.