Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Ennatuurlijk is een monopolist voor stadsverwarming en maakt daar gebruik van en besteelde haar klanten ze hebben jaren lang aansluitkosten in rekening gebracht en hebben rechtzaken tot aan de hogera... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Ennatuurlijk: al dik een heel jaar in de kou nu, januari 2025 t/m heden: veel hoger verbruik, veel minder warmte. moet alle radiatoren minstens 4x op een avond ontluchten, een drama met als hoogtepunt... Voir plus

Noté 2 sur 5 étoiles

Ik heb sinds kort een nieuwe afsluitset gehuurd bij Ennatuurlijk die meteen veel geluid gaf. De monteur heeft inmiddels kleppen vervangen maar het probleem blijft. Het blijkt een veelvoorkomend probl... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Wat een verschrikkelijk bedrijf. Nul communicatie naar hun klanten toe. Voorschotberekeningen die niet gedeeld worden en zomaar veranderd zijn. Aanmaningskosten krijgen terwijl je in gesprek bent over... Voir plus

1,7

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

1,7

Tous les avis

26 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Oplichters?

De ACM heeft, na het ontdekken van een fout, de maximale tarieven die Ennatuurlijk mag rekenen aangepast. Daarom moet Ennatuurlijk de vaste kosten van 2024 maar liefst 12 Euro en een beetje verlagen. En daarmee blijft de verhoging van de kosten tov 2 jaar terug nog steeds gewoon dik 50%!!! (En de warmtetarieven zijn in diezelfde tijd zelfs verdubbeld!!!)
En om deze gigantische tegenvaller op te vangen, je voelt hem al, VERHOGEN ze de kosten per GJ gewoon tot het maximum. Gevolg: Iedereen die zijn huis met warmte van Ennatuurlijk verwarmt is ineens (nog) DUURDER uit dit jaar.
Klasse bedrijf!
Ik zou zeggen: Iedereen aan de warmtepomp en zo snel mogelijk van het warmtenet af. Bespaart je enorm veel geld! Bijna 700 Euro alleen al om maar aangesloten te mogen zijn is genoeg om de afschrijvingskosten en onderhoud van de warmtepomp + de kosten van je extra elektriciteit op te vangen. Dus alles wat je niet meer hoeft te betalen voor wat Ennatuurlijk uiteindelijk levert, warmte , is wat je bespaart. Warmtepomp is binnen 2 jaar terugverdiend! En met groene elektriciteit ook nog eens duurzaam waar het 'duurzame alternatief' van een warmtenet nog steeds GAS gebruikt in tussenstations.
Misbruik van een monopoliepositie waar de ACM veel meer aan zou moeten doen!

19 juillet 2024

Als de maffia een…

Als de maffia een stadsverwarmingsbedrijf zou openen, dan zouden ze het ennatuurlijk noemen! Om van het warmtenet af te gaan betaal ik €450 12 dagen terug, word ik vandaag gemaild met : ja sorry het is me ontschoten in ons eerste gesprek dat je een blokverwarming hebt dus het kan helaas niet doorgaan”. Je betaald dus €500 per jaar aan vaste lasten - terwijl ik mijn huis niet verwarm dmv hun verwarming! = stel oplichters! Stel je even voor je woont hier 10 jaar krijgen hun €5000 lekker in hun zak voor precies niks doen. maffia eerste klas 🫡

19 avril 2024

telefoon desk

telefoon desk
hang al een half uur aan de lijn. was bij aanvang nr. 18 in de wachtrij! Wat is dat voor service? ben nu op positie 5.......................

23 février 2024

Oplichting

Sturen een rekening sturen de deurwaarder omdat zij verkeerd gerekend hebben schelden de kosten kwijt verwachten nog steeds dat ik de deurwaarder betaal. Dit bedrijf heeft geen moeite met liegen neem elk telefoon gesprek op want de ene medewerker spreekt de ander gewoon tegen en maakt alles ongedaan.

22 février 2024

Zeer slechte klantenservice

Echt wat een waardeloos bedrijf.
Nu hoef je je ‘natuurlijk’ totaal niet druk te maken om het geven van klantenservice als je klanten toch niet kunnen overstappen naar een concurrent want: verplichte stadsverwarming.
Als je belt heb je minstens 10 wachtenden voor je, als je de storingsdienst belt verbinden ze je verkeerd door en hebben ze geen idee hoe een storing te verhelpen en op (meerdere!) emails wordt al helemaal niet gereageerd.
Maar je maandbedrag met 50% verhogen hebben ze wel tijd voor.
Ook hebben ze het lef om om feedback te vragen over het ‘klantencontact’ - terwijl ik nog geen contact heb gehad - maar op mijn klachten wordt uiteraard ook niet gereageerd.
Hier blijft voortaan de verwarming uit, aan mij verdienen ze geen cent meer.

7 février 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

Vandaag zeker 50 minuten in de wacht…

Vandaag zeker 50 minuten in de wacht gezeten voordat ik een medewerker aan de lijn kreeg. Communicatie onderling is slecht laat staan naar de klant toe. Sturen onaangekondigd en totaal niet afgesproken een monteur naar je huisadres vanwege een zogenaamde storing in de slimme meter. Mevrouw aan de andere kant verwittigde me dat alles in orde was! Maar toch uit het niets een monteur aan de deur. Monteur met een mond vol tanden heengezonden. EnNatuurlijk communiceer wat beter naar je klanten en vooral naar je monteurs!!

12 février 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

Als je groen wilt zijn moet je fors…

Als je groen wilt zijn moet je fors betalen, om je te laten afsluiten bij ennatuurlijk kost €500.
En als je weer terug bij hun wilt is het gratis.
Het zijn geldwolven, en 1e klas oplichters.

15 mars 2023

Waardeloos bedrijf

Waardeloos bedrijf, helaas kan ik niet overstappen,
al maanden problemen met warm water voorziening, verschillende meldingen gemaakt telefonisch en via email, de enigste reactie die ik kreeg is dat ik 2024 meer ga betalen,
Ik ga vanaf nu elke automatische incasso terugboeken, ben benieuwd of ze hier wel op gaan reageren,

13 novembre 2023

storing verhelpen hopeloos

bijna 2 weken zonder warm water en verwarming nu. Tot 6 keer toe met de klantenservice gebeld, iedere keer wordt een nieuwe melding belooft en snel een monteur, om vervolgens weer niks te horen. Bevestiging krijgen via de mail is een raar verzoek.

Wat voor zin heeft een 24/7-storingenlijn als je vervolgens zo lang doet over überhaupt reageren op een probleem.

8 janvier 2024
Noté 1 sur 5 étoiles

Wat een mafiose bedrijf is t

Wat een mafiose bedrijf is t, 2 weken terug was mijn advies prijs lager en nu fors hoger, terwijl ik t verwarming nooit aan heb staan, ik snap niet dat we verplicht aan deze oplichters verbonden zijn,

5 janvier 2024

prijsplafond: 47euro
01/01/2023 tm 01/09/2023 78euro
01/01/2024 tm 01/09/2024 46euro

Stijging van 500 procent in 4 jaar

Afleverset is van 1988. Toen der tijd koste het apparaat 150 gulden. Moet nog steeds betalen, elk jaar meer, aan dit apparaat (meer dan 2000 euro totaal). vaste kosten warmte zijn wat mij betreft niet erg vast. Elk jaar stijgt het met honderden euros. 100 procent gestegen in 4 jaar tijd.

Had ik een mogelijkheid om van dit boevenbedrijf af te komen dan was ik allang vertrokken.

Wat kunnen we hier nog aan doen....

15 décembre 2023

Geldhebbers!!

Geldhebbers!!! Ze vragen 97 euro en we zitten nog in de kou (16°) Inc 1 keer douchen per maand. We kunnen de 97 euro bijna niet meer betalen. Ik vraag om het in termijnen te betalen dat kan zels niet we kunnen wel een uitzondering maken🤑. Schandalig dit het zijn ratten. We willen ook nog wat leuks doen in december maar zo kan dat niet. Bedankt ennatuurlijk👍🤮

7 décembre 2023
Noté 2 sur 5 étoiles

20 minuten in de wachtrij

Vandaag 7 dec. heb ik 'Ennatuurlijk' gebeld omdat mijn maandelijkse voorschot onnodig met ongeveer 45% verhoogd is. Na 20 minuten in de wachtrij heb ik de verbinding verbroken.

7 décembre 2023

Belachelijk

Ik mag een halfjaar terug betalen bovenop mijn reguliere kosten omdat hun het niet goed geregeld hadden. Ik heb zelf nog na mijn verhuizing gebeld om te horen of alles succesvol was binnen gekomen. Volgens de administratie was dat zeker, jammer genoeg moet ik een halfjaar terug betalen bovenop mijn maandelijkse kosten van ennatuurlijk. Dat komt neer op €180 aan alleen gas.

1 août 2023

De maffia

Als de maffia een stadsverwarmingsbedrijf zou openen, dan zouden ze het ennatuurlijk noemen. Ze maken misbruik van hun monopolie positie waardoor ze de prijzen onbetaalbaar verdubbelen, en in de toekomst zullen hun prijzen nog verder omhoog gaan, dan geven ze de gasprijs de schuld. Vermijd deze criminele organisatie als de pest als je niet dood wilt vriezen in de toekomst.

ennatuurlijk vraagt € 78,24 per 1 gigajoule
Gasprijs is ongeveer € 43 per 1 gigajoule

Dat is 1,8 keer duurder dan de gasprijs, terwijl het een stuk goedkoper moet zijn dan de gasprijs omdat ze gebruik maken van restwarmte afkomstig uit elektriciteitscentrales, grote fabrieken, afvalverbrandingsoven etc.

27 novembre 2023

onterechte incasso

mijn schoonmoeder van 78 heeft bijna 35 in een sociale huurwoning gewoond. altijd netjes de huur en energie betaald. Ze had geen keuze in de energieleverancier omdat het stadsverwarming betrof. Eind maart 2022 moest ze noodgedwongen verhuizen naar een zorgappartement. De woning was correct achter gelaten en de eindopname had plaatsgevonden. Na 13 maanden vroegen we ons af waarom ze zo moeilijk rond kon komen van haar pensioentje. Toen bleek dat de automatische incasso van de energie op het oude adres nog doorliep. Vergeten op te zeggen en volgens Ennatuurlijk onmogelijk om dit bedrag terug te krijgen. Ze zouden nog contact op nemen met de verhuurder(Woonpartners) maar hebben dit nooit gedaan. Omdat ik na een week nog niets had gehoord, heb ik nogmaals gebeld om in ieder geval de automatische incasso stop te zetten. Ook heb ik nog een schriftelijke klacht ingediend bij de klantenservice van Ennatuurlijk, Ze antwoordden dit erg vervelend te vinden maar hebben tot op heden nooit inhoudelijk gereageerd. Nu op 8-11-2023 krijg ik een bericht van een deurwaarder dat er nog een bedrag van 6 maanden openstaat. Ook nadat ik alle mailverkeer tussen mij en Enatuurlijk heb doorgestuurd blijven ze erbij dat mijn schoonmoeder nooit heeft opgezegd! Het lijkt me dat als ik na 13 maanden de situatie uitleg aan een medewerker van Ennatuurlijk, en de automatische incasso door hen wordt stopgezet, ik automatisch wordt uitgeschreven! Schandalig hoe we behandeld worden en dat een betrouwbare wooncooperatie zoals Woonpartners hier mee in zee gaat!

8 novembre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

Melding maken van storing onmogelijk …

Een storing ivm geen warmte en geen warm water is niet mogelijk als huis eigenaar, een huurder kan wel een storing melden. Waar slaat dit op.
Een waardeloos bedrijf met een machtige monopolie positie.

20 novembre 2023
Noté 1 sur 5 étoiles

gas is 2x zo goedkoop als stadsverwarming! Hou er rekening mee als je een huis koopt of huurt in hun regio!

Korte update: iedereen gaat in 2024 schijnbaar weer 10% meer betalen… wat een slecht bedrijf, het is DUURDER dan gas… sluit mij maar weer lekker op de gas aan.

Even ter vergelijking voor iedereen:
1 gigajoule staat gelijk aan 32,68 m3 aan gas.
Gas kost nu gemiddeld 1.19 euro per kuub.

Betekend dat je 32,68*1,19= 38,88 per joule zou betalen als je gas had..

Ennatuurlijk vraagt 78,23€ per joule…

Ennatuurlijk is op het moment 2,01x zo duur als een bedrijf dat gas levert.

Pure oplichterij! Laat je niet verleiden door dat je denkt dat stadsverwarming “beter” is dan gas, het is zeker niet beter voor je portomonnee!

Ennatuurlijk wilt maar 1x per jaar hun prijzen aanpassen wat in deze tijden het nadeligst van het nadeligst is! Mijn kosten zijn in 2 jaar tijd, al 2,5x omhoog gegaan en zelfs nu de markt weer stabiel is. Buigt ennatuurlijk “natuurlijk” niet mee.

Tevens met alle nieuwe systemen als je kijkt maar een zonneplan, of tibber. Waar je tot op de seconde je verbruik kan inzien. Heeft ennatuurlijk helaas geen technische mensen in huis die de ambitie hebben om mee te gaan met de tijd. Een app, of een ander systeem zullen hun wellicht lanceren in 2029 wanneer chatgpt deze 100% voor hun kan schrijven.

Veel mooie woorden,

1 octobre 2023

Een zooitje

Ennatuurlijk maakt misbruik van zijn monopolypositie en benadeelt zijn aan hun uitgeleverde klanten. Vertragen, rekken, negeren , dralen. Ik kan er wel een boek over schrijven. Schadeclaims negeren, niet reageren op e-mails, aangetekende brieven, telefoons over schades, Negeren en afhouden. Tijd voor concurrentie, een grote schoonmaak, incluis het management ( of wat er voor door moet gaan.) Uitmesten deze augiasstal ! Wie weet dit zooitje effectief aan te pakken ???

14 septembre 2023
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus