Ennatuurlijk is een monopolist voor stadsverwarming en maakt daar gebruik van en besteelde haar klanten ze hebben jaren lang aansluitkosten in rekening gebracht en hebben rechtzaken tot aan de hogera... Voir plus
Lisez les avis des autres
Ennatuurlijk: al dik een heel jaar in de kou nu, januari 2025 t/m heden: veel hoger verbruik, veel minder warmte. moet alle radiatoren minstens 4x op een avond ontluchten, een drama met als hoogtepunt... Voir plus
Ik heb sinds kort een nieuwe afsluitset gehuurd bij Ennatuurlijk die meteen veel geluid gaf. De monteur heeft inmiddels kleppen vervangen maar het probleem blijft. Het blijkt een veelvoorkomend probl... Voir plus
Wat een verschrikkelijk bedrijf. Nul communicatie naar hun klanten toe. Voorschotberekeningen die niet gedeeld worden en zomaar veranderd zijn. Aanmaningskosten krijgen terwijl je in gesprek bent over... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
Aucune trace de demande d’avis
Prima bedrijf met fijne duurzame…
Prima bedrijf met fijne duurzame doelstellingen
Op 21 aug aanvraag voor vernieuwen…
Op 21 aug aanvraag voor vernieuwen thuis installatie antw binnen 10 wordt er contact opgenomen dus niet op 1 sept weer gemaild met verwijzing eerst mail ant er wordt binnen 10 dg contact opgenomen geen reactie tot opheden. Telefonisch altijd in de wachtrij plaats 10 of 20. Terug bellen hoor maar. Wellicht automatische incasso stoppen dan komt er mrschien reactie. Ze zijn er niet voor de klanten wel voor de het geld .WAARDELOOS .
Worden van het kastje naar de muur…
Worden van het kastje naar de muur gestuurd
Koeling en verwarming ,constant problemen
Ze zijn de meester oplichters van de…
Ze zijn de meester oplichters van de energie bedrijven.
Ze denken meer btw te mogen rekenen dan de wettelijke toegestane 21%
Een factuur van €110.09 en daarover €46,24 btw rekenen.
Terwijl €110,09 x 1,21 = €133,21
Belde ze op gingen het nakijken, na een week sturen ze een herinnering van betalen, reageer daarop met dat ze mij zouden contacteren over de foutieve rekening.
Hoort weer niets en nu een mail van de deurwaarder.
Ze de cijfers voor de neus gegooid en nemen ze zelf met ennatuurlijk contact op. Maar zelf krijg je ze niet te pakken of reageren op een mail.
Het bedrag is er gewoon alleen niet die berekeningswijze hun met meer dan 21%btw.
Oplichters!
het warmwaternet zou 300eu goedkoper zijn dan gas
het warmwaternet zou 300eu goedkoper zijn dan gas, maar blijkt juist 300eu duurder te zijn. wat 'n verschil maakt van 600eu oftewel 50eu per maand. de regering heeft er al járen nog steeds niets aan gedaan maar de mond er wèl altijd vol van. enkel en alléén om de mensen maar van het gas af krijgen! ik betaal bij Ennatuurlijk volgens mij gewoon voor duur gas per kj en nìet voor wat ze eigenlijk aan kuub gebruiken. plùs voor de goedkope restwarmte gerekend naar kj. plùs de waterkosten per kj verbruik en nìet voor de Vitens eenheidsprijs. plùs voor de vervoers- en leveringskosten, die per maatschappij óók nog eens verschillen. van enige keuze in wat danook is totáál geen sprake............... ik heb nu al 8 jaar géén vloerverwarming meer aan durven zetten in de woonkamer en open keuken. alléén de radiator in de hal staat vanaf december meestal op 1, hooguit even bij vorst op 2 en de kamerthermostaat op 17° . ik gebruik mijn el.waterkoker voor al het benodigde warme en hete water. ik spoel me alléén nog snel even af na het koud inzepen. dit bij het óók al niet meer dagelijks douchen en ik zet de kraan aan/uit aan/uit bij het haarwassen. ik betaal evengoed 125eu p.mnd aan voorschot, zònder bijbetaling. ik vraag me nu af met 'n boiler soms óók alle verwarming te kunnen vervangen en Ennatuurlijk dan af te kunnen laten sluiten, maar heb ook nog met 'n VVE te maken............... (verbruik Vitens 8eu, stroom 12eu).
Verschrikkelijk.
Ennatuurlijk rekent ontzettend hoge kosten, laten je maandelijks meetkosten betalen terwijl ze maximaal 1x per jaar je meterstand komen uitlezen. Dit moet je verder zelf doen als je je verbruik een beetje in de gaten wilt houden. Andere leverancier is niet mogelijk, dus hier maakt Ennatuurlijk goed gebruik van, je kunt toch niet van ze af. Dit is werkelijk waar een schandalig bedrijf! Als ik hier weg kon, zou ik dit direct doen. Verschrikkelijk.
Zou verboden moeten worden!
Zeer hoge kosten ( veel meer dan elektrisch verwarmen of met gas ), hoog verbruik zonder dat er warmte wordt afgenomen, geen andere leverancier mogelijk ( lees: Monopoly ), absoluut niet zo duurzaam "natuurlijk" als dat ze claimen, en aangezien ik mijn woning huur is hier niet van af te stappen.. Ik snap werkelijk waar niet dat dit bedrijf bestaansrecht heeft in deze wereld, maffia praktijken zijn het, schandalig en alles behalve duurzaam.. bovendien zijn warmtenetten zo inefficient en slecht voor het milieu als wat.. zelfs de oude manier van elekrisch verwarmen is efficienter, goedkoper en milieuvriendelijker ( in mijn geval met zonnepanelen al helemaal! )
Jullie zijn gewoon oplichters met…
Jullie zijn gewoon oplichters met jullie belachelijke prijs
Een bedrijf waar je haren van overeind gaan staan.
Dit bedrijf hanteert schandalige tarieven en verschuilt zich achter de max tarieven van ACM. Wij betalen dit jaar een enorm hoog tarief per GJ terwijl de gasprijzen dit jaar al heel laag zijn. Het zou ze sieren als blijkt dat de tarieven te hoog zijn geweest er een compensatie tegenover zou staan. Daarnaast rollen ze nieuwe warmtemeters uit die bij ons er nog geen 6 jaar heeft gehangen en niks aan mankeerde. Verspilling van meters en manuren dus onnodige kosten en dat noemt zich duurzaam. De meter die er hing kon al van afstand uitgelezen worden. De visie van Ennatuurlijk is dat iedereen fan is van dit bedrijf. Nou dan moeten ze maar eens in de spiegel gaan kijken want hier in de buurt is niemand fan van dit bedrijf. Op deze manier helpen ze zelf verduurzamen om zeep door te hoge tarieven te rekenen en daarnaast ga je met een monopolist in zee waar je geen enkele keuze hebt. En bij kou gebruiken ze ook gewoon nog gas dus indirect zijn we helemaal niet van gas af.
Wij hebben een warmtepomp van…
Wij hebben een warmtepomp van Ennatuurlijk. De warmtepomp is gaan lekken en het water spoot uit de installatie, waardoor mijn vloer nat werd. Als wij douchen, dan begint de warmtepomp weer te lekken/spuiten.
Gebeld met Ennatuurlijk en gevraagd om een monteur. Deze kon alleen komen tegen hoge tarieven, omdat het weekend is en wij geen contract hebben? Wij wonen al bijna 3 maanden in deze woning en hebben vanaf de sleuteloverdracht gepoogd om een contract van Ennatuurlijk te krijgen. Wij hebben meerdere malen gebeld en gemaild, maar er ging continu iets mis vanaf de zijde van Ennatuurlijk. Wij hebben pas vorige week het voorschotbedrag gehad.
Doordat Ennatuurlijk zeer nalatig is met het aanbieden van een contract, krijgen wij geen hulp voor de installie die zij hebben gemonteerd. Meerdere bewoners in het appartementencomplex hebben - net zoals wij - tot op heden geen contract gekregen van Ennatuurlijk. Ronduit schandalig. Als klant sta je met je rug tegen de muur en je krijgt geen hulp.
Wordt asociaal behaald door een…
Wordt asociaal behandeld door een klantenservice medewerker die Karim heet. Gooit tot 2 maal toe telefoon er op zonder te luisteren en te zoeken naar een oplossing. Ze kunnen/willen geen credit maken. Ik begrijp dat je personeels tekort hebt maar om iemand op de klanten service te zetten die weigert je te helpen!! Overigens tijdens de vorige telefonisch contact werd ik wel keurig door een dame geholpen dat wil ik wel vermeld hebben. Alles wat zij goed heeft gedaan heeft deze jongeman te niet gedaan.
Dramatisch slecht bedrijf
Dramatisch slecht bedrijf. Geen contact mee te krijgen bij storingen.
Wat een stelletje bloedzuigers…
Wat een stelletje bloedzuigers zeg,oplichters zijn het
Gasprijs is NIET gekoppeld aan stadsverwarming!!
Terwijl de gasprijs weer daalt wordt de prijs van deze oplichters maar 1× per jaar aangepast. Zoals vorig jaar (81%) is dit jaar ook weer de prijs flink omhoog gegaan. Als er om toelichting wordt gevraagd blijft het stil.
Als mensen een keuze geboden krijgen om stadsverwarming te nemen via deze monopolist, doe het niet!
Klantenservice is onbereikbaar en automatische incasso regelen lukt niet
De warmte is goed, maar het regelen van automatische incasso is onmogelijk terwijl je dan juist korting krijgt.
Rip-off door monopolie positie
In onze wijk, Apeldoorn Zuidbroek, wordt gebruik gemaakt van restwarmte, desondanks wordt ons tarief 2 1/2 keer zo hoog als in het huidige jaar (waarin de tarieven ook al achterlijk zijn gestegen). Ze maken onbehoorlijk winst over de ruggen van de mensen door hun monopolie positie.
Ze gaan gewoon mee met de ongelooflijk…
Ze gaan gewoon mee met de ongelooflijk hoge gas prijzen terwijl wij warmte krijgen via verbranding van houtsnippers!! Ja houtsnippers moeten ook eerst even aangestookt worden met gas!! Volgens mij is dat maar 1 keer tot het brand. Maar Ennatuurlijk gaat gewoon mee met de hoge gasprijzen!! Oplichters!!
7 verstoringen in een jaar
In een jaar tijd heeft onze wijk in Zeewolde al 7 keer een verstoring van de warmte levering gehad. Daarnaast is het ook nog eens verschrikkelijk duur en is er geen concurrentie. Wij overwegen om een warmtepomp aan te gaan schaffen.
Onmenselijk
Onvriendelijk en vreemd bedrijf.
Klantvriendelijkheid is ver te zoeken. 3 dagen achter elkaar gebeld om een simpel uitleg maar de wachtrij is minimaal een uur. Dan maar een aanvraag via whatsapp ingediend en krijg een Loes die bijdehand beantwoord en tegen je spreekt alsof ze jaren al kent. Mevrouw vraagt of we even willen bellen en dan geef ik aan dat we het al de afgelopen 3 dagen al proberen en zelf de terugbel optie 3 keer hebben aangevraagd.
Met andere woorden zooitje ongeregeld en vreemde klantenservice medewerkster.
En savoir plus sur les différents types d'avis.