Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Slechter kan niet, aan de telefoon ronduit onbeschoft, mails gestuurd gelijk mail terug met bedankt voor uw mail. Een paar dagen later " omdat wij van u geen antwoord hebben ontvangen ......" En dit... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Waardeloos bedrijf. Continu storingen met warmtepomp. Hoge contractkosten, maar daar krijg je helemaal niets voor. 3,5 week geleden storing gemeld (geen verwarming), inmiddels meerdere keren contact... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Elke maand betaal ik netjes €148,71 aan Duurzaam Opgewekt. Toch ontvang ik steeds onterechte herinneringen voor bedragen die al zijn gecorrigeerd of betaald. De administratie loopt chaotisch en o... Voir plus

À propos de l'entreprise

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

A répondu à 19 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Noté 1 sur 5 étoiles

Slechter kan niet, onbeschoft aan de telefoon, mails gestuurd en dan terug mail bedankt voor uw

Een paar dagen later " omdat wij van u geen antwoord hebben ontvangen ......"
En dit al verschillende keren. Geen contract getekend verwarming eruit eigen electrische boiler, maar wel rekening van 140 euro per maand? Zo kan ik wel even doorgaan Grote malafide firma hoop dat ze een keer worden aangepakt.

6 avril 2026

Waardeloos bedrijf

3,5 week geleden storing gemeld (geen verwarming), inmiddels meerdere keren contact gezocht en elke keer wordr beloofd dat monteur contact opneemt. Nog steeds geen monteur gezien of gehoord.

18 avril 2026

Dit is een nachtmerrie

Laat je niet misleiden door de mooie praatjes van Duurzaam Opgewekt. Ze spiegelen klanten een zorgeloze en duurzame toekomst voor, maar in de praktijk is het één grote leugen. Afgesproken servicebeurten worden simpelweg niet uitgevoerd en gemaakte afspraken betekenen niets.

Kijk ook niet op van de 'vriendelijke' reacties die ze hieronder plaatsen; het zijn puur woorden voor de bühne om de schone schijn op te houden. In de werkelijke communicatie met klanten zijn ze arrogant, onkundig en verschuiven ze elke verantwoordelijkheid naar de klant. Dit bedrijf moet echt van de radar verdwijnen. Bespaar jezelf de frustratie en kies voor een partij die wél integer zaken doet.

13 janvier 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Steeds onterechte herinneringen, actie nodig!

De administratie loopt chaotisch en ondanks mijn meldingen verandert er niets. Dit veroorzaakt onnodige stress en frustratie. Het is schandalig dat klanten verplicht worden met dit bedrijf in zee te gaan.

Actie graag!

4 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

No hot water and heating for days, horrible repair service

No hot water and heating for days. Called the maintenance, have been told they will send a mechanic till 10pm, cancel all my plans and stood at home, nobody showed up. Cant reach the next day till 7pm, when i reached the only answer i am getting is we will send someone but we dont know when. I dont understand how is this service acceptable for the price they are getting? And you are just expected to pause all your life sit in a cold house with no hot water and wait for a mechanic to show up eternally.

3 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

GA NOOIT MET DIT BEDRIJF IN ZEE.

Sinds 2021 warmtepomp, boiler, zonnepanelen en een Service contract. Alleen maar problemen. De Service - waarvoor je elke maand een vast bedrag betaald - is ronduit slecht. In de loop der jaren is de Service fee verhoogd en de Voorwaarden uitgekleed.

In het service contract stond dat de service fee jaarlijks met de Kostprijsindex (van dat jaar) werd verhoogd. Inmiddels blijkt dat de Service fee specifiek met de Kostprijsindex van September van een jaar wordt verhoogd. Laat dit nu net enkele procenten (!) hoger zijn.
Sneaky worden nieuwe Algemene Voorwaarden eenzijdig gewijzigd. Een afgesproken Service zoals actieve monitoring van je systeem of algemeen onderhoud wordt niet (lees: nooit) uitgevoerd.

Zelfs als je overduidelijk de nieuwe Algemene Voorwaarden niet hebt geaccepteerd worden ze toch door je strot gedrukt.
Het bedrijf reageert niet op hele duidelijke en concrete vragen. Ook niet via een advocaat. Al 4 jaar niet ! Men draait om de hete brij heen. Het is werkelijk schandalig.

Ga NOOIT met dit bedrijf in zee. NOOIT!

4 avril 2026

Storingsnummer gebeld

Storingsnummer gebeld; eerst een half uur in de wacht tot ik met medewerker werd verbonden. Die heeft storing doorgegeven aan storingsmedewerker om afspraak in te plannen en nooit meer contact opgenomen. Helaas hebben we niet de keuze om niet met dit bedrijf in zee te gaan.

Antwoord: Bedankt voor je reactie. Inmiddels heb ik de storing al twee keer gemeld via het storingsnummer en ook gemaild naar klantzaken (met in de header 'storing'). Een week later is er nog steeds geen monteur geweest, ondanks drie keer de toezegging dat ik binnen een dag gebeld zou worden.

Ik vraag me af hoe dit in de winter gaat; blijven klanten dan zonder verwarming zitten?

27 mars 2026

Hallo Anoeska,

Wat vervelend om te horen dat er geen afspraak is gemaakt. Ik kan op basis van je reviewnaam geen storingsmelding terugvinden. Zou je ons een mail willen sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl, met 'Storing' in het onderwerp? Dan kijkt mijn collega waar je melding is blijven hangen en wanneer er iemand langskomt.

Vriendelijke groet,
^Sanne
Duurzaam Opgewekt

Noté 1 sur 5 étoiles

Duurzaamopgewekt wat zal ik daar…

Duurzaamopgewekt wat zal ik daar overzeggen, het is een slecht bedrijf, en dan ben ik mild. Ik heb op 31-10-2025 mijn contract beëindigd, na vele mail, telefoontjes eindelijk op 18-02-2026 mijn eindafrekening ontvangen. Dit heeft tot 19-03-2026 geduurd tot ze eindelijk het geld aan mij hebben overgemaakt. Ook daar heb ik nog enkele e-mails voor moeten versturen, maar die gingen via medewerker Martien die tot mijn grote opluchting de mails keurig beantwoordde, dat was de eerste medewerker die ik tegen ben gekomen die klantvriendelijkheid in zijn vaandel had staan.
Tip; als het even kan blijf uit de buurt van Duurzaamopgewekt!!!

19 mars 2026

Beste Henk,

Bedankt voor je bericht. We begrijpen dat dit traject voor jou te lang heeft geduurd. Dat is niet de ervaring die je mag verwachten.

De periode tussen het beëindigen van een contract, de eindafrekening en de uitbetaling hoort duidelijk en voorspelbaar te zijn. We nemen je signaal hierover serieus en gebruiken dit om onze processen verder te verbeteren.

Goed om te lezen dat je contact met onze collega Martien als prettig hebt ervaren. We geven dit intern door.

^Sanne
team Duurzaam Opgewekt

Noté 1 sur 5 étoiles

De reactie op mijn review slaat niet op mijn situatie.

Ik schrijf maar weer eens een review omdat dit de enige mogelijkheid is om een reactie van dit bedrijf te ontlokken. Wacht als sinds october vorig jaar op een oplossing van het inzien van de verbuiksgegevens van warm tapwater in het klantenportaal. Dit stopte medio augustus en sindsdien is dit niet meer zichtbaar. Allerlei toezeggingen gekregen van de heer Heddema Teamleider klantenservice?????. Beloftes om binnen een week terug te koppelen. Nooit meer iets gehoord. Daarna verschillende malen gebeld en toezegging kregen dat ze aan een oplossing werken en mij op de hjoogte houden. Omdat ik niets meer hoorde weer mails gestuurd. Dan maken ze een ticket aan en hoor je vervolgens niets meer. Vandaag weer eens gebeld en na een half uur wachten wordt gewoon de verbinding verbroken. Kafka. Wat een slechte klantenservice.
Het gaat in dit geval om klantnr. 100965. Kom op mensen dit kan echt beter. De jaarafrekening normaal medio februari is als gevolg hiervan ook nog steeds niet ontvangen . De reactie van Suzanne op mijn review slaat niet op mijn situatie
Op mijn adres wordt wel degelijk warm tapwater geleverd.

18 mars 2026

Beste Michelle,

Bedankt dat je tijd hebt genomen om een review te schrijven. Ik zie dat de jaarafrekening eind januari is verstuurd. Mocht je deze niet goed ontvangen hebben, dan kan je deze ook terugvinden in het klantportaal. Er is op jouw adres alleen sprake van levering warmte, hierdoor zie je alleen het verbruik van warmte en niet van warm tapwater.

Ik kan op basis van jouw klantnummer geen mails terugvinden. Misschien is het onder een andere naam gedaan dat ik het niet terug kan vinden? Mocht je nog steeds problemen ondervinden, zou je dan een mail willen sturen naar klantzaken@duurzaamopgewekt.nl met daarin jouw adresgegevens?

Ik ga uitzoeken hoe het kan dat de verbinding na een half uur werd verbroken, dat zou niet de bedoeling moeten zijn en is natuurlijk erg vervelend als je ons probeert te bereiken!

^ Sanne
Duurzaam Opgewekt

Noté 1 sur 5 étoiles

Hopeloze en radeloze verplichte klant.

Van maart 2024 tot en met oktober 2024 is er bij mij het gebruikelijke maandelijkse bedag van ongeveer 72 euro niet afgeschreven. Had ik niet in de gaten, werd altijd automatisch afgeschreven. Vanaf november 2024 tot nu wordt er 117 euro afgeschreven. Ik heb nog
geld tegoed als men de betalingen zou verrekenen. Diverse keren contact gehad maar ze komen er niet uit. Ook al tweemaal geen eindafrekening ontvangen. Administratie klopt van geen kanten. Nu moet ik 1100 bijbetalen vanaf 2022. Kan het gekker. Los het eens een keer op.
Het excuus dat de vorige leverancier de admistratie niet goed heeft overgedragen houdt wel een keer op. Wordt tijd voor juridische stappen. Dat dit bedrijf bestaansrecht heeft.

24 février 2026

Meest waardeloze bedrijf van Nederland

Als het mogelijk was om 0 sterren te geven, had ik dat gedaan. Onze ervaring met Duurzaam Opgewekt is werkelijk dramatisch en heeft ons al meer dan een jaar frustratie, stress en onnodig gedoe opgeleverd.

Wij wonen sinds oktober 2024 in onze woning en werden via ASR verplicht een contract af te sluiten met Duurzaam Opgewekt voor een warmtepomp die er al stond. Je hebt dus letterlijk geen keuze. Als wij vooraf hadden geweten hoe slecht dit bedrijf functioneert, waren wij hier serieus nooit gaan wonen.

Sinds oktober 2025 wachten wij nog steeds op een correcte jaarafrekening. Vandaag is het 9 februari 2026 en we hebben inmiddels TWEE keer een foutieve jaarrekening ontvangen. Zowel de hoofdmonteur als de klantenservice hebben bevestigd dat het nummer op de factuur niet eens overeenkomt met de warmtepomp die wij daadwerkelijk hebben. Dat is dus gewoon administratie die totaal niet op orde is.

En ondanks dat ze hun fout zelf erkennen, slagen ze er al maanden niet in om het op te lossen.

Wij wonen in een complex met 55 woningen en bijna iedereen heeft problemen met Duurzaam Opgewekt. Dat zegt eigenlijk al alles. Dit zijn geen incidenten, dit is structureel wanbeheer.

Daarnaast bellen wij al maanden meerdere keren per week met de klantenservice. Iedere keer krijgen we dezelfde loze beloftes: “het wordt opgelost”, “het staat uitgezet”, “u krijgt spoedig bericht”. Vervolgens gebeurt er helemaal niets. Je wordt simpelweg aan het lijntje gehouden.

Het wordt nog absurder: ondertussen sturen ze wél dreigmails dat wij een betalingsachterstand zouden hebben en dat er incassobureaus ingeschakeld kunnen worden. Dit terwijl wij nog nooit een betaling gemist hebben. Sterker nog, op advies van Duurzaam Opgewekt zelf hebben wij zelfs €481 extra betaald bovenop ons maandbedrag van €165, terwijl later bleek dat die afrekening fout was.

De administratie is een complete chaos, de communicatie is waardeloos en klanten worden blijkbaar zonder enige schaamte onder druk gezet terwijl het bedrijf zelf zijn zaken totaal niet op orde heeft.

Dit bedrijf veroorzaakt alleen maar frustratie en gezeik. Je bent constant bezig met bellen, mailen en achter fouten aan lopen die zij zelf maken.

Echt, als je de keuze hebt: vermijd Duurzaam Opgewekt koste wat kost. Het is een ongelooflijk **** bedrijf.

9 février 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

DUURZAAM OPGEWEKT IS EEN VRESELIJK…

DUURZAAM OPGEWEKT IS EEN VRESELIJK BEDRIJF!!! Totaal niet transparant! Je krijgt geen inzicht in het verbruik, het meterstanden kloppen niet en het bedrijf is niet bereikbaar! Daarnaast krijgen we allemaal verkeerde afrekeningen en worden deze weer ingetrokken!
Het is ronduit een VRESELIJKE bende!! Onervaren en vermoedelijk wordt data niet juist en volledig gebruikt met als gevolg incorrecte afrekeningen!

29 janvier 2026

De Flutprijs

Olymisch kampioen niet reageren. Als je een storing meldt dan wordt deze doorgestuurd, maar je hoort niets meer. Ook niet als je meerdere malen belt. Heel vreemd dat een storingsdienst de piketmonteur telefonisch niet kan bereiken. En maar wachten en wachten. Je krijgt er haast een baard van.
Je wacht maar aan de telefoon en het bandje zegt steeds “nog 1 moment geduld”. Nou je geduld wordt op proef gesteld hier. Als er een Flutprijs zou bestaan verdient dit bedrijf de eerste prijs. Of ik maar weer een mail kan sturen.
Heb de nodige reviews gelezen en die zeggen genoeg. De meeste antwoorden zijn, O wat vervelend, en teleurstellend en dit mag niet gebeuren. Maar het gebeurd wel.
Klantenservice is gewoon niet of slecht bereikbaar.
Bel je de klantenservice dan krijg je de storingsdienst aan de telefoon na 20 minuten. Dat ik maar weer een mail moet sturen. Wel dan duurt het wel even voor je bericht krijgt.
De klachten gaan naar hetzelfde emailadres als de storingen en het gewone emailverkeer. Klopt toch niet.

2 février 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

DO delaying yearly invoice and settlement

DO failed to issue the annual invoice on time in September 2025. It was only after my intervention that the invoice was finally generated; however, they then failed to process a substantial reimbursement in a timely manner.

To make matters worse, they continued to collect monthly advance payments ("voorschotten") while withholding the credit due to me.

Although their helpdesk staff was consistently friendly, the lack of internal coordination meant the problem was eventually solved only in January 2026, notably it took five months (sigh ...) to resolve what should have been a straightforward issue.

28 janvier 2026

Duurzaam opgedoekt

Naar mate de warmtewet aangescherpt wordt blijkt dat dit bedrijf dermate incompetent is dat het om de gebruiker te beschermen onder curatele gesteld zou moeten worden.
De afschrijvingen van de maandbedragen is het enige dat altijd zonder enige onderbreking door gaar zodat deze incompetentie volledig ten laste komt van de eindgebruiker.
Op mails wordt niet gereageerd ook niet na herhaaldelijk verzoek, vergoedingen waar de klant na onderbreking van levering van warmte recht op heeft worden niet toegekend laat staan uitgekeerd.
De wettelijk verplichte publicatie van deze onderbrekingen stopt ook na 2023 ondanks dat deze registratie jaarlijks gepubliceerd moet worden.
Het is geen onwil, het is veel erger, het is pure incompetentie en hoe groter de incompetentie hoe verbetener er doorgegaan wordt op de ingeslagen doodlopende weg...

19 juin 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Ik heb 1 gegeven,want je kan geen 0…

Ik heb 1 gegeven,want je kan geen 0 geven. Wat is dat raar dat je een WP heeft gekocht en alleen maar problemen heeft aangeschaft! Waroom kan niemand ons probleem vanaf 2022 niet oplossen, wat is dat zo moeilijk aan of zit er iets anders achter ons probleem en niemand durft dat te zeggen...Eerste jaar geen werkende verwarming, volgend jaar geen koeling en dan nu helemaal probleem met uitvallen uit de zekering en we zijn in de winter zonder verwarming en zonder warm water....

11 janvier 2026

Réponse de Duurzaam Opgewekt

Wat vervelend om te lezen dat u al langere tijd zulke ernstige problemen ervaart met uw installatie. Wij begrijpen heel goed hoe frustrerend en ingrijpend het is wanneer verwarming, koeling en warm water niet betrouwbaar functioneren, zeker in de winterperiode.

Wij nemen dit soort signalen altijd zeer serieus. Helaas kunnen wij op basis van deze review niet achterhalen om welk dossier of adres het gaat, waardoor wij hier inhoudelijk niet op kunnen reageren of gericht actie kunnen ondernemen.

Wij nodigen u daarom nadrukkelijk uit om contact met ons op te nemen via klantzaken@duurzaamopgewekt.nl
, onder vermelding van uw naam en adresgegevens. Dan kunnen wij uw situatie zorgvuldig bekijken en samen bespreken welke stappen nodig zijn om tot een oplossing te komen.

Onze excuses voor het ervaren ongemak. Wij gaan graag met u in gesprek.

Noté 1 sur 5 étoiles

Geen inzicht in mijn verbruik

Voor mijn nieuwe appartement was ik verplicht om bij Duurzaam Opgewekt af te sluiten, maar mijn ervaring tot nu toe is ronduit slecht. In het begin had ik lange tijd geen warm water; dat probleem is uiteindelijk opgelost.

Wat nog steeds niet is opgelost, is dat ik sinds de start geen enkel inzicht heb in mijn verbruik. Meerdere e-mails zijn onbeantwoord gebleven en pas na zelf bellen krijg je te horen dat men “ermee bezig is”. Ondertussen betaal ik maandelijks een flink bedrag zonder te weten waarvoor.

Het gebrek aan communicatie en transparantie is zeer frustrerend. Ik mag hopen dat dit probleem nu eindelijk serieus en snel wordt opgelost.

30 décembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Een ster is zelfs teveel.komen verplichtingen niet na

Een ster is zelfs teveel. Wij waren als appartement eigenaar verplicht om collectief met dit bedrijf in zee te gaan, veel loze beloftes die niet nagekomen worden. Ik zit al 4 weken op een monteur te wachten omdat de electronica niet werkt. Bij mij wordt niks meer aangestuurd. Kwam alleen even een ingehuurd persoon van collectief onderhoud. Die zij al meteen ik kan en mag niks en vertrok weer. Wordt niet op telefoons en mails gereageerd. Heb recht op teruggave van mijn jaarrekeningen. Deze is na 2 maanden ook nog niet terug betaald. Echt een schandalig bedrijf dat alleen aan geld binnenhalen denkt. Mensen u bent gewaarschuwd

15 décembre 2025

Wat een amateuristisch zooitje

Schandalig dat een nutsbedrijf zo slecht bereikbaar is. Ik wacht al meer dan een week op antwoord op een mailtje, omdat ze alleen zo bereikbaar zijn voor zaken buiten storingen, terwijl het om een serieuze zaak gaat waarbij ze rotzooi hebben gemaakt van mijn rekening (DUIZENDEN euro's teveel er op gezet) én mijn verbuiksgegevens niet inzichtelijk zijn.

4 décembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Betaal je voor warmte zit je in de kou.

Sinds kort wonen wij in een nieuwbouw appartement op het Paleiskwartier in Den Bosch. Helaas moeten wij weer gebruik gaan maken van Duurzaam Opgewekt, net als in ons vorige appartement. Daar ging het ook niet zo soepel.

Kort nadat wij in ons nieuwe huis gingen viel de verwarming uit, wij kregen daar een mail over dat er een fabricage fout in de aflever set zou zitten. Daarna bleef het stil dus zelf maar eens contact met hun opgenomen. Op zich is dit al een hele prestatie om iemand aan de lijn te krijgen.

Afgelopen maandag is er een monteur geweest en die gaf met een baco een paar harde klappen op een leiding in de afleverset, hij deed het weer. Het huis werd weer aangenaam.

Vandaag is het weer ijskoud in onze woning, de verwarming is weer uitgevallen. Er komt nu weer een monteur langs maar ze weten niet wanneer. Ze laten je gewoon in de kou zitten.

Ik hoorde van andere bewoners dat er een software update zou moeten komen, als dat op de manier van Duurzaam Opgewekt gaat zullen wij de gehele winter denk ik vaak in de kou zitten.

Gelukkig zijn ze wel goed in de rekening iedere maand sturen maar de rest is zeer slecht. Helaas kun je niet overstappen naar een andere aanbieder maar ben je over geleverd aan hun

24 novembre 2025
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus