Vriendelijk, maar afspraken niet nagekomen
Kort samengevat:
Slechte communicatie, weinig transparantie en onduidelijke afhandeling bij de verkoop van mijn scooter. Enkel het vriendelijke gedrag van de zaakvoerder was een pluspunt.
Mijn ervaring met Interbike (2023–2025):
In 2023 kocht ik een nieuwe SYM-scooter bij Interbike. In april 2024 bracht ik hem terug met de afspraak dat de garage hem zou verkopen en mij zou verwittigen. Bij de teruggave heb ik ook mijn helm meegegeven. Daarover is verder niets meer gezegd.
Pas in september 2025 ontdekte ik dat de scooter al maanden eerder was verkocht. Betaling volgde pas nadat ik er zelf naar vroeg. Ik kreeg pas achteraf een zogenaamd overnamedocument van april 2024 te zien, en ik heb nooit verkoopdocumenten gezien van de uiteindelijke verkoop, noch aan de eerste koper, noch aan de “opkoper”. Tijdens een recent telefoongesprek bevestigde men zelfs dat er geen documenten bestaan van de verkoop aan de opkoper. Dit wekt weinig vertrouwen en toont een gebrek aan transparantie in de afhandeling.
De scooter zou aanvankelijk aan een particuliere koper zijn verkocht, maar teruggebracht wegens herhaald stilvallen (volgens de garage door een kapotte bobijn), waarna hij aan een opkoper zou zijn doorverkocht. Zonder bewijs of facturen voelde dit alles onprofessioneel en onduidelijk aan.
Pluspunt: de zaakvoerder bleef steeds vriendelijk.
Minpunten: afspraken niet nagekomen, gebrekkige communicatie en een gebrek aan transparantie bij de verkoop.
Beoordeling per categorie:
Communicatie: 3/10