Lisez les avis des autres
L'entreprise a répondu
Binnen 1 jaar 3 x contact met klantenservice met een surinaams klinkende dame die geen naam noemt. Tot 3 x toe foutieve informatie, terwijl ik toch heel duidelijk het probleem omschrijf. De laatste... Voir plus
L'entreprise a répondu
We hadden een oude Miele koelkast van +/- 15 jaar oud waar het koelvak begon te vriezen. Helaas niet meer te redden maar de monteur van Miele was vakkundig en heeft wat hij kon nakijken gedaan. Hier... Voir plus
A répondu à 81 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai de 2 semaines
Beste servicetechnicus in noord-nederland
De servicetechnicus die in noord-nederland werkzaam is bij de consumentenelektronica is een enorm deskundige en klantvriendelijke persoon. Hij legt goed uit wat er aan het apparaat mankeert en heeft snel door waar het euvel vandaan komt. Zou Miele zeker aanbevelen, de apparaten zijn duurzaam, zelfs onze oude wasmachine doet het nog steeds. Die gebruiken we voor echt vieze spullen.
WWJ 880 WCS PWash &TDos &Steam
WWJ 880 WCS Power Wash &TDos &Steam
03.03.2026 is deze gekocht
om te zien mooi ding
kwaliteit aanzienelijk minder tis niet meer de miele van vroeger immer besser streep dat maar door
tis een rammel bak
hij doet zijn werk daar is het mee gezegt
eierende trommel en spelling op trommelas vind miele normaal dat is het praatje wat je krijgt
ik koop vanaf nu geen miele wasmachine weer
dus geen aanrader .
en dit verhaal er even bij
Ik heb een Miele WWJ 880 (W1-serie) gekocht met het idee dat dit een machine voor het leven is die je, mocht het nodig zijn, kunt repareren. Niets is minder waar.
Miele heeft het "Recht op Reparatie" volledig dichtgetimmerd. Essentiële onderdelen zoals de binnentrommel of de lagers zijn voor consumenten niet los te koop. Als je een kapot lager hebt, dwingt Miele je om een complete "wasunit" (trommel + kuip + lagers) aan te schaffen van ruim €700,- tot €850,-. De losse onderdelen die je nodig hebt voor een paar tientjes, worden simpelweg geblokkeerd voor de vrije verkoop.
Het is schandalig dat een merk dat claimt duurzaam te zijn, reparaties op componentniveau onmogelijk maakt om je zo naar hun eigen peperdure servicedienst of een nieuwe machine te dwingen. Voor mij nooit meer een Miele. In de toekomst kies ik voor een merk dat reparaties wel serieus neemt en onderdelen gewoon los beschikbaar stelt.
dus koop gewoon geen miele wil er mee zeggen ik heb even mijn huis werk gedaan en graag wil delen met de mede mens .
DUS MIELE WAT IS JULLIE REACTIE HIEROP GRAAG GEEN STANDAARD PRAATJE WAT JULLIE ALTIJD DOEN !! FF EERLIJK ZIJN EN NIET OVER VEILIGHEID BEGINNEN OF ALLERLIJ SMOESJES
IK BLIJF DIT UPDATEN MIELE !!!
Uitstekende service!
Uitstekende service!! Mijn bestelde pakket was zoekgeraakt bij PostNL. Na contact te hebben opgenomen bij Miele, is dit uitstekend en zeer vriendelijk opgelost!
Top service.
De monteur was eerlijk in zijn advies, en daar heb ik gehoor aan gegeven.
Zeer efficiente service.
Best merk top
Wederom een waardeloze ervaring met Miele
Wederom een waardeloze ervaring met Miele: op 25 februari is de Miele monteur geweest om tegen een vaste prijs van 379 EUR ons gasfornuis te repareren. Tijdens dit bezoek werd aangegeven dat de printplaat stuk is en dat dit niet onder vaste prijsgarantie zou vallen. Aangezien de kosten meer dan 550 EUR zouden bedragen hebben we besloten om het gasfornuis niet te laten repareren. De monteur is vertrokken maar we dienden wel 254 EUR te betalen voor het bezoek. Een erg hoog bedrag en toen ik naar de afspraken omtrent de vaste prijs regeling keek, bleek dat Miele maar maximaal 149 EUR mocht rekenen voor dit bezoek. Hiervoor dezelfde dag een mail gestuurd. Geen reactie en zelf minstens 4 x gebeld en 6 x gemaild of ik een reactie kon krijgen. Steeds aan het lijntje gehouden en er werd ook aangegeven dat ik zou worden teruggebeld. Nooit gebeurd. Vorige week lag er ineens een credit nota in mijn mail. Geen enkele toelichting of excuus. Vandaag (dus 1,5 maand later (!!)) staat het verschil van 105 EUR op mijn rekening. Wat een waardeloze service. Miele....immer besser. Ja, dat snap ik....slechter kan namelijk niet.
Als op de website een product wordt…
Als op de website een product wordt besteld met de mogelijkheid om een leverdatum aan te geven dan dient de leverancier vooraf aan te geven of dit op voorraad is. Ook uitstel van levering wordt niet gemeld. Back to back leveren verwacht je niet als je bij het merk direct besteld. Volgende keer dan via een andere leverancier die dit wel doet. Slechte beurt Miele en we wachten nog steeds!

Réponse : Miele Nederland
Hoe een groot merk heel klein kan zijn ....
Bij aankoop van de Miele Stofzuiger zat een voucher voor een doosje met vier gratis vuilniszakken. Heb die opgestuurd maar ontving helemaal niets van Miele.
Op elke e-mail die ik stuurde kreeg ik zo ongeveer het standaardantwoord dat ik de voucher dan op moest sturen. Pas nadat ik in de mail zette dat ik het helemaal beu was en het zou doorgeven aan de Consumentenbond kreeg ik een mail terug dat ze het op zouden sturen. Moet nu nog afwachten of dat echt gebeurt ....

Wasmachine na 2,5 jaar kapot
Wasmachine na 2,5 jaar kapot, rubberring lekt, waardoor temperatuur sensor storing bleef geven F2. Doordat wasmachine halfjaar buiten de garantie valt reparatie voor eigen kosten. Dit had ik nooit van Miele verwacht! Servicemonteur kwam wel snel en was kundig, maar ik zit na 2,5 jaar gebruik helemaal niet op een servicebeurt te wachten.

3 x onjuiste informatie in een jaar
De laatste keer, na aanhouden, krijg ik toch een afspraak zoals de verzekering mij vertelde.
Ik heb 3 Miele apparaten die goed functioneren in tegenstelling tot de onkundige klantenservice. De enquête die ik na het telefoontje zou moeten krijgen, heb ik nooit gehad.

Miele S1 Guard bij Media Markt gekocht
Ik heb bij Media Markt een Miele stofzuiger gekocht. S1 Guard.
Bij het zuigen van het kleed zit de stofzuigermond vol met zand en ook haartjes. Omdat de stofzuigermond statisch is, aldus Miele. Ik heb dit nog nooit gehad met een stofzuiger. Het ziet er vies uit. Ik wilde juist geen dwarrelend stof meer. Niet aan te bevelen. Ik heb dit eerst aan Miele zelf geschreven. Daar zeiden ze dat hij statisch/ antistatisch was. Wat ik niet zo een constructief antwoord vond.

Réponse : Miele Nederland
Al jaren Miele apparatuur gehad, maar de kwaliteit is niet meer hetzelfde en de service en communicatie is zeer teleurstellend.
Al jaren Miele apparatuur gehad, wasmachines, vaatwassers en ook stofzuigers. De laatste jaren veel problemen met de stofzuigers gehad, ze gingen gemiddeld al na 2 jaar stuk. Reparaties wel onder garantie, dus op zich ging dat wel goed, maar dat was ik niet gewend van Miele apparatuur. De service is de afgelopen jaren flink verslechterd, tot een dieptepunt bij het bestellen van wasmiddel voor mijn Twindos wasmachine. Dit werd niet geleverd, niet gecommuniceerd, geld terug moest ik diverse keren achteraan en duurde erg lang. Ik heb een klacht doorgegeven, niks gehoord, vervolgens gecheckt of de klacht goed was doorgegeven, dit was wel het geval. Nu een paar maanden geleden weer opnieuw de klacht doorgegeven, in de hoop dat ze toch iets van zich laten horen, maar helaas, nog steeds niet. Ik ben nu bezig met de aanschaf van een nieuwe keuken, maar Miele apparatuur komt er niet meer in. Ik ben erg teleurgesteld in de service en communicatie, en ook de kwaliteit van de apparatuur is niet meer zoals het was. Conclusie voor mij is geen Miele apparatuur meer aan te schaffen.
We hadden een Miele koelkast van…
Hierna advies gevraagt voor een vergelijkbare Miele. Ook hierbij goed geholpen en netjes afgeleverd door Miele.

Afgesproken handelingen perfect…
Afgesproken handelingen perfect uitgevoerd!
Houden zo!

Réponse : Miele Nederland
Keer op keer gaat het mis met Miele
Keer op keer gaat het mis met Miele. Ons meest recente artikel & “service”.
In september 2025 een vaatwasser gekocht. Deze was tussen wal en schip gevallen en werd niet geleverd op eea manier. Moesten we achteraan bellen.
Op de dag van levering en installatie, kregen we direct nadat de monteurs weg waren (binnen 5 minuten) een foutmelding. We hebben ze gelijk gebeld en ze vonden dat we het weer via een service aanvraag moesten doen (waar dus weer weken overheen gaan), terwijl ze de straat nog niet uit waren en wij dus met een artikel zaten dat het niet deed.
Vervolgens zijn ze 2 weken later gekomen om het “op te lossen”, dat was van tijdelijke duur, want in november hadden we alweer hetzelfde probleem (dezelfde foutcode). Daarvoor is iemand langsgeweest waar we serieus geld voor moesten betalen (zowel z’n uren als materiaal, terwijl het apparaat het dus eigenlijk niet goed had gedaan sinds we het hadden).
Nu fast forward met af en aan telkens diezelfde foutcode, nu weer contant die foutcode.
Vandaag zou er iemand langskomen, bel ik na het tijdslot om te vragen waar ze blijven zegt de dame doodleuk “afspraak is geannuleerd door de klant”. Pardon??? Ik ben de klant, ik wacht thuis op de monteur, ik heb niks afgezegd!!!! Hoe durft ze zo tegen mij te liegen??!!!
Slechtste service en duurste apparaten ooit. Ik zou het absoluut afraden!!!
Update: vervolgens na 3x bellen en door vragen waarbij duidelijk werd dat ze me irritant vonden, vroegen ze wie “Elias” was. Die kennen we niet. Ze hebben dus schijnbaar een verkeerde naam en mail adres op ons account (lekkere avg-lek!!!) en “daardoor” kon onze nieuw geplande afspraak voor 3 april niet doorgaan??? Waarom? Wat maakt het de monteur uit of we Elias of Henk of Pietje puk heten??? Het wordt steeds gekker daar.
Uiteindelijk is er iemand langs gekomen die “niks kon vinden” of wel, we zitten waarschijnlijk nog steeds met een half werkend apparaat.
NOOIT MEER EEN MIELE VOOR ONS
In November 2025 hebben we een nieuwe Miele wasmachine gekocht. Wij gebruiken deze ook voor onze massage salon.
Kort na ingebruikneming van de machine was de manchette helemaal vervormd en uit positie getrokken.
Hierdoor at de machine damesslipjes op die in de afvoer terecht kwamen, elke keer lekte de machine water waardoor er storingen kwamen en de machine stilviel.
Monteur laten komen, die heeft de manchette heeft vervangen op onze kosten. Vanwege het zakelijk gebruik was er geen garantie! Staat in de kleine lettertjes die we nooit gezien hebben.
Na een week was het met de nieuwe manchette weer prijs. Constant slipjes en sokken in de afvoer vastzitten en uiteindeijk steeds weer lekkages. Dit bij een machine die 4 maanden gebruikt is.
Bij de klanterservice kunnen ze niet voor je doen. Ze kunnen niet eens met hun eigen monteurs overleggen.
De monteur liegt ook nog eens over de reparatie kosten, bij vervanging van de manchette moesten wij €250 afrekenen zogenaamd alleen materiaal kosten. Deze bleken echter maar €79 te zijn, dit hoorde ik van een lokale monteur die we ingeschakeld hebben nadat de 2e manchette ook weer defect was.
Wat een waardeloze firma, absurde prijzen, geen garanties en slechte service.
NOOIT MEER EEN MIELE VOOR MIJ.
Niet nakomen van gecommuniceerde leveringsdata
Heel jammer dat Miele zich niet houdt aan de leveringstermijnen die zij aangeeft bij het bestellen. Zondag 28 maart 2026 accessoires besteld voor mijn stofzuiger waar op de site staat, vandaag besteld, 30 maart geleverd. Miele incasseert wel direct geld, maar komt het leveren niet na.

Réponse : Miele Nederland
Zeer slechte kwaliteit en teleurstellende service
Ik ben enorm teleurgesteld in zowel het product als de afhandeling. Mijn stofzuiger (slechts 6 maanden oud) is al defect geraakt, wat absoluut niet mag gebeuren bij normaal huishoudelijk gebruik.
Ik heb het apparaat gebruikt zoals bedoeld, maar volgens het servicecentrum zou er sprake zijn van “extreme vervuiling”, waardoor de garantie niet wordt toegepast. Dit vind ik onacceptabel. Een stofzuiger hoort juist vuil op te zuigen — dat is letterlijk de functie van het apparaat.
Dat een product na zo’n korte tijd al problemen vertoont, wijst in mijn ogen op zeer lage kwaliteit en niet op verkeerd gebruik.
Daarnaast wordt er een reparatiebedrag van ruim €200 gevraagd, of €40 onderzoekskosten als ik niet akkoord ga. Dit voelt als het afschuiven van verantwoordelijkheid naar de klant.
Referentienummer: 8012/180847
Ik had meer verwacht van zowel de kwaliteit als de service. Voor mij is dit een zeer slechte ervaring.

L’expérience Trustpilot
En savoir plus sur les différents types d'avis.