Lisez les avis des autres

À propos de l'entreprise

1. Argent & assurance

À propos de ONVZ

Écrit par l'entreprise

Er wordt niet op de reviews vanuit Trustpilot.nl gereageerd. Wilt u een ervaring delen? Dat kan via een Google review.

Een collega reageert zo snel mogelijk op uw ervaring.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

N'a pas répondu aux avis négatifs

Oplichterij

Ik betaal bij ONVZ voor de tandfit module b 33,25 euro per maand, dus 399 euro per jaar. Nu blijkt mij dat ze maximaal maar 500 jaar aan tandzorg vergoeden en dat ook nog onder bepaalde voorwaarden. Ik vind dit de reinste oplichterij en wil iedereen hier voor waarschuwen.

21 avril 2026

Ontmoedigingsbeleid

Fysiotherapie bij artrose heup wordt 12 keer per 12 maanden vergoed uit de basisverzekering. Maar dan moet de factuur wel precies zo zijn opgesteld zoals ONVZ dat graag ziet. Als er iets niet klopt dan wordt de declaratie automatisch afgewezen met de opmerking dat de combinatie van codes niet zijn toegestaan. Als je dan belt met de vraag welke codes er dan wel op moeten staan krijg je daar gewoon geen antwoord op. Dat moet je uitzoeken met de fysiotherapeut.
Ook de website is heel onduidelijk over wat wel en wat niet vergoed wordt. Ik heb niet het gevoel dat zij voor mij aan het werk zijn.

15 avril 2026

Van echte zorg naar geldwolf: AV zwaar uitgekleed 😡

De top verzekering wordt heel erg uitgekleed .
Echt schandalig!

Nu ook al de medicijn vergoeding voor de 2de keer:

*Eerst de aanvullende medicijnen eruit bv voorgeschreven suplementen als je slecht tegen chemische medicijnen kunt

*En nu ook alle andere eigen bijdrage van medicatie die eerst wel vergoed werd, scheelt honderden euro's 😳

Er blijft maar weinig van over!

Als je hen erop aanspreekt komt er een bla bla verklaring .

Van een echte zorg verzekering is het een geldwolf geworden

En een hele dure! (€78 PM aanvullende verzekering)

30 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

ONVZ maakt moeilijk wat makkelijk kan zijn.

ONVZ heeft diverse technieken om je declaraties niet te betalen. Het dashboard is onduidelijk, soms stellen ze ‘bonnetjes’ kwijt te zijn of de procedure om te declareren wordt opzettelijk ingewikkeld gemaakt. Let op als je overweegt hier klant te worden!

27 mars 2026

ONVZ is Firma List en Bedrog

ONVZ is Firma List en Bedrog! Trap er niet in. Deze verzekering vergoed heel veel codes niet. Je weet niet welke codes wel en welke niet. Is altijd afwachten. Dit is List en Bedrog!!!! On eerlijke club.

16 mars 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

ONVZ is een topverzekering voor medische kosten

Ons gezin is al tientallen jaren klant bij ONVZ. Wij zijn zeer tevreden. Snelle reactie bij een vraag, zeer goede hulp bij een ski-ongeval in Zwitserland, snelle uitbetaling van declaraties. Ik was blij verrast dat wij via onze aanvullende verzekeringen in aanmerking komen voor de vergoeding van het dure vaccin tegen gordelroos als je het via je huisarts regelt. Wij zouden geen andere verzekeraar willen.

10 mars 2026

Mensen stap NIET over naar ONVZ

Mensen stap NIET over naar ONVZ! Was hiervoor verzekerd bij VGZ en hier kreeg ik met mijn dure AV altijd mijn kosten voor Fysio/Neurotherapie vergoed. Bij ONVZ heb ik gekozen voor een dure, uitgebreide AV om die rede. Wat blijkt? ONVZ vergoedt alleen ongecontracteerde zorgverleners die in kwaliteitsregister KNGF of SKF geregistreerd staan. Terwijl ONVZ geen criteria hanteert voor ongecontracteerde zorgverleners. Dit gaat mij ENORM veel geld kosten dit jaar!!! Spijt als haren op mijn hoofd van deze overstap. Zodra ik kan, ga ik weer terug naar VGZ.

4 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Ik geloof dat je geen 0 sterren kan…

Ik geloof dat je geen 0 sterren kan geven. Wat een waardeloze verzekeraar. Inmiddels 523 euro aan telefoonkosten in Oman, voor het grootste deel door in de wachtrij te staan om iemand aan de telefoon te krijgen die niks kan of mag en dan wordt de lijn verbroken, terwijl de patient doodgaat van de pijn. Dan worden we doorgezet naar SOS International, partij die net zo slechte service biedt... Pfff wat een treurnis. Helaas merk je dat pas op het moment dat je ze echt nodig hebt, en dan geven ze niet thuis.... Zodra we over kunnen stappen gaan we dat doen. Helaas net betaald voor 2026

12 janvier 2026

Wij zijn gemigreerd

Wij zijn gemigreerd en ONVZ heeft daarom terecht onze zorgverzekering opgezegd met de belofte om teveel betaalde premie terug te betalen. Vervolgens incasseren ze vrolijk weer de volgende maand aan premie. Tja, dat noem ik ofwel volledige incompetentie of een bewuste boevenstreek. Aan de ONVZ om de te zeggen welke van de twee het is..

3 janvier 2026

Zorg ? Ambtenaren zijn het

Iedere keer als ik rekeningen indien, worden ze afgekeurd. Staat telkens geen goede duidelijke reden bij. De zorg is wel verzekerd, maar alleen maar administratief geneuzel.zeer slechte ervaringen met Onvz

26 décembre 2025

Onvz was ooit goed

Onvz was goed, lijkt er nu op uit te zijn zo min mogelijk te willen vergoeden. Aanvraag huisarts voor mri wordt afgewezen, wordt wel door andere zorgerverzekeringen vergoed vanuit aanvraag huisarts..pffff betaal me scheel mrt onvz topfit en dan mindere service of vergoeding..denk aan wisselen..

22 décembre 2025

Zeer slechte verzekering

Zeer slechte verzekering. Je betaald je werkelijk blauw aan alles en ze vergoeden niets. Absoluut hele slechte ervaringen mee. Mensen wees verstandig en zoek naar een goede andere verzekering.

15 décembre 2025

Unreliable customer service

They are completely unreliable. It's insane that how crazy company they are! I asked questions about my reimbursements and their customer service agent said that I can send the invoices that they will be paid but after I claimed the invoices of the treatments, they didn't pay. I filed a complaint. They simply didn't take it seriously, ignored their agent's mistake and left me thousands of euros bills.

3 décembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Kies geen ONVZ verzekering!

Weer een slechte ervaring met ONVZ. Ze vergoeden de facturen niet omdat zij blijkbaar als enige verzekeraar dit jaar geen contract hebben met de enige kliniek in Twente waar wij al jaren zitten. Moeten we dus elk jaar gaan checken of onze zorgverzekering überhaupt nog een contract heeft? Waar moeten we anders heen, Friesland?

Klantenservice helpt ook totaal niet. Alleen maar betweterige reacties “had je maar beter moeten kijken”. Geen begrip, geen oplossing. Nooit meer ONVZ!

4 décembre 2025

Ook erg ontevreden

Ook erg ontevreden. Onvz wil mijn facturen uit België niet betalen terwijl het door een erkend ziekenhuis is voorgeschreven. Daarna kun je met moeite te pakken te krijgen. De dame die ik dan kreeg was vreselijk onbeschoft en niet behulpzaam om dit recht te breien. Ze voelde zelfs erg boos dat ik haar lastig viel met mijn vraag. Ik ben nu aan het oriënteren op een andere verzekering

1 septembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Na jaren klant te zijn geweest bij ONVZ…

Na jaren klant te zijn geweest bij ONVZ kan ik iedereen alleen maar waarschuwen: blijf hier ver vandaan. En let op: ONVZ is onderdeel van de VGZ-groep, dus ook VGZ zou ik in de toekomst mijden.
Waarom zo slecht?
ONVZ lijkt uitsluitend gericht op het afwijzen of bemoeilijken van vergoedingen, niet op het helpen van klanten. Een simpel voorbeeld: voor een behandeling van een lipoom (goedaardige vetgezwel) in mijn arm in Thailand kreeg ik eindeloze bureaucratische obstakels:
"Wij hebben niet voldoende informatie... Graag ontvangen wij: 1. verwijzing huisarts 2. behandelplan specialist 3. gespecificeerde offerte... Voor een planbare opname buiten Nederland geldt een toestemmingsvereiste... Als wij de informatie niet op tijd ontvangen, kunnen wij helaas geen vergoeding verlenen..."
Dit terwijl het gaat om een eenvoudige, goedkope ingreep die in Nederland veel duurder zou zijn. In plaats van meedenken, krijg je eindeloze hoepels om doorheen te springen.
Andere problemen:

Slechte bereikbaarheid klantenservice
Lange wachttijden
Gebrek aan coulance
Focus op winstmaximalisatie, niet op zorg voor de klant

Conclusie:
ONVZ scoort niet voor niets structureel laag in consumentenonderzoeken. Kies een zorgverzekeraar die WÉL om je geeft. Ik stap over en raad iedereen aan hetzelfde te doen.

5 novembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Dit is een typisch voorbeeld van de…

Dit is een typisch voorbeeld van de werkwijze van ONVZ. Hoewel het hier gaat om een medisch noodzakelijk en door een specialist voorgeschreven hulpmiddel – een onbetwiste dekking volgens de polis – wordt de vergoeding geweigerd. De reden? Een puur procedurele: het is niet vooraf aangevraagd. Alsof de gemiddelde verzekerde bij elke stap de polisvoorwaarden raadpleegt! De afwijzing is dus niet inhoudelijk, maar enkel gebaseerd op een formaliteit. Het is ronduit misleidend dat een verzekeraar met een 'eerste klas' imago zich op deze manier aan de betalingsplicht onttrekt. Kortom: ONVZ zoekt altijd de mazen in de wet om onder een vergoeding uit te komen. Blijf uit de buurt van deze verzekeraar.

17 octobre 2025

Geen vergoeding dringende zorg

Geen vergoeding dringende zorg. Verkeerde en onvolledige informatieverstrekking en vervolgens geen enkele empathie. Een hardvochtige “money driven” organisatie. In mijn beleving tegen het criminele aan.

24 septembre 2025
Avis spontané

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus