Lisez les avis des autres
Als het gaat over thuisbatterijen, hebben nog maar weinig consumenten daar ervaring mee. Zelfs voor bedrijven, zoals Otovo, is dit een redelijk nieuwe tak van sport. Het was daarom best een gok om vo... Voir plus
N'a pas répondu aux avis négatifs
Bagger dienstverlening
Ze namen het contract over van mijn failliete leverancier. Naar nu blijkt hebben ze geen flauw idee wat ik allemaal heb. Ik moet foto’s maken met de serienummers erop. Ook willen ze de inloggegevens van een website hebben. Dat ga ik in het kader van de AVG niet geven. Dan wel 300 euro vragen voor een health check, maar waarvan? Als ze mijn configuratie helemaal niet kennen? Waardeloos. Direct opgezegd. Ik zoek wel een locale leverancier.
Schoften
Alles is mis met dit bedrijf geen hulp bij problemen installatie niet goed uitgevoerd mail word niet gereageerd contract naar Europese normen getekend belofte 6 maanden geld terug te krijgen na maanden nog niks kan nog zo doorgaan alle oplichterij
Schandalige Werkwijze
Schandalige werkwijze van Otovo. Na het Faillissement van Soly ongevraagd mijn gegevens in handen gekregen. Contract binnen de wettelijke bedenktijd netjes ontbonden en bevestiging van terugbetaling ontvangen maar 8 weken later nog steeds geen geld terug.
Dit is simpelweg onbetrouwbaar.
Als het eind April 2026 niet is opgelost, volgen juridische stappen.
Trap er niet in! Oplichters!
Trap er niet in! Wegblijven bij deze scammers. Ik ben erin getrapt, door een mail van Soly (waar ik ooit mijn zonnepanelen gekocht had). Zij raadden Otovo aan voor onderhoud. Heb 108 euro betaald, heb me bedacht (onder andere door alle negatieve reviews) en ik kan fluiten naar mijn geld! Ben 15 emails verder, maar heb nooit meer wat van mijn geld teruggezien. Absolute oplichters, GA ER NIET MEE IN ZEE!
3x afmelden van reclames werkt niet
Otovo stuude mij 4x reclames en ik heb drie keer proberen afmelden. Dat lukt niet. Ik heb per email, telefoon en afmeldlink afgemeld. Tevergeefs. hier meer details: ze heeft mij een e-mail op 9 februari 2026 met als onderwerp "🟢 Ontvang 10% korting op een batterij!" gestuurd. Ik heb mij afgemeld via de afmeldlink in deze e-mail. Dat vertel ik hen voor de eerste keer.
Op 5 maart 2026 heeft ze mij gebeld over hetzelfde bovenstaande onderwerp. Ik heb u per telefonisch doorgegeven dat ik geen interesse in uw aanbod heb. Dat vertel ik wel voor de tweede keer
op 16 maart smste ze mij: "Otovo Care: Support voor zonnepanelen vanaf €9/mnd". ik heb dat reclame afgemeld per e-mail. otovo heeft mij dat per mail bevestigd. Dat vertel ik hen voor de derde keer. op 9 april 2026 om 17:31u smste otovo mij weer reclame
Zo is te zien dat ze niet stopt met het versturen van reclames naar mij. Daarom blokkeer ik Otovo nu.
SPAMT heel veel
SPAMT heel veel. Ik ben nooit klant geweest en dus zijn ze onrechtmatig aan mijn emailadres gekomen.
Stuitend incompetente laaielichters
6 weken geleden melding gedaan van een niet werkend paneel. 6 weken lang aan het lijntje gehouden met de mededeling dat een installateur een offerte zou opmaken. Elke keer weer zelf om een update moeten vragen en in de tussentijd wordt elke maand het abonnementsgeld geïncasseerd.
En als klap op de vuurpijl vandaag mail gekregen dat er een analyse van het systeem nodig is van 500 Euro!!!!
Dus abonnement betaald, niets gerepareerd, maar wel een bericht dat ze eerst nog 500 Euro willen ontvangen.
Echt ongehoord! Direct abonnement opgezegd.
Ga niet met dit Otovo in zee
Ga niet met dit bedrijf in zee ! Net bij Otovo een nieuw contract afgesloten na het failliet van Soly. Maar het lijkt een grote black-box. Mail wordt niet op gereageerd en telefonisch niet bereikbaar. Nu al spijt, maar zit er helaas voor een jaar aan ze vast. Ga contact opnemen met Radar / Ombudsman.
Otovo service geeft geen gehoor aan oproepen en smeekbedes.
De installateur leverde niet kompleet op, na de installatie gedaan op 13-02-2025 amper contact gekregen met Otovo, het enige wat je hoort is: Sorry we hebben het druk. Dit moet ik nu al bijna een jaar aanhoren. Ondertussen zijn ook de accu's ermee opgehouden, hier ook melding van gemaakt (3 maanden geleden al) en weer krijg ik alleen maar te horen dat het druk is. Inmiddels een jaar garantie voorbij maar fatsoenlijke support zit er niet in.
Denk goed na voor u in zee gaat met Otovo!!!
Ik heb een contract afgesloten wat ik…
Ik heb een contract afgesloten wat ik wil herroepen,krijg geen reactie op mail en kan geen enkel telefoonnummer vinden. Straks schrijven ze automatisch geld af van mijn rekening terwijl ik het binnen de termijn van 2 weken herroep! Heeft iemand een telefoonnummer of weet wat ik moet doen??
Slechte service en klantonvriendelijk
Erg slechte service. Na overname van Soly waaarop Otovo aandringt om een contract af te sluiten zonder bindende garantievoorwaarden, een mail gestuurd naar hun administratie, waarna ik een bericht terugkrijg dat ik een account op hun website moet aanmaken voor correspondentie en support. Telefoonnummer is óók niet beschikbaar. Erg klantonvriendelijk in mijn mening.
Voor de mensen wie via Vereniging Eigen Huis een collectieve inkoop hebben gedaan bij Soly: Neem contact op met Ver. Eigen Huis en ga NIET in zee met Otovo
Erg slechte klantenservice
Erg slechte klantenservice
Je moet eerst een account aanmaken om vervolgens een email te sturen met gewoon een vraag. . En kan niet eens bellen naar ze. Zeer teleurstellende klantenservice.
Dit bedrijf laat zijn klanten in de…
Dit bedrijf laat zijn klanten in de steek? Zelf bij aanvraag tot uitbreiding van het bestaande net komt geen gehoor. De vele beloften die ze maakten tot service en de mogelijkheden tot uitbreiding voeren ze niet uit. Er komt geen antwoord op de mails, telefonisch nergens te bereiken.
Verschikkelijk bedrijf Ik raad het absoluut af !!!
Al weken lang probeer ik contact met ze op te nemen via de email en of support via de app omdat ik de zonnenpanelen wil afkopen of laten overnemen door een nieuwe eigenaar van de woning, niemand geeft een reactie wat zeer frustrerend is .Ook sturen ze een email dat ik een nieuwe document moet gaan ondertekenen maar geven ze geen antwoord waar deze voor is en waarom deze werd aangepast ( zelf heb ik deze geweigerd ) alleen jammer dat de document niet heropend kan worden om screenshot te maken als bewijs voor de rechtsbijstand. Deze ga ik dus inschakelen en desnoods voor de rechter slepen .Wat mij betreft ontzettend slecht service!!!geen telefoonnummer of contactgegevens
Vorig jaar was het nog een fijn…
Vorig jaar was het nog een fijn bedrijf. Nu totaal niet. Ze willen eenzijdig het contract veranderen, totaal in het nadeel van de klant. Contact hierover krijgen is gewoon weg niet mogelijk. Mails lijken niet aan te komen en telefoonnummer is onbereikbaar. Blijkt dus ook dat de Nederlandse tak weg is. Het nieuwe contract ga ik zeker weten NIET tekenen.
Sinds 2023 hebben wij zonnepanelen van…
Sinds 2023 hebben wij zonnepanelen van dit bedrijf. Ging de communicatie tot aan het leveren goed. Nu is het bedrijf op geen enkele mogelijkheid te bereiken. Nog per telefoon/mail.
Adres lijkt mij een onbewoonbaar pand.
Blijf contact zoeken.
Bedrijf onbereikbaar
Het bedrijf is totaal niet te bereiken voor vragen of problemen. Al 3 maanden bezig om contact te krijgen via e-mail maar er komt geen reactie, na lang zoeken een telefoonnummer gevonden die ze er ook uitgegooid hebben.
Ontzettend veel spijt dat we hiermee in zee zijn gegaan!!
Geen communicatie na tekenen…
Geen communicatie na tekenen huurcontract.
Ik had voor de optie voor koop willen gaan na tekenen huurcontract. Echter laat het bedrijf niks meer van zich horen, schandalig. Ben al 4 weken bezig met mailen en krijg totaal geen respons. Dief van je eigen portemonnee als je panelen huurt.
totaal geen nazorg bij klachten
Is een goed bedrijf totdat de panelen zijn verkocht en zijn geplaatst, qua na zorg of bij klachten zijn ze niet of nergens te vinden. Heb zelf een klachtdossier al paar maanden er liggen en wordt er totaal niets mee gedaan, ik blijf achter deze bedrijf aan rennen.
Totaal geen luisterend oor!!! Zeer slechte ervaring.
Ik ben via internet bij Otovo gekomen…
Ik ben via internet bij Otovo gekomen en heb inmiddels goede ervaring op gedaan.
zeer korte lijnen en komen afspraken na en werken netjes ik ben zeer content met mijn thuis batterij een aanbeveling waard.
En savoir plus sur les différents types d'avis.