De slechtste verzekeraar ooit, wordt je aangereden moet je zelf maar je schade proberen te verhalen. Moet een advocaat in de arm nemen om alles geregeld te krijgen.
Lisez les avis des autres
In maart aanrijding gehad reed op een rotonde nu half september 2026 nog steeds niet geregeld, ligt niet aan Allianz maar aan de tegenpartij (zegt Allianz) maar daar geloof ik niks van. Zijn bij Alli... Voir plus
18 jaar klant geweest met een autoverzekering, wordt je verzekering doorgezet naar een beheersmaatschappij. De premie wordt ineens met 50% verhoogt (let op geen schademelding, maar jaarlijkse verhogi... Voir plus
Ruim 2 jaar geleden overgestapt van Centraal Beheer naar Allianz, vanwege een veel lagere premie. Dat was niet zo'n goede beslissing achteraf. Ruim een jaar geleden buiten mijn schuld mijn auto total... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
Aucune trace de demande d’avis
Slecht AI bij de klantenservice duurt 5…
SlechtAI bij de klantenservice duurt 5 minuten voor je gewoon een mens kans spreken. Irritant en langzaam kutsysteem!
Doorlopende fietsverzekering van €…
Doorlopende fietsverzekering van € 10,06 per maand naar € 26,64 per maand
Prijsstijging van 165%
Gelijk maar opgezegd
Allianz Peter de Haan is vakman!
Waar ik veel moeite heb moeten doen om schade (door derden veroorzaakt) vergoed te krijgen besloot ik klacht in te dienen. Hierbij heb ik ook een schade (waarborgfonds) van 2 jaar geleden meegenomen. Door te laat informeren kon dat niet meer worden ingediend en zou het mijn no-claim kosten. Afgelopen maandag heb ik gebeld met Allianz Peter de Haan - klachtenafhandeling. Hij gaf aan overal naar te gaan kijken. Ook het waarborgfonds. Hiervoor heb ik gisteravond verklaringen toegestuurd. Zojuist werd ik door Peter de Haan gebeld met de woorden dat alles is opgelost en uitbetaald. Dus ook de waarborgfonds schade. Heel erg bedankt Peter de Haan! Zo kan het ook. Ere wie ere toekomt!
Zeer teleurstellende ervaring
Zeer teleurstellende ervaring met Allianz. Ondanks dat de schade door een ander voertuig is veroorzaakt, weigeren ze bijstand te verlenen tenzij je allrisk verzekerd bent. Dit voelt voor mij als slechte service. Ik zou deze verzekering daarom niet aanbevelen.
Neem geen inboedel verzekering, ze keren niet uit bij schade
Neem geen inboedel verzekering, ze weigeren uit tekeren bij waterschade. Dit is puur oplichting en maandelijkse kosten incasseren. Ik heb meer verzekeringen lopen zoals auto bij hun, die ga ik allemaal opzeggen. Zie andere al die andere 1 ster reviews, dat geeft aan geen goede verzekering is bij schade.
Specialisten in het afwijzen van claims
Jammer dat je helemaal geen ster kan geven, specialisten in afwijzen van claims,(woonverzerekring) dacht laat een slechte review achter, dat zal ze leren, maar blijkbaar had ik dit eerder moeten checken voor het afsluiten.
Nog een paar maanden dan ben ik van ze af.
Ze denken echt dat je schade zelf verzint!
Ik ben vanmorgen geholpen door Michael…
Ik ben vanmorgen geholpen door Michael met mijn vraag over inloggen.
Michael heeft mij uitstekend en duidelijk geholpen en te woord gestaan.
Ik heb antwoord gekregen op al mijn vragen en daar ben ik heel erg blij mee.
Chapeau Michael
Ze reageren niet op mijn mailtjes
Ze reageren niet op mijn mailtjes, ik zou teruggebeld worden wat dus niet gebeurt. Ondanks dat er een ingevulde schadeformulier is opgestuurd wordt er niet gereageerd. Onbetrouw en onprofessioneel bedrijf.
Echt een hele goede autoverzekering
Echt een hele goede autoverzekering. Sinds mijn avontuur met die waardeloze FBTO Autoverzekering ben ik blij dat ik terug kon keren bij Allianz. Maar....ik rij altijd netjes en ik maak geen brokken en dat al 40 jaar lang. En de premie per maand is fatsoenlijk dus ik snap niet waar al die klachten vandaan komen? Het ligt hoogstwaarschijnlijk aan de chauffeurs zelf. 😉 👍 Met vriendelijke groeten Joop Terpstra
Schade verhalen? moest ik dus zelf regelen
Schade gehad aan mijn auto wat de schuld is van de tegenpartij. Schadeformulieren en alles ingevuld en opgestuurd naar beide verzekeraars. Allianz komt nu bijna een jaar later met de terugkoppeling dat ze de schade niet kunnen verhalen en ik zelf maar ergens anders rechtsbijstand moet zoeken of aangifte moet doen. Ondertussen heb ik eigen risico betaald, een hogere premie, en ben ik vele schadevrije jaren in de min gegaan.
Ik heb de tegenverzekeraar gebeld en binnen 10 min antwoord gekregen dat ze niks ontvangen hadden van Allianz maar het graag willen oplossen en allerlei informatie mee hebben gegeven zodat Allianz ze kan bereiken. Allianz probeert zich er dus compleet makkelijk vanaf te maken en ik zit met de kosten.
1 ster is nog te veel
1 ster is nog te veel. Wij wachten al maanden op een schadeafhandeling van onze auto. Terwijl al vanaf dag 1 bekend is dat de auto Total-Loss is. Wij gaan al onze verzekeringen weghalen en een advocaat inschakelen als het deze week niet is afgehandeld.
Mega slechte communicatie via de…
Mega slechte communicatie via de chatfunctie op hun site. Mijn opzegging was niet doorgevoerd en degene op de chat was totaal niet behulpzaam en sloot uit zichzelf de chat af terwijl ik nog bezig was met mijn verhaal.
Geen enkele hulp
Tot nu toe word ik bij het indienen van een claim alleen maar van het kastje naar de muur gestuurd, steeds weer een ander e-mail adres om te gebruiken of een andere afdeling met ander telefoonnummer dat er over blijkt te gaan.
Een heel klant onvriendelijk bedrijf.
Reisverzekering afgesloten maar niks…
Reisverzekering afgesloten maar niks vergoed gekregen toen het mis ging.
In China bij de laatste transfer naar Bali werd ik tegengehouden omdat China meer speling wou hebben in de geldigheid van mijn paspoort die nog 6 maanden en 1 dag geldig was (minimaal 6 maand geldig nodig bij aankomst Bali). Daardoor miste ik mijn vlucht, werden mijn terugvluchten gecanceld en was mijn hele betaalde vakantie naar de filestijnen.
Ik moest nieuwe vluchten terug naar huis boeken en ik moest kosten maken voor een Hotel in China.
Ik had al mijn papieren op orde en heb alles volgens de regels gedaan. Visum goed gekeurd etc.
Terug in NL de claim ingediend bij mijn reisverzerking en die zeggen we vergoeden niks. 4K verder en een reisverzerking voor jan l*l afgesloten.
top service
Zeer slechte ervaring
Zeer slechte ervaring – Allianz absoluut niet aan te raden
Ik wil graag mijn zeer negatieve ervaring met Allianz delen. Na de aankoop van onze woning hebben wij het hoogst mogelijke verzekeringspakket afgesloten, inclusief alle beschikbare aanvullende opties, in de veronderstelling dat wij goed verzekerd zouden zijn en op snelle hulp konden rekenen in geval van schade.
Helaas bleek dit bij de allereerste schademelding al een grote teleurstelling. Er stroomde water van buiten naar binnen, wat een urgente situatie was en duidelijke kans gaf op verdere schade. Toch reageerde Allianz extreem traag. Pas na enkele dagen ontving ik een e-mail en na mijn reactie bleef het vervolgens weer dagenlang stil. Geen snelle actie, geen echte ondersteuning.
Ik kon niet blijven wachten op hun specialisten of schade-experts, omdat de schade tijdens de aanhoudende regen alleen maar erger zou worden. Ik was genoodzaakt de schade op eigen kosten te laten herstellen om mijn woning verder te beschermen.
Ik heb voor Allianz gekozen omdat het een grote, Europese verzekeraar is en dit een verstandige keuze leek. Daarnaast heb ik ook mijn autoverzekering naar Allianz overgezet om kosten te besparen. Inmiddels weet ik dat dit een verkeerde beslissing was.
Gelukkig loopt mijn jaarpolis in mei af — ik stap direct over naar een andere verzekeraar en zal Allianz aan niemand aanbevelen.
Mijn ervaring komt helaas overeen met de vele negatieve ervaringen die hier al gedeeld zijn.
Blijf ver weg van Allianz.
Zeer teleurgesteld in Allianz Direct
Zeer teleurgesteld in Allianz Direct – geen enkele klantgerichtheid
Ik ben ontzettend boos en teleurgesteld in Allianz Direct. Na het heropenen van mijn dossier is mijn claim opnieuw afgewezen, terwijl alles duidelijk en uitgebreid is onderbouwd en beschreven.
Wij hebben een annuleringsverzekering afgesloten om juist in onvoorziene en ernstige situaties beschermd te zijn. Mijn vrouw heeft een spoedkeizersnede moeten ondergaan. Daarnaast is er bij mijn kind een medische complicatie ontstaan – dit heb ik ook expliciet vermeld in mijn oorspronkelijke claim. Toch wordt dit volledig genegeerd.
In de afwijzing wordt alleen aangegeven dat ik “voor de bevalling” zou hebben geannuleerd, terwijl ik duidelijk heb aangegeven dat er al vóór de bevalling medische problemen waren vastgesteld. Dat wordt simpelweg niet meegenomen in de beoordeling.
Het gevolg? Wij zijn €2.500 kwijt en krijgen niets uitgekeerd, ondanks een aantoonbare medische noodsituatie.
Dit roept bij mij echt de vraag op: waarom zouden mensen überhaupt een verzekering afsluiten bij Allianz Direct als er in dit soort ernstige situaties geen steun wordt geboden? Een annuleringsverzekering afsluiten bij hen voelt op dit moment als letterlijk je geld weggooien.
Ik verwacht dat mijn dossier serieus en volledig wordt beoordeeld, inclusief alle medische informatie die is aangeleverd.
Letselschade afwikkeling
In augustus 2024 ben ik betrokken geraakt bij een ernstig verkeersongeval waarbij ik hard ben aangereden door een bestelbus. De aansprakelijkheid is erkend door Allianz Nederland. Sindsdien wordt mijn letselschadezaak behandeld door een vaste schadebehandelaar van Allianz.
Door het ongeval heb ik meerdere pijnlijke en langdurige klachten opgelopen. Ik ben hierdoor langer dan twee maanden volledig arbeidsongeschikt geweest en heb daarna slechts beperkt mijn werkzaamheden kunnen hervatten. Tot op heden ben ik nog steeds aan het revalideren en heb ik mijn oude belastbaarheid niet bereikt.
Als gevolg van het langdurige herstel, het inkomensverlies en de bijkomende kosten heb ik financiële problemen en schulden moeten opbouwen. Hoewel ik een voorschot heb ontvangen, staat dit bedrag naar mijn ervaring niet in verhouding tot de schade die ik heb geleden en nog steeds lijd.
Ik word in dit traject bijgestaan door een letselschadeadvocaat. Dit is voor mij geen luxe, maar een noodzaak gebleken om mijn belangen überhaupt serieus behartigd te krijgen. De schadeafhandeling ervaar ik voornamelijk als zakelijk en afstandelijk, terwijl de gevolgen van een ernstig verkeersongeval voor een slachtoffer ingrijpend, langdurig en allesomvattend zijn.
Wat mij het meest raakt, is dat slachtoffers in dit proces niet alleen te maken krijgen met de gevolgen van het ongeval zelf, maar ook met een systeem waarin empathie en menselijkheid lijken te ontbreken. In mijn geval heeft dit niet alleen financiële, maar ook mentale gevolgen gehad. Het voelt soms alsof je als slachtoffer opnieuw wordt geraakt — ditmaal door de manier waarop je zaak wordt behandeld.
Slachtoffers van verkeersongevallen verdienen beter. Verzekeraars, en zeker grote partijen zoals Allianz Nederland, dragen een grote verantwoordelijkheid om slachtoffers zorgvuldig, respectvol en menselijk te behandelen. Een schadeafhandeling is geen administratief dossier, maar gaat over mensen die proberen hun leven weer op te bouwen.
Bij het zoeken naar herkenning en informatie kwam ik meerdere publieke artikelen tegen waarin ook andere ervaringen met Allianz worden beschreven. Deze geven extra context over hoe schade- en klachtentrajecten door sommige consumenten worden ervaren:
In “Wegwezen bij Allianz Direct” wordt beschreven hoe een consument langdurig in discussie raakte over een schadeclaim en uiteindelijk een klachtprocedure moest starten.
In “Allianz pleegt inbreuk op privacy consument” wordt een uitspraak van Kifid aangehaald waarin Allianz zonder toestemming contact opnam met een derde partij, wat werd aangemerkt als een privacyschending.
In “Allianz verliest in een rechtszaak letselschade” wordt een zaak beschreven waarin de rechter oordeelde dat de schadevergoeding moest worden aangepast, wat de complexiteit en langdurigheid van dit soort trajecten onderstreept.
Deze recensie is gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en bedoeld om inzicht te geven in wat een schadeafhandeling in de praktijk kan betekenen voor iemand die slachtoffer is en nog midden in het herstel zit.
Tegelijk wil ik andere slachtoffers oproepen: accepteer geen behandeling waarbij je je klein, ongehoord of onder druk gezet voelt. Eis respect, transparantie en menselijkheid. Wij hebben hier niet om gevraagd — en we hoeven ons ook niet zo te laten behandelen.
rare verzekeringsmaatschappij
Premie wordt automatisch afgeschreven. 1x kon deze door bepaalde reden niet worden afgeschreven en mag ik lekker incasso betalen. Heb wel meer tramelant gehad met allianz
Extreem slechte schadeverzekeraar
Extreem slechte schadeverzekeraar. Via Snappcar ben je automatisch bij deze club verzekerd tegen behoorlijk hoge premiekosten. Bij een onverhoopt schadegeval door de huurder veroorzaakt ga je als verhuurder tegen heel veel niet vergoede schade aanlopen. Voor mij een reden om te stoppen met Snappcar maar ook op alle andere gebieden deze verzekeraar te mijden als de pest!
Zeer slechte schadeafhandeling
Zeer slechte schadeafhandeling – extreem frustrerend
Ik wacht inmiddels bijna 7 maanden op de afhandeling van mijn schade. In die periode heb ik meer dan 20 keer contact opgenomen met Allianz en minstens 10 keer dezelfde bewijzen aangeleverd. Toch blijft men telkens opnieuw om “extra gegevens” vragen, alsof er niets is opgeslagen of opgepakt.
Daarnaast heb ik meerdere contactpersonen gesproken en iedereen vertelt een ander verhaal. Er lijkt totaal geen dossierkennis of onderlinge afstemming te zijn. Het voelt alsof mijn schade elke keer weer helemaal opnieuw begint, zonder dat er daadwerkelijk iets wordt gedaan.
Na 7 maanden wachten en eindeloos bellen is dit voor mij de laatste druppel. Deze verzekering is er blijkbaar alleen om premie te innen, niet om daadwerkelijk service te leveren wanneer je schade hebt.
Voor mij is dit een waardeloze schadeverzekering en absoluut geen aanrader!
L’expérience Trustpilot