ANWB Wegenwacht Avis

4 189
TrustScore 4.5 sur 5

4,6

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Geweldig geholpen door de ANWB. Motor hield er plots mee op in Kroatië aan Bosnische grens (genoeg benzine!). Geen internet ter plekke dus moest naar privé huis en vragen om wifi verbinding. Binnen 3... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Melding via de app gedaan. Had aangeven dat het binnen 3 uur goed is omdat het om een pechgeval (lekke band motorfiets) voor de deur betrof. Pechhulp was veel eerder dan aangegeven maar dan kan natuu... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ondanks dat het druk was was de wegenwacht er binnen een uur. De linker voor veer van mijn auto was gebroken. De monteur heeft het zo goed mogelijk gerepareerd zodat ik zelf naar de garage kon rijden.... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Vlot aanwezig waarbij ik goed op de hoogte werd gehouden lengte wachttijd. Probleem wasvrij helder en snel bevestigd. Goed advies gekregen wat kk naar garage mee kon nemen. Met wegenwacht was het ook... Voir plus

À propos de l'entreprise

Écrit par l'entreprise

Pechhulp kan je zomaar nodig hebben, hoe goed jouw auto ook is onderhouden. Dat blijkt wel doordat jaarlijks meer dan 1 miljoen leden in binnen- en buitenland met pech stranden. Gelukkig kun je dan altijd rekenen op de deskundige pechhulp van de Wegenwacht. Laat stilstaan je dag niet verpesten.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

Tous les avis

(4 189)

3 268 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 5 sur 5 étoiles

Hulp bij pech met de Motor.

Mijn ervaring met de pechhulp zelf was top. Door een dikke M6 bout in het middenvlak van mijn achterband heb ik contact gehad met de ANWB. Na ongeveer 1,5 uur (ik had geen haast en zat heerlijk op het terras) kwam de monteur. Die had de boel binnen 6 minuten gefikst met een prop! Hij gaf wel netjes aan dat dit een tijdelijke noodoplossing was om veilig thuis te komen of direct door te rijden naar de motorservice voor een nieuwe achterband. Hele goede service dus.

Tegelijkertijd heb ik bij de ANWB zelf via het feedbackformulier nogmaals een belangrijk punt aangekaart. Ik hoop dat dit dit keer níét tegen dovemansoren gezegd is, aangezien het al mijn derde poging is.

Als lid van al meer dan 25 jaar (Platina status) voelt het kortingsbeleid namelijk scheef. Nieuwe leden krijgen acties en jongeren tot 24 jaar krijgen direct 25% korting op hun Wegenwacht-pakket. Wij als trouwe leden krijgen reisaanbiedingen die in de praktijk aanvoelen als een sigaar uit eigen doos: de reizen blijven ontzettend duur en die extra's wegen daar niet tegen op.

Mijn voorstel aan de ANWB is een eerlijke staffelkorting op de pechhulp voor trouwe leden:

Vanaf 10 jaar lidmaatschap: 10% korting

Vanaf 15 jaar lidmaatschap: 15% korting

Vanaf 20 jaar lidmaatschap: 20% korting

Vanaf 25 jaar lidmaatschap: 25% korting (maximaal, gelijk aan de jongerenkorting)

Beloon trouwe leden op dezelfde manier als nieuwe instroom: met échte korting!!!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Edward, wat fijn om te lezen dat je zo tevreden bent over de hulp van onze monteur. We begrijpen heel goed dat pech met de motor vervelend is, dus het is mooi om te horen dat je snel weer op weg kon en dat je duidelijk advies hebt gekregen over de vervolgstappen.

Ook bedankt voor de uitgebreide feedback over het lidmaatschap en de manier waarop trouwe leden worden beloond. We waarderen het enorm dat je al meer dan 25 jaar lid bent en dat je de moeite neemt om hierover mee te denken. We begrijpen je punt dat langdurige loyaliteit voor jou meer zichtbaar beloond zou mogen worden en dat je daarin graag meer gelijkwaardigheid ziet ten opzichte van acties voor nieuwe leden.

Heel fijn dat je zowel je positieve ervaring als je verbeteridee met ons deelt. Dat waarderen we enorm en we gaan hier dan ook zeker mee aan de slag!

Onmisbare reisgenoot voor motorrijders

Op een drukke N-weg brak ineens de koppelingskabel van mijn motor. Wegenwacht heeft me veilig en vriendelijk opgepikt, en zelfs kabel gerepareerd zodat ik paar uur later weer kon rijden. Dikke pluim!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Joost, wat fijn om te horen dat we je zo snel en vakkundig hebben kunnen helpen op zo'n vervelend moment. We zijn blij dat je je reis veilig kon vervolgen!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo, wat fijn om te horen dat we je snel konden helpen. Daar worden we heel blij van!

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik had onverwachts pech onderweg en heb…

Ik had onverwachts pech onderweg en heb contact opgenomen met de ANWB. Tot mijn grote tevredenheid was de hulp al binnen 10 minuten bij mij. Dat gaf mij meteen een gerust gevoel.
De ANWB-medewerker heeft mij snel en goed geholpen en gaf duidelijk en deskundig advies over wat ik het beste kon doen. Hij nam de tijd om alles rustig uit te leggen en was ontzettend vriendelijk en behulpzaam.
Ik ben heel tevreden over de snelle service, de goede hulp en de vriendelijke manier waarop ik ben geholpen. Dankzij de ANWB kon ik weer met een gerust gevoel verder. Heel erg bedankt!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Mariana, wat fijn om te lezen dat we je zo snel en goed hebben kunnen helpen toen je onverwachts pech kreeg. We zijn blij dat we je een gerust gevoel kon geven en je weer veilig de weg op kon.

Uitstekende klantgerichtheid

Snelle service door zeer klantgerichte medewerker. Gaf ongevraagd extra tips voor oplossingen.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Mike, wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent over onze snelle service en klantgerichtheid! Daar doen we graag ons best voor!

Supersnel geholpen!

Ik was nog geen lid, maar 2 uur na mijn telefoontje was ik al geholpen en weer onderweg: RAZENDSNEL!

22 août 2026

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Jacqueline, wat fijn om te horen dat we je zo snel hebben kunnen helpen! We waarderen je review enorm!

Noté 5 sur 5 étoiles

Zeer snelle service en ben goed…

Zeer snelle service en ben goed geholpen door deskundige wegenwacht monteur en kon hierdoor mijn weg weer vervolgen enorm blij met de service van de wegenwacht

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Max, wat fijn om te horen dat we je zo snel en deskundig konden helpen! We zijn blij dat je je weg weer kon vervolgen.

Super service

Super service
ik stond met lekke band en zachte "thuiskomer" op parkeerterrein in Amsterdam, de terugweg liet nog even op zicht wachten dus de duurzame optie gekozen. Maar de hulp was er zelfs binnen de "normale" tijd. De zachte thuiskomer zat al vol lucht voordat ik bij de auto was, en mijn lekke band werd ter plekke geplugd en kon dus weer onder de auto.
De wegenwacht was super vriendelijk en behulpzaam. Blij met de ANWB!!!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo, wat fijn om te horen dat we je zo snel en vakkundig hebben geholpen! We zijn blij dat je weer veilig de weg op kon. Daar doen we het voor!

Noté 4 sur 5 étoiles

weer op weg geholpen…

weer op weg geholpen toen er iets los zat onder de auto. zou wel fijner zijn als het even word vastgezet ipv eraf halen en naar de garage moet.

de app werkt heel makkelijk en geeft gelijk de locatie door top!

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Erica, bedankt voor je review! Fijn om te horen dat we je weer op weg hebben kunnen helpen en dat de app zo makkelijk werkt. We begrijpen je punt over het vastzetten van het onderdeel en nemen dit zeker mee.

Goed geholpen

Goed geholpen. De anwb is nog achterons aangeraden. En heeft op het terrein van Lowlands nog even extra naar de auto gekeken. Zodat wij na de nachtdienst veilig de volgende dag naar huis konden rijden.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Bedankt voor het delen van ej ervaring! Wat fijn om te lezen dat we konden bijdragen aan een zorgelzoe Lowlands. Onze gele helden blijven voor je klaarstaan.

Noté 5 sur 5 étoiles

ANWB pechhulp blijft gewoon super…

ANWB pechhulp blijft gewoon super professioneel en goed. Weer fijn geholpen door een ter zake kundig persoon. Heel fijn. Alleen het is vaak wel lang wachten voordat een ANWB monteur ter plaatse is.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Dat vinden we erg fijn om te horen, Mark!

Noté 1 sur 5 étoiles

Nazorg en communicatie zijn voor mij…

Nazorg en communicatie zijn voor mij zwaar teleurstellend.

Op 20 juli strandden wij tijdens onze vakantie in Frankrijk met onze auto. Vanaf dat moment hebben wij veelvuldig contact gehad met de ANWB.

Inmiddels zijn we ruim een maand verder en heb ik de ANWB naar mijn gevoel meer dan genoeg tijd gegeven om dit dossier op te pakken.

Wat mij vooral ontzettend frustreert, is dat ik steeds opnieuw dezelfde informatie moet doorgeven. Het 06-nummer van de garagehouder heb ik inmiddels naar schatting meer dan tien keer doorgegeven.

En iedere keer lijkt het weer alsof ik iets nieuws aanlever. “Heeft u dan het 06-nummer van de garage? Dat is handig, dan kunnen we contact opnemen.” Ja, dat nummer heb ik al meerdere keren doorgegeven. Vervolgens krijg ik bij een volgend contactmoment weer te horen dat het nummer nodig is of dat er geen contact met de garage kan worden gekregen want ze bellen het caste nummer.

Maar als klant kan ik daar weinig meer aan doen. Het nummer is bekend. Ik heb het steeds opnieuw aangeleverd. Ik verwacht dan dat iemand binnen de ANWB het dossier daadwerkelijk oppakt, kijkt wat er al is gedaan en verantwoordelijkheid neemt voor de vervolgstappen.

Ook nu ik weer thuis ben, weet ik nog steeds niet wat de actuele status van mijn auto en mijn dossier is. Ik moet zelf bellen om informatie te krijgen en steeds opnieuw uitleggen wat er al weken speelt. Ondertussen loopt de motorrijtuigenbelasting belasting gewoon vrolijk door.

En tijdens die telefoongesprekken hoor ik vervolgens regelmatig: “Ik begrijp u.”

Fijn dat medewerkers blijkbaar leren om dat tegen iedere klant te zeggen. Maar misschien zou een cursus effectieve communicatie, dossierbeheer en daadwerkelijk opvolgen van afspraken in dit soort situaties nog veel waardevoller zijn.

Want begrip uitspreken is prettig, maar als er vervolgens niets verandert, heb je daar als klant uiteindelijk weinig aan.

Ik heb inmiddels meer dan een maand gewacht, talloze keren gebeld en steeds opnieuw dezelfde informatie aangeleverd. Daarom schrijf ik nu deze review, in de hoop dat mijn dossier hierdoor eindelijk wel bij iemand terechtkomt die verantwoordelijkheid neemt en ervoor zorgt dat ik duidelijkheid krijg.

Voor mij gaat deze review niet alleen over de pech in Frankrijk, maar vooral over wat daarna kwam: gebrek aan communicatie, gebrek aan voortgang en het steeds opnieuw terugleggen van de verantwoordelijkheid bij de klant.

Dat had ik van de ANWB eerlijk gezegd totaal niet verwacht. Als jullie dit daadwerkelijk begrijpen, reageer dan aub niet met we begrijpen het....

Avis spontané

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Petra, wat jammer om te lezen dat je dit zo hebt ervaren. Je verhaal laat zien dat het voor jou niet meer alleen gaat om de pech in Frankrijk, maar vooral om de periode daarna. Wanneer je meerdere keren dezelfde informatie moet doorgeven, telkens zelf achter updates aan moet en geen duidelijk beeld krijgt van de status van je auto, dan kunnen we ons voorstellen dat dit veel frustratie oproept. Zeker als je het gevoel hebt dat belangrijke informatie die je eerder hebt aangeleverd niet wordt meegenomen in vervolgcontacten. We bekijken de situatie daarom graag voor je. Zou je ons daarom meer informatie willen geven via ons verzoek?

Noté 1 sur 5 étoiles

Mijn auto wordt maar niet gebracht naar…

Mijn auto wordt maar niet gebracht naar de afgesproken garage nadat de auto is gesleept uit Frankrijk ! Ze verzinnen allerlei smoesjes om je niet door te verbinden met de logistieke afdeling en lopen elke dag te liegen dat die eind van de middag wordt gebracht en ze bellen me ook niet terug !! WAAR IS MIJN AUTO ANWB !!

Avis spontané

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Mohammed, we begrijpen goed dat dit voor veel frustratie zorgt. Als je auto vanuit Frankrijk onderweg is naar Nederland, wil je natuurlijk weten waar je voertuig is en wanneer het wordt afgeleverd. Zeker wanneer een planning wijzigt of langer duurt dan verwacht, geeft dat onzekerheid. We zien dat er vandaag nog contact met je is geweest en dat er een update is gegeven over het transport. De auto is inmiddels onderweg naar Nederland en de verwachting is dat deze binnenkort op de afgesproken locatie wordt afgeleverd. Bij internationaal transport zijn we afhankelijk van de planning van onze transportpartner en door drukte kan een geplande leverdatum helaas soms verschuiven. We begrijpen dat het wachten lang duurt en dat dit niet de situatie is waarop je had gehoopt. Zodra er een definitieve update over de aflevering beschikbaar is, word je hierover geïnformeerd.

Noté 2 sur 5 étoiles

De wegenwacht kon mijn accu niet…

De wegenwacht kon mijn accu niet doormeten, omdat zijn apparatuur stuk was. Kon mijn lege accu alleen bijvullen. Had geen zin, dag later bleek dat mijn accu was overleden. Niet professioneel als je apparatuur niet op orde is.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Leo, wat jammer om te lezen dat dit zo is verlopen. We begrijpen goed dat je ervan baalt dat de accu niet kon worden doorgemeten op het moment dat je pech had. Als apparatuur niet beschikbaar is of niet naar behoren werkt, mag je verwachten dat er zo goed mogelijk naar een alternatief wordt gekeken. Dat de accu de volgende dag alsnog defect bleek te zijn, maakt het begrijpelijk dat je vraagtekens zet bij de uitgevoerde diagnose. We hopen in de toekomst weer voor je klaar te mogen staan.

Zeer goed

Zeer goed, vriendelijk en netjes geholpen.
Waren vlgs afspraak op de plaats van de auto.

Réponse de ANWB Wegenwacht

Fijn om te horen dat je zo goed geholpen bent. We staan graag voor je klaar!

Noté 5 sur 5 étoiles

De monteur kwam binnen het gestelde…

De monteur kwam binnen het gestelde tijds frame en heeft de klacht verholpen .

Réponse de ANWB Wegenwacht

Hallo Wout, dat doet ons goed om te horen. Bedankt voor het delen!

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus