Dankzij de prijs alert melding van de Consumentenbond kwamen we er achter dat de robotstofzuiger, die wij 5 dagen eerder bij Coolblue gekocht hadden, € 120 (honderdtwintig !) goedkoper geworden was!... Voir plus
L'entreprise a répondu
Consumentenbond beoordeelde de Cube Touring Hybrid Comfort SLX als beste fiets van 2026. Het is een hele goede fiets dat is zondermeer waar maar probeer AUB niet zelf je band te plakken dan g... Voir plus
L'entreprise a répondu
De consumentenbond is betrouwbaar. Ben al jaren lid van deze club en de valkuilen waar consumenten mee te maken hebben, worden door zo’n bond onder de loep genomen. Waar zouden we anders terecht kunne... Voir plus
L'entreprise a répondu
Mooi stuk op hun site over fraude persoonsgegevens met inzagerecht. Vraag gesteld met uitleg van mijn probleem. Nooit reactie gehad. Ben er nu zelf achter gekomen dat hulp voor gewone burger niet te v... Voir plus
L'entreprise a répondu
De Consumentenbond is een vereniging zonder winstoogmerk die voor het grootste deel wordt gefinancierd met contributies van leden en gebruikers. Wij werken samen met consumenten aan eerlijke, rechtvaardige en veilige markten. Samen staan we sterker en weten we meer. Wij zijn het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten.
Enthovenplein 1, 2521 DA, Den Haag, Pays-Bas
Aucun historique récent de demande d’avis
A répondu à 95 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai d'une semaine

Réponse de Consumentenbond
De bond is een winkel geworden en kan daardoor niet meer objectief een oordeel geven. Ontvang van de bond meer mails over het doen van aankopen van de bond dan adviezen welk product voor mij de beste aankoop kan zijn. Wegwezen dus!

Edit 9 September 2025
Edit vandaag terugkoppeling gehad ;
Consumentenbond zegt dat hun panel leden hun PERSOONLIJKE mening/ervaring delen en vandaar uit in feite suggesties maken. De Consumentenbond zegt dat HUN advies/suggestie NIETS zegt over de betrouwbaarheid en functioneren van een organisatie dat onderzoeken ze NIET ze kijken alleen naar de gebruikservaring van hun eigen panelleden. (Dus de reactie op deze klacht dat ze de signaal serieus nemen en het gingen onderzoeken was schijn voor de buitenwereld er is niks mee gedaan!) Consumentenbond distantieert zich verder van de problemen die ontstaan door hun mening/adviezen.
Consumentenbond profileert zich alsof de belangen van de consument behartigen met hun onderzoeken en adviezen maar ze misleiden ze bieden totaal geen eerlijk beeld maar verkopen een illusie achter een betaalmuur. Er is 0 verantwoordelijkheid die ze nemen voor hun adviezen die de consument juist in de problemen brengt.
Lieve mensen laat je niet misleiden door deze nep good deed organisatie! Betaal ze geen cent! Trustpilot en Google reviews zijn een betrouwbaardere bronnen en geven een eerlijker beeld dan deze organisatie.
Consumentenbond helpt Simyo consumenten misleiden!
Ik ben lid van de consumentenbond ik heb me vooraf ingelezen/ laten adviseren op de website van de consumentenbond en hier in werd Simyo als beste uitgeroepen telefonie, internet en goede klantenservice ik vertrouwde op de consumentenbond hun advies.
Heb ik afgelopen juni een telefoon abonnement afgesloten bij Simyo.
Toen de simkaart eenmaal actief was zag ik dat Simyo verborgen kosten er op na hield en dat wat ze in rekening brachten ook af week van de advertentie.
Omdat ik lid van de consumentenbond dus heb toen gebeld met hun juridische afdeling juridische afdeling concludeerde misleidende verkoop en dat ik het contract moet ontbinden. Ik heb vanaf toen meteen aangegeven bij de consumentenbond dat dit erg wrang was omdat ik van hun “advies”/ stempel van goedkeuring ben uitgegaan. Hierop werd gezegd dat ze hier rekening mee gingen houden.
Ik heb meerder keren hierom gebeld met de consumentenbond maar ondanks de juridische begeleiding en adviezen van de consumentbond blijft Simyo mij misleiden en neemt geen verantwoordelijkheid door niet in te gaan op de inhoud.
Simyo weigert in te gaan op de verzoek om de contract te ontbinden op basis van van oneerlijke handelspraktijken.
Waarop ik het advies kreeg van de consumentbond om naar de geschillencommissie te stappen om mij recht te halen. Dit ben gestart kost me zoveel tijd en energie maar goed ik wil van dit contract af.
Ik wist zeker dat ik niet de enige kon zijn en ben op onderzoek uit gegaan en kwam online een uitspraak tegen van De Rechtspraak dat KPN dat feitelijk Simyo is op 28-03-2023 een boete heeft gehad van het ACM o.a voor exact de zelfde oneerlijke handelspraktijken waar ik me nu bevind. Misleiding omtrent eenmalige kosten en tegen strijdige en verwarrende informatie.
Als klap op de vuurpijl kreeg ik op 12 augustus 2025 een e-mail van Simyo met het bericht dat ze voor de 35e keer als beste getest zijn door de consumentenbond!
Ik heb de volgende dag meteen gebeld met de consumentenbond
ze zeiden dat zeggen ze dat dit onder een klacht valt en dat ik nu een klacht tegen de consumentenbond moet beginnen dat ik niet tevreden ben. Wat me alleen maar nog meer tijd kost naast de geschillencommissie traject.
Dat ik me voor de gek heb laten houden door deze organisatie de ik voel me zo belazerd door de consumentenbond!
Door hun advies zit ik vast aan een contract op basis van oneerlijke handelspraktijken door de consumentenbond. Ik denk serieus dat KPN de consumentbond betaald om hun aan te prijzen als de beste.Want hoe kan dit anders?
De consumentbond moet zich kapot schamen!

Réponse de Consumentenbond
Consumentenbond stuurde een persoonlijke mail met een aanbieding van 50% korting op geldgids en gezondheidsgids. Tot mijn verbazing werd gezegd dat in de algemene voorwaarden staat dat ik er geen gebruik van mocht maken. Waarom? Ik had er al eerder gebruik van gemaakt. De algemene voorwaarden zijn onvindbaar. De bond gedraagt zich net zoals vele bedrijven waartegen zij ageren. Na meer dan 40 jaar lid te zijn geweest valt me dit vies tegen van een bond die voor zijn leden zegt op te komen (sic).
Na het onderstaande e-mailverkeer gehad met de consumentenbond. Keurige behandeling en iets meer duidelijkheid. Goed opgelost.
Pogingen om de Consumentenbond Claimservice BV te bereiken via de e-mail of bellen lukt niet. Ik heb gevraagd naar de status van mijn claim bij RVS polis. Ik hoor niets. Op de website staan algemene dingen. Waarom krijg ik geen (status) bericht? Dit is niet de consumentenbond waardig.

Betrouwbare informatie
testen volledig
nadeel niet alles kan getest worden.
Helpen consument bij problemen of vragen

Réponse de Consumentenbond
Advies voor mij was niet precies passend maar ik had toch veel aan de informatie

Réponse de Consumentenbond
Heb nu een aantal keer een aankoop gedaan op basis van de test door Consumentenbond. Dus paar keer "Beste Koop" producten gekocht. Laatste keer is vorig jaar geweest bij de aankoop van een combimagnetron. En dat is dan ook meteen de laatste keer geweest dat ik me heb laten beïnvloeden/leiden door het advies van de Consumentenbond. De kwaliteit valt regelmatig namelijk behoorlijk tegen, vooral op de iets langere termijn. Want hoe test Consumentenbond bijvoorbeeld op duurzaamheid?? Ja leuk dat er allerlei opties op een apparaat zitten voor een relatief lage prijs maar wat is de geschatte levensduur van zo'n apparaat? Dat moet in te schatten zijn op basis van de onderdelen e.d. die een fabrikant heeft gebruikt.
Maar lang verhaal kort, onze combimagnetron maakt na ruim een jaar al allerlei rare geluiden, de handgreep laat los en hij is eigenlijk ook gewoon niet gebruiksvriendelijk. Wij hebben dus spijt van onze aankoop, en dat is mede dankzij de Consumentenbond. En dit is niet de eerste keer dat iets dat zij goed hadden getest in de praktijk tegenviel. Staar je dus vooral niet blind op hun tests, die zijn niet heel betrouwbaar. Het blijft helaas vaak toch zo dat goedkoop in feite duurkoop is. (Later toegevoegd n.a.v. de reactie van de Consumentenbond: Etna CM851RVS)

Réponse de Consumentenbond
Belachelijk. Heb het abonnement in de proefperiode stopgezet en er wordt maanden geld afgeschreven. Na het storneren sturen ze me ook extra kosten. Als ik bel om uitleg vraag geen flexibiliteit en mij de schuld geven terwijl hun systeem niet werkt.

GEEN RETOUR KOFFIE HEMA MERK NA 2 DAGEN NIET HYGIENISCH
Ik heb koffie besteld
9 PAKKEN GEMALEN
Helaas gebruik ik bonen dus de volgende dag naar Hema om te ruilen
NIET MOGELIJK I.V.M HYGIËNE
HOE DAN
VERPAKT EN DATUM VAN VERKOOP ERBIJ
NOG GEBELD
NEE HELAAS HYGIËNISCH OM TERUG TE NEMEN

Réponse de Consumentenbond
Via consumentenbond bij risk verzekering een autoverzekering afgesloten.
Hebben maanden gedaan om met een asociale houding de zaak af te handelen. Heeft me veel geld gekost.
Toen ik dit aangaf gingen consumentenbond er niet op in.
Combineer dit met abonementen waar ze je stiekem proberen aan te binden en cashback die ze moeilijk maken om af te handelen en vervolgens toch niet uitkeren. Dan is het duidelijk dat de originele missie waar de bedrijfsnaam voor staat uit het oog is verloren.

Réponse de Consumentenbond
What a scam. Never showed me subscription model and started to charge me money for that. I have never agreed to pay for the subscribtino !!!! how this is allowed ??????

Réponse de Consumentenbond
Als je als klant ergens een probleem hebt wordt er door de consumentenbond met je meegedacht om een oplossing te creëren.

Réponse de Consumentenbond
Probleem met conrad.nl, pakje van €69 nooit geleverd, geen reactie meer. Pas na juridische brief via consumentenbond opgelost!

Réponse de Consumentenbond
de juridische brief uiteindelijk niet hoeven gebruiken, maar bleek wel waardevol in contact met bedrijf om koel/vries combi van nog geen 5 jaar aan de gang te krijgen, onder garantie, na het oorspronkelijke, belachelijke advies om toch maar een nieuwe te kopen.

Réponse de Consumentenbond
Ondersteuning en zekerheid voor hetgeen ik zelf had uitgezocht. Alleen al de voorbeeldbrief hielp bij het contact met de leverancier.

Réponse de Consumentenbond
Doen alsof zij opkomen voor de consument. Maar gebruiken gewoon vervelende trucjes om je een abonnement aan te smeren.
M'n vrouw die niet goed Nederlands kan is in 1 van hun "collectieve" acties ingestonken. En omdat zij hokjes heeft aangevinkt, zodat ze mee kon doen met hun "goedheid", willen zij niks terugbetalen.
Oplichtersbond, veel plezier met je 30 euro.

Réponse de Consumentenbond
U promoot met het indienen van claims tegen Booking.com, maar U bent zelf ook niet helemaal goed bezig. U schrijft No cure no Pay. En toch moet iedereen eerst lid worden?? Hoe moet ik dit dan zien?

Réponse de Consumentenbond
Ik had twee accounts bij de consumenten bond zonder dat ik dat wist .
Na een goed gesprek met de klantenservice is het probleem opgelost !

Réponse de Consumentenbond
Wil aanmelden actie Booking. Gaat van alles fout. Eindelijk e-mail met link om te bevestigen is de link al verlopen! Is reactie Consumenten Bond geschreven door AI? Heb geen boek besteld. PS: er stond Wil aanmelden Booking, wie daar een boek van maakt moet beter lezen. PS 2: inmiddels wel aangemeld voor actie Booking.