Jag har bott hos Familjebostäder i fyra år och ska nu flytta. Det har gått mer än en vecka sedan besiktningen genomfördes, men jag har fortfarande inte fått besiktningsprotokollet. Jag ringde til... Voir plus
Efter 10 år, lämnar jag FB Gbg med en känsla av omänskliga relationer, samt dåliga bemötande, ingen bryr sig länge, utan ett "kommunalt företag" behandlar sina huvudsakliga finansiärer som en sak, ell... Voir plus
Efter att ha varit hyresgäst sedan 1995 har jag fått uppleva hur inställningen till de boende har gravt försämrats. Värst är förhållandet till den gemensamma gården. På 00-talet anställde man en konsu... Voir plus
Aucune trace de demande d’avis
Bemötandet av både personal och…
Bemötandet av både personal och ansvarig verkstadschef på familjebostäder i Rinkeby är helt skandalöst. Efter ha blivit nekad lägenhet, så bad vi om en utförlig förklaring. Då blir man bemöt med påhopp om ens ekonomi "ingen hyresvärd skulle någonsin vilja ha dig som hyresgäst".
Detta även fast man har ett jobb och eget företag.
De kollar inte igenom papprena man skickat in eller ens medsökande papper.
Utan man måste själv påminna dem att alla papper är med i filen som skickades, så man måste tydligen skicka allt, per bild för de ska ha kunskap i dagens digital samhälle.
Även ansvarig chef har samma attityd utan att ens ta till akt, hur illa bemöt man blivit av hennes personal, när man bara försökt få förståelse varför ett nej blir ett nej utan istället lägger nästan på i örat. Att bli personlig påhoppad och kränkta..hemska!
Dessutom skickar de inte tillbaka i tid till Stockholms bostadskö att man blivit nekad lägenhet hos dem. Detta gör det omöjligt att söka vidare då de verkar hålla kvar papprena som en slags vendetta mot en.
Se upp!
Jag har precis flyttat till ett…
Jag har precis flyttat till ett Trygghetsboende i Högsbo. Jag vill tacka våra bovärdar, Malkom och Arben som har hjälpt mig att komma iordning. Nytapetserat, nymålat osv. När jag än bad dem om olika sorters hjälp så kom de med en gång och försökte fixa till mitt problem. De ska ha ett stort tack från mig och mina döttrar. Tack Malkom och Arben. Inger Junermark Jakobsen
Är ensamstående mamma med två barn…
Är ensamstående mamma med två barn under 18 år! Har en granne som är Taxi chafför som slog min 13 åriga sjuka son.
Familje bostäder att skriva ett brev om uppsägning och att jag måste vidta rättelse!!
Taxi mannen som bor under mig hann ringa före och ljög om att vi knuffade ner honom på marken och att jag och min två barn en flicka och en pojke skulle ha sparkat honom när han låg ner på marken! Han är 52år och var klädd i taxiuniform.
En annan granne såg hur taxi chaffören sprang in mot porten när min son var på väg ut för att köpa bröd på sin elsparkcykel. Sedan sprang min 14 åriga dotter ner för trappan och jag därefter och när jag kom ner och så såg jag hur han slog och knuffade även min dotter som ville försvara sin lille bror! Jag slet bort honom från min barn och skrek allt jag kunde av panik! Skakade i hela kroppen!Grannen såg allt och var kvar på plats tills polisen kom. Vi upprättade en polisanmälan på misshandel under juli månad tills idag har han inte lämnat oss i fred han förtalar oss och fotar samt filmar mina barn trots att polisen hade sagt åt honom att inte göra det. Det hela började med vattning av blommor!
Jag har fått påhopp av flera olika manliga män som tar hans parti för att de har mkt gemensamt!
Än idag har inte Familje bostäder gjort något!
Sämsta hyresvärden någonsin och vi ångrar oss BITTERT för att ha valt Familje bostäder!
Avflyttningar på högsta nivå!!
Alla är oroliga, missnöjda och ARGA!
Själv känner jag oändlig ångest med extrema hjärtklappningar och marddrömmar om manliga grannarna som blir fler och fler för varje dag som går och känner att det kommer sluta riktigt illa!
Vill ta mig fort härifrån innan mitt hjärta stannar för mina barn behöver mig.
Idag finner jag inga ord på hur dåligt vi mår... min dotter har slutat äta ... kräks och mår dåligt av att 52 åriga Taxi chaffören filmat och fotat henne på balkongen samt innergården!
Han fortsätter att förtala mig och sprida dåliga rykten och säger att jag ska skaffa mig en man.
Familje Bostäder är medvetna om allt jag har skrivit här men skiiiiter i oss!
Min förhoppning är att kunna hitta ett annat boende så fort som möjligt.
Familjebostäder och hur de behandlar hyresgäster
Efter jag blivit trakasserad i mitt eget hem av husvärden i Fagersjö och 2 till så vågar jag inte ta hem husvärden. Jag är även blockerad på Facebook. Tyvärr så är avloppsröret under diskbänken är trasigt och bara för att strö salt i såren så kom han inte i fredags för jag ringde så tidigt på morgonen och borde ha hunnit kolla läget eller skickade någon för att kolla upp saker. Om jag hade kunnat polisanmäla händelsen som skedde för några månader sedan så skulle jag göra det. Men det är 3 män mot mig och därför kan jag inte anmäla dem ( skulle inte kalla dem män utan möss) Jag hoppas detta löser sig till på måndag för jag har inte under hela helgen kunnat diska och gör livet ännu svårare för jag har funktionsnedsättning. Detta är inte rätt. Och att bli blockerad för att jag talar om sanningen är inte heller okej. Vad är de rädda för? De äger ju inte Familjebostäder så då borde man inte bli dömd för att man säger sanningen. Det är inte jag som har bettet mig illa. Jag har bra Svenska och använder inte fula ord.
Sämst!
Snåla och giriga! Höjer hyran så mycket dom bara kan men vill inte ens lägga ett nytt golv när det befintliga är så ruttet att man kan dra bort det med bara händerna! Ruttet golv och glasskärvor över hela lägenheten (bland annat!) när man flyttade in, och det var godkänt av besiktningsmannen?? Cykelrummen är fulla med inte bara cyklar och dom gör inget åt det. Anlitar den billigaste målaren dom bara kan hitta när det är dags att måla om i rummen och han gör ett så dåligt jobb att man fortfarande kan se färgen som var innan! Man kontaktar dom för att få det ordnat men inget görs. Husvärdarna är inte sällan gamla alkoholister anställda via Samhall (de flesta som bor i vårt område känner till varandra och man har ju sett en del supa på parkbänkar för några år sen). Men det är klart, dom vill ju hålla personalutgifterna nere så mycket dom bara kan! Av det skälet överbelastar dom sin personal också.
Deras störningsjour är värdelös och dom låter grannarna knarka och härja hur mycket dom vill utan att bry sig! Höjer hyran för att sätta in portkod som dom sedan tar bort och inför sedan porttelefon, som inte ens funkar, enbart för att kunna höja hyran ytterligare! De låter trasiga lampor och skräp ligga i det minimala trapphuset.. Det finns inte parkeringsplatser så det räcker så man får ofta parkera flera kvarter bort!
Ja, listan kan göras sååå lång! Dom bryr sig inte överhuvudtaget om sina hyresgäster! Om du har möjlighet att välja var du ska bo, välj då inte Familjebostäder!!
Vill tillägga att jag fick samma…
Vill tillägga att jag fick samma problem som Anette här nedan. Skrev exakt samma sak på Familjebostäders hemsida igår, som jag skrev här. Idag är
min kommentar borttagen. Detta är hur Familjebostäder jobbar. Tysta ner och glöm bort. Det finns gånger dom själva kommer att ha problem med sin omgivning. Jag hoppas dom får samma bemötande oavsett vilken/vilket företag eller institution dom vänder sig till. Då kan dom tänka på hur dom behandlar sina hyresgäster. Sitta och dumförklara dom är inte lösningen. Karma