Inwarmte Avis 6

3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Zeer hoge vaste kosten

Als het even kan: vermijd een warmtepomp en vermijd InWarmte.

Ongeacht je verbruik van warmte en warm water krijg je een torenhoge (na)rekening. De vaste kosten die InWarmte in rekening brengt, zijn namelijk schandalig hoog. Je verbruik heeft daardoor maar weinig invloed op de totale kosten. En dat voor een systeem dat totaal niet flexibel is en bovendien zeer slecht werkt.

Je moet de woning voortdurend op dezelfde temperatuur houden, waardoor het ’s nachts veel te warm wordt. Elke aanpassing van de temperatuur duurt uren en soms zelfs een dag of langer voordat deze effect heeft. Ook lijkt de temperatuur die de thermostaat aangeeft niet overeen te komen met de werkelijke temperatuur in huis.

Omdat wij in een nieuwbouw huurcomplex wonen, zitten we helaas vast aan dit systeem en deze leverancier. Naar mijn mening maakt InWarmte misbruik van deze positie, omdat er geen alternatief is.

Hiervoor woonde ik in een slecht geïsoleerd huis met een cv-ketel en dus gas. Zelfs daar was ik voordeliger uit en kreeg ik jaarlijks geld terug, terwijl mijn verbruik van warm water en mijn stookgedrag hetzelfde waren.

Als dit de manier is waarop de energietransitie wordt afgedwongen, dan vind ik dat zeer misleidend.

10 mai 2026

Horrible experience with InWarmte. Be prepared to finance issues

Horrible experience with InWarmte.

It took almost 4 months after contract termination to receive the final invoice. During that time communication was extremely slow, vague and unprofessional. Most responses were generic “we are working on it” messages without any actual timelines or accountability.

Eventually InWarmte issued a credit note confirming they owed me €647.11. Even after the payment deadline passed, the refund was still not transferred and reminders were ignored. The issue is still ongoing.

The entire process feels chaotic and badly managed. Customers should be very careful and closely monitor invoices, adjust correctly their monthly payments, refunds and communication with this company.

My honest recommendation: try not to significantly overpay monthly advances unless you are ready to spend months chasing your own money back.

6 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Als ik min sterren kon geven...

Als ik min sterren kon geven had ik dat graag gedaan. Torenhoge vastrechten rekenen en meerdere keren per jaar storingen hebben die weken of langer aanhouden. En omdat zij de warmtepomp hebben geïnstalleerd kan ik ook niet van provider wisselen. Dit zijn legale mafiapraktijken

21 avril 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Dit bedrijf verdient idd geen sterren…

Dit bedrijf verdient idd geen sterren de app is ook slecht telkens storingen in verbruik weergave etc etc etc de factuur weten ze wel te plaatsen uitbetaling zoals 1malig cashback of jaarrekening plaatsen ze de laatste dag van de beloofde maand of willen ze zelfs de maand erna uitbetalen zelfs als ze alweer de nieuwe premie open hebben staan maar verrekenen doen ze niet 1 en al ergernis daarbij de warmte in huis word niet goed geleverd radiatoren worden niet compleet warm en tijdens douchen word t vaak koud even al met al 1 en al ellende ze reageren ook niet meer op mijn vragen die ik ingediend heb via de app er word totaal niet naar gekeken

17 février 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Dit bedrijf verdient geen sterren

Dit bedrijf verdient eigenlijk geen sterren.
Het bedrijf levert warmte aan een groot deel van de woningen in Scheveningen (Duindorp). Ooit een project van Vestia dat bekend staat als de "Zeewatercentrale". Een project dat vele mankementen en storingen vertoonde. "Overgenomen" door Loekwarmte en in 2024 door InWarmte. Eenzijdig contract voorwaarden aangepast en omdat wij geen andere keuze kunnen maken, zijn deze door je strot geduwd.
Op 17 februari jl ontstaat na werkzaamheden bij het vervangen van warmtepompen een storing in het distributienet. Dezelfde dag meldt je deze storing, maar communicatie is zeker niet hun sterkste punt. Hulp en oplossingen blijven achterwege. Op 18 februari mailt InWarmte zelf over de storing en zij gaan onderzoek doen.... ! Men komt hier niet meer op terug.
Op 6 mei onderneem ik een poging door te mailen. Op 4 juni krijg ik bericht dat er geen sprake was van een distributiestoring. Maar dat schreven ze zelf wel op 18 februari ??
Je wordt als consument gewoon niet serieus genomen en sturen je van het kastje naar de muur.
Misschien dat na jaren van ellende met dit systeem en de vele overnames van bedrijven en installateurs dit eens aan de orde zou moeten komen bij programma's zoals Kassa en Radar.

18 février 2025
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

L’expérience Trustpilot

En savoir plus sur les différents types d'avis.

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus