Vet inte hur, men på något sätt fick en av köparna tag på mitt telefonnummer. Det började då med SMS sen samtal på olämpliga tider. Med dom mest korkade frågorna. ”Har du skickat än?”mm Jag skickade... Voir plus

Min upplevelse med Tradera hemsida har varit väldigt dålig. Sidan känns ofta seg och otydlig, och det är svårt att hitta det man söker utan att behöva klicka runt länge. Funktioner som borde vara... Voir plus

Det är mycket som är bra på Tradera, betalningar och det som har med leveranser att göra är fantastiskt smidigt. Skulle vilja att listorna i Prolister skulle kunna sorteras i bokstavsordning. Tycker o... Voir plus

1. Maché en ligne

Established in 1999, Tradera stands as the Nordic region's leading online marketplace, specializing in second-hand goods. With our 3 million members, 6 million weekly visits and more than 4 million listings at any given point, we are the largest marketplace in the Nordics for sustainable shopping. At Tradera, you can shop sustainably among millions of unique items and bargains. It's easy, fun, and smart – both for your wallet and the environment!

2,7

Bas

TrustScore 2.5 sur 5

9 k avis

A répondu à 84 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

Allt är perfekt

Allt är perfekt. Tackar😀

9 avril 2026

Hej Stefan,

Tack för det fina omdömet!

Det gläder oss verkligen att höra att allt har fungerat perfekt för dig. Det är precis så vi vill att upplevelsen på Tradera ska vara!

Tack för att du är en del av vår gemenskap och varmt välkommen åter!

Många olika säljare

Många olika säljare, varierad utbud. Lätt att använda appen.
Kundtjänsten väl tillgänglig med profesionellt, tillmötesgående och trevligt bemötande. Dock tar företagen för stor plats och trissar upp priserna.

9 avril 2026

Réponse : Tradera

Tack för ditt omdöme och för de fina orden om vår app och vår kundtjänst! Det gläder oss verkligen att du känner dig väl bemött när du är i kontakt med oss.

Vi uppskattar även din feedback gällande företagens plats på plattformen. Vår ambition är att ha en levande marknadsplats med en bra balans mellan privatpersoner och företag, för att kunna erbjuda ett så brett och varierat utbud som möjligt för alla smaker.

Tack för att du hjälper oss att bli bättre genom att dela med dig av dina tankar. Lycka till med dina framtida fynd!

Adam på Tradera

Den så kallade köparskyddsavgiften är…

Den så kallade köparskyddsavgiften är onödig och högst subjektiv. Det är i praktiken en extra avgift som Tradera tar ut för att öka sina intäkter. Inför hellre en tydlig och rak avgiftsmodell istället.

Réponse : Tradera

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Vi förstår att extra avgifter kan väcka frågor, och vi uppskattar din feedback.

Anledningen till att vi har köparskyddet är för att skapa en tryggare marknadsplats för alla. Avgiften finansierar inte bara en försäkring om något skulle gå fel (t.ex. om en vara inte dyker upp eller inte stämmer överens med beskrivningen), utan även:

Granskning och säkerhet: Vi arbetar aktivt med att proaktivt stoppa oseriösa aktörer.

Personlig support: Om en tvist uppstår går vi in som en opartisk länk för att lösa situationen och hjälpa dig att få pengarna tillbaka.

Säkra betalningar: Systemet är byggt för att dina pengar ska hanteras säkert fram till dess att affären är avslutad.

Med det sagt tar vi till oss av din kritik gällande hur avgiften presenteras. Vi strävar alltid efter att vara så transparenta som möjligt och din feedback är viktig för vår fortsatta utveckling av tjänsten.

Varma hälsningar, Tova.

Funkar bra när varan blivit såld

4 avril 2026

Hej Jan,

Tack för ditt omdöme! Det är glädjande att höra att det fungerar bra för dig när väl affären är i lås och varan har blivit såld.

Vi strävar efter att hela processen från publicering till avslutad affär ska vara så smidig som möjligt för våra säljare. Om det är något särskilt steg på vägen som du tycker vi kan förbättra för att det ska gå ännu lättare, får du gärna höra av dig!

Stort tack för att du säljer på Tradera och lycka till med dina kommande annonser!

Adam på Tradera

Köpa och sälja så att andra kan få…

Köpa och sälja så att andra kan få nytta till ett rimligt pris kan bara vara bra och hållbart.

Réponse : Tradera

Hej, Tack för det härliga omdömet! Visst är det underbart att kunna sälja sånt man inte behöver så att det får nytt liv hos en ny ägare! Det är en win-win för både miljö och plånbok, och vi är glada att du är med oss i resan mot en mer hållbar och cirkulär konsumtion. Vi önskar dig stort lycka till i dina framtida affärer och ha en fantastisk dag! Med vänliga hälsningar,Adam på Tradera

Så himla smidigt och enkelt…

Så himla smidigt och enkelt alltsammans, minimalt med jobb när man ska sälja, funkar jättebra!

Hej Heléne,

Tack för ditt omdöme! Det gläder oss verkligen att höra att du tycker det är smidigt och enkelt att sälja hos oss.

Vårt mål är just att det ska krävas minimalt med jobb för dig som säljare så att du kan fokusera på det roliga i affären. Vi jobbar ständigt med att utveckla våra verktyg för att göra upplevelsen ännu bättre.

Stort tack för att du delar med dig av din positiva upplevelse och lycka till med dina framtida försäljningar!

Adam på Tradera

Fungerar Bra att sälja och köpa.

Fungerar Bra att sälja och köpa.
Men problem med Skatteverket....
Vad Göra? Sluta sälja..
Kurs på Deklaration utav Tradera efterfrågas!
antikklas

Hej Klas,
Tack för ditt omdöme! Det gläder oss att höra att Tradera fungerar smidigt för dig vid både köp och försäljning, precis som det ska vara.

Vi förstår att frågor kring Skatteverket kan kännas krångliga. Vi är enligt lag skyldiga att rapportera viss information till skattemyndigheten för att säkerställa korrekt efterlevnad av rättsliga skyldigheter. Vi tar tacksamt med oss ditt önskemål om mer vägledning kring deklaration i vår framtida utveckling.

Önskar dig en trevlig dag och lycka till i framtida affärer!
Adam på Tradera

Stor spridning & Smidig handel!

Man når en stor krets av säljare och köpare.
Betalningen är smidig och lätthanterlig.

5 avril 2026

Hej Arne,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Det är verkligen roligt att höra att du når ut till en så stor krets av både säljare och köpare via vår plattform. 🌍✨

Vi är också glada att du uppskattar vår betallösning. Vi jobbar hårt för att betalningen ska kännas just så, smidig, lätthanterlig och trygg för alla inblandade. Stort lycka till med dina framtida affärer! ☀️

Patricia på Tradera

Jag rekommenderar inte den här plattformen.

Jag sålde två porslinsset till Ungern, och DSV skadade halva förpackningen. Tradera sa att de inte hade något med det att göra och ber mig att återbetala hela beloppet till köparen och själv lämna in en reklamation till DSV. DSV betalade mig ingenting eftersom de hade någon form av betalningsproblem sista 2 månader. Till slut förlorade jag 120 euro, min tid och två porslinsset.Fick mycket stress. Rekommenderar inte att sälja där.

Hej Kseniya,

Tack för att du delar med dig av din feedback, även om det är mycket tråkigt att läsa om din upplevelse. Vi förstår verkligen att det är en oerhört stressig och frustrerande situation att stå med både skadat gods och ekonomisk förlust på grund av fraktbolagets hantering.

När en vara skadas under frakt är det formellt säljaren som behöver driva reklamationen mot fraktbolaget, då det är säljaren som är fraktbolagets kund. Vi beklagar att du hamnat i kläm mellan fraktbolagets betalningsproblem och köparens krav på återbetalning. Vårt mål är att skapa trygghet, men vi förstår att det i just detta specifika fall har lett till en stor förlust för dig. 🚛

Vi värdesätter att du berättar om detta så att vi kan se över hur vi kan förbättra informationen och stödet i ärenden som rör internationell frakt. Vi hoppas att situationen med fraktbolaget till slut kan lösa sig för dig.

500 annonser är positivt

Det jag upplever som positivt är att man får annonsera gratis 500 annonser per månad. Lätt att lägga upp annonser.

Hej Hilkka,

Vad kul att du uppskattar vårt erbjudande om 500 fria osålda annonser per månad! 🌟 Vi vill att det ska vara så förmånligt som möjligt att ge sina saker chansen att hitta nya ägare.

Det gläder oss även att du tycker att det är lätt att lägga upp dina annonser. Vi jobbar ständigt med att göra processen så smidig och snabb som möjligt för våra säljare. Stort lycka till med din försäljning! 🎨✨🙌

Bra plattform!

Bra plattform!

Fungerar utmärkt både som säljare och köpare

Hej STA Data,

Tack för ditt positiva omdöme! Det är verkligen roligt att höra att du uppskattar smidigheten på Tradera och vårt breda utbud av frakt- och prissättningsalternativ. 🚛✨

Vi arbetar ständigt för att det ska vara så enkelt som möjligt att både köpa och sälja, och din feedback visar att vi är på rätt väg. Stort lycka till med dina framtida affärer! ♻️🙌🌷

Patricia på Tradera

En god platform og handler på og sælge på 👍😊♥️

Et godt sted og sælge og købe bare ud fra jeg har solgt en hel del her inde og kun har fået gode karakter af dem som køber hos mig kan jeg varmt anbefale det som 100 % god platform og handle og sælge på

Hello Benny,

Thank you so much for your kind recommendation! It is wonderful to hear that you have had such a successful experience selling on Tradera and that you have maintained such a great rating from your buyers. ⭐

We are happy to provide a platform where you feel 100% secure in your transactions. Your success as a seller is exactly what we strive for! We wish you many more great deals ahead. ♻️

Kind regards,
Patricia at Tradera

Smidigt och snabbt med många olika…

Smidigt och snabbt med många olika alternativa lösningar på frakt, prissättning mm

Hej Linda,

Vi arbetar ständigt för att det ska vara så enkelt som möjligt att både köpa och sälja, och din feedback visar att vi är på rätt väg. Stort lycka till med dina framtida affärer! ⭐💛

A joke

UPDATE: Attention all those who use Tradera. You risk having your account blocked without any justification and the money will remain blocked permanently. Their response to all complaints is the same: "you can complain anywhere, we are above any law. You can only complain to the Swedish court, but without success". I want to tell them that their response is zero. How soon this site will have big problems in court. To the incompetents who respond to reviews, know that you will soon answer in front of the European Consumer Center and Datatilsynet. Now let me see the response of these incompetents to this update.

UPDATE 2:
The main principles they will be held accountable for are:
• Consumer Rights Directive
P2B (Platform-to-Business) Regulation → transparency and fair treatment for business users
• GDPR → data access and fair treatment.
All accompanied by solid evidence.

A joke. A site that makes unilateral decisions, discriminators without transparency. Many claims without offering reliable protection in return. Probably if you are not Swedish it would be best to avoid this site. If I gave one star, I gave it for nothing. Tradera is only good for Swedes. Foreigners should avoid. Customer service has a robot that repeats the same type message and the human agents are not far from this slave. As I said and I repeat: I DO NOT RECOMMEND TRADERA.

Hello Cristian,

We are truly sorry to hear about your experience and that you feel this way about our platform. We strive to create a fair and transparent marketplace for all our members, regardless of where they are located. 🌍

Regarding our buyer protection, it is designed to provide safety for all users, but we understand your frustration if you feel it hasn't met your expectations in your specific case. We also take your feedback regarding our customer service seriously, as we aim to provide helpful and personal support to everyone.

We would appreciate the chance to look into what has happened. Please feel free to contact our customer service team again so we can investigate your situation further. We hope to improve your view of us in the future. ☀️

Kind regards,
Patricia at Tradera

Tryggt

Tryggt, enkelt och bra för säljare o köpare! Förbättringar som gör det enklare att lägga ut annonser, supernöjd!

6 avril 2026

Hej Ann-Christin,

Tack för ditt härliga omdöme! Vi blir så glada av att höra att du upplever Tradera som tryggt och enkelt för både dina köp och försäljningar. ⭐

Det är extra roligt att du gillar de förbättringar vi gjort för att förenkla annonseringen. Vi jobbar ständigt med att göra det så smidigt som möjligt att ge sina saker ett nytt hem. Lycka till med dina framtida affärer! 💛

Patricia på Tradera

Två månaders ärende – ingen vara, ingen återbetalning från Tradera trots köparskydd!

Köparskydd som inte fungerar i praktiken

En vara köptes via Tradera för 201 kr, men fel vara levererades. Säljaren bekräftade felet först efter att tvist hade inletts och meddelade därefter, efter att varan redan returnerats, att den felaktiga varan kunde behållas.

Detta visar att situationen inte löstes initialt av säljaren, utan att köparskyddet behövde användas för att driva ärendet vidare.

Ärendet prövades av Tradera och avslutades till min fördel som köpare. Trots detta drog hanteringen ut på tiden i över två månader. Den vara som köptes har fortfarande aldrig levererats och någon faktisk åtgärd från Tradera har inte genomförts trots köparskydd.

Retur av den felaktiga varan bokades till säljaren, trots att Tradera i förväg informerades om att säljaren inte kunde hämta ut paketet. Förslag om att istället skicka varan direkt till Tradera avböjdes.

När paketet, som förutsågs, inte hämtades ut började Tradera kräva att jag som köpare skulle hämta ut varan igen och medverka i ytterligare frakthantering, trots att ärendet redan var avgjort. Detta saknar stöd i Traderas egna användarvillkor och framstår som en oskälig hantering av ett avslutat ärende.

Samtidigt hänvisade Tradera till att köpet skett mellan privatpersoner, trots att de själva redan beslutat inom sitt ”köparskydd” till min fördel.

Slutligen ”löstes” återbetalningen via Klarnas köparskydd inte via Tradera.
Så:
– Fel vara levererad och returnerad
– Köparskydd behövde användas för att driva ärendet
– Säljarens “lösning” kom först efter tvist och retur
– Den köpta varan har aldrig levererats
– Ärendet avgjort till mig som köpares fördel
– Hantering som pågått i över två månader
– Återbetalning hanterad av Klarna, inte Tradera

Detta visar att köparskyddet i praktiken inte ger ett tydligt avslut, utan kan leda till en utdragen process där ansvaret till slut ändå hamnar hos köparen.

Köpet skedde visserligen mellan två privatpersoner, men Tradera har prövat och avgjort ärendet inom sitt köparskydd till min fördel. Därmed föreligger ett separat avtalsförhållande där Tradera är bundet av sitt eget beslut (pacta sunt servanda).

Jag har fullgjort mina åtaganden genom att returnera varan enligt given instruktion och visa att den har skickats.

Enligt köplagen och Traderas villkor ska säljaren vid hävning av köpet betala tillbaka vad köparen har betalat, och köparen ska i princip försättas i samma ekonomiska situation som innan köpet. När köparen har visat att varan har skickats tillbaka saknas normalt rättsligt stöd för att kräva ytterligare prestationer, såsom ny frakthantering eller ny uthämtning av returpaket som ej längre är mitt ansvar som köpare.

Att efter ett redan avgjort och till köparens fördel avgjort ärende villkora återbetalningen eller slutförandet med nya åtgärder från min sida framstår som en oskälig tillämpning av villkoren (36 § avtalslagen).

Säljaren har dessutom avstått från anspråk på varan, vilket innebär att varan saknar rättslig relevans för ärendets fortsatta utgång.
Den fortsatta hanteringen framstår därför som rättsligt ogrundad.

13 février 2026

Hej AK,

Tack för att du delar med dig av din feedback och en så detaljerad genomgång av ditt ärende. Vi förstår verkligen att detta har varit en utdragen och frustrerande process, och vi beklagar att hanteringen har dragit ut på tiden i över två månader.

Syftet med vårt köparskydd är att skapa trygghet, men vi ser i ditt fall att processen kring returen och återbetalningen inte har fungerat så smidigt som den borde. Vi tar till oss av din kritik gällande kravet på ytterligare frakthantering efter att ärendet redan avgjorts, då vi strävar efter att våra beslut ska leda till ett tydligt och juridiskt korrekt avslut för båda parter. ✨

Vi uppskattar att du lyfter dessa viktiga synpunkter kring tillämpningen av våra villkor och avtalslagen, då det hjälper oss att granska våra interna processer och förbättra hur vi hanterar liknande tvister framöver. Vi är glada att återbetalningen till slut blev löst, även om vi förstår att vägen dit var onödigt komplicerad. ☀️

Patricia på Tradera

TRADERA kör med HÄRSKAR regler!!

TRADERA kör med HÄRSKAR regler!!
Håller inne pengar som jag som säljare har rätt till!!!!!

Hej Göran,

Tack för att du hör av dig. Vi förstår att det kan skapa frustration när man väntar på sina pengar, men vi vill försäkra dig om att vi inte håller inne dem utan en anledning. 💸

Nettoutbetalningar och tillfälliga reservationer finns till för att öka tryggheten för både köpare och säljare på plattformen. Du kan alltid se en tydlig specifikation över dina transaktioner och utbetalningar under "Ditt saldo" på din profil.

Om du har frågor kring en specifik utbetalning är du varmt välkommen att kontakta vår kundservice, så hjälper vi dig att titta närmare på vad som gäller för just ditt ärende. Hoppas det löser sig snabbt! ☀️

Patricia på Tradera

Man har väldigt dåligt skydd som…

Man har väldigt dåligt skydd som säljare! Köparen verkar ha alla trumf på förhand vid köp. Tradera verka gå på köparens linje mer? Tradera borde tänka på att man har inga köpare om man inte har säljare. Så ta hand om säljarna! med Blocket i åtanke!!!Köoarskydd så man vågar buda mer? skriver dem,hehe. Hjälper inget när man skiter i säljaren!

2 avril 2026

Hej Jouni,

Tack för att du delar med dig av din feedback. Vi förstår din poäng och håller helt med om att säljarna är ryggraden i vår marknadsplats, utan er vore Tradera ingenting! 🙌

Vårt mål är att skapa en balans där både köpare och säljare känner sig trygga. Köparskyddet finns till för att öka förtroendet hos köpare så att de vågar buda mer, vilket i slutändan gynnar dig som säljare. Vi granskar dock varje tvist individuellt och tar hänsyn till båda parter innan vi fattar ett beslut. ✨

Vi tar till oss av dina synpunkter och jobbar ständigt med att förbättra upplevelsen och skyddet även för våra säljare. Tack för att du hjälper oss att bli bättre! ♻️☀️

Slutat att sälja !

Tyvärr så har jag helt slutat sälja efter att Tradera införde att man var tvungen att sälja inom EU och inte bara Sverige 😒
Tyvärr så gillar jag inte överhuvudtaget när man blir tvingad till saker och är helt ointresserad av att sälja utanför Sverige !
Och som ni svarade något att man kan välja annat fraktsätt och därigenom enbart sälja i Sverige är löjligt eftersom du är då tvungen att välja frakt utanför Tradera 👍
Vilket blir så dyrt att det hela är helt meningslöst och förövrigt skrämmer bort köpare istället.
Finns Facebook grupp och där har flera beskrivit problem med just att sälja till EU och har själv dålig erfarenhet av det också.
För min del så kommer jag nog att avsluta mitt konto där jag har både sålt en del och köpt rätt mycket.
Så ni förlorar i båda ändarna på det här sk överstatliga beslutet 😑
För mig är det oförstående att man ens kommer på en så korkad ide ?
Dom som vill sälja till EU har alltid kunnat göra det förut som sagt.
För min del blev ju valet enklare när jag slänger grejor för flera hundratusen på Återvinningscentralen istället 👍
Har idag den 11 april lämnat Tradera 👍

6 avril 2026

Hej Per,

Tack för att du delar med dig av dina synpunkter. Vi förstår att förändringen kring försäljning inom EU har väckt funderingar och att du känner dig begränsad av det nuvarande upplägget. 🌍

Syftet med att öppna upp för fler länder är att ge våra säljare en betydligt större räckvidd, vilket ofta leder till fler bud och ett högre slutpris. Vi vill dock poängtera att du som säljare fortfarande har kontroll över dina fraktinställningar, även om vi strävar efter att göra den gränsöverskridande handeln så smidig som möjligt för alla parter. 🚛✨

Vi tar till oss av din feedback kring fraktkostnader och upplevelsen av att sälja utanför Sverige, då det hjälper oss att utveckla plattformen vidare. Vi hoppas att du vill överväga att stanna kvar hos oss, men vi respekterar självklart ditt beslut. ♻️🙏🌷

Okunnig kundtjänst och…

Okunnig kundtjänst och säkerhetsavdelning; RASISTISKT företag. Apljud i telefon och ascii-art med apor i mailsvar? Bongotrummande när jag sitter i telefonkö? Luren i örat efter "nä nu ska jag gå och äta femton bananer"? Seriöst?

" Vi vill även poängtera att vi inte har hittat några bevis eller underlag som stödjer det du angivit i ditt omdöme."

Inte första gången Tradera anklagar mig (eller andra användare för den delen) för att ljuga. Vad tänker du säga härnäst? Att jag är kannibal?

22 septembre 2025

Réponse : Tradera

Vi beklagar verkligen att du har haft en så negativ upplevelse i din kontakt med oss. Vi ser mycket allvarligt på det du beskriver, då vi strävar efter att alla våra medlemmar ska känna sig välkomna och professionellt bemötta. Vi vill även poängtera att vi inte har hittat några bevis eller underlag som stödjer det du angivit i ditt omdöme.

Vi vill att Tradera ska vara en trivsam och trygg marknadsplats för alla användare, oavsett bakgrund. Vi skulle uppskatta om du tog dig tid att kontakta vår kundservice igen så att vi kan utreda exakt vad som har hänt i ditt ärende. 💛