Niepolecam, naciągacze,przestrzegam, sprzedawałam samochód na otomoto firma aaaauto dzwoniła do mnie kilkakrotnie, dwa razy dzwonił sprzedawca z konkretną propozycją ceny z okolic, na którą się zgodzi... Voir plus
Generalnie naciągacze i oszuści. Umawiają się na skup żeby do nich przyjechać i niby cena im pasuje a po oględzinach wg których wszystko jest ok i się zgadza oferta odkupu kilkanaście tysięcy niższa o... Voir plus
Omijać i ostrzegać innych. Podsuwają ci na tablecie do podpisu wykaz usterek ukradkiem, żebyś nie zobaczył a umowę wraz z załącznikiem nr 2 ( tam są usterki), przemycają chyłkiem i nie widzisz co po... Voir plus
Kupiliśmy auto w oddziale AAAauto w Poznaniu i w rozliczeniu zostawiliśmy swój samochód i jeśli chodzi o obsługę to bardzo polecam pana Bartosza który od początku sprowadzenia auta z salonu z Lublina... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
Kupiłem Forda S-Max
Kupiłem Forda S-Max, po 3 dniach auto się zepsuło – brak kompresji na 1 cylindrze. Zgłoszona reklamacja została bezczelnie odrzucona przez firmę. Chciałem załatwić sprawę polubownie, ale skoro nie potrafią wziąć odpowiedzialności, to wydam każdą złotówkę, żeby w sądzie odzyskać wszystkie koszty powstałe w wyniku tej awarii oraz zadośćuczynienie za zmarnowany urlop i stracony czas. Nie polecam!
Sprzedaz samochodu
Wypelnilem wniosek na sprzedaz mojego auta (bezwypadek,salon polska,stan idealny). Moja cena okazała się na tyle atrakcyjna gdyz otrzymywalem kolejne telefony, sms-y w celu jak najszybszej wizyty w AAAauto. Konczac wyjazd w gory, wstapilem do Firmy w Krakowie.Okazalo sie,że niechcacy zapomnialem dowodu rejstr. Sądziłem, ze mozna przeprowadzic ogledziny samochodu, ustalic kwotę, zostawic auto z zobowiazaniem dostarczenia dokumentu na nastepny dzien. Niestety (nie)miły Pan nawet nie wyszedl obejrzec auta. Pokazal mi ceny tego rocznika aut sprowadzonych ze świata, najpewniej mocno porozbijanych. Stwierdził, ze o ustalonej kwocie moge tylko pomarzyć dostajac jedyne ok.60%. Pozegnałem się.W odpowiedzi uzyskałem w domysle "spadaj gosciu". Gdyby nie fakt, że nie jechałem secjalnie kilkaset km. to byłbym mocno wk.......... Nigdy więcej.
Andrzej
Pojechałam do AAA AUTO, bo jeździłam po różnych komisach i skupach we Wrocławiu na wycenę samochodu. Słyszałam różne opinie. Te dobre i te złe, przeważnie złe, ale stwierdziłam, że nie mam nic do stracenia. Zacznijmy od tego, że przyjechałam tam na godzinę 11 (tak byłam umówiona). Po wejściu do ich biura usłyszałam, żebym przyjechała o godzinie 14, bo mają opóźnienie przez chorego pracownika (wielce zdziwiony pracownik zapytał, czy centrala nie dała znać, że jest opóźnienie - nie, nikt nie dzwonił). Obiecali, że zadzwonią o 13:30, żeby potwierdzić, że mogę już wyjeżdżać. Zadzwonili po 15, spoko - pojechałam. Tym razem się udało, dość szybko zostałam przyjęta. Obejrzeli samochód, odbyli jazdę testową. Dostałam wycenę. W porównaniu do innych skupów i komisów cena nie była zła. Powiedziałam, że zastanowię się i w poniedziałek przyjadę ze współwłaścicielem, żeby podpisać umowę, bo okazało się, że tego dnia miał Pilny wyjazd i nie mógł podjechać ze mną. Jeden z panów zaproponował mi, żebym zostawiła dowód rejestracyjny, jako gwarancja ustalonej ceny. Bez zastanowienia zostawiłam ten dowód, jednak chwilę potem po przemyśleniu, że to jednak dowód i że nie mają prawa mi go przetrzymywać bez podpisania umowy postanowiłam po niego wrócić. Weszłam i grzecznie zapytałam, czy mogę jednak zabrać dowód ze sobą. Usłyszałam, ze nie mogę. Zapytałam "dlaczego nie?”, dostałam odpowiedź "a dlaczego tak?” (Bezsensowne droczenie się, tutaj już niezwykle miły Pan zaczął być niemiły). Drugi pracownik trochę opanował sytuację i po prostu stwierdził, że oddadzą mi dowód, a w poniedziałek będziemy robić szybkie oględziny. W drodze powrotnej do domu otrzymałam telefon z AAA AUTO. Pan proponował mi wyższą kwotę za samochód, jeśli wrócę dzisiaj ze współwłaścicielem i sprzedam im auto jeszcze tego samego dnia - odmówiłam. Potem kolejny telefon od tego samego Pana, który proponował mi jeszcze wyższą cenę, w zamian za to, że przyjadę i zostawię dowód rejestracyjny, który zabrałam ze sobą - odmówiłam. Szczerze mówiąc, gdyby nie te nękanie po wyjściu z komisu, to sprzedałabym im ten samochód, ale w tej sytuacji zrezygnowałam. Coś tu śmierdzi. Próbują wywierać presję na kliencie, bo przecież jak zostawię dowód, to mam poczucie, że już muszę tam wrócić i sprzedać ten samochód, że się w ten sposób zobowiązałam. Z całego serca nie polecam i na pewno nie wrócę. Po przeczytaniu opinii na innych portalach tym bardziej
Niestety
Niestety, zawiodłam się. Przed wizytą czytałam negatywne opinie, ale miałam nadzieję, że mnie to nie spotka. Niestety – cały proces odkupu auta okazał się farsą i tylko stratą czasu. Nie polecam.
Obsługa klienta
Pracownicy starają się być pomocni w doborze auta.Przed zakupem wybranego samochodu można wraz z kierowcą Firmy pojechać na stację diagnostyczną , by ocenić stan tech. samochodu, co jest bardzo komfortowe dla kupującego , tak jak i dostęp do dokumentacji auta.Pomocnym bardzo jest pan KAMIL WIECZOREK , który stara , by klient był naprawdę zadowolony z obsługi.
Absolutnie NIEPOLECAM ubezpieczenia… Carlife
Absolutnie NIEPOLECAM ubezpieczenia Carlife które jest związane z samochodami aaaauto, zrobią absolutnie wszystko mimo dostarczenia każdego dokumentu żeby niewyplacac odszkodowań .ostrzegam !!!
Nie nie polecam raczMało Fachowiej ,ich tzw…
Nie nie polecam raczej ,ich tzw specjaliści do sprzedaży nic wiedzą o motoryzacji tym bardziej o sztukach które sprzedają,ludzie jakby z łapanki kupno to wielka loteria
Zdecydowanie nie polecam:
Zdecydowanie nie polecam:
Zakupiłem pojazd za prawie 70tys posiadający ukryte wady, których usunięcie kosztowało mnie kilka tys. Mimo wykrycia usterek w dniu zakupu, reklamacja została odrzucona a twierdzenia w niej zawarte były całkowicie absurdalne. Dodatkowo, auto nie posiadało paliwa, które zostało ewidentnie zlane i do najbliższej stacji dojechałem na oparach, było też okradzione z całego wyposażenia obowiązkowego: brak podnośnika, narzędzi, koła zapasowego lub zestawu naprawczego, apteczki, gaśnicy itp, absolutne zero! Przestrzegam też wszystkich przed manipulacjami dotyczącymi cen samochodów oferowanych na stronie internetowej, cena "po rabacie na kredyt" jest nieosiągalna, oferta "specjalnego" kredytu jest celowo tak niekorzystna, aby na pewno nikt nie skorzystał z tej opcji. Podobnie informacja w ogłoszeniach dotycząca zakupu ratalnego pod hasłem "rata od...", to absolutna fikcja, nie ma takiej raty. Podczas rozmowy "z doradcą w dziale finansowym" mamy do czynienia z prostackim naciąganiem. W szczególności odradzam korzystanie z dodatkowej gwarancji Carlife od firmy defend insurance. To kolejny wybieg na wyciągnięcie z klienta dodatkowych pieniędzy a na etapie likwidacji szkody firma robi wszystko aby odmówić wypłaty odszkodowania, przenosząc cały proces i koszty likwidacji na właściciela auta, oczekując opinii rzeczoznawcy za którą nie chce zapłacić.
Ostatnia sprawa: jakość obsługi klienta w aaaauto na żenująco niskim poziomie: dbałość o klienta występuje tylko na etapie prezentacji auta. Później już trzeba mocno uzbroić się w cierpliwość, na wszystko trzeba dłuuugo czekać a niekompletne dokumenty czy samochód nie dostarczony na czas to reguła. Do oddziałów nie można się dodzwonić, na infolinii informują że zaraz ktoś z oddziału oddzwoni, to nigdy się nie wydarza, w każdej sprawie trzeba jeździć do oddziału i upominać się w swojej sprawie. Kupujesz auto w innym oddziale i mają Ci go dostarczyć w inne miejsce w Polsce? Zapomnij, że zrobią to szybko i sprawnie, oddziału docelowego temat wogóle nie interesuje, bo nie dostają za to prowizji. W efekcie proces idzie jak po grudzie. Niekompletne dokumenty skutkujące kilkukrotnymi wizytami w wydziale komunikacji, wygasłe ubezpieczenie OC w zakupionym aucie, to wszystko tam mi się zdarzyło i szczerze: NIGDY WIĘCEJ. Przestrzegam wszystkich przed korzystaniem z "usług" tej firmy. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM
Zanizona cena za auto w lombardzie…
Zanizona cena za auto w lombardzie dostalem więcej
Samochód z ceną 66 tys
Samochód z ceną 62 tys. Po ściągnięciu raportu 5 kolizji w tym 2 poważne. Szkoda czasu na oszustów i naciągaczy. W opisie oczywiście samochód bezkolizyjny. Typowy żenujący " Mieczysław " szukający frajera
Nie dajcie się nabić na kasę
UWAGA kupujący samochód w tej firmie!
Rok temu kupiłem 10 letniego Opla Corsa E w oddziale w Piasecznie i
po ponad 6 godzinach oczekiwania na finalizację transakcji (to się nazywa zmiękczanie klienta) zaproponowano mi zakup za częściowy kredyt w Santander Consumer Finacial Service z RRSO ponad 68% ‼ ... Oczywiście zrezygnowałem i kupiłem za gotówkę (choć do dzisiaj nie dostałem z SCFS potwierdzenia rezygnacji z kredytu ❗️)
jednocześnie niemal na siłę wciśnięto mi urządzenie CarPlay BW-W706R którego nie da się zainstalować w tym samochodzie z wielu powodów, a próba zwrócenia go spotkała się ze ZDECYDOWANĄ odmową (koszt 1,7 tys z nieprzydatny gadżet)
nie radziłbym też wierzyć w informacje o stanie technicznym kupowanego samochodu bo jest to wydruk z komputera informacji o stanie technicznym 10 letnich pojazdów po znacznym przebiegu (u mnie np. zamieszczono m.in. info o turbinie, mimo, że w aucie jest silnik wolnossący !)
po zakupie okazało się, że jest wyciek spod pokrywy rozrządu oraz klocki i akumulator do wymiany (!)
na koniec NIE należy wierzyć w informacje o jakichkolwiek bonusach za umówienie się i rezerwacje wizyty przez internet bo bonus jest uznaniowy a na obsługę trzeba czekać nawet 2-3 godziny
Na koniec NIE publikują na swojej stronie żadnych opinii poza pozytywnymi (skąd je mają?) a próby reklamacji lub kontaktu z ich rzecznikiem klienta (w Czechach) skutkuje zablokowaniem adresu mailowego !
Sprawdźcie opinie o nich na trust pilot i bądźcie OSTROŻNI !
Może będziecie mieli szczęście i traficie na samochód za rozsądną cenę, w zadowalającym stanie technicznym i nie zostaniecie dodatkowo "nabici" w zakup "rewelacyjnych" gadżetów (po astronomicznych cenach)
POWODZENIA
A i jeszcze to g...warte ubezpieczenie CarLife, które wciskają nie informując jak to działa !
Aby z niego skorzystać trzeba postawić auto na parę miesięcy w serwisie a wcześniej zgłosić usterkę, uzyskać tzw "promesę" i dokumentować fotograficznie WSZYSTKIE etapy naprawy ... a na koniec i tak ci odmówią twierdząc, że to usterka wynikająca z normalnego zużycia lub złej eksploatacji !!!!
Nie polecam tych oszustów klientów maja…za nic
Nie polecam tych oszustów klientów maja za nic byłem umówiony przez infolinię na sprawdzenie dokumentów opla mokki w oddziale w Katowicach na dziś na 17 rano sprawd#am okazuje się że auto sprzedane nikt nie raczył mnie poinformować o tym więc poniosłem koszty podróży zadzwoniłem na info pan mnie poj formował co się stało jak powiedziałem że napiszę odpowiednią opinie ti poinformował mnie ze mogę sobie ta opinie wsadzić typowy arogant ja tego tak nie zostawię ludzie z daleka od tego komisu to są naciągacze i oszuści nawet nie potrafią powiedzieć przepraszam
Jedno wielkie oszustwo.....
Jedno wielkie oszustwo.....
Jakiś czas temu kupiłam z narzeczonym używane auto w NIBY dobrym stanie za 15 tys złoty..... krótki czas po zakupie auto trafiło do mechanika, który powiedział że akumulator, wtryski i filtr DPF do niczego się nie nadają... zaraz po wyjeźcie od mechanika akumulator całkiem padł, silnik się przegrzał a my utknęliśmy na drodze szybkiego ruchu na ponad 4h....
NIE POLECAM!!!!
Właśnie dostałem telefon abym…
Właśnie dostałem telefon abym przyjechał do nich samochodem. Że dadzą tyle ile chce. Dziękuję za opinię wszystkim poszkodowanym. A przy okazji uratowaliście im dupę bo jakby mnie tak potraktowali to bym im w tydzień zamknął ten burdel. Ze mną nie ma żartów.
Kupiłam auto dla córki
Kupiłam auto dla córki, świeży przegląd zrobiony 3 tygodnie przed zakupem
Auto trafiło do mechanika na standardowe wymiana paska itd
Srogo się zdziwiłam gdy okazało się że auto nie nadaje się do ruchu co potwierdziła stacja diagnostyczna odbierając dowód
Firma twierdzi iż auto jest sprawne a rękojmia nie obowiązuje
Jawne oszustwo
Omijać z daleka
Nie polecam, mieliśmy w sobotę przyjechać oglądać auto, zamówiliśmy wszystko żeby zrobić przegląd auta a w piątek powiedziano nam że auto już sprzedali.
Nie polecam!
Nie polecam!
Zostałem namówiony na zakup auta w zamian za obietnicę odkupu mojego starego samochodu na preferencyjnych warunkach. Niestety nie miałem przy sobie dowodu poprzedniego auta wiec nawet na nie zerkneli. Kilka dni po zakupie gdy wróciłem sprzedać to auto zaproponowano mi za niego mniej niż połowę wartości rynkowej, bo „granatowy kolor się nie sprzedaje”.
Nowe auto miało być w pełni sprawne – tak mnie zapewniano. Dopiero po zakupie odkryłem dokument odbioru, z którego wynika, że wymagane są naprawy na ponad 15 tys. zł. (Wartość auta to 40tys, sprawnego)
Dodatkowo w umowie sprzedaży zaniżono przebieg.
Zaufanie bardzo drogo mnie kosztowało – nie dajcie się nabrać
Nie polecam z całego serca
Nigdy nikomu nie polecę tego komisu! 😡
7-mio letniemu autu kupionemu jako 'idealne' po 7 tygodniach rozwalił się silnik! Aaaauto kompletnie umywa ręce !
Ani samochodu ani pieniędzy .
Czekamy na wyznaczenie terminu rozprawy.
NIE POLECAM !
Uważajcie
Szemraną firmą - wystawiłem auto na otonoto - zadzwonił do mnie konsultant i powiedział że ich rzeczoznawca wycenił mój samochód na taką samą kwotę - poprosił aby przyjechać do punktu aaaauto i jeżeli opis z ogłoszenia będzie zgodny ze stanem fizycznym to oni w tej cenie kupią samochód - pojechałem do ich punktu - 2 godziny oglądania zdjęcia etc i facet przychodzi i mówi / wie pan - samochód jest bez uwag ale nasza centrala go wyceniła o 25 tys niżej. Stary cwaniacki numer - ściągają każdego sprzedającego i być może ktoś pęknie - typowe naciągactwo jak na garnki.
En savoir plus sur les différents types d'avis.