Niepolecam, naciągacze,przestrzegam, sprzedawałam samochód na otomoto firma aaaauto dzwoniła do mnie kilkakrotnie, dwa razy dzwonił sprzedawca z konkretną propozycją ceny z okolic, na którą się zgodzi... Voir plus
Generalnie naciągacze i oszuści. Umawiają się na skup żeby do nich przyjechać i niby cena im pasuje a po oględzinach wg których wszystko jest ok i się zgadza oferta odkupu kilkanaście tysięcy niższa o... Voir plus
Omijać i ostrzegać innych. Podsuwają ci na tablecie do podpisu wykaz usterek ukradkiem, żebyś nie zobaczył a umowę wraz z załącznikiem nr 2 ( tam są usterki), przemycają chyłkiem i nie widzisz co po... Voir plus
Kupiliśmy auto w oddziale AAAauto w Poznaniu i w rozliczeniu zostawiliśmy swój samochód i jeśli chodzi o obsługę to bardzo polecam pana Bartosza który od początku sprowadzenia auta z salonu z Lublina... Voir plus
À propos de l'entreprise
Coordonnées de contact
CPozytywnie zaskoczony i zadowolony klient zytam i czytam i doświadczeniach z AAA…
Czytam i czytam i doświadczeniach z AAA Auto i zastanawiam się czy ci wszyscy którzy kupowali/sprzedawali tam samochody na pewno byli właśnie w AAA. W kwietniu miałem super okazję kupić nowe auto w salonie prosto z placu. Ale miałem tylko tydzień ma załatwienie kasy. Pojechałem do salonu wycenić pięcioletniego wypasionego serwisowanego Dustera a następnie do AAA. I co? W AAA dali mi 8% więcej! Od ręki! Transakcja zajęła ok. 1h, w Poznaniu. Wnioski? Jak dbasz tak masz. Chcesz sprzedać trupa to nie oczekuj cudów. Moje auto miało niski przebieg, było serwisowane ,,z papierami" i było zadbane. I poszło w AAA w tydzień. Owszem, mogłem się bujać z ogłoszeniem tydzień, dwa, trzy tygodnie, dla dwóch tysi więcej. Ale po co? Dostałem bardzo dobrą cenę, bez wydzielania, przelew po dwóch dniach i wszystko legalnie. Do tego obsługa lepsza niż w salonie, bo nikt nie wydziwiał i nie kręcił nosem, o cenie wspominałem. Teraz będę wymieniał auto żony, bardzo chodliwe na rynku. W AAA mają fajne używane salonówki, kupione za lepsza cenę niż oferowana w salonie właśnie. Przerabiałem to. Poluję na okazję ze świadomością że coś muszę dołożyć. Nie ma za free, handlarz musi zarobić. Trzeba tylko zbilansować sobie zyski i straty. Zwróciłem też uwagę że w AAA jest niesamowity ruch, masa klientów kupujących i sprzedających. Przypadek?
Szczerze nikomu nie polecam tej firmy…
Szczerze nikomu nie polecam tej firmy szczególnie oddziału w Katowicach dzwoniłem dzisiaj rano w sprawie konkretnego samochodu zapewniono mnie że samochód jest zarezerwowany dla mnie umówiony byłem koło godziny 15 byłem pół godziny przed czasem dodam że w jedną stronę mam 3 godziny jazdy około 300 km i co zajeżdżam na miejsce i się okazuje że auto o godzinie 13 zostało sprzedane . Nie ma winnych nikt się nie poczuwa do odpowiedzialności za stracony czas i pieniądze za paliwo na siłę próbowali mi wcisnąć inne auto ale może to i dobrze że tak się stało bo jak poczytałem opini na temat tej firmy to aż włos na głowie się jeży ostrzegam poczytajcie sobie opinie na temat tej firmy i trzymajcie się od niej z daleka
Byłem umówiony na oględziny auta które…
Byłem umówiony na oględziny auta które wyjechało i nikt mnie nie poinformował o tym. Ich auta również odstają daleko od opisywanego stanu, w większości to padliny które stoją x czasu na placu. Przy zakupie polecam zabrać kogoś kto się zna na samochodach albo podjechać do warsztatu jakiegoś aby nie kupić miny
Super obsluga-doradztwo Pan Patryk - pełen profesjonalizm, zaangażowanie. Pierwszy raz przy zakupie samochodu czułam się tak " zaopiekowana" . Szczerze polecam oraz Pani Dorota z lini kredytu bardzo miła i pomocna w doborze najlepszej oferty . Polecam ich oboje ! Autko Suzuki Swift sprawne i nie bite , plus miałam wymianę oleju w gratisie ! Ja gorąco polecam ..
Kupilismy Fiata 500
Kupilismy Fiata 500, po 200km padla skrzynia automatyczna ... wypinają sie nas zlodzieje i oszuści ... zarobili na aucie 7.000zl, a na uszkodzona skrzynie zasugerowalismy zmniejszenie ceny o 3000zl ... totalna olewka.... auto bedzie stalo miesiacami lub latami zanim w Sadzie sprawa sie rozwiąże....nie zblizajcie sie do nich !!!!!!!!!
Moja opinia jest bardzo daleka od…
Moja opinia jest bardzo daleka od pozytywnej NIESTETY!!!
Na pewno nie polecam sprzedaży samochodu w AAAuto _ oddz. Bydgoszcz
Po pierwsze:
Strasznie zaniżają wartość aut, w moim przypadku auto krajowe z przebiegiem poniżej 100 tyś.km. serwisowane do końca tylko w ASO.
Po drugie:
Na 3 wcześniejsze wizyty osobiste, i co najmniej 2 rozmowy telefoniczne nie zostałem wcześniej poinformowany, iż pobierana jest opłata za weryfikację auta w wysokości 600 PLN. Zostałem poinformowany o tym dopiero po wypełnieniu formularzy dotyczących odsprzedaży auta i przekazaniu auta wraz z dokumentami pracownikowi AAA.
Płatność do 5 dni roboczych przelewem, wcześniej była mowa o przelewie w tym samym dniu, taka informacja jest zresztą na stronie.
Są to praktyki niedozwolone w związku z powyższym zostanie to zgłoszone do UOKiK.
Po trzecie:
Ekipa tam pracująca, robi sobie "zabawę z pracy..."
W Moim przypadku dokumenty dotyczące transakcji poprawiane były 2 razy, za każdym razem to ja wychwyciłem poważny błąd.
Najpierw zawyżono przebieg auta o 2000 km, na co zwróciłem uwagę.
Dokumenty zostały poprawione, wygenerowane na nowo raczej sprawdzone merytorycznie przez pracownika i podpisane.
Wówczas się okazało, iż na poprawionej umowie kwota odkupu auta wynosi " ZERO ZŁOTYCH"
Po raz kolejny to ja wychwyciłem ten karygodny błąd, wówczas umowa została poprawiana kolejny raz.
Ja rozumie, iż każdy może się pomylić... ALE NIESTETY NIE USŁYSZAŁEM NAWET SŁOWA PRZEPRASZAMY.
Na sam koniec musiałem dopłacić taksówkarzowi za oczekiwanie na mnie, gdy umowy były poprawiane...
Zmarnowałem u nich cały dzień
Zmarnowałem u nich cały dzień. Chciałem kupić Vitare. Rozmowa - tylna klapa malowana: ok. Na pytanie czy coś więcej odpowiedź: nie.
Czekam kilka godzin na podpisanie umowy i dostaję papier do podpisania:
nadmierne zużycie oleju
krzywe tarcze hamulcowe
zawieszenie w stanie krytycznym (tak to cytat).
oczywiście nic nie kupiłem.
Stanowczo odradzam. Zaraz pewnie odpiszą, że dziękują za opinię i coś tam coś tam ale nie ma złudzeń - sprzedają zajechane samochody.
W tym pseudo salonie wszystkie auta…
W tym pseudo salonie wszystkie auta które były przeze mnie sprawdzane były po wypadkowe 🤦. Opis tych aut to wielkie jedno kłamstwo. Skup złomu za grosze aby wam sprzedać za kupę kasy. Uważajcie.
wku.......y
NIE polecam nikomu tej instytucji sa oszustami jakich w zżyciu nie spotkałem!!!!! w dniu 26.04 2025r znalazłem ogłoszenie Focusa mial byc 1.6tdci w aaa auto Zabrze przed wyjazdem a mam tam ok 70km rozmawiałem z 2 pajacami stamtąd i zapewniali ze auto jest sprawne technicznie i?? hehe tylko kolor sie zgadzał!! a silnik zamiast 1.6 jest 1,8 w dodatku uszkodzony bo brak mu mocy!!! klimatyzacja nie sprawna a auto zarejesrtowane jako ciężarowe na 4 osoby a o to tez pytałem czy jeździło w firmie zaprzeczył wiec jak ich nazwać ??? tylko OSZUSCI ludzie omijajcie tych oszołomów!!!!!!!!!!!!
Potwierdzam inne opinie, dramat
Potwierdzam inne opinie, dzwonią obiecują, że jeżeli podany w ogłoszeniu stan auta pokryje się z rzeczywistością to są gotowi na cenę (a moja była blisko dolnej średniej rynkowej), po czym proponuja cenę 30% niższą niż rynkowa, dramat i strata czasu...
Porażka
Oddałem auto do wyceny z nadzieją na uczciwe podejście – niestety się rozczarowałem. Cena zaproponowana przez salon była rażąco zaniżona, mimo że auto było w bardzo dobrym stanie i miało udokumentowaną historię serwisową. Rozumiem, że każdy chce zarobić, ale tutaj granice uczciwości zostały mocno przekroczone. Klient jest traktowany jak ktoś, kogo łatwo można naciągnąć. Nie tego oczekuję od profesjonalnej firmy. Zdecydowanie odradzam!
Firma to jeden wielki bubel
Firma to jeden wielki bubel. Pomimo ceny z ogłoszenia gdzie nic nie było ukrywane i zapewnieniu ze jeśli opis zgadza się z ogłoszeniem to cena nie będzie negocjowana, zaproponowali cenę 10tys niższa. Oprócz tego w przypadku zgody na cenę do zapłaty jest 600zl za obsługę i weryfikację auta. Więc tak naprawdę kolejna obniżka ceny. Dramat
Ta firma to jakaś porażka..wystawiłem…
Ta firma to jakaś porażka..wystawiłem auto do sprzedania, od razu pojawił się kontakt telefoniczny z informacją że są zainteresowani moim samochodem. Zaznaczyłem że nie interesuje mnie wizyta jeśli nie pasuje im cena w ogłoszeniu, uprzejma pani poinformowała, ze są gotowi na moją cenę, jeśli tylko auto będzie zgodne z opisem. Weryfikacja auta przebiegła pomyślnie, nie mam nic do ukrycia, pełen serwis w aso, brak uszkodzeń, nawet najmniejszych, i po analizie, gdzie mój samochód dostał najwyższą ocenę, otrzymałem ofertę niższą o 17 tysięcy niż moja cena w ogłoszeniu…!!! Więc pytam po co ta pani do mnie dzwoni jak nie mają ochoty tyle płacić..?? Dramat i strata czasu!!
We purchased a 2018 Audi A4 (88,000 km)…
We purchased a 2018 Audi A4 (88,000 km) from AAA Auto and also took out a one-year insurance policy with Defend Insurance Group. 6 months later (at 93000 km), the car developed a sudden timing belt tensioner issue and oil leaks. When we submitted a claim, the insurance company refused to cover the €3,000 repair bill from an authorized Audi service center, forcing me to pay out of pocket.
Furthermore, the authorized service center informed us that there are strong indications of prior flood damage, which AAA Auto never disclosed at the time of purchase. This was a clear case of deception.
As a result, we feel completely scammed. I strongly do not recommend this insurance company or AAA Auto. Both companies are based in the Czech Republic, and after this experience, I will never use Czech products or services again.
Dostałem wiadomość z prośbą kontaktu
Dostałem wiadomość z prośbą kontaktu. Firma zainteresowana zakupem mojego auta. Po rozmowie telefonicznej Pani zapewnia mnie że rzeczoznawca przystał na cenę z ogłoszenia i jest potrzebna tylko weryfikacja pojazdu na terenie ich firmy. Prosi o przyjazd pod wskazany adres. W tym przypadku Bydgoszcz ul. Fordońska 268. Jadę na umówiona godzine po czym czekam w poczekalni półtora godziny. Czułem się jak to ja chciałbym im wepchnąć moje auto. Po jeździe próbnej i weryfikacji pojazdu nie było żadnych nieprawidłowości po czym Pan wychodzi do mnie z dokumentami i oferuje cenę 6 tys zł niższa od tej za którą oferowałem auto. W rozmowie telefonicznej zaznaczyłem,że jeżeli chcą negocjować cenę do tego stopnia to mój przyjazd nie ma najmniejszego sensu. Żenada
Dzień dobry
Dzień dobry , chciałem się z państwem podzielić chęcią kupna auta w aaa auto , delikatnie i cenzuralnie to po prostu poraża .
Auto chciałem kupić wczoraj czyli 31.03.2025 roku nie przewidziałem , że w tym komisie Pryma Aprylis już się zaczął .
Dostałem informacje , że Toyota Yaris Hybryda ma pochodzenie z Polskiego Salonu nie bita 94 tyś przebiegu cena trochę wyższa niż w cenniku , ale tłumaczyłem sobie to SUPER STANEM .
Na szczęście pojechałem z kolegą który był diagnostą , a nie kupiłem to auto w ciemno na zapewnienie .
Do rzeczy na dzień dobry okazało się , że tylny prawy błotnik jest po kolizji i to zrobiony przez jakiegoś bardzo kiepskiego lakiernika , grubość lakieru od 1200 do 2000 , a powłoka fabryczna 100 więcej kitu niż blachy , pierwszy zonk , ale oczywiście jazda próbna wokół salonu , pełna kultura może klient się przejedzie , oczywiście można , a wręcz trzeba wjechać na podnośnik .
Na podnośniku okazuje się , że tylna lewa lampa to 2 kilo kitu , i oczywiście zderzak uszkodzony !!!!
W tylnej klapie dołki jak by jakiś dzięcioł pukał !!
Straszne , ale byłem twardy , usiedliśmy do stołu rokowań :
następny zonk nie można licytować ceny samochodu , która widniała PROMOCJA 44900 PLN , tylko pani liczy od 46900 PLN oczywiście wystawia jakieś ubezpieczenia , które trzeba mieć bo samochody przecież kradną no i tu zaczyna się cyrk mówimy o uszkodzonym błotniku pani wychodzi na 10 minut niby konsultuje PROMOCJE !!!!
JEST PAN SZCZĘŚLIWCEM !!! 50 PLN RABATU DO RATY OD JAKIEGOŚ TAM MENAGERA !!!
No dobra tylny zderzak + lampa , ta sam sytuacja 10 minut czekania i JEST NASTĘPNE 50 PLN !!!
HURA , HURA , HURA !!
Cały czas schodzimy z lipnych ubezpieczeń cena samochodu stoi jak wryta .
Brak klocków tarcze do wymiany , następne 10 minut czekania i JEST MENAGER SIĘ ZGODZIŁ KUPI PAN SAMOCHÓD JAK PRACOWNIK SALONU 100 PLN Z RATY REWELACJA !!!!!!!!!
Podpisujemy umowę mamy durnia .
Jakież rozczarowanie kpl. kół letnich wyparował z magazynu kamfora na WIOSNE , Kredyt przyznany , ubezpieczenie załatwione ..... i co pan robi ???
Oczywiście o zejściu z ceny nie ma mowy przecież już ma pan przydzielony kredyt , szczyt głupoty latanie szukanie mam taki kpl. , a może chce pan inny na moją prośbę , że chce dedykowany do tego pojazdu ???? wariat jakiś !!!!
No to już 2 godzina maglowania zaraz zamykają SUPER SALON !
Biorę szlag mnie trafia , ale co mi tam nasiedziałem się podczas konsultacji to niech wyjadę w końcu autem.
No i na koniec GWARANTOWANE SALON POLSKI AUTO !!!!!!
JEDYNĄ GWARANCJĄ POCHODZENIA POLSKIEGO JEST REJESTR WYKONANYCH PRZEGLĄDÓW TECHNICZNYCH !!!!!!!!!!
PAN CHCIAŁ KSIĄŻKĘ SERWISOWĄ ?????
HISTORIE SERWISU ?????
TO NIEDOPUSZCZALNE , JAK KLIJENT MOŻE DOMAGAĆ SIĘ TAKICH ARCHAIZMÓW ?????!!!!!!
PORAŻKA , PORAŻA I JESZCZE RAZ PORAŻKA .
NIGDY WIĘCEJ aaa auto , ludzie to poprostu oszołomy są dla naiwnych .
a pryma aprilis dziś 01.04.2025 rok jak miałem go dzień wcześniej , ciekawe jak szybko zostanie wykasowany ten wpis .
Pozdrawiam .
Porażka
Porażka, auto które chciałem zostawić w rozliczeniu o cenie rynkowej 55-60tys.został w tym komisie wyceniony na 20tys.!!
Polecam! Bardzo dobre ceny samochodów, auta zadbane i zgodne z opisem. Komis godny polecenia
En savoir plus sur les différents types d'avis.