Energiek Avis

TrustScore 4.5 sur 5

4,7

Lisez les avis des autres

Noté 5 sur 5 étoiles

Gekozen voor energiek door hun prijzen. De overstap ging goed. Goede communicatie, snelle reacties op mijn vragen per mail. Ook klant gericht en vriendelijk.hun site met oa verbruik ed is ook duidelij... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

ben net overgestapt en had nog wat vragen. via whapp kontakt opgenomen, link stond in de mail , daar hoefde ik verder niets voor te doen. mijn vraag daar gesteld en binnen no-time kontakt gehad met ee... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Onlangs variabel contract afgesloten omdat ik hoop in de zomer een jaarcontract af te kunnen sluiten tegen iets gunstigere tarieven dan nu in de herfst/wintermaanden. Heel makkelijk contact te ma... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Wilde na de wettelijke bedenktijd alsnog afzien van een nieuw aangegaan jaarcontract. Enigszins voorbereid op een moeilijk gesprek bleek dit totaal onterecht. Met één mailtje aan/van Energiek (Emma) w... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Fournisseur d'énergie

À propos de Energiek

Écrit par l'entreprise

Energiek

Energiek is een jonge, lokale energieleverancier die de energiemarkt eerlijker maakt vanuit het hart van Eindhoven. Wij geloven dat energie een basisbehoefte is, geen luxe. Daarom maken wij energie opnieuw betaalbaar, toegankelijk en zonder gedoe. 💡 🌍

Wat maakt ons uniek

We leveren stroom en gas tegen de laagste tarieven van de markt. Met onze Anti-graai garantie vermijden we onterechte winsten door te delen met je. Onze klantenservice? Die is snel, persoonlijk en altijd dichtbij. Geen wachtrijen, wél echte hulp.

Kies slim voor Energiek

Of je nu starter, switcher of gewoon klaar bent met onduidelijke energiecontracten: bij ons zit je altijd goed. Sluit je aan bij de steeds groter wordende Energiek-community en ontdek hoe simpel én eerlijk energie kan zijn. Samen bouwen we aan een eerlijkere toekomst. Eerlijker voor jou, je portemonnee en de planeet.

Meer weten

Neem een kijkje op onze website. En volg ons op de socials voor updates, tips en scherpe energiedeals:

LinkedIn Facebook Instagram TikTok

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Demande des avis aux clients

A répondu à 100 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 48 heures

Tous les avis

580 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Noté 5 sur 5 étoiles

Iedere keer dat ik een vraag stel krijg…

Iedere keer dat ik een vraag stel krijg ik snel een duidelijk antwoord.

Vervelende is dat de kosten in Nederland om energie bij de voordeur zo hoog zijn, dat de rekening te hoog is.

Inmiddels is nog maar 15% van de kosten echt gas of kw….

Hoi Appie,

Een snel en duidelijk antwoord? Daar worden we blij van!

En die laatste 15%… daar zouden we inderdaad graag wat meer invloed op hebben.

Helaas bepalen belastingen en netbeheerkosten een flink deel van de energierekening.

Niet het leukste onderdeel van onze branche, wél iets waar we zo transparant mogelijk over willen zijn.

Bedankt voor je vertrouwen én voor het delen van je ervaring.

Snel, accuraat en klantvriendelijk

Snel, cordaat, en opgelost. Op verzoek werd ik gebeld, dus niet alles via de app. heerlijk

24 août 2026

Hoi Bas,

Dank je wel voor je fijne review! Soms is even bellen inderdaad nét wat makkelijker dan alles via WhatsApp regelen. Fijn dat we je zo snel konden helpen met een passend contract voor de korte periode en dat alles op tijd geregeld is.

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik kwam er zelf niet uit.

Ik kwam er zelf niet uit.
Via Whats app kon ik contact maken met een medewerkster die heel veel geduld had. Ze stelde voor om mij te bellen en verder te helpen.
Toen was het zo gepiept. Klaar en tevreden.

6 juillet 2026

Réponse de Energiek

Kijk, zo horen we het graag! Soms is even bellen gewoon nét wat makkelijker. Fijn dat onze collega je met alle geduld heeft kunnen helpen en het daarna zo gepiept was.

prima service!

Had een vraag over de energienota. Werd netjes op een afgesproken tijdstip teruggebeld. En heb helder antwoord gekregen.

Hoi Peter,

Dank je wel voor jouw review.

We vinden het belangrijk om afspraken na te komen. Dat geldt ook voor het terugbellen op het afgesproken moment.

We staan natuurlijk ook de volgende keer graag voor je klaar!

Excellent customer service

Super quick reply from the customer service, always available. Competitive prices.
I would definitely recommend Energiek

Hi Felix,

Thanks for your review!

Great to hear that you appreciate our fast service and competitive prices.

And we’re especially happy that you’d recommend us!

Energetic regards,

Goed klantenservice

Een vergissing bij de contractering werd snel en in het voordeel van mij als klant goed opgelost. Via chat en telefoon goed bereikbaar.

Hoi Marc,

Dank je wel voor jouw review.

Fijn te horen dat we de vergissing in jouw voordeel op hebben kunnen lossen!

Goede bereikbaarheid vinden wij heel belangrijk.

Snel contact via WhatsApp

Snel contact via WhatsApp.
Ook op een tijd dat ik het niet verwacht had.

Denkt oplossingsgericht met je mee!
Contract afsluiten ging ook snel.

Ik ben energiek fan!

Hoi Sandra,

Wat een fijne review, dankjewel!

Super om te horen dat je zo goed bent geholpen via WhatsApp en dat we met je mee konden denken. En natuurlijk helemaal leuk om te lezen dat je nu een echte Energiek-fan bent!

Welkom bij Energiek en bedankt voor je vertrouwen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Hoewel ik had opgezegd omdat ons pand…

Hoewel ik had opgezegd omdat ons pand verhuurd is, kreeg ik toch een rekening. Nadat ik daar een berichtje over had gestuurd kreeg ik meteen iemand aan de lijn die uitlegde dat dit naderhand verrekend zou worden. Echt goede communicatie! Zie je niet veel.

Hoi!

Bedankt voor je fijne review!

Goed om te horen dat we je snel duidelijkheid konden geven. Een rekening die na een opzegging binnenkomt kan natuurlijk even voor verwarring zorgen, dus fijn dat we dit meteen konden uitleggen en oplossen.

Goede communicatie, daar gaan we voor!

Very helpful

Hi Yoones,

Thank you for your review! It's nice to hear that you appreciate our help.

With energetic regards,

Noté 1 sur 5 étoiles

Ik ben neutraal.

Hoi,

Bedankt voor je review. We kunnen er zelf niet meteen de vinger op leggen wat er niet goed is gegaan, dus we nemen graag contact met je op om te horen wat er beter had gekund!

met energieke groet,

Noté 5 sur 5 étoiles

Mijn vraag werd snel beantwoord

Mijn vraag werd snel beantwoord! Tot nu toe verassend goede communicatie.

19 août 2026

Hoi Mark,

Leuke feedback om te horen! Hopelijk kunnen we je nog vaker positief verassen!

Hoi!

Bedankt voor je review! Snel én goed helpen, precies zoals we onze service graag zien.

Vriendelijke mensen

Vorig jaar de sleutels van mijn nieuwbouwhuis gekregen, via een collega bij Energiek terechtgekomen. Vragen over mijn energiecontract snel beantwoord via WhatsApp. Contact verloopt steeds soepel en vriendelijk.

22 juin 2026

Hoi Ivo,

Bedankt voor de fijne review. Leuk om te horen dat je onze service via Whatsapp waardeert!

Behulpzaam

Behulpzaam, snelle overstap, diverse mogelijkheden met dynamisch of vast.

18 août 2026

Hoi Gert,

Mooi om te lezen dat je onze hulp en de snelle overstap waardeert. Fijn dat je ook de keuze tussen dynamisch en vast als prettig hebt ervaren.

Bedankt voor je review en welkom bij Energiek!

👍Prima

Snelle, persoonlijke en adequate reactie, waarbij niet is opgegeven voordat het geregeld was.

16 août 2026

Hoi Peter,

Bedankt voor de fijne review. Leuk om te horen dat je onze persoonlijke service waardeert!

Vooralsnog een verademing..

Mijn gascontract liep af bij Eneco, dus moest ik wat anders. Ik ben niet zo'n overstapper (40 jaar bij PUEM/REMU/Eneco gezeten) maar zowel de tarieven als de abominabele klanteservice dwongen mij toch over te stappen. En dan ga ik in eerste instantie voor de laagste tarieven. Dan kom je dus bij de wat kleinere 'prijsvechters' uit want de grotere 'welkomstbonusstrooiers' geven dan wel een bonus maar hebben fiks hogere tarieven. Ik wil niet per se elk jaar overstappen, dus kom je bij Energiek uit.
Die blijken echter ook een uitstekende menselijke klantenservice te hebben!! Niks slechte AI robots of zo: gewoon iemand die zelfs in het weekend antwoord, ongekend! Dus na redelijk uitgebreid WA contact voor gas en even later ook voor stroom overgestapt.
Overstap aan de kant van Energiek ging vlekkeloos, alles werkte op tijd. Eneco beseft t allemaal nog niet zo goed en bellen heeft daar ook weinig zin, ik zit het maar even uit...zal wel goed komen.
Deze review gaat dus alleen over het onboarding proces en daar ben ik uiterst tevreden over. Als de levering eenmaal een tijdje loopt kom ik daarover ook wel weer even in de lucht.

17 août 2026

Hoi Willem.

Wat een mooie binnenkomer na 40 jaar bij dezelfde energieleverancier. Fijn dat we je met zowel gas als stroom goed hebben kunnen helpen en dat de overstap soepel en op tijd is verlopen.

En ja: bij Energiek zijn het inderdaad gewoon echte mensen achter de WhatsApp. Geen robot die je eerst drie keer hetzelfde laat uitleggen.

Dank voor je vertrouwen en voor deze uitgebreide review. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar je ervaring zodra de levering een tijdje loopt!

Noté 2 sur 5 étoiles

Aanmaning terwijl betaling al automatisch is geïncasseerd

De eerste betaling van mijn contract is automatisch geïncasseerd. Prima natuurlijk. Vervolgens krijg ik doodleuk een aanmaning dat er niet betaald zou zijn en staat de factuur nog steeds als open in mijn account.

Na contact met de klantenservice wordt de betaling ineens als voldaan geregistreerd. Prima, zou je denken. Alleen krijg ik in het WhatsApp-gesprek vervolgens geen enkele antwoord of reactie. Ook nadat ik hier nogmaals om vraag, blijft een reactie uit. Gewoon geen antwoord.....

Bijzonder genoeg krijg ik ondertussen wél meerdere keren het verzoek om mijn ervaring via Trustpilot te beoordelen. Nou, bij deze.

Een fout in de administratie kan gebeuren, maar vervolgens niet reageren op een klant die hier duidelijkheid over vraagt, vind ik een stuk minder netjes. Zeker als je ondertussen wel actief om een beoordeling vraagt.

Hoi Jordi,

Je hebt helemaal gelijk dat dit geen fijne ervaring is. De onterechte betalingsmelding was al vervelend genoeg, en als je daarna geen reactie krijgt terwijl je wél een verzoek ontvangt om ons te beoordelen, begrijpen we je frustratie.

De oorzaak van de fout met de betalingsstatus hebben we inmiddels gevonden en definitief opgelost. Je WhatsApp-berichten zien wij echter niet terug in ons systeem. Dat vinden we zelf ook erg vreemd en zoeken we graag verder uit.

Wil je ons even mailen? Dan nemen we direct contact met je op om dit samen uit te zoeken en netjes af te ronden.

Noté 5 sur 5 étoiles

Gewoon; eenvoudig op een positieve manier!

Gewoon; eenvoudig op een positieve manier in het contact, de app, en het online portaal!

Hoi Marit,

Bedankt voor de fijne feedback. We houden het graag eenvoudig!

Tevreden met Energiek

Snel,vriendelijk en duidelijk antwoord via de app. Lage tarieven en duidelijke informatie. Bericht vooraf wanneer ze je maandelijkse afschrijving gaan innen. Ze denken met je mee. Zeer tevreden met energiek.

Hoi Anja,

Fijn om te horen! Duidelijke communicatie, daar gaan we elke dag voor.

Team Energiek

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus