Det var den sämsta butik jag varit med om smarteyes löddeköpinge. När jag skulle välja bågar, ingen hjälp, 2 killar stod bara och prata med varandra. När jag hämta dom lämnade en tjej ut dom, ingen hj... Voir plus
Första glasögonen jag köpte var styrkan helt fel, jag sa till butiks personalen att jag inte var nöjd. Men dom tyckte att jag skulle prova över helgen, fick ont i huvudet. Gick tillbaks dom ändrade d... Voir plus
Mycket trevlig och kompetent optiker, men bemötandet i butik var uselt, ville ha en båge jag sett på smarteyes hemsida, lanserad under nyheter. Den fanns inte i butik i Umeå, jag fick svaret att den k... Voir plus
Räkna med att få vänta över 1 månad på din beställning. Du får inget sms heller inget svar när man ringer till butiken. Trots att butiken kräver ca halva summan i förskottsbetalning så får du varken... Voir plus
Smarteyes erbjuder synvård och skandinaviskt designade glasögon. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes finns över hela Sverige med ett 70-tal butiker, från Ystad i syd till Boden i norr.
Östra Hamngatan 37, 411 10, Göteborg, Suède
- 0775-70 71 00
- kundtjanst@smarteyes.se
- smarteyes.se
N'a pas répondu aux avis négatifs
ÅNGRAR djupt att jag inte gick in och läste på Trustpilot INNAN jag gick till Smarteyes
Smarteyes på VÄLA.
Säger man till dem att något är fel med glasen så svarar dem ”Det tar tid att vänja sig vid nya glas, vi rekommenderar att man provar dem i två veckor”.
När man sen kommer tillbaka och fortfarande säger att det är fel på glasen, då säger dem ”Vår policy är att man ska prova i ytterligare två veckor, det tar tid att vänja sig vid nya glas”.
NEJ, det tar inte tid att vänja sig, känns det fel så är det fel. Annars kan man fortsätta gå med sina gamla glasögon och vänja sig vid dem istället.
Åtta besök, och tre synundersökningar senare fick jag äntligen hävt köpet.
Optikern försökte slå i mig att man ser suddigt på nära håll med progressiva glas, och klart på långt håll. Vilket är en jädra lögn! Progressiva glas har man för att se klart med på både kort- och långt avstånd.
Jag fick titta i deras maskin med mina styrkor, och jämföra med styrkan i glasögonen och påpekade direkt att det inte var samma skärpa. Optikern säger då ”Det är ju helt praktiskt när det slipas, vi styr ju inte över det utan det är ju dem produkterna som vi beställer som blir på det sättet.”
Dem är alltså MEDVETNA om detta, men fortsätter att lura på folk deras mög för flera tusentals kronor.
Gå inte på deras snack om att man måste vänja sig vecka efter vecka. Känns glasen inte bra, så är dem inte bra. Stå på er, och ge er inte! Eller ännu bättre, GÅ INTE DIT!!
UPPDATERING 29/3-26:
Jag använde receptet från Smarteyes och beställde glasögon från firmoo.se istället. Tänkte att det får bära eller brista, det kan ju inte bli sämre än glasen från Smarteyes iallafall.
Skärpan i glasen är rätt, bågarna skitsnygga och jag betalde 854 kr inkl. frakt. Glasögonen från Smarteyes skulle kostat mig 9500 kr. Flera tusen kronor billigare hos Firmoo!!
Kommer aldrig mer köpa glasögon hos en svensk optiker igen.
Glasögon abonnemang
Jag har ett så kallat abonnemang på glasögon. Där ingår 3 par och ett nytt syntest efter 1 år. Vid det syntestet uppgav jag att min syn är sämre enl mig. Då skall det ingå nya glas i mina 3 bågar. Men enl optikern ser jag sämre pga att jag vant mig vid glasögonen. Jag nöjde mig inte med det svaret utan bokade ytterligare ett test. Där lovades återkoppling inom 1 vecka. Det gjordes inte. Jag ser sämre både med och utan mina glasögon som är progressiva. Nu väljer jag att anlita en annan optiker. Får således förmodligen betala för glasögon igen tyvärr. Känns som att smarteyes inte är villiga att fullfölja det som ingår i abonnemanget. Det vill säga, nya glas i bågarna om min syn blivit sämre inom viss tid. Så en kund mindre till er.
Dåligt av Smarteyes
Jag bokade syntest utifrån en mellandagskampanj, där det stod att syntest ingick när man köpte glasögon, samt att erbjudandet var 2 för en. Slutnotan landade på 10 000, när jag ifrågasätter att det blev så dyrt utifrån kampanj visade det sig att de tog betalt för allt, syntest 620:- bla...och då säger kassörskan att detta erbjudande gäller bara vid kontantbetalning..ingenstans i annonsen stod det att det var det som gäller. Känner mig kraftigt lurad, kommer inte att köpa på smarteyes nåt mer.
Några fler leenden gör glasögonköpet trevligare
Träffade en trevlig leende expedit när jag på vinst och förlust tittade in på Smarteyes på en söndag. Mina gamla glasögon hade gått sönder och jag hittade några bågar jag gillade. Den vänliga expediten gjorde att jag beställde tid för synundersökning. Den som sedan tog emot mig för synundersökningen gjorde säkert sitt jobb men gav mig knappt en blick - det fanns inte skymten av ett välkomnande leende och inte senare vid undersökningen heller - bara korta koncisa kommandon. Likadant med nästa expedit som skulle slutföra beställningen. Kort och korrekt och inga extra upplysningar eller förslag - ända tills jag hade betalt då log hon faktiskt. Jag kommer få mina nya glasögon - men jag vet inte om jag går tillbaka dit nästa gång jag ska kolla mina ögon. Ja, lite fler leenden och vänlighet hade jag nog önskat för att se fram emot att göra ett nytt besök i den butiken.
Detta gäller SmartEyes i Väla och den…
Detta gäller SmartEyes i Väla och den gravida kvinnan som arbetade i butiken idag
Vårt besök var extremt obehagligt, kränkande och helt i strid med vad SmartEyes själva marknadsför.
Vi valde SmartEyes efter att ha läst informationen på deras hemsida om barnglasögon och deras erbjudanden. Där står det tydligt att de hjälper föräldrar, att man inte ska behöva betala något extra, och att de står för mellanskillnaden så att föräldrar i praktiken inte betalar någonting för barnens glasögon. Samtidigt marknadsför de erbjudanden som 2-för-1 från 1 000 kronor samt synundersökning i samband med erbjudanden. Detta var anledningen till att vi valde just SmartEyes.
I verkligheten i butik gällde inget av detta.
Den gravida kvinnan som tog hand om oss var från början mycket otrevlig, aggressiv och påstridig. Hon nekade totalt till det som står på SmartEyes hemsida om att de står för mellanskillnaden och att föräldrar inte ska behöva betala extra. Trots att vi hänvisade till deras egen hemsida hävdade hon bestämt att detta inte gällde.
Hon försökte istället tvinga oss att välja ett visst glas och ett visst alternativ, betydligt dyrare än det som marknadsförs, och upprepade minst 20 gånger att vi inte skulle få bidrag om vi inte gjorde som hon sa. Det kändes som ren skrämsel och försäljning med tvång.
Vi fick veta att vi först skulle betala 800 kronor, som eventuellt skulle betalas tillbaka via bidraget – men dessutom krävde hon 500 kronor extra för synundersökningen, trots att SmartEyes marknadsför hjälp till föräldrar och erbjudanden som ger intryck av att man inte ska behöva stå för sådana extra kostnader. Detta stod i direkt motsats till deras marknadsföring och upplevdes som vilseledande.
När vi ifrågasatte detta höjde hon rösten, blev ännu mer otrevlig och hade en tydligt aggressiv attityd. Jag fick själv sätta stopp för hennes beteende.
Efter detta fick vi hjälp av en annan anställd. Då började hon dessutom prata illa om oss öppet, trots att vi stod kvar i butiken och hörde allt. Hon gjorde detta inför både oss och sin kollega. Det var förnedrande, kränkande och helt oprofessionellt.
Som ytterligare maktutövning vägrade hon även att lämna ut synundersökningsreceptet, trots att vi har rätt till det. Det upplevdes som ett sätt att straffa oss för att vi inte gick med på hennes försäljningsförsök.
Jag vill också vara tydlig med att jag kände mig djupt kränkt, och jag kan inte bortse från misstanken att hennes sätt att bemöta oss kan ha påverkats av att jag bär slöja och har utländsk bakgrund. Skillnaden i respekt och ton var påtaglig.
Graviditet eller personligt mående är ingen ursäkt för att behandla kunder illa. Klarar man inte av att möta människor med respekt ska man inte arbeta i kundservice – särskilt inte i en butik som riktar sig till barnfamiljer.
Sammanfattningsvis:
• Aggressivt och elakt bemötande
• Totalt nekande av SmartEyes egen hemsideinformation
• Tvång att välja visst glas och dyrare alternativ
• Extra kostnader (500 kr) utöver de 800 kr som ska återfås via bidrag
• Vilseledande marknadsföring jämfört med verkligheten
• Öppet skitsnack om kunder i butik
• Vägran att lämna ut recept
• Upplevelse av kränkning och möjlig diskriminering
Vi kommer aldrig tillbaka till denna butik och jag vill starkt varna andra, särskilt föräldrar, för detta bemötande. Hennes kollega räddade situationen och lämnade ut synundersökning receptet
Jag var hos Smarteyes i Gränbystaden
Jag var hos Smarteyes i Gränbystaden, Uppsala. När jag kom in i butiken blev jag bemött av en kvinnlig anställd med blont hår. Jag och min pappa var de enda kunderna i butiken, så jag trodde att jag skulle få bra hjälp. Tyvärr blev upplevelsen raka motsatsen.
När jag frågade henne om tips på vilka bågar som skulle passa mig fick jag inget riktigt svar, och hennes bemötande kändes ointresserat. Efter att ha varit där i nästan en timme märkte jag hur hon började titta på mig konstigt, och när jag frågade vilket par som passade mig bäst suckade hon och sa bara att det var individuellt. Jag förstår att det är en smaksak, men hennes attityd var väldigt otrevlig — det kändes som att hon ville att jag skulle gå därifrån.
När jag till slut hade valt ett par glasögon bad hon mig sätta på dem för att markera var mina ögon sitter, och jag gav henne mitt körkort för registrering. Men plötsligt säger hon att bågarna inte finns att beställa eftersom de är helt slut i lager. Det gjorde mig väldigt frustrerad — varför finns de då ute i butiken om de inte går att köpa?
Hela besöket blev en besvikelse och förstörde verkligen min dag. Jag köpte ingenting till slut.
Jag vill ändå nämna att jag hade varit i samma butik några dagar tidigare och fått hjälp av en annan kvinnlig anställd som var mycket trevligare och verkligen tog sig tid att hjälpa mig. Det visar att bemötandet kan vara bra – men den här gången var det tyvärr riktigt dåligt.
Fick inte det man beställt
Beställt 2 glasögon men när de kom hem var den ena inte vad jag beställt. De erkände att de hade beställt fel. Fick ändå betala fast jag inte fått allt jag köpt. När de skulle beställa om igen så var bågen slut som jag valt ut. Fick ta en annan båge och vänta i flera veckor till. Ingen kompensation alls. Jättestressad personal, servicen var därefter. Var ny kund men går tillbaks till min gamla optiker.
Optikern var bra.
Besöker affären enbart för att välja ut rätta bågar. Detta registreras i datorn. Dagen då det är dags för undersökning går inte bågarna att finna. Ändrat system. Anställda är inte alls särskilt intresserade av sina kunder. Ingen hjälp. Hämtade sedan o ett par var usla i bågen. Knirrade o var verkligen ”billiga”. Bytte genast. Fick själv leta eftersom de anställda var trötta o hängde i disken. Det blev så fel! Bågar som är stora o tunga. Man behöver goda råd o hjälp om vad som klär en. Nä, armarna i kors o privat snack….
Svarar aldrig i tekeflnen.Inte upptaget…
Svarar aldrig i tekeflnen.Inte upptaget utan dom svarar bara inte.Dåligt förlorar mig som kynd
Efter ca 2 månader från den dagen mitt…
Efter ca 2 månader från den dagen jag fick mitt nya glasögon så fortfarande kan inte ha dem mer än 1 tim, det är helt enkelt jag ser inte bra med , vill bara understryka att personalen (på Mobilia/Malmö)är trevliga och försökt hjälpa till ,men det hjälpte inte mina ögonen , jag gick till en annan smarteyes(spångatan) där kändes lite så att dem bryr sig inte mycket , efter ett mini synundersökning sa dem att det inget fel och dem hänvisade mig igen till Mobilia , samtidigt jag märkte att något stämde inte , spångatan vill inte ta ansvar för det , nu jag har slutat använda dem nya glasögonen .
Stark avrådan att gå till denna…
Stark avrådan att gå till denna optiker.
Jag och min fru var inne på Smarteyes i Löddeköpinge på Galleria Centersyd idag för att hämta hennes glasögon som hon beställde för första gången.
Vårt första intryck var redan dåligt vid beställnings tillfället då personalen inte var professionella och hjälpsamma, men idag var upplevelse fruktansvärd och obehaglig.
Tre av personalen hoppade på oss vid första frågan jag ställde om varför inte min fru får hjälp med justering av bågen. En väsentlig fråga att ställa eftersom i normala fall skall optikern erbjuda hjälp och injustering av bågen för optimal komfort och synkvalitet.
Vi fick bågen över disk och man var på väg att börja knappa in för betalning utan visat intresse för att hjälpa till med passformen. Oproffsigt och med all rätt att ifrågasätta tyckte vi.
Istället blev vi på hoppade med höga ordalag och uppmaning att gå till en annan optiker om man inte vill ha deras produkter, vi blev överraskade då alla tre i personalen skrek på oss och ville kasta ut oss från butiken. Vi förväntar oss respektfullt beteende och god service som kund. Tyvärr är alla tre av personalen inkompetenta och saknar känsla för service och respekt.
Varnar alla för denna optiker och hoppas att Smarteyes centralt tar detta på allvar och tar sitt ansvar att ta kontakt med oss för en ursäkt.
Dåligt kvalité på glasögonglas, otrevligt personal
Efter bara fyra månader har jag fått repor på glasen vilket har aldrig hänt tidigare, har haft glasögon i 40 år. När jag besökte butiken i Malmö Spångatan var tjejen i disken otrevligt och oförskämt. Rekommenderar inte.
Totalt oduglig optiker
Totalt oduglig optiker. Var på synundersökning och efter 5 minuter så avbröt optikern undersökningen och gav mig en ny tid för hon hittade inget konstigt med min syn. Hon bytte styrka för fort så man hann aldrig tala om om det vart bättre eller sämre. Gick till specsavers istället och kan nu hämta ut glasögon om en vecka.
Fått fel styrka
Fått fel styrka, för stark, vid två senaste besök, 2018 och 2022. Upptäcktes av en slump när jag funderade på laser nu 2025. Gick även till ytterligare en annan optiker för att bekräfta vilket som va rätt. Jag har alltså haft för stark styrka på glasögon i 7 år. Men hade egentligen samma styrka sedan 2009 eller tidigare. Både ögonläkaren och annan optiker rekommendera mig att byta glasögon snarast.
Bra service, trevlig personal
Trevlig personal, de är noga med vad de gör, glasögonbågarna känns lite plastiska även om man betalar för icke budget modellerna. Tyvärr har de Walley som betalningsföretag vilket är synd då Walley är inget bra. Walley är ett seriöst företag!
Lite bemmaning
Dålig personal och lite dryg ett av…
Dålig personal och lite dryg ett av glasen var sönder på ett par raybands och de försökte lura mig genom att säga att man måste köpa nya men i en annan butik kunde man bytta glasset för en mycket billigare peng
Dyrt för varan, otrevlig personal
Dyrt, jätteotrevlig personal som hjälper inte till alls och är bara irriterad att man vill glasögon fixad när man hämtar de. hade jag läst innan här då hade jag kunnat sparad mycket pengar. aldrig mer!
Missnöjd
Fick först höra att det var min syn som gjorde att jag inte såg bra med glasögonen. Ingen informerade mig om det vid köpet av glasögon och hur min specifika syn skulle påverka. Om de tänker jag itne kan få optimala syn med glasögon borde de informera om det innan jag betalar 4000 kr för ett par. Har utnyttjat garantin och fått komma tillbaka x antal gånger för korrigeringar. Bara det har varit en kostnad och tidskrävande som de inte tagit hänsyn till. Jag stör mig fortfarande extremt på båda de glasögon. Sen verkar smarteyes tydligen bara kunna erbjuda glasögon där man ser bra på en del av glaset, ex mitten på glaset eller längre ner. Har inte får något bra svar på varför det inte går att få samma styrka på hela glaset. Konstigt för det fungerat bra med linser och till o med terminalglasögonen har fungerat bättre än deras glasögon. Otroligt missnöjd och kommer aldrig vända mig till Smarteyes igen.
Dålig bemötande av personal
Dålig bemötande av personal, fick min nya glasögon igår o personalen som hjälpte mig med glasögon är inte alls lyhörd när man vill justera i näsan. Till o med mina barn som jag följde med mig att hämta kändes att den personalen är inte alls trevlig. Smarteyes Gävle
En savoir plus sur les différents types d'avis.