Smarteyes Sverige Avis

TrustScore 3.5 sur 5

3,3

Smarteyes har brett och bra utbud på bågar. Man hittar alltid en snygg båge, finns både design och vanliga mer ordinära bågar. Supertrevlig och kunnig personal, både optiker och de i butikerna. B... Voir plus

Trevlig och kunnig personal! Bra finansiering vid köpet av glasögon. Det känns tryggt att komma dit på synundersökning för de upptäckte ett fel på ett öga vid ett tidigare besök som ledde till läka... Voir plus

Jag har alltid varit nöjd med er.När jag kom för att betala och hämta mina glasögon ville jag testa om om jag såg på nära och långt håll.Tjejen i kassan gav mej ett papper att läsa på ,när jag undr... Voir plus

Köpte ett par rumsprogressiva glasögon. Eller inte. De fungerade varken för att läsa på en skärm eller se personen på andra sidan bordet. Optikern säger då att "de är som de ska" och "ja, det där med... Voir plus

1. Optométriste

Smarteyes erbjuder synvård och skandinaviskt designade glasögon. Smarteyes mission är att designa prisvärda glasögon till alla och visionen är att vara den mest rekommenderade optikern. Smarteyes finns över hela Sverige med ett 70-tal butiker, från Ystad i syd till Boden i norr.

Moyen

TrustScore 3.5 sur 5

280 avis

Aucun historique récent de demande d’avis

Tous les avis

121 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Dålig kommunikation

Försökt vara i kontakt flera gånger angående min linsprenumeration utan svar. Personalen i Lund berättade för över en månad sedan att de skulle ringa och informera om mina linser men har inte fått något samtal. Nu är det bara några dagar tills jag måste byta mina linser utan någon leverans.

11 mars 2025

Trevlig personal

Trevlig personal. Men de sa inget om att byta glas gratis vid sämre syn, gällde bara 1:a året vid abonnemang o två gratis synundersökningar ingår o då trodde jag att de kallade till det men icke

25 février 2025

Oprofessionellt bemötande och total besvikelse

Gäller butik i Hanninge Port 73 men kanske även fler butiker.
Oprofessionellt bemötande och total besvikelse

Jag har varit kund hos Smarteyes i flera år, beställt flera glasögon och gjort synundersökningar. Tyvärr har min senaste upplevelse fullständigt förstört mitt förtroende för er butik.

När jag ringde för att fråga om leveranstiden för glasögon fick jag ett otydligt svar och blev bemött på ett väldigt otrevligt sätt. Personen jag pratade med föreslog att jag skulle vända mig till en annan butik istället för att försöka hjälpa mig. När jag bad om att få mer konkret information om leveranstiden, la personen på luren.

Det mest skrämmande är känslan av att bli behandlad som en oviktig kund, trots att jag varit lojal i flera år. Att bli bemött på ett så respektlöst sätt är oacceptabelt.

Jag vill rekommendera alla som läser detta att istället vända sig till andra optikerbutiker. Efter att ha jämfört servicen med andra aktörer är skillnaden enorm. I andra butiker blir man alltid bemött med vänlighet och respekt, och man känner sig verkligen sedd som kund.

Jag kommer aldrig att rekommendera denna butik och kommer inte att återvända.

12 décembre 2024

Hej Marina,

känner mig lurad

känner mig pålurad ett par dyrare glasögon än nödvändigt, de pratade om att jag "kommer nog behöva bättre smutsskydd, repskydd och de är ju såklart finare med smalare glas så vi slipar ner dem lite!" jag fick inte chans att neka detta och inget sades om vad de skulle kosta, ända jag fick reda på priset innan ja fick veta va jag var tvungen betala var en försäkring på 200kr.

i slutändan blev de mycket dyrare än vad jag hade förväntat mig och räknat ut de till och de sa bara när jag både prata med dem i butiken och ringde att "du behöver /xyz/ så då blir de dyrt!"

kändes inte tryggt eller som att jag kunde neka alla extra grejer de verkade lägga till och varken jag eller min familj kommer någonsin vara kund där igen.

sjukt trist att även smarteyes har börjat bete sig som tv försäljare.

(glasögonen som är enkelslipade kostade ca 2000kr MER än min mammas progressiva...)

27 novembre 2024

Hej J-H,

Proffsig och trevlig personal

Besökte Smarteyes butiken på Kungsgatan Stockholm för nya glasögon på långt och nära håll. Fick mycket bra bemötande av både optiker och personal i butiken. Fick hjälp med att välja bågar som jag tycker är rätt svårt att göra på egen hand. Går gärna hit igen.

27 novembre 2024

Hej Lars,

Tack för din fina recension. Vi är verkligen glada över att du har upplevt en bra service hos oss. Vi hoppas att se dig igen i en av våra butiker.

Felaktiga progressiva glas

Jag köpte 2 par glasögon förra hösten. Progressiva och läsglasögon. Trivdes inte alls med dem, var inne i butiken i Lund och fick korrigerat bågarna. Inte bättre, men orkade inte klaga igen. Dålig skärpa på vissa avstånd.
Nu har jag gått till en annan optiker, som undersökte mina progressiva glasögon. Det visade sig att man hade slipat bort det område i glasen, som skall förstärka syn på längre håll. Jag spenderade nästan 8000 kr på dessa undermåliga produkter. Uselt.
Skall köpa nya progressiva glas, som har alla fält. Dock ej hos Smarteyes.
Reklamationstiden har förvisso gått ut, men ändå - 8000kr till soporna.
Bo R. i Lund

26 novembre 2024

Hej Bo,

Smarteyes

Butiken skötte undersökning med butiksbiträdet och en ”tv-optiker”

Bokade tid för synundersökning idag 11/11, kom till butiken i Boden, döm om min förvåning, de har ingen optiker utan expediten gjorde nån slags undersökning med hjälp av en optiker som fanns i Kalmar, det slutade med en misslyckad undersökning och expediten erbjöd en tid om 3, ja just det, ytterligare 3 veckor ?? då det ska finnas en optiker på plats, en märklig upplevelse, jag hade väl kunnat få veta att ingen optiker fanns när jag bokade tiden, det som hände var helt osannolikt uselt, det har helt spårat ur, köper förstås aldrig mer några glsögon där och hoppas ingen annan gör det heller.
Det tar alltaå 4-5 veckor innan jag kan bli undersökt plus ev tillverkning av glasögon så totalt två månader innan nya glasögon sitter på näsan och det märkliga är att butiken inte bryr sig !

11 novembre 2024

Hej Michael,

Tack för din feedback. Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundtjanst@smarteyes.se.

Fruktansvärt dåligt

Fruktansvärt dåligt! Gjorde synundersökning på Smarteyes i Lund men kunde inte se bra i de nya linserna. Personalen är arrogant, talar med höjd röst och säger att det är mitt fel eftersom optikern är legitimerad. Alldrig mer!

8 novembre 2024

Hej Katja,

Smarteyes

Var på synundersökning Smarteyes Gävle …

Var på synundersökning på Smarteyes Gävle 24-10-28, optikern var super bra.
Men dom som jobbar i butiken var inte lika bra, försökte få hjälp två ggr men ingen var intresserad av att hjälpa till, och min fru gjorde samma undersökning och hon fick grym hjälp??? Så nu köper jag mina glasögon på en annan optiker där jag får hjälp

28 octobre 2024

Hej ,

Vänliga hälsningar, Smarteyes

Va hos smarteyes förra veckan har varit…

Va hos smarteyes förra veckan har varit kund i många år behövde nya glasögon kände att jag inte fick någon direkt hjälp att välja båge när jag gjort det och va färdig med min beställning så fick jag betala 1000 i handpenning aldrig varit med om det på alla år .Nu spelar det ingen roll men mest sättet konstigt tycker jag

24 octobre 2024

Hej Yvonne,

Smarteyes

otrevlig personal som jobbar i…

Mycket otrevlig personal som jobbar i solna centrum stockholm butiken. Man vågar inte ens fråga henne frågor för då hon blir arg. När min mamma fick hennes glasögon hon sa att glasönen har 6 månaders försäkring, men sedan vi tog reda på att de hade bara 3 månaders försäkring. Hon pratar jätte otrevlig och det var jätte pinsamt upplevelse hos dem. Hon lyssnar inte på sina kunder och blir upprör om man ställer frågor till henne. Jag kommer inte besöka smarteyes i framtiden!!!!

27 octobre 2024

Hej Samira,

Smarteyes

Var på Smarteyes på Kyrkogatan för…

Var på Smarteyes på Kyrkogatan för synundersökning och räknade med att kunde byta glasen och behålla bågen som jag hade betalat 6000 kr för för mindre än ett år sedan. Det gick inte, utan behövde köpa helt ny båge och glas. De säljer endast paketlösning. Jag sa att jag ville tänka över det innan jag bestämde mig. Kvinnan som gjorde synundersökningen blev sur och bl.a argumenterade sarkastiska ”du kan ju gå till Claes Olsson å köpa ett par”. Sedan skickade hon ut mig i butiken och vände ryggen mot mig och lämnade mig utan att avsluta vårt besök. Kände mig trampad på och oviktig. Kommer INTE handla hos dem mer! :(

18 octobre 2024

Hej Margareth,

Tack för din feedback. Vi beklagar att din upplevelse hos oss inte motsvarade dina förväntningar. Vill du dela mer om din upplevelse är du välkommen att kontakta oss via vår mail: kundtjanst.smarteyes@smarteyes.se.

Smarteyes

Aldrig varit så missnöjd med ett köp

För någon månad sedan var jag på en synundersökning hos Smarteyes. Det visade sig att jag hade en liten förändring på min astigmatism och att jag nu också var översynt. Köpte skräddarsydda och fotokromatiska glas och notan landade på 4200. En enorm kostnad för mig men jag tänkte att det skulle vara värt det eftersom jag kommer ha dem i flera år. En vecka senare hämtade jag mina glasögon och jag märkte direkt när jag tog på mig dem att det kändes konstigt. Jag såg sämre.

Gick hem med förhoppningen att jag behövde vänja mig, men det blev allt svårare att övertyga mig själv om det eftersom jag inte haft den här upplevelsen tidigare när jag köpt glasögon. Dagen därpå gick jag tillbaka till butiken men fick rådet att ha på mig dem i minst en vecka för att se om jag vänjer mig. Det gjorde jag inte och gick tillbaka till butiken ännu en gång.

Det visade sig att jag inte var översynt, så de blev tvugna att beställa nya glas åt mig. Drygt en vecka senare hämtade jag dem och nu kändes styrkan bättre. Märkte dock vid ett senare tillfälle att bågarna satt snett, var obekväma och skavde bakom öronen. Kände mig också yr väldigt ofta. Justerade dem i butik, och även lite själv, och tillslut satt de ganska bra. Var fortfarande yr men kände mig äntligen nöjd nog. Det gick några dagar och sen ser jag repor på glasen. Glas som tydligen ska ha "repskydd".

Glasen har alltså fått repor efter drygt en vecka, trots att jag inte använt dem vårdslöst. Mina tidigare glasögon som jag använde i nästan två år har inte ens några repor.

Gick till en annan butik och bad om att få reklamera, jag vill ha pengarna tillbaka och jag vill inte få nya glas med så uppenbart dålig kvalitet. Det går tydligen inte för att det måste vara mitt fel att reporna har uppstått, vilket är helt obegripligt för jag har inte behandlat dem vårdslöst. Känner mig så frustrerad och ledsen över att jag har lagt så mycket pengar på glasögon med så dålig kvalitet. Har inte det ekonomiska utrymmet helt enkelt.

16 octobre 2024

Hej ,

Smarteyes

”Annat pris vid uthämtning”

”Annat pris vid uthämtning”

Skulle köpa nya glasögon i Kungsbacka, endast köpt mina glasögon på smarteyes tidigare och varit nöjd. I andra butiker än denna dock.

Trevlig personal till start. Men efter jag bestämt mig för 3 bågar och gjort synundersökning så fick jag ett pris framräknat. Jag ville då veta vad jag betalade för, inte väldigt konstigt? Säljaren fick räkna och kändes som att jag var en jobbig kund pga av att jag ville veta vad jag betalade för och att jag inte ville ha ett abonnemang, min upplevelse. När jag väl valde bort någon ”lätt rengöringsbehandling” och bytte till ett comfortglas så kom vi ner lite i pris. Jag betalde 1500:- i butik, jag sa att jag kan betala hela summan men säljaren sa nej betala du 1500:- och resten sen. Fine!
7200 kr skulle det gå på totalt. Gick ifrån med en känsla av att hit går jag inte tillbak igen efter detta köpet.

När jag väl hämtar ut glasögonen några veckor senare så skall jag betala resterande 5700 kr (7200-1500 förskott). Men när jag kommer dit så säger säljaren att det blir 6150 kr. Små pengar förvisso i sammanhanget, men det är tillvägagångssättet som jag inte uppskattar. Jag betalde och frågade sen hur det kunde bli ett annat pris nu? ”Ja du kan ju läsa på kvittot här vad vi har tagit betalt för”. Som om det skulle hjälpa mig? Min mamma var med när jag fick priset första gången dessutom. Jag orkade inte argumentera så tackade och sa hejdå.

Min mamma var där två veckor efter mig och fick också ett annat pris när hon väl hämtade ut dem.. Ingen av oss fick el bad om att få totalpriset på papper innan dessvärre. Lärdom!

Så betala allt på en gång el få priset skriftligt innan!

4 octobre 2024

Hej LJ,

Bara försäljning!

De är intresserad av försäljning men vill inte hjälpa om det behövs!

30 septembre 2024

Hej MK,

Dubbelbokad

Hade bokat tid och väntat i en dryg vecka. Kommer in i butiken i Halmstad efter att stressat iväg från jobbet och lyckats få en tid mellan olika möten bara för att få höra att min tid är dubbelbokad. En pensionär står och väntar och personen är före mig. Nej tack till sådant dåligt bemötande. Vilket blufföretag! Varför ha tidsbokning när de inte kan klara av en sådan enkel sak? Varning för Smarteyes⚠️

16 septembre 2024

Dålig kundservice

Dålig kundservice.
De höjer även abonemangskostnad utan att meddela kunden.
Inga förslag om hur man kan gå vidare. Utan mer ett "Betala dina höjda kostnader eller gå vidare."

1 septembre 2024

Hej Robin,

Smarteyes

En krånglande skalm löst en mycket…

En krånglande skalm löst en mycket trevlig kvinna direkt efter öppning, putsade även glasen, allt utan kostnad, fick en önskan om en trevlig dag.
Hon gjorde min dag!!!!

22 août 2024

Hej Johan,

Smarteyes emporia

Smarteyes emporia. Trevliga, kunniga flexibla och jag är supernöjd!

2 août 2024

Hej Rada,