Hämtade idag mina nya glasögon på Emporia i Malmö och fick hjälp av en person som heter Dolly, Golly, eller liknande. Det är en person som verkligen behöver gå tillbaka till skolan för service o... Voir plus
Legat ute med en stor summa då butiken debiterade och beställde fel. Fått vänta 2 månader innan korrekt leverans. Svårt att rätta till felaktigheter. Läs köp/ångerrätt mycket (retur bokade glas/bågar... Voir plus
Synoptik Nordstan, ALLTID varit min favoritbutik men idag 13/5-26 möttes jag upp av en ung tjej mörkhårig, tyken. Inget leende. Vill gärna dubbelkolla så min beställning matchar solglasögonen i butik... Voir plus
Jag är nöjd kund hos Synoptik sedan 2014 men nya glasögon köpte jag från butiken i Täby. Fick synundersökning på plats 2 jan 2025 av inte mindre än proffsigt optiker sedan träffade jag bästa säljare... Voir plus
Optiker för glasögon, linser och solglasögon. Synoptik är en ledande aktör inom optikbranschen i Sverige och har varit experter på optik sedan grundandet 1931. Genom ett brett sortiment av glasögon, kontaktlinser och solglasögon samt med ett passionerat engagemang för ögonhälsa, såväl i Sverige som i övriga världen, har företaget tagit en unik plats bland landets optikkedjor. Synoptik står för kvalitetsoptik som alla kan ha råd med. Läs mer om Synoptiks synundersökning med styrkekontroll och ögonhälsoundersökning. Synoptik ägs delvis av Synoptikfonden, en icke vinstdrivande stiftelse som verkar för att främja nordisk forskning inom ögonhälsa. Varje år skänks en del av vinsten från Synoptik till fondens arbete. Synoptik är en del av EssilorLuxottica, en världsledande aktör inom design, tillverkning och distribution av glasögon och solglasögon med drygt 18 000 butiker över hela världen.
JAN STENBECKS TORG 17, 164 40 , KISTA, Suède
- kundservice@synoptik.se
- www.synoptik.se
A répondu à 95 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai de 48 heures
Jag känner mig ledsen
Jag känner mig ledsen. Bokad tid 70+. Möts av att jag ska scanna QR-kod för att få en kölapp. Jaha Häpen! Person nr ett placerar mig mitt emot en dator. Leg. kontroll m.m. Person nr. två ska ta bilder o mäta tryck. Otroligt tung stol som står för långt ifrån, den får jag flytta själv. Hänvisas till en designfåtölj 30 cm hög o djup. Sätter mig på kanten för att öka sannolikheten att jag ska kunna ta mig upp. Person nr tre, optiker visar mig in. Allt går i en rasande fart. Alt.nr ett eller två. ”Vill du blinka eller ha ögondroppar” beskedet blir att jag ser sämre än tidigare på ena ögat men ska ha lägr förstärkning och kommer att se lika bra. Försöker fråga men förstår inte förklaringen. Lätta språksvårigheter eller oförmåga att förklara. Diskuterar läsglasögon. Förstår ingenting och avstår. Jag frågar efter resultat ögonbotten. Först efter att jag frågat efter det plockar optikern fram bilder. V.g. Bilder är den ena omöjlig att tyda eftersom jag blivit bländad vid fotografering. Det bekymrar henne inte. Borde den inte ha tagits om? Dags att sitta på kanten i fåtöljen igen i väntan på person nr 4 som bl.a visar 17 bilder i rask takt utan möjliget för mig att hinna ge svar. Jag säger att det blir bättre vid bild 16. Det tar hon raskt som ett resultat. Ber att få se bild 17 också som är bäst. Vill avslutningsvis boka tid för att hämta glasögon annars kommer alla på en gång o då blir det kö. Mycket märkligt. Jag vidhålller att jag vill ha ett SMS och kunna vara fri att hämta glasögon när det passar mig. 4 personal som har en sån liten uppgift var så att engagemanget uteblir. Vidrig kundupplevelse för 70plus. Ledsen!!! Stackars personal i denna organisation!

Réponse de Synoptik
Varit kund länge på Synsam men nu är…
Varit kund länge på Synsam men nu är jag så missnöjd.
Fick en repa på mina nya glasögon efter använt deras putsdukar. Här vet jag inte om det är dessa eller jag själv som orsakat detta.
Gick till butiken och anmälde detta, la ingen skuld på dem.
Bara ett par månader innan fick jag nya glas då optikern såg en liten förändring på min syn. Ville behålla mina bågar då jag trivdes med dessa.
Då mina nya glas var nya trodde jag så klart att glasen var försäkrade, de är väl ändå det viktigaste, inte bågarna. Men här gissade jag fel, måste betala nästan 900:- i självrisk, trots att försäkring ingår.
Nu inväntar jag att mitt abonnemang går ut så jag kan välja ny optikerkedja.
Synsam känns mer som en snabbmatsrestaurang, snabba pengar men dålig kundservice.
Nu kommer jag att välja proffsigare optiker, kanske dyrare, men hellre detta än bemötandet jag upplevt på Synsam.
Ps. Fick också fel glas på mina nya solglasögon, fick vanliga glas och inte progressiva som jag alltid haft, det blev ingen läsning på den semestern, och ingen ursäkt av butiken som beställt fel.
Synsam Mobilia Malmö. Ds.

Réponse de Synoptik
Jag har linsabonnemang sedan flera år…
Jag har linsabonnemang sedan flera år på Synoptik. Numera är det sämre förmåner och det är endast 50 % rabatt på deras egen linsvätska Iwear. Förut var det på samtliga märken. Riktigt dumsnålt så nu beställer jag min vätska Optifree på ett apotek på nätet. Mycket bättre pris.

Kass kommunikation
Beställde linser 26 januari.
Fick direkt ett mail att det var längre leveranstid än vanligt men att jag skulle få en uppdatering direkt linserna skickades.
Den 16 februari kontaktade jag kundtjänst som informerade att linserna skulle skickas den 22 feb, med 2-3 dagars leveranstid.
Den 23 feb. kom och gick utan något mail om skickade linser.
På morgonen den 24e ringde jag kundtjänst som glatt meddelade att min order annulerats.
Tack för den!
Beställde från Lenson istället.
Uppdatering:
Den 25e klockan 09 landade linserna från Lenson i min brevlåda.
SÅ ska en linsleverans se ut!

Réponse de Synoptik
Förfärligt dåligt bemötande hos…
Förfärligt dåligt bemötande hos synoptik Kungsgatan 56 Umeå.
När jag skulle säga upp mitt glasögon abonnemang så möttes jag av motstånd i form av olika ifrågasättande. En tid senare mejlade jag butiken om att jag inte ville köpa ut de glasögon jag hade och fick till svar via sms att jag ska kontakta dom i ärendet. Har ringt ett antal ggr och mejlat men inte kommit i kontakt med dom, har inte heller fått bekräftelse på uppsägningen vilket ska vara självklart. Vill tillägga att jag arbetar på annan ort just nu så att besöka butiken fysiskt i dagsläget är svårt.

Réponse de Synoptik
Professionell Optiker med ett kunnigt Team!
Alltid blivit väl bemött av kunnigar
Alltid blivit väl bemött av kunnig, trevlig och omtänksam personal med professionell kompetens!
Med en sådan besättning är det ett sjävklart val för mig att fortsatt vara kund hos Synoptik i Tingstad Köpcentrum, Norrköping.
Rolf

Alltid blivit väl bemött av kunnigar
Rolf E

Synoptik, Södertälje
Allt verkade bra och personalen var trevlig. När det var dags för synundersökning började jag dock ana oråd. Personalen verkade inte veta hur deras egen utrustning fungerade. Jag påpekade också att antingen måste apparaten höjas eller stolen sänkas vilket tydligen var svårt att förstå då jag fick upprepa det flera gånger. Till slut höjdes apparaten.
När det sen var dags för den klassiska bokstavstavlan var ljuset otroligt svagt och dessutom ojämnt vilket jag också påpekade flera gånger, optikern satte sig till och med själv i stolen och tittade på tavlan och sa att det är som det brukar vara. Jag sa att förutsättningen för att se bra är ett bra ljus men det gick tydligen inte in.
Först var bokstavstavlan inte heller centrerad i spegeln och optikern försökte justera den men misslyckades under förevändning att det inte gick att justera mer och föreslog till slut att min stol skulle sänkas. Strax därpå lyckades plötsligt justeringen och tavlan var mitt i spegeln. Förstår inte problemet.
Vid justering av linser för att kunna se nåt på tavlan verkade det också mycket osäkert hur man gjorde.
Efter en stund avbröt jag synundersökningen och gick därifrån, har aldrig varit med om ett så oseriöst intryck hos en optiker förut.
Jag är mycket van att göra synundersökningar då jag har haft linser i 35 år och går på kontroll minst två gånger per år, dessutom har jag varit hos andra optiker och köpt glasögon många gånger men aldrig sett en i stort sett oupplyst tavla.
Jag kommer aldrig gå dit igen!

Réponse de Synoptik
Jag beställde glasögon hos Synoptik…
Jag beställde glasögon hos Synoptik efter att tydligt ha informerat om att jag inte kan använda progressiva glas i mitt arbete som fotograf. Trots detta levererades progressiva glas som jag inte kunde använda.
Efter flera avhjälpningsförsök, inklusive byte till vanliga (enkelstyrka) glas och flera synkontroller, var det först vid den sista synkontrollen, efter flera månader, hos en mer erfaren optiker inom samma kedja, som styrkorna kändes rimliga.
Jag valde dock att inte gå vidare med nya glasögon hos Synoptik, eftersom företaget samtidigt vägrade att återbetala de månadsbetalningar jag redan hade gjort för glasögon som jag inte kunnat använda.
Jag begärde därför återbetalning, vilket nekades. Ärendet är nu anmält till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

Réponse de Synoptik
Det är väldigt dyrt att betala 6500 per…
Det är väldigt dyrt att betala 6500 per år för en synundersökning och "rabatt på tillbehör". Kommer aldrig någonsin att ta ett glasögonabonnemang igen. Att köpa ut glasögonen efter 24 månaders abonnemang kostade 2000:-. Jag är inte imponerad.

SynOptik på Kullagatan i Helsingborg
Kan endast uttala mig om SynOptik på Kullagatan i Helsingborg. Fick jättefin service trots att jag kom med lite komplicerade omständigheter. Personalen är kompetent, ödmjuk & lyhörd.
Rekommenderas varmt! 💖

Réponse de Synoptik
Jättenöjd med optikern men sen är det…
Jättenöjd med optikern men sen är det inte mycket mer...är osäker på bågarna men ingen hjälp från personalen utan dom står som en sälkolloni å småpratar utan att hjälpa mig🤮 inte ok tycker jag..Blir någon annan optiker nästa gång. Så tack för mig

Réponse de Synoptik
Otydligt i abonnemang för glasögon
Otydligt i abonnemang för glasögon. Förutom bindningstid på 24 månader så måste man betala dyrt för glasögonen vid uppsägning av abonnemanget alternativt lämna tillbaka glasögonen. Glasögonen borde vara betalda flera gånger om efter avsltad bindningstid. Uselt!!

Réponse de Synoptik
Ser ej med mina glasögon…
Jag har inte sett med mina glasögon som jag hämtade ut i september. Glasen är bytta flera gånger pga av fel höjd sedan dess. Och de är repade vid isättning av nya glas för tredje gången. Man gjorde ny undersökning och jag fick gå runt med bågar med glas som optikern satte i för att se om styrkan var fel. Med dessa såg jag, så det är glas och höjd som varit fel vid varje tillfälle. Jag har väntat sedan 5 december på nya (senaste) glasen igen. Jag har både prata med och mejlat med synoptiks kundtjänst i hopp om att få klarhet i vad jag ska göra för att nå målet, dvs att få ett par glasögon som inte är repade med rätt styrka och rätt höjd. Kundtjänst hänvisar mig tillbaka till den synoptik butik som försöker få till rätt glas men det vill sig inte. Så någon ansvarig för att synoptiks glasleverantör behöver säkerställa att man slipar fungerande glas enligt beställning. Men detta verkar vara omöjligt. Jag vill ogärna skriva här men nu har det tagit 4 månader och ett antal glas och jag kan fortfarande inte se med mina glasögon. Synoptik, Vad ska jag göra? Eller frågan är vad kan ni från synoptik göra?

Réponse de Synoptik
Gjorde besök hos alla tre optiker i…
Gjorde besök hos alla tre optiker i huset och blev chockad över hur otroligt drygt och otrevligt bemötande jag fick just hos synoptik. Hur trevlig jag än var så snäste ”biträdet” Ni borde skämmas över er inkompetenta personal

Réponse de Synoptik
Detta gäller butiken i Åmål.
Detta gäller butiken i Åmål.
Personalen i själva butiken är "service minded" och trevliga. Däremot inte optikern som genomförde syn undersökningen.
Jag var där med min 17 åriga flicka som uttryckt lite sämre syn och vi ställde oss undrande till detta.
Optikern kommer efter undersökningen ut i butiken där jag väntar.... med flickan på släptåg. Jag kan tillägga att det var fullt med kunder i butiken vid tillfället. Optikern ifrågasätter varför vi inte varit där tidigare " att hon skulle kommit för längesen", hon ser VÄLDIGT dåligt". Optikern fortsatte med att tala om att eftersom hon kommer "så sent" så har det gått så långt att det kommer ta tid för att prova ut rätt styrka på linserna och att hon absolut inte får köra bil ect. Det lät som om flickan var mer eller mindre blind. Jag ställde mig undrande eftersom vi för sex månader sedan gjort ett syntest för körkortet, dock i en annan kommun. Att flickan hade ett körkortsintyg där det står att hon får köra bil utan vare sig varken glasögon eller linser uppgav hon var helt galet. Optikern påpeka även hennes naglar var för långa för att kunna ha linser. Flickan berättade sedan att optikern även hade klagat att hon " inte behövde ha så mycket smink nästa gång" och att hon hade " stora ögon" - någon som flickan uppfattade att optikern ansåg var negativt. (Vår flickan har rätt lagom längd på sina naglar och sminkar sig ganska naturellt samt fina stora vackra ögon).
Optikern ville träffa henne minst en gång i halvåret och ville att vi skulle boka en tid för " linsträning" - vilket vi gjorde.
Men vår flicka vägrar åka tillbaka dit - tiden är avbokad.
Vi ringde upp den andra butiken där de gjorde syntestet för körkortstillståndet och de kunde se i hennes journaler att hon har något nedsatt syn på ena ögat. De sa att OM synen försämrats så drastisk som denna optikern sa så har det hänt något allvarligt. Vi bokade dock en ny undersökning i den butiken istället, för att få ett andra utlåtande. Förhoppningsvis har de dessutom en optiker med bättre bemötande än denna!

Kom över från Specsavers till Synoptik
Kom över från Specsavers till Synoptik, otroligt nöjd. Har lins+glasögon abbonemang, inga problem hitintills har haft dem i ca 2 år. Servicen är bättre än hos mitt tidigare bolag.

Réponse de Synoptik
Mycket nöjd kund sedan flera år i butiken på…
Jag är kund sedan flera år i butiken på Värmdö. Alltid proffsigt bemött. Optikern är den bästa jag varit hos. Jättebra service.

Réponse de Synoptik
Spammar med sms fast jag avsagt mig…
Spammar med sms fast jag avsagt mig dessa massor av gånger. Varje gång får jag meddelandet "Tack för din avanmälan..." etc etc
Avanmälan funkar med alla andra företag, varför inte med er?

Osynlig som kund
Besökt butiken i centrum i Karlstad vid två tillfällen, september och november, båda med bokade tider.
Har aldrig känt mig så osynlig som kund som här. Ingen noterar att man kommer in, ingen säger hej, inte ens personalen som inte betjänar kunder vid tillfället. Båda gångerna går jag runt och provar bågar i väntan på min bokade tid, inte en enda i personalen frågar om jag behöver hjälp eller hälsar, trots att de går förbi eller står bredvid en, och de som inte har en kund att betjäna vid tillfället står bara och pratar med varandra, ingen har märkt ens att jag finns i butiken, kände mig som luft, osynlig, obetydlig och besvärad.
Hela butiken och konceptet känns bara så oseriöst, ena gången är det en optiker via videolänk, andra gången en sk konsult. Man undrar ju om ingen optiker vill jobba där, eller vad är det för märkligt koncept. Och vad gäller personalen, är det också ett koncept som Synoptik har att kunden inte ska vara i fokus, en gång är ”ingen” gång men när det är likadant beteende nästa besök då är det en inrutad vana.
De för även journaler men de har ingen aning om varför jag kommer en andra gång, trots att det är de själva som bad mig att boka tid och återkomma. När man väl blir undersökt så är det stress, för de har bara en viss tid på sig enligt dem själva.
Hade det inte varit för att vårt företag har avtal med kedjan skulle jag gått till till deras konkurrent i samma köpcenter, och där jag varit kund i flera år tidigare, där blir man hälsad på, noterad och de frågar om man behöver hjälp som kund.
Enda anledningen till att jag ger en stjärna är att när man väl får träffa personal på sin bokade tid så är de åtminstone trevliga, men i övrigt skulle jag aldrig komma tillbaka hit om det inte vore pga avtalet vi har.

Réponse de Synoptik
En savoir plus sur les différents types d'avis.