Klockan slutade fungera, det gick inte att ringa med den. Vi har försökt få hjälp av kundtjänst via telefon och mail utan att lyckas. De har varit extremt svåra att få tag på. Telefonkö mer än en timm... Voir plus
Efter ca 4 månader började klockan sluta ta laddning, vi följde rengöringsrekommendationerna samt fick en ny laddare efter en del mailande fram och tillbaka. Den nya laddaren fungerade inte bättre o... Voir plus
Vi har försökt få hjälp att fixa våra simkort i flera månader nu. Kundtjänst är helt otroligt dåliga. 1. Det går inte att ringa något, vilket betyder att man har ingen möjlighet att få kontakt di... Voir plus
Vi har haft klockan i någon månad och hittills har den fungerat bra. Det jag som förälder kan tycka är lite sisådär är väl att jag inte kan direkt skriva vad jag vill i meddelande. Och hans gps... Voir plus
Xplora är ett ledande företag inom innovativ teknik för barn, vars mål är att hjälpa familjer skapa en tryggare och mer balanserad digital värld. Genom våra prisbelönta smartklockor erbjuder vi en säker kommunikationsplattform för barn som gör det möjligt för dem att utforska världen på ett tryggt sätt, utan behov av klassiska mobiltelefoner. Våra produkter kombinerar spårningsfunktioner via GPS, möjlighet att ringa och skicka meddelanden samt aktivitetsplattformar som uppmuntrar till en aktiv livsstil. Det som särskiljer Xplora är vårt engagemang i barnens välmående och utveckling. Genom att ge föräldrar sinnesro med våra tekniska lösningar, främjar vi en sund balans mellan digital och fysisk aktivitet, vilket gör att barn kan ta små steg mot att bli mer självständiga på ett tryggt sätt. Med över en miljon sålda enheter globalt och ett ständigt växande förtroende från familjer världen över, är Xplora mer än bara ett teknikföretag – vi är en partner i barns uppväxt och säkerhet. Xplora är stolta över att skapa produkter som är anpassade för både barn och föräldrar, vilket gör vår teknik till ett naturligt och ansvarsfullt val för moderna familjer.
Norrtullsgatan 17, 11329, Stockholm, Suède
- +46188008119
- https://support.xplora.com/hc/sv/requests/new
- xplora.se
A répondu à 59 % de ses avis négatifs
Répond généralement dans un délai de plus d'un mois
Skaffa bättre kundtjänst
Skaffa bättre kundtjänst. Spärra inte telefonen för att barnet ringt för mycket!!! Fråga om den blivit stulen först, innan ni spärrar!!
Sen att man MÅSTE höra av sig för att kunna låsa upp den när ni har en undermålig kundtjänst är helt absurt! Bara ett kontaktformulär med dumma förvalda frågor att välja mellan, går inte välja "övrigt" Sen är det ingen som läser frågan utan skickar ett standardiserat svar totalt utan relevans för frågan.
Och svarar man inte direkt så stänger de ärendet sen måste man börja om igen!
Så förbannat dåligt!!!!!!
Inte helt lätt att använda
Inte helt lätt att använda, känns inte helt genomtänkt men ger trots allt en viss direktion om vart ens barn finns. Som sagt inte helt enkel att använda men efter några timmar så man sig, en typisk "PC produkt".
Trackar inte direkt exakt så var redo på diffar upp mot 100m. Ibland får man ingen lokation alls, då får man starta om appen, har tänkt att det är en bugg och att det "säkert kommer bli bättre". Vid vissa tillfällen när man verkligen behövde veta och kolla vart barnet var så var man tvungen att logga in på nytt pga av utloggning, den tiden att logga in på nytt kändes som en evighet..
Men det största problemet är att man sitter fast i ett abonnemang från helvetet, det är inte helt friktionsfritt att komma ur. Jag sa upp i juli och lovade att komma tillbaka då nuvarandes användares lillasyster förmodligen kommer ta över senare, sitter dock fortfarande och betalar och kommer endast till en chatbot som skapar fler frågor än svar. Hemskt på alla vis att inte kunna få prata med en människa som förstår vad man vill. Kan dessvärre inte rekommendera..
Undermålig kundtjänt och produkt
Xplora har under sommaren stängt vårt abonemang tre gånger pga hög dataförbrukning och detta utan förvarning eller felaktigt användande. Detta har inneburit att den trygghet vi köper inte kan levereras!!!!
Går ej att kontakta kundtjänst, varje gång så tar det 5-7 dagar att öppna abonemanget och deras tal om att de åtgärdat problemet är beviserligen lögn.
Sämsta supporten någonsin
Sämsta supporten någonsin.
Går inte ringa, går inte chatta..
Svar på mail efter 2-3 dagar och då får man länkar till oerhört krångliga formulär man skall fylla i.
Klockan har fungerat i ca 3 veckor sen 6 månader tillbaka..
Dålig kvalité
De skriver på sin hemsida att klockorna är vatten resistenta, men samtidigt skriver de att klockorna ej bör utsättas för vatten. Dottern fick några droppar på klockan och den är helt obrukbar och enligt dem så gäller då inte garantin. Otroligt dåligt av företaget.
KATASTROF
KATASTROF.
Köp absolut inte.
Vi fick två trasiga produkter, en funka inte simkortet och andra funka inte ljudet. Du får lägga massvis med tid på att mejla och skicka tillbaka. Väntetid. Hämta ut. Skicka tillbaka. Ville häva köpet men erbjöds den senaste produkten istället som ersättning. Tänkt ok, ger det en sista
chans. Den funka. Köpte till en glasförsäkring. Nu när skärmen gått sönder och vi vill byta den erbjuds man endast en ny klocka. Men då säger man att vi fick vår Xplay6 som ett garantiärende? Därmed kan vi inte få byta skärm nu eftersom man endast erbjuds en ny klocka och det får man bara en gång. Så vi har njyttjat 1 garantiärende för att NI skickade trasiga produkter två gånger....
Vill INTE ha en ny klocka. Vill byta skärm. Något som lär gå sönder flera gånger då det är barn som använder det.... g l a s försäkring av en anledning...
Vänner vars klocka gick sönder direkt. Sidoknappen slutade funka. Fick bråka i flera veckor för att kunna häva köpet. HELA tiden som man bråkar med er kan man inte använda klockan och tjänsten man betalar för.
I övrigt en dyr och meningslös tjänst. Plats visas fel och uppdaterar dåligt. Funkar mycket bättre att köpa en billig liknande klocka.
Aldrig mer!
One word is enough
One word is enough. SCAM!
The whole company is a joke! Where are the support???
I have now ended my subscription and instead bought an iWatch SE. It costs 30kr (swe currency) more per month, but it is definitely worth it. The Xplora"toy" sucks as does the support! Avoid at all costs!
Varför kan jag inte höra mitt barn när…
Varför kan jag inte höra mitt barn när han ringer men han hör mig?
Har haft så mycket problem att jag…
Har haft så mycket problem att jag kommer säga upp abonnemang och slänga klockan så fort jag får tag på dom, för det ör inte det lättaste. Är inne på mitt sjunde ärende att kunna logga in på mina sidor hos dom, dom avslutar eller sköter i att fixa problemet. Nu har jag dessutom fått krav på redan betalda räkningar. Går inte att få tag på dom genom varken chatt nu eller telefon. Och dom kontaktar inte mig heller trots förfrågningar.
Värdelöst företag
Värdelöst företag, har haft problem med fakturor som jag inte ska ha, när man ska ringa till dom går det inte. Måste mejla, får ingen hjälp. Bara fler fakturor och meddelande att jag inte betalt, fast jag har det. Aldrig mer!!
Sämsta hjälp
Sämsta hjälp, haft problem i 2 års tid med klockor o abonnemang o i nuläget får jag ringa min son stup i kvarten för att få info om vart han är, noll hjälp av xplora trots massa mail om att gpsen inte uppdaterat på flera dagar, varför betala pengar till er när ni bara strular
Har försökt få tag i kundservice då det…
Har försökt få tag i kundservice då det inte går att positionera klockan, fungerar via WIFI men inte när hon är ute. Går ju inte att kontakta kundservice över huvudtaget..
Så groteskt onöjd hittills
Så groteskt onöjd hittills. Får mejl om att jag inte har betalat fakturan för juni fast att jag har det och kan bevisa detta genom min bank. Får detta mejl 30 min efter att de stängt kundtjänst en fredagkväll. Försöker få tag på kundtjänst på måndag men både chatt och telefoner är stängda pga "överbelastning" och jag har försökt mejlat via kontaktformulär osv, men får inget svar. Men ytterligare en påminnelse på den påstådda obetalda fakturan kan man skicka ut. Har vädjat i varje mejl, säkert 5-6 mejl, om att få bli kontaktad för att kunna lösa detta. Inget svar. Så förbannad missnöjd och arg.
UNDVIK XPLORA SVERIGE/MOBILE AB.
UNDVIK XPLORA SVERIGE/MOBILE AB.
All kundsupport har upphört , man har tagit bort chatt och telefonkontakter. Dom återkommer inte när man skapar ett s.k "ärende" på deras hemsida.
Skickar iväg påminnelser om obetalda fakturor trots att det dras pengar varje månad.
UNDVIK!!
Haft en klocka till sonen i nu 1.5 år…
Haft en klocka till sonen i ca 1.5 år.
Usel app - Långsam, känns som 2014 på sin höjd.
Klockan:
- Telefonsamtal kopplar upp hälften av gånger (gäller åt alla håll, dvs det kan ringa i min telefon - jag svarar men den kopplar inte upp samtalet. Gäller bara mot klockan, inga andra)
- GPS visar fel, kan hoppa runt lite överallt.
- Batteritiden är hemsk. Stänger av klockan varje kväll med Home Assistant för att den inte ska vara död dagen efter om man glömmer att stänga av den.
- Micro-USB - Behöver inte kommenteras.
Kundtjänst/Företag:
Anledningen till att jag vill recensera är för själva företaget. Fick ett sms härom veckorna att min förbetalda tid lider mot sitt slut. Ca 5 dagar innan det är över så går jag in via förnyelselänken jag har fått. Får "404, sidan kan inte visas". Testar igen efter ett par dagar. Då kommer jag till en spännande demosida (antar jag). Det står något i stil med "kontrollera att alla uppgifter nedan stämmer" och det är ett jättemärkligt namn på xxxxxvägen i Göteborg. Uppdaterar jag sidan byts namnet ut men adressen kvarstår. Känns lagom spännande att mata in sina kortuppgifter där.
Hör av mig till kundtjänst och får till slut ett svar. Det är ett standard copy-paste-svar. Besvarar det mailet och får till slut svar från en riktig person (antar jag). Det går knappast bättre och det verkar ha slutat med att min förbetalning nu har övergått i månadsfaktura som jag måste betala till fullpris innan jag kan återgå till förskottsbetalning. Detta är Xploras tekniska fel men det tar de inga ansvar för.
Så summan av allt är att det är ett uselt företag, dålig kundtjänst, undermålig produkt (både klocka och app för förälder). Det enda positiva är att när det faktiskt fungerar att ringa och kolla korrekt GPS (hur man nu kan vara säker på att den är korrekt...) så är det skönt att ha.
Behöver skaffa en bättre kundservice
Behöver skaffa en bättre kundservice. Tar flera dagar innan man får svar på mejl, och än är inte mitt problem löst med att aktivera klockan
Smidig, med bekymmer.
Smidig.
Lite problem med appen när jag installerade den och anslöt till klockan på frugans telefon. Gick inte att varken söka efter enheten eller lägga till enheter. Slutade med att jag fick lägga till henne till klockan via appen i min telefon.
Övrigt helt ok.
Klockan har rätt kass batteritid.
USEL kundservice och dåligt företag.
Vi har en klocka sedan innan som fungerat helt okej, fram tills nu. Vi köpte en ny men den fungerade inte alls, ingen kundservice, det står att Xplora har ”extraordinärt upptaget” och att det inte går att varken chatta eller ringa, de vill att man kontaktar genom frågeformulär men man får inte svar genom mejlen heller.
Uselt oseriöst företag.
Vad händer med Xplora
Vad händer med Xplora - inget telefonnummer - ingen mänsklig chat - ingen mailadress. Går inte att få hjälp trots jag använt deras jobbiga kontaktsida. De skickar fakturor fast man avslutat konto hos dem. De krediterar inte tillbaka 6 mån förbetald abonnemang och de återkommer inte trots löfte. Sämsta kundservice jag någonsin upplevt.
Crappy customer support + crappy onbording process
I've purchased a clock + subscription (1 year pre-paid).
In order to activate the clock, I need to provide the phone number. Unfortunately, I cannot start using the product since XPLORA did not give me a phone number.
According to their FAQ, it can take up to 24 hours before they activate and send me a phone number. Now it has been 5 days. I've emailed the support multiple times, and all I get is automated responses with nonsense information that does not answer my question.
(Just give me the freaking phone number I've paid for)
We bought the clock now before a trip where it is needed, and now we just left the clock at home because it's still inactivated.
All over their webpage, they say that I can contact them by phone or live chat. This is not true. No way to get in contact except from email, which they do not care to answer (at least for this past week).
I have one of their products since before with a subscription. My experience overall is pretty bad, and I now regret investing in their products.
I would recommend looking into cheaper alternatives. If you want to pay premium, you will at least not get premium support from XPLORA.
And the product?
(Since I have one since before)
I'm not super impressed. Real time location GPS lags behind and often reports wrong location (or simply gives error message that it cannot locate the clock at all). This is a big flaw in their product, since it's a core feature.
Apart from that, it works OK. The parental app does the job, but it feels a bit unmodern and amateurish.
When it comes to payment, it sucks if you want to pay monthly. You get an invoice to your email every month, and does not offer automatic withdrawals like autogiro or Klarna (swedish payment methods).
Don't get the Fun/Learn/Play concept all. Why are you trying to put a freaking Podcast into the parental app?! Like what?!! Just get the product working + onboarding process + invoicing and I'm sure people will like to product a lot more.
En savoir plus sur les différents types d'avis.