Vi har försökt få hjälp att fixa våra simkort i flera månader nu. Kundtjänst är helt otroligt dåliga. 1. Det går inte att ringa något, vilket betyder att man har ingen möjlighet att få kontakt di... Voir plus

Efter ca 4 månader började klockan sluta ta laddning, vi följde rengöringsrekommendationerna samt fick en ny laddare efter en del mailande fram och tillbaka. Den nya laddaren fungerade inte bättre o... Voir plus

Vi har haft klockan i någon månad och hittills har den fungerat bra. Det jag som förälder kan tycka är lite sisådär är väl att jag inte kan direkt skriva vad jag vill i meddelande. Och hans gps... Voir plus

köpte klockan till vår son för ca 6månader sedan. Var bra första 1-2månaden sedan började det strula. Man fick starta om klockan för att det skulle gå att ringa till den. Har försökt vara i kontakt me... Voir plus

1. Magasin de téléphonie mobile
  2. Opérateur de réseau mobile

Xplora är ett ledande företag inom innovativ teknik för barn, vars mål är att hjälpa familjer skapa en tryggare och mer balanserad digital värld. Genom våra prisbelönta smartklockor erbjuder vi en säker kommunikationsplattform för barn som gör det möjligt för dem att utforska världen på ett tryggt sätt, utan behov av klassiska mobiltelefoner. Våra produkter kombinerar spårningsfunktioner via GPS, möjlighet att ringa och skicka meddelanden samt aktivitetsplattformar som uppmuntrar till en aktiv livsstil. Det som särskiljer Xplora är vårt engagemang i barnens välmående och utveckling. Genom att ge föräldrar sinnesro med våra tekniska lösningar, främjar vi en sund balans mellan digital och fysisk aktivitet, vilket gör att barn kan ta små steg mot att bli mer självständiga på ett tryggt sätt. Med över en miljon sålda enheter globalt och ett ständigt växande förtroende från familjer världen över, är Xplora mer än bara ett teknikföretag – vi är en partner i barns uppväxt och säkerhet. Xplora är stolta över att skapa produkter som är anpassade för både barn och föräldrar, vilket gör vår teknik till ett naturligt och ansvarsfullt val för moderna familjer.

1,9

Bas

TrustScore 2 sur 5

510 avis

A répondu à 60 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

BLUFF FÖRETAG

BLUFF FÖRETAG. Tvingar dig att teckna ett abonnemangsavtal även fast du förskottsbetalar ett år. Efter året har gått så slutar klockorna fungera i en vecka och på skärmen står det (ingen teckning sätt sim) för att få dig att tro att abonnemanget avslutas automatiskt när du inte valt att förskottsbetala ett år till. Vid det tillfället missar Xplora att informera dig om detta och abonnemanget rullar på och du blir betlaningsskyldig.

Fyfan på dig Xplora, företag som er borde inte finnas.

16 mars 2026
Avis spontané

Xplora-appen tappar inloggning då och…

Xplora-appen tappar inloggning då och då och man måste logga in i appen igen och leta upp lösenordet eller allt som oftast återställa det. Då kan det dröja innan man får ett mail. Frustrerande!

11 mars 2026
Avis spontané

Problem med klockan och långsam kundservice

Den nya laddaren fungerade inte bättre och vi hänvisades till återförsäljaren som hänvisar tillbaka till Xplora.
Därtill är de otroligt långsamma på att återkoppla på kundservieärenden.

10 mars 2026
Avis spontané

Awful watch and subscription, stay away

I am not able to make any calls from the esim, this is very dangerous as my child won't be able to contact me in case of emergency. Also it is so much of a trouble to get a replacement esim when I factory reset the watch. eSim from other providers like comviq work fine. STOP cheating your customers with awful service

3 mars 2026
Avis spontané

Välj en annan leverantör!

Obefintlig support, gammal teknik och funktioner som inte fungerar mellan app och klocka. Den här månaden skickades felaktiga fakturor till mängder av svenska användare och trots att många betalat har vi fått våra konton spärrade. Köp inte Xplora, det finns numera många bättre och billigare alternativ!

4 mars 2026
Avis spontané

En klocka som vi oftast inte kan ringa till eller från!?

Köpte en klocka till min dotter men har nu efter enbart någon v valt att lämna tillbaka den. När vi vuxna försöker ringa den så går det oftast inte att komma fram och samma när dotterns försöker ringa oss. Oftast går det inte att komma fram över huvudtaget. Vi kan omöjligt ha en klocka som man inte vet om man kan komma fram till när det gäller sina barn. GPS visar även fel på ca 100m. Så inte heller den kunde vi lita på.

När jag ringde kundtjänst så var den på engelska och det fanns ingen svensk person att prata med.

28 février 2026
Avis spontané

Förstår inte hur de ej blivit utkonkurrerade

Vi har två klockor via detta bolag, ena är bara 5mån, fungerar bra.
Den andra började strula (barnet kan ej ringa, GPS-funktion är nedlagd osv) efter ca 10mån av 12mån abonnemang. Vi har försökt komma i kontakt med kundtjänst.
1. Det tar flera veckor för dem att svara på ett mail.
2. De kräver massa (redundanta) motfrågor innan de ens börjar felsöka. Man märker att handläggaren inte är intresserad av en lösning utan läser av en standardmall då motfrågorna redan är besvarade.
3. De läser inte mailtråden innan, dvs "Lisa" efterfrågar samma info som "Pelle" efterfrågade för flera veckor sedan och som redan är besvarat.
4. De ber oss utföra åtgärder som vi gjort för flera månader sedan med hjälp av en snabb Googlesökning, ex norsk omstart, kontrollera nätverk osv. Notera att det tar flera veckor att sedan svara på mailet vi skickar om att vi redan provat dessa åtgärder vid ett flertal tillfällen.
5. Nu har de slutat svara helt på mail. Mobilen fungerade i 10/12mån, nu är den mindre funktionell än en airtag men de har mage att 129kr/mån.
6. Ingen rabatt utfärdat.

Detta företag påminner mig om de scam-företagen som sålde kakor/strumpor för 20år sedan. Extrem otillgängliga och ohjälpsamma när produkten ej levererar upp till garantin. ARN anmälan har jag aldrig gjort förr men detta bolag blir gissningsvis min första. Kan tillägga att klockan strulade oerhört när vi fick den också.

Rekommenderar varmt att välja en konkurrent till xplora.

23 février 2026

Värsta kundcenter

Värsta kundcenter! Fick ingen hjälp.alls och såå svårt att få hjälp när man ska säga upp abonnemanget! Bluff företag!

9 février 2026

Sämsta service ever

Sämsta service ever! Min dotter haft problem med samtal i ett år och vi bara fått höra att det kommer fixas med en nästa uppdatering, men inget händer. Säger upp abonnemanget!

19 février 2026
Avis spontané

Köpte 2st XploraOne telefoner och måste…

Köpte 2st XploraOne telefoner och måste säga att den har bland det värsta användargränssnittet någonsin skådat och den är otroligt komplicerad att ens få att fungera.
Att denna mobil ska ha barn som sin målgrupp är ett mysterium.
Kommer skicka tillbaka båda 2 telefonerna.

13 février 2026
Avis spontané

Har haft 2 Xplora klockor för våra 2…

Har haft 2 Xplora klockor för våra 2 barn, allt funkade extremt bra. När det gäller barnens lokalisering, så kunde man se på vilken del av skolgården barnet befinner sig med några minuter och meter precision. Batteri som räcker till 2 skoldagar om man råkar glömma ladda klockan på kvällen. Ett par gånger råkade vi glömma klockan på armen och gick i duschen och till och med hoppade barnet i poolen med klockan på. Den klarade även det. Det ända ska vi anmärka att den blev något tystare efter 4 år användning men fungerar fortfarande klockrent för just lokalisering och möjligheten nå barnet när det behövs.
Många upplever dåligt support, jag skulle säga det kan vara långsamt att ge svar och det verkar att supporten är väldigt begränsad i antal personer som stöttar otroligt många enheter och verkar göra sitt bästa för att hjälpa till. 👍

31 janvier 2026

Hej Katerina,

Stort tack för att du delar din upplevelse och för att ni har använt våra klockor under så lång tid. Det gläder oss verkligen att höra att de har fungerat bra för era barn, både när det gäller lokalisering, batteritid och hållbarhet i vardagen.

Det betyder mycket för oss att läsa att klockorna har varit till hjälp under flera år.

Samtidigt tackar vi för din ärliga feedback kring supporten. Vi är medvetna om att svarstiderna periodvis kan upplevas som längre än önskat, och vi arbetar kontinuerligt med att förbättra både tillgänglighet och service.

Tack igen för att du tog dig tid att skriva och för ditt förtroende.

Fruktansvärt dåligt

Alltid strul med att logga in. Dålig batteritid på klockan. Strul med fakturor och urusel information från företaget. Har haft klockan en månad och det har varit så mycket strul redan så nu avslutar vi vårt abonnemang och testat konkurrent istället. Kan omöjligt vara sämre än denna kundupplevelse.

28 janvier 2026

Réponse de Xplora Sverige

Vi beklagar verkligen att din upplevelse har varit så negativ. Det är tråkigt att höra att du har upplevt både tekniska problem och brister i informationen från oss.

Vi förstår att detta påverkar helhetsintrycket och att det leder till frustration. Det är självklart inte den kundupplevelse vi vill leverera.

Vi vill gärna undersöka detta närmare för att få en bättre förståelse av situationen och se hur vi kan följa upp det på rätt sätt. Du är varmt välkommen att kontakta oss via vårt kontaktformulär:

Xplora

En av de sämsta produkter jag upplevt

En av de sämsta produkter jag upplevt. Klockan fungerande ca ett halvår. Efter det går det varken att ringa till eller från klockan, skicka meddelanden eller se var mitt barn är. Alla föräldrar vi pratar med säger samma. Denna klocka är inte gjord för någon typ av kommunikation. Köp ej!

25 janvier 2026

Hej Ellen,

Vi beklagar verkligen att du har haft en så negativ upplevelse av produkten. Det är tråkigt att höra att klockan inte har fungerat som förväntat över tid.

Vi förstår att detta påverkar ditt förtroende och din helhetsupplevelse.

Xplora

Tyvärr undermålig funktion för en bra…

Tyvärr undermålig funktion för en bra produktidé. Meddelanden jag skickar till barnet kommer fram flera dagar senare. Barnet måste hela tiden starta om telefonen för att få ljudet att fungera. Gpsen funkar bara om jag laddar om och laddar om. Jag behövde en pålitlig och stabil produkt, inte något som kanske fungerar - ibland. Katastrof. Ångrar köpet.

Att länken till kontaktformuläret ni anger i svaret på recensionen leder till en 404 error-sida gjorde inte saken bättre.

19 janvier 2026

Hej Susanna,

Vi beklagar verkligen att du har haft en så negativ upplevelse. Det är tråkigt att höra att produkten inte har motsvarat dina förväntningar.

Xplora

Hej, Xplora! Why couldn’t you just leave what was good untouched?

I bought an Xplora X5 Play watch for my daughter when she was six, and she wore it happily for more than five years. It was a fantastic gadget, simple and practical. She could wear it at school because mobile phones are banned there, which made it especially useful.

Last month it finally broke. Honestly, I cannot complain. It lasted longer than all of my iPhones. She is twelve now and already has a smartphone, of course, but she liked the watch so much that she asked me to buy another one.

Unfortunately, the new model, X6 Play, was a real disappointment. The design is ugly, and the battery life is worse than in its predecessor. They also added some completely unnecessary features. For example, who exactly needs a step counter on a kids’ watch? That feels more like a function for office workers than for children.

In the end, I bought the XGO3 instead. It is very similar to the X5 Play, simple, practical, and focused on what actually matters. There are still things I would improve. For example, eSIM wasn't available for the XGO3 model, and I had to use the Xplora Connect subscription.

Hej, Xplora! Why couldn’t you just leave what was good untouched?

15 janvier 2026

Hi Boris,

First of all, thank you for sharing such a detailed and thoughtful review. It truly means a lot to hear that the X5Play served your daughter so well for more than five years - that’s exactly the kind of long-term experience we hope to deliver.

At the same time, we genuinely appreciate your honest feedback regarding the X6Play. We understand that when a product works well for years, expectations for the next generation are naturally high. Design changes and added features won’t feel like improvements to everyone, especially when simplicity is what mattered most.

Our intention with newer models is to evolve based on broad customer feedback and changing needs, but we absolutely recognize that balance is key - particularly for products made for children.

Thank you as well for continuing with the XGO3 and for highlighting areas where we can improve, such as eSIM availability. Feedback like yours helps guide our future development.

We truly value customers like you who have been with us for years.

Kind regards,

Köp en annan klocka

Har haft deras klocka sedan 2023. Den fungerar väldigt dåligt då det är svårt att få signaler fram till klockan och ibland är det inget ljud. Så rekommenderar inte Xplora.

13 janvier 2026

Hej Peter,

Vi beklagar verkligen att du har haft en så negativ upplevelse av klockan. Det är tråkigt att höra att den inte har fungerat som förväntat. Det är självklart inte så vi vill att våra produkter ska upplevas. Vi förstår att detta påverkar din helhetsupplevelse.

Tack för att du tog dig tid att dela din feedback. Den är viktig för oss i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Xplora

Nu säger vi upp abonnemanget

Nu säger vi upp abonnemanget.
Klockan fungerade i ca 10 månader och sedan började allt strula. Platstjänster som inte fungerade, loggades ut ur appen, samtal som inte kunde ringas osv.. Rekommenderar inte.

12 janvier 2026

Réponse de Xplora Sverige

Vi beklagar verkligen att ni har haft en så pass negativ upplevelse och att ni har valt att säga upp abonnemanget. Det är tråkigt att höra att helhetsintrycket inte har levt upp till era förväntningar. Det är självklart inte den standard vi vill förknippas med.

Tack för att ni tog er tid att dela er feedback. Den är viktig för oss i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Xplora

Det är sannolikt den sämsta…

Det är sannolikt den sämsta kundupplevelsen jag npgonsin varit med om. Ändlösa mejltrådar med männiiskor som inte kan lösa de enklaste av problem. Urusel uppföljning. Jag köpte en klocka för 4 månader sedan, den funkar fortfarande inte. Jag har fått nya simkort utskickade, det gör ingen skillnad. Du som vill ha en produkt som fungerar. Köp något annat.

5 décembre 2025

Verkligen katastrof företag

Verkligen katastrof företag. Ångrar jag inte läste recensioner innan jag köpte klockan. Kundtjänst helt omöjliga att få tag i. Försökt i flera dagar för att skaffa ett abonnemang som man måste ha för att kunna använda klockan. Otrevligaste snubben nånsin som sa att jag måste köpa ett abonnemang för en begagnad klocka fast jag har en helt ny klocka. Ingen förklaring alls till varför och sjukt otrevlig och oproffsig. Noll känsla för att vilja hjälpa till. Hade de inte vart för att dottern längtat ihjäl sig efter denna klocka och fått i julklapp hade jag lämnat tillbaka. Känns extremt opålitliga och riktigt usla att ha att göra med tyvärr.

29 décembre 2025

Hej Felicia,

Vi beklagar uppriktigt att du har haft en så negativ upplevelse hos oss. Det är självklart inte den känsla vi vill att någon ska sitta kvar med efter kontakt med oss eller vid uppstart av en ny klocka.

Vi vill gärna undersöka ditt ärende närmare för att förstå vad som har gått fel och följa upp detta på rätt sätt. Du är varmt välkommen att kontakta oss på telefon 018 800 81 19 (måndag–fredag 08:30–16:00).

Du kan även nå oss via vårt kontaktformulär:

Vi ser fram emot att få möjlighet att reda ut detta.

Xplora

En savoir plus sur les différents types d'avis.