Vi har försökt få hjälp att fixa våra simkort i flera månader nu. Kundtjänst är helt otroligt dåliga. 1. Det går inte att ringa något, vilket betyder att man har ingen möjlighet att få kontakt di... Voir plus

Efter ca 4 månader började klockan sluta ta laddning, vi följde rengöringsrekommendationerna samt fick en ny laddare efter en del mailande fram och tillbaka. Den nya laddaren fungerade inte bättre o... Voir plus

Vi har haft klockan i någon månad och hittills har den fungerat bra. Det jag som förälder kan tycka är lite sisådär är väl att jag inte kan direkt skriva vad jag vill i meddelande. Och hans gps... Voir plus

köpte klockan till vår son för ca 6månader sedan. Var bra första 1-2månaden sedan började det strula. Man fick starta om klockan för att det skulle gå att ringa till den. Har försökt vara i kontakt me... Voir plus

1. Magasin de téléphonie mobile
  2. Opérateur de réseau mobile

Xplora är ett ledande företag inom innovativ teknik för barn, vars mål är att hjälpa familjer skapa en tryggare och mer balanserad digital värld. Genom våra prisbelönta smartklockor erbjuder vi en säker kommunikationsplattform för barn som gör det möjligt för dem att utforska världen på ett tryggt sätt, utan behov av klassiska mobiltelefoner. Våra produkter kombinerar spårningsfunktioner via GPS, möjlighet att ringa och skicka meddelanden samt aktivitetsplattformar som uppmuntrar till en aktiv livsstil. Det som särskiljer Xplora är vårt engagemang i barnens välmående och utveckling. Genom att ge föräldrar sinnesro med våra tekniska lösningar, främjar vi en sund balans mellan digital och fysisk aktivitet, vilket gör att barn kan ta små steg mot att bli mer självständiga på ett tryggt sätt. Med över en miljon sålda enheter globalt och ett ständigt växande förtroende från familjer världen över, är Xplora mer än bara ett teknikföretag – vi är en partner i barns uppväxt och säkerhet. Xplora är stolta över att skapa produkter som är anpassade för både barn och föräldrar, vilket gör vår teknik till ett naturligt och ansvarsfullt val för moderna familjer.

1,9

Bas

TrustScore 2 sur 5

510 avis

A répondu à 60 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de plus d'un mois

Kass

Kass. Sagt upp abonnemanget och fått det bekräftat. Trots detta fortsätter företaget att skicka räkningar, inte bara en gång. Hitta en annan variant till ditt barn om du inte vill betala för evigt.

10 mai 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att hanteringen kring uppsägning och fakturering inte fungerade som förväntat och skapade missnöje.

Detta är inte den upplevelse vi vill ge våra kunder, och vi tar med oss din feedback i vårt förbättringsarbete framåt.

Varning! Undvik detta företag

Varning! Undvika detta företag. De skickar fakturor trots att tjänsten blivit uppsagd för flera månader sedan!

7 mai 2025

Hej Johan,

Tack för din feedback. Vi är ledsna att höra att du upplevt problem kopplat till uppsägning och fakturering.

Din återkoppling är viktig för vårt arbete med att förbättra våra rutiner.

Kund-onöjdhet

1. Omöjligt att få kontakt med kundservice. Vare sig chat eller telefon.
2 Fult att ett abonnemang (och därmed månadskostnaden) måste startas i samband med beställningen av produkt. Då går liksom 2 veckor av tiden utan att du egentligen ens kan bruka grejerna. Detta var dessutom en present vilket gjorde att det gick ytterligare en månad innan förpackningen packades upp. Visst det framgår innan och är ingen överraskning men det sänker kundnöjdheten ändå. Dessutom onödigt långa bindningstider. Du köper ju ändå klockan till ett ganska högt pris så de behöver egentligen inte tjäna in pengarna på abonnemanget likt mobiljättarna gör när de lämnar ut en "gratis" telefon med bindningstid. Njae detta är inte 2025. Avstå.

6 mai 2025

Hej Kitte,

Tack för att du tog dig tid att dela en utförlig recension. Vi beklagar att både kundservice, abonnemangsvillkor och den totala upplevelsen inte motsvarade dina förväntningar.

Din feedback är värdefull och tas med i vårt fortsatta arbete med att skapa tydligare villkor och en bättre helhetsupplevelse för våra kunder.

Xplora

Det saknas helt kontroll över vad de…

Det saknas helt kontroll över vad de håller på med, och detta blir både min första och sista Xplora-klocka.
Förra veckan köpte jag en klocka och tecknade ett abonnemang, som jag sedan aktiverade eftersom det krävdes innan de ens skickar SIM-kortet. Det innebär att kostnaderna börjar ticka trots att abonnemanget inte är igång. I torsdags (en vecka efter aktivering) fick jag ett mail där det stod att jag inte hade aktiverat abonnemanget, trots att jag redan fått en bekräftelse på att det var aktiverat. På grund av detta har SIM-kortet inte skickats än...

Katastrof bolag.. tråkigt jag inte kollade upp Trustpilot innan jag gick på det här...

10 avril 2025

Hej Christer,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att hanteringen kring köp, abonnemang och information inte upplevdes som tydlig, och att detta skapade frustration.

Det här är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och vi tar med oss din feedback i vårt fortsatta arbete med att förbättra både processer och kommunikation.

S..t klocka

S..t klocka, S..t företag! 😡

4 avril 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för din feedback. Vi är ledsna att höra att din upplevelse med både produkten och oss som företag varit negativ.

Din återkoppling är viktig för vårt fortsatta förbättringsarbete.

Xplora

KÖP INTE en Xplora klocka till ditt…

KÖP INTE en Xplora klocka till ditt barn! Först så blir du bunden att betala deras abonnemang i minst 6 månader därefter förnyar de automatiskt utan att du behöver godkänna något. Vill du inte använda deras abonnemang så kan du ordna eget MEN du måste fortfarande betala de 100 kr/mån för appen som är en väldigt standard app utan några speciella funktioner., utan den funkar inte klockan.

Det bästa av allt, missar du en räkning på ynka 100 kr så skickar deras inkassobolag den till kronofogden så pass snabbt att du hinner inte ens öppna deras kuvert!

Mitt tips VÄLJ EN ANNAN KLOCKA, finns massa klockor där man slipper vara bunden för att den ska funka.

2 avril 2025

Hej Markus,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att villkor kring abonnemang, förnyelse och fakturering inte upplevdes som tillräckligt tydliga och skapade missnöje.

Detta är inte den standard vi strävar efter, och din feedback tas med i vårt arbete med att förbättra tydlighet och kundupplevelse framåt.

Xplora

Bluff företag som lurar dig på pengar…

Bluff företag som lurar dig på pengar skickar dubbla fakturor och lurar på dig abonnemang för att sedan spärra tjänsten

Jag sa upp mitt abonnemang för att klockan inte fungerade 2021 muntligt på telefon . Killen sa att han hävt de och nu påstår dem att de finns obetalda fakturor mellan 2021-2024 därav har dem spärrat trafiken på dem två nya klockorna jag köpte för 6tusen kronor . Så dem har inte släppt in mig på mina sidor de finns inget konto sedan 2021 men fakturor har dem skickat till inkasso ...

AKTA ER FÖR DESSA OCH VAR FÖRSIKTIGA FÖR DEM LURAR ALLA OCH KOLLA ERA FAKTUROR SÅ NI INTE FÅR DUBBLA

VÄLJE EN ANNAN KLOCKA TILL ERA BARN . DERAS KUNDTJÄNST ÄR ETT SKÄMT

30 mars 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att hanteringen kring abonnemang och fakturering upplevdes som otydlig och skapade frustration.

Detta är inte den standard vi eftersträvar, och din feedback är viktig i vårt fortsatta arbete med att se över och förbättra våra rutiner.

Krångligt att använda

Har i några år varit ok och känt att det "funkar" som det bör. Men senaste tiden enbart strul och problem. Tydligen kan man inte återaktivera ett abonnemang när det går ut. Man kunde inte hitta mitt ena barns abonnemang och påstod att det inte låg hos Xplora. Det visade sig att abonnemanget låg hos min fru. Att man inte kan se detta, utan inte ser något alls gällande numret är för mig helt kasst. Vi har haft Xplora i snart 4 år och under en 2-årsperiod haft 2 abonnemang där. Vi har valt att avsluta allt. Otydlig support och kassa system. För krångligt helt enkelt. Tar för mycket tid.

19 mars 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för din återkoppling. Vi är ledsna att höra att både användarupplevelsen och hanteringen av abonnemang upplevts som krånglig och tidskrävande.

Det här är inte den upplevelse vi vill erbjuda, och vi tar med oss din feedback i vårt arbete med att förenkla och förbättra våra tjänster framåt.

Xplora

Customer service is less than 0..

Customer service is less than 0... I have deavtivated account months ago due to lack of help from them. There is no one to get back to You, no one. Now till this day I am getting invoices. No idea what for! The broken watch is returned , account deleted. I wonder if the owner knows about such a poor customer service or this company is really a joke... PLEASE STOP SENDING ME STUPID INVOICES, DELETE ALL MY INFORMATION FROM YOUR STUPID SYSTEM. I CAN'T STAND YOU ! I HAVE LOOKING AT YOUR COMPANY NAME !

12 mars 2025

Hi,

Thank you for sharing your experience. We’re sorry to hear about the frustration you’ve described and that our service did not meet your expectations.

This is not the experience we aim to provide, and your feedback is taken seriously as part of our ongoing efforts to improve our processes and communication.

Xplora

The phone does not always work

The phone does not always work, for exemple when it is cold outside, so we are now thi King about chansning to anothee brand.

4 mars 2025

Hi Caroline,

Thank you for sharing your experience. We’re sorry to hear that the device hasn’t worked reliably for you, especially in colder conditions.

Your feedback is appreciated and helps us better understand how the product performs in different environments, and supports our ongoing product development.

Xplora

This watch is a life saver

This watch is a life saver, the navigation is very accurate; also it’s easy to write for your kid or call, the app itself is easy to use, highly recommended

27 février 2025

Hi Lona,

Thank you so much for your kind words! We’re happy to hear that the watch has been helpful and that both navigation and the app have worked well for you and your child.

We truly appreciate the recommendation.

Lättanvänd gps-klocka

Perfekt gps-klocka som gör det enkelt att hålla kontakten med min 6-åring utan att han fastnar vid spel på en mobil. Det enda negativa är att det ibland är svårt att nå fram till klockan, man behöver prova flera gånger innan en signal börjar ringa.

26 février 2025

Hej Sofie,

Tack för din recension. Det gläder oss att höra att klockan fungerar bra som ett tryggt och enkelt sätt att hålla kontakten med ditt barn.

Vi uppskattar även att du delar med dig av det som kan upplevas som mindre smidigt – sådan feedback är värdefull för vårt fortsatta förbättringsarbete.

VARNING

VARNING! Klockan har varit obrukbar sen 13/2. Får bara vaga svar om att de ”jobbar på en lösning”. Skickat in att jag vill reklamera med hänvisning till KO, men får bara svar om att de jobbar på en lösning. SÅ besviken!

26 février 2025

Hej Malin,

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att situationen dragit ut på tiden och att återkopplingen inte upplevdes som tillräcklig under processen.

Det här är inte den servicenivå vi eftersträvar, och din feedback är viktig i vårt fortsatta arbete med att förbättra både kommunikation och ärendehantering.

Bolag utan kunskap

Var till en början nöjd med produkten men efter att klockan helt slutat fungera o deras kundtjänst står helt hjälplösa utan någon lösning i sikte. De vet inte ens vad som hänt eller hur de ska lösa det
Aldrig varit med om så låg kvalitet eller kunskap hos ett it bolag
Rekommenderar inte håll er borta

25 février 2025

Hej Tobias,

Tack för att du tagit dig tid att lämna en recension. Vi är ledsna att höra att både produkten och kontakten med kundservice inte motsvarade dina förväntningar.

Detta är inte den upplevelse vi vill förknippas med, och vi tar till oss din feedback i vårt arbete med att stärka både kvalitet och kunskap framåt.

Xplora

Mycket svårt att nå kundservice i…

Mycket svårt att nå kundservice i abonnemangsfrågor, men lätt att få hjälp när man väl lyckades komma fram till rätt person.

25 février 2025

Hej Johan,

Tack för din återkoppling. Vi beklagar att du upplevt svårigheter med att nå kundservice i frågor som rör abonnemang.

Tillgänglighet är viktigt för oss, och din feedback är värdefull i vårt fortsatta förbättringsarbete.

Xplora

Min man dog och Xplora stängde av vår dotters klocka

Min man köpte en digital klocka på Xplora i augusti, sedan insjuknade han hastigt i cancer och dog några veckor senare. Hans konto frystes och klockan betalades inte, med all kaos och sorg som ett fruktansvärt dödsfall medbringar tog det ett tag för mig att lista ut hur och var klockan skulle betalas varje månad. När jag väl gjorde det i december skulle klockan enligt Xplora fungera som vanligt igen, men det gjorde den inte. Jag kontaktade Xploras kundtjänst 23 dec och har sedan dess mejlat fram och tillbaka med dem för att få igång klockan igen. Ingenting har funkat och jag får höra samma sak om och om igen från olika personer på kundtjänst om att starta om och prova med annat simkort. I två månaders tid! Nu har de äntligen sagt att jag ska skicka in klockan för reparation men för att göra det behövs kvitto och en massa information som jag inte har eftersom det var min man som köpte den och han är död, vilket jag sagt om och om igen. Att mejla, chatta, ringa och pratat med otaliga anställda och behöva förklara om och om igen att min man är död har varit otroligt påfrestande. Att inte ha klockan just nu, när jag plötsligt är ensamstående, har försvårat vår vardag avsevärt. Xplora kör verkligen utnötningsmetoden och det funkar uppenbarligen för jag är totalt nedbruten.

17 février 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för att du delar detta, och vi är mycket ledsna att höra om den situation ni har gått igenom. Det är tydligt att detta varit en mycket påfrestande upplevelse för er, och vi beklagar djupt att vår hantering inte upplevdes som tillräcklig i en redan svår tid.

Det här är inte den upplevelse vi vill att någon kund ska ha, och vi tar med oss din feedback i vårt fortsatta arbete med att förbättra både våra rutiner och hur vi möter kunder i känsliga situationer.

Skumt!

Nästan exakt när klockan passerat två år efter inköp, så är klockan plötsligt stendöd efter att ha laddats ur under natten. Inträffar i mitten på december 2024. Felsökning via kundtjänst där jag ombeds testa det ena efter det andra. Inget fungerar. Ombeds skicka in den. Då garantin gått ut så orkar vi inte börja med det. Nu till det mycket märkliga.
Två andra kompisar till vårt barn är med om exakt samma sak. Klockorna dör. Och följande blir än märkligt. Klockan ligger i en låda hemma orörd i drygt en månad. Plockar fram den (för att kasseras) och vips så startar den upp. Exakt samma sak inträffar för en av kompisarna. Osannolikt att slumpen är orsaken till det hela, i synnerhet inte när det tidsmässigt händer samtidigt för flera.

Svårt att betygsätta få kundservice var relativt snabba på att hjälpa till, men onekligen osar det katt kring hela scenariot.

15 décembre 2024

Réponse de Xplora Sverige

Tack för din feedback. Vi beklagar att ni haft återkommande problem med flera klockor och att detta skapat frustration och misstro kring produktens hållbarhet.

Det här är inte den upplevelse vi strävar efter, och din återkoppling är viktig i vårt arbete med att förbättra både kvalitet och långsiktig stabilitet.

Xplora

Om man kunde sätta minustjärnor så hade…

Om man kunde sätta minustjärnor så hade företaget fått det. Har ett ärende där klockans skärm inte funkade skickade den till deras externa verkstad , sen stänger de ärendet och man ska fylla i ett formulär med alla uppgifter igen. Tar inte kunderna på allvar och skiter helt i kunderna detta företag är uruselt det är så synd att det inte finns någon bra konkurent för då skulle de vara tvugna att skärpa sig om de vill ha sina kunder kvar.

11 février 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att hanteringen av ditt ärende och kommunikationen kring detta inte upplevdes som tillfredsställande.

Det här är inte den upplevelse vi vill ge våra kunder, och vi tar med oss din feedback i vårt arbete med att förbättra både rutiner och service framåt.

Xplora

Tyvärr måste jag sätta en stjärna

Tyvärr måste jag sätta en stjärna. Dom är inte värda den. Kundservice är helt katastrofal. Dom gör verkligen sitt bästa för att inte prata med dig. Bla högt skorrande ljud att lyssna på medan du väntar och utan möjlighet att få veta vilken köplats du har eller om du överhuvudtaget fortfarande står i kö.Ska du sen skicka in en fråga måste du först ange koder som finns i lådan du köpte klockan i, bara en av en mängd dumma frågor. Detta var bara några av alla irritationsmoment som uppstod.

5 février 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för din feedback. Vi är ledsna att höra att kontakten med kundservice upplevdes som frustrerande och inte levde upp till förväntningarna.

Detta är inte den standard vi strävar efter, och din feedback är viktig för vårt fortsatta förbättringsarbete.

Xplora

Jag har försökt säga upp abonnemanget…

Jag har försökt säga upp abonnemanget vid ett flertal tillfällen. Trots detta kommer fler fakturor som sedan skickas till inkasso. Väldigt oseriöst företag.

28 janvier 2025

Réponse de Xplora Sverige

Tack för att du delar din upplevelse. Vi beklagar att hanteringen kring uppsägning och fakturering inte fungerade som förväntat.

Det här är inte den upplevelse vi vill ge våra kunder, och vi tar med oss din feedback i vårt fortsatta arbete med att förbättra våra processer framåt.

Xplora

En savoir plus sur les différents types d'avis.