Handelsbanken Avis

TrustScore 2 sur 5

1,9

Vi behövde uppdatera vårt tidigare godkända lånelöfte då jag gått från provanställd till tillsvidareanställd innan lånet togs. Det tog nästan 30 dagar att få detta godkänt då handelsbanken vid fem oli... Voir plus

Ligger i skilsmässa och varit väldigt stressad över ekonomin att flytta med barn osv. Kontaktpersonen Alva på Handelsbanken har varit en klippa. Agerat som en ekonomisk rådgivare genom hela processen... Voir plus

När jag tog bort mitt bankkonto som hade kopplingar till e-faktura så fanns kopplingarna kvar. Jag fortsatte få e-fakturor dit trots att jag inte kunde se dem. Jag kollade även om det fanns några... Voir plus

Svärfar dog för 1,5 år sedan, min man har försökt avsluta hans bankkonto men möts av oförstående personal. Banken kräver fullmakt, original på bouppteckning samt svar på var de 1000:- som finns på kon... Voir plus

1. Banque
  2. aussi dans
  3. Conseiller financier
  4. Société financière non banquière

Kundmötet är kärnan i Handelsbanken. Vi ger alltid vårt bästa råd utifrån vad som är långsiktigt bäst för den enskilde kunden, utan att snegla på vad som kortsiktigt gynnar banken. Vi finns nära våra kunder med kontor där kunderna bor. Att dela samma vardag och verkar på samma marknader gör oss mer engagerade, mindre krångliga och våra beslut snabbare och bättre.

Bas

TrustScore 2 sur 5

257 avis

Aucun historique récent de demande d’avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

Tous les avis

45 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Urusel bank

Handelsbanken var en bra bank. Nu värsta tänkbara! Om du vill låna svarar de snabbt! Privatkunder som de inte tjänar något på är inte vatten värda. Girighetens lag gäller. Otrevligt bemötande på kontoret. Så snart mitt ärende är klart byter jag bank efter 30 år. De bryr sig förstås inte. Men för mig känns det bra!

22 mai 2024

ÖVERNITISK bEDRÄGERI KONTROLL

Jag vill bara ge mina synpunkter som kund sedan över 60 år i Handelsbanken.
Igår blev min överföring till mitt konto i Binance stoppad utan att jag tillfrågades.
Jag spenderade en hel del tid över detta då överföringen tyvärr stoppades av er

Likaså idag så stoppade ni sent min överföring till mitt eget konto i Resolut Bank
från mitt konto i Handelsbanken Tidsspillan igen pga att ni dels skamligt dröjer med transaktioner i ert eget vinningssyfte och att man återigen får en stoppad transaktion.
Märk väl att detta gäller överföringar mellan egna konton med egna pengar.
Hur ska jag kunna överföra egna pengar till mina konton så länge jag fortsätter att vara kund i Handelsbanken?
Jag är tacksam att ni jobbar med era kunders säkerhet men här går er nitiskhet ut över era kunders integritet och medborgerliga frihet.
Ni borde skämmas och be om ursäkt pga frihetens lag när det gäller mänskliga rättigheter ert då detta gäller ert påhopp inte bara en gång utan två .
Ni borde först ta kontakt med mig som en kund för att samtala innan ni stänger av min transaktion och överföring. Nu känner man sig våldtagen , misshandlad och kriminell på samma gång utav Handelsbanken.
Dags att byta bank!
Ni banker som har förstört ärligheten och hedern i Bankväsendet borde ta det som er uppgift att ersätta alla oss äldre som blir offer av hjärtlösa bedragare i det redskap för bedrägeri i det skamliga landskap som ni skapat och som är tillrättalagt för bedrägerier av alla slag.
Fram för lagstiftare som står på folkets sida mot hjärtlösa kapitalister som skor sig på folkets vägnar.
Detta inlägg kommer att läggas upp på X ,TRUSTPILOT och mitt Facebook .
Det kan nämnas att jag tog initiativ till Distansavtalslagen är 2004 och som togs fram av Konsumentverket och lagstiftades år 2005.

17 avril 2024
Avis spontané

Var är Handelsbanken när man behöver dem?

Jag är djupt besviken på Handelsbanken. Som lojal kund under mer än 15 år har jag alltid haft förtroende för deras påstådda engagemang för sina kunder. Men när jag äntligen behövde deras hjälp visade de sig vara frånvarande. Aldrig har jag varit sen med en betalning av mina bostadslån eller amorteringar. Jag har alltid fört allt mitt bankärende hos dem, från lönekonto till besparingar. Trots detta nekades jag ett lån när jag behövde det som mest.

Nyligen, när jag ansökte om ett lån för att täcka en familjeviktig utgift - en bil som vi verkligen behövde - blev jag avvisad av Handelsbanken på grund av min påstådda "dåliga inkomst". Det är viktigt att betona att jag endast sökte ett tilläggslån på mitt befintliga bolån på 3 200 000 kr, med en fastighetsvärdering på 7 000 000 kr. Med andra ord, mitt lån motsvarade knappt 60% av min bostads värde. Ändå var det inte tillräckligt för dem.

Det mest förbryllande är att när min fru och jag vände oss till Volvo för ett billån, blev vi båda godkända utan några svårigheter. Visserligen skulle månadskostnaden ha varit högre, cirka 4000 kr jämfört med det betydligt lägre beloppet på 1500 kr som jag skulle ha haft med ett lån från Handelsbanken. Men är det inte just detta som kreditbedömningar handlar om? Att bedöma risken? Skulle det inte vara mer riskabelt att binda mig till en månadskostnad på 4000 kr än en på 1500 kr? Det är en fråga som jag önskar att Handelsbanken kunde svara på.

Trots att jag delade med mig av denna logik till Handelsbanken verkar de fortfarande blint följa sina beräkningsmodeller. Vad hände med den individuella bedömningen? Om allt handlar om siffror och algoritmer, varför inte ersätta mänskliga handläggare med AI-verktyg som kan utföra samma uppgifter? Jag är djupt besviken över Handelsbankens brist på flexibilitet och personlig service, något de tidigare brukade stå för enligt deras marknadsföring.

Jag kan inte längre rekommendera Handelsbanken till någon. Det är tydligt att deras prioriteringar inte ligger hos sina kunder, och det är dags för dem att omvärdera sina strategier. Jag stöder fullt ut vår finansministers insatser för att hålla banker ansvariga för sina vinster, särskilt under dessa svåra tider. Det är dags för förändring, och jag hoppas att andra kunder också tar ställning för bättre och mer rättvisa banktjänster.

15 avril 2024

Erbjuder ingen Bank-ID på fil

Erbjuder ingen Bank-ID på fil, alltså på datorn. Man måste ha kort, kortläsare och sladd till datorn. På min andra dator loggar jag bara in direkt med lösenord.
Jag har miljonbelopp på Handelsbanken A-fond, indexfond på Stockholmsbörsen. Avgiften 0,65 % är för hög. På Avanza Zero finns ingen avgift alls! Har börjat fylla på där istället.

12 avril 2024
Avis spontané

Är det bara jag som haft otur…

Är det bara jag som haft otur med Handelsbankens service under de fyra åren som kund? Jag kan inte förstå hur banken överlever om samtliga kunder får samma behandling.

Strax efter kl 19.00 ikväll får jag brev från banken i digitala brevlådan gällande aktier som jag äger i ett bolag där jag som aktieägare hade deadline att fatta beslut om att ta ställning för att agera senast IGÅR gällande ett beslut om att erhålla inlösenaktierna. Hur i hela friden fungerar man som bank när viktiga meddelanden når kunden efter deadline? Jag ringer banken direkt, personen låter lika chockad över detta som jag men kunde inte ge mig svar och inte heller kollegorna som jobbade den kvällen.

För ett år sedan förlorade jag 200 000kr på grund av denna dåliga service med väntan på att få återkoppling av min bankman som visade sig hade lämnat tjänsten långt innan utan att meddela. Det ironiska är att jag är inne på femte bankman under de fyra åren och varenda gång har jag fått veta att min personkontakt har slutat efter att jag har fått mejla, ringa och jaga utan respons. Ingen av bankmännen har gjort rätt för sig och förmedlat och inte har banken heller besvärat sig att meddela om att eventuellt erbjuda en ny kontaktperson.

Samma sak när jag ville be om ett lånelöfte. Jag ringde under två veckor och lämnade flera röstmeddelanden. Hade ingen aning om att min fjärde kontaktperson också hade slutat. Ingen annan från banken återkopplar. Telefonsvararen talar ut som att personen inte kan svara för tillfället ”Var god och lämna ett meddelande”. När jag tillslut ringde kontoret ficka jag reda på att personen hade lämnat sedan ett tag tillbaka. Fick även veta att personalomsättningen är väldigt hög.

Detta är under all kritik. Så fort min bundna boränta går ut, är jag ute som kund lika snabbt. Katastrofalt är ett mild utryck att beskriva åren som kund på Handelsbanken. Uppskattar min gamla bank och ångrar bytet för lite bättre boränta, inte värt det.

11 avril 2024
Avis spontané

Hur Nordea missköter sig.

Den 22\2 upptäcker jag att det försvinner pengar från mitt konto. Pengarna dras från ett företag i Belgien. Åker till Nordea för att stoppa det. Man spärrar alla konton i 4 dagar. Öppnar får nytt Nordea kort. Det tar bara en dag så tömmer Man mitt konto. 50000 tusen fattigare. Och inga pengar till mat eller räkningar. Så Nordea är en riktig skitbank.

22 février 2024
Avis spontané

Upptäckte att Biluthyrning Hertz hade…

Upptäckte att Biluthyrning Hertz hade debiterat mitt konto med 1338 kr utan att informera mig om att de skulle debitera mig, ringde då till Handelsbankens kundtjänst för att få dem att stoppa utbetalningen till jag hade kollat upp vad det gällde, Handelsbanken vägrade stoppa betalningen. Spelade ingen roll vad jag sa, upptäckte senare att Hertz hade tagit betalt för bomavgift i Norge med 838 kr och för det hade de tagit 500 kr i administrativa avgifter, hade jag vetat att Hertz skulle ta 500 kr i administrativa avgifter hade jag bestridit betalningen och inte betalt den. Handelsbanken har genom sitt agerande låtit mig lida ekonomiskt förlust och nu kan jag inte stoppa och bestrida fakturan. Tycker det är jättedåligt av kundtjänst att inte stoppa betalningen.

22 février 2024
Avis spontané

Gick till Handelsbanken Bollnäs ck kl 2…

Gick till Handelsbanken Bollnäs ck kl 2 eftermiddag dem ville inte ge mig något kontrakt för signera bank konto i Sverige ja hade inget
Swedbank fick jag direkt ett papper ta hem singnera

27 février 2024

Hjälp vid bilköp…Telefonsupport

Vid ett bilköp ringde jag telefonsupport och fick hjälp av en jättetrevlig tjej. Löste problemet kvickt. Därefter ytterligare ett samtal då en kille också hjälpte till att förklara tillvägagångssättet för en större bankgirobetalning. Mycket trevliga och professionella. Det var vid detta tillfälle en 5:a rakt av. Snälla, fortsätt på denna väg.

24 février 2024

Skandal!

Skandal!! Vill här skicka en stor varning för Handelsbanken och då främst Handelsbanken i Södertälje. Felaktig hantering samt bristande information kring en utlandsbetalning slutar med en förlust för oss som kund på drygt 60 tusen kronor. Inte nog med att banken gjort fel så håller de varandra om ryggen och påstår något helt annat än sanningen. Banken menar att de informerat om att det skulle bli en hög kostnad men att vi sagt ”Det är ok, vi tar risken”. Vem skulle ens göra det?? Att vända sig till klagomål hjälper ingenting då banken i fråga utreder sig själv. Vi har haft Handelsbanken i över 25 år med samma bankkontakt som nu tyvärr gått i pension. Det har alltid funkat så bra och vi har alltid varit nöjda, men nu blev vi utslängda till okunniga, oseriösa och lögnaktiga medarbetare i Södertälje.
Man blir uppriktigt ledsen och besviken på att det kan vara så här. Vi står fullständig rättslösa och får själva betala notan för bankens okunskap. Nu lämnar vi Handelsbanken och kommer göra allt vi kan för att varna andra.

19 janvier 2024

amorteringsgrundande värde

Har total renoverat min lägenhet och vill göra om amorteringen. Enligt Handelsbanken har jag inte gjort tillräckligt för dom ska värdera om bostaden.
Även fast varenda kvadrat centimeter är renoverad och bostaden nästan dubblat i värde. Ska jag renovera mer än jag gjort måste jag byta ut stommarna lägenheten står på.

28 novembre 2023
Avis spontané

Jag är 60år och dyslektiker som ni…

Jag är 60år och dyslektiker som ni säkert kommer att märka här i skriften och som dessutom är DATADUM!! Hur i hela friden går det till när man kommer in på sitt bankkontor och inte lyckats flytta över sina egna pengar till en annan persons konto när man ska köpa en sak av vederbörande?? Jojomensan man får höra att expediten hittar på en massa saker som inte stämmer och det slutar med att han som expedierar mig på Handelsbanken på Ekersgatan ska ringa polisen om vi inte går därifrån!! Rent ut sagt FÖR F_N DET ÄR MINA PENGAR!! Jag pratar sammanlagt med 3st personer inne på kontoret på Ekersgatan och sedan talar jag med 2st på supporten utan att lyckas få någon hjälp i ärendet?? Envis och påstridig ringer jag en gång till supporeten!! Och vad händer?? Jo jag får prata med en trevlig lugn person soom heter Leo och jag talar om mitt ärende osv då säger Leo lite lungt( kan du inte swisha istället?) varav jag svarar att jag försökt men det går ej!!
Leo frågar varför då?? Jag får bara upp att beloppet är för stort även att jag provat med 10kr?? Leo säger då till mig att det fixar jag härifrån vilket han då gjorde och efter 2dagar och en massa timmar och resor till Örebro så löser Leo detta på 5min..TACK Leo....Jag hoppas verkligen att dom använder Leo nu i utbildningssyfte på både banken och i supporten.
Jag har varit så himla arg för denna behandling jag fått stå ut med på Handelsbanken så nu ska jag åtminstånde be dom dra åt skogen och skaffa en bank där jag kommer ååt mina egna pengar.
Jag bad dom på handelsbanken att ta hem kontanter så jag kunde få ut mina pengar varav jag får ett spydigt svar VI HANDSKAS INTE MED KONTANTER SÅ DU FÅR GÅ TILL BANKOMATEN!! har du hört något så konstigt någon gång? Dom vägrar alltså att ge mig mina pengar ?? Vad i helsike ska jag ha en sådan bank till?? Nej du nu tar jag och byter bank eller så ska jag ha mina pengar hemma så jag kan göra affär om jag behöver och inte bli omyndighetsförklarad igen!! Per-Åke

24 octobre 2023

Bytter bank

Mötet med handläggaren om ny räntenedsäkning där vi kom överense om en ny ränta.

- Handläggaren glömde att aktivera den nya räntan innan hen åkte på semester.
- Resulterade i förlust på 1000kr i extra ränta jag tvingades betela.
- Handläggaren pratar om kompensation för mina förluster fast varje gång han ändrar villkoren så blir det räntan sämre ränta för migän vad vi kom överens om från början.
- Handläggaren skyller på att förhållanden har ändrats men hade han aktiverat min ränta hade den varit bunden på den räntan idag.

25 août 2023