Kund hos SBAB i över 20 år, det var lite krångel när vi skulle köpa ett annat hus men det löste sig och jag är rätt säker på att det inte hade varit smidigare på en annan bank. Räntan är kanske inte d... Voir plus

Inga konstigheter. Enkla att prata med och de får en att kännas som en kund. Olika trevliga personer jag pratat med. SBAB är en viktig bank, storbankerna har att lära. Om SBAB skulle få tillstånd a... Voir plus

Väldigt konstigt..... Kunde inte bevilja ett privat lån för att jag bodde i hyresrätt/inneboende. Bor i sverige, jobbar i Danmark och är helt skuldfri. Bara en heads up till er som vill ans... Voir plus

förstår nu varför ni har så dåliga omdömen...ni är mycket svåra att komma i kontakt med...efter telefonkö återkommer ni inte som utlovat när ni skall ringa tillbaka...någon mail har ni inte heller uta... Voir plus

2,6

Bas

TrustScore 2.5 sur 5

279 avis

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 86 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai d'une semaine

2,6

Tous les avis

27 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Ja ni kan börja med att svara

Ja ni kan börja med att svara, telefon kö i en och half timme bara för att veta a personlen har gått hem, skuller bli uppringd veckan efter men blev inte det. Ringde igen veckan efter och valde att bli uppringdt, blev inte det heller, nu i en ny kö och efter 30 minuter inte ens fått alternativ at bli uppringt

5 mai 2023

Hej Johan,

Här låter det som att något blivit tokigt - så ska det givetvis inte vara.

Har du inte kommit i kontakt med oss än får du gärna mejla ditt telefonnummer till hej@sbab.se så ser jag till att en kollega ringer dig så snart som möjligt.

Svara när man ringer

Svara när man ringer, över 2 timmars väntetid är inte acceptabelt. Och kan svara när man mailar. Kan också avveckla sin chatt robbot Bo är inte till någon hjälp blir bara rundgång. Fanns det minusstjärnor hade jagvalt det.

3 mai 2023

Hej Monica,

Vad tråkigt att höra om din upplevelse, jag förstår verkligen att det är frustrerande att stå i telefonkö och är ledsen att du behövt vänta länge på hjälp.

För att slippa vänta kvar i luren när en ringer oss erbjuder vi vanligtvis möjligheten att bli uppringd. Valet kommer några minuter in i samtalet och vi ringer då upp så snart det är din tur i kön.

Vill du istället skicka meddelande till oss går det bra att göra det i appen eller internetbanken.

Hoppas att du snart kommer fram och får hjälp!

/Linnéa

SBAB hjälpte mig med bolånet under inflationen!

Bytte till SBAB nu under inflationstider, dels för att slippa förhandla räntan framöver och för att vårt bolån med bunden ränta på Swedbank löpte ut. Hörde med de andra stora bankerna med ingen kunde erbjuda i närheten av SBAB:s ränta.

Stort plus för de värderade upp huset i samma veva vilket bidrog till mindre krav på amortering av bolån. Något befintlig bank (Swedbank) inte ens föreslog.
Extra stort plus för att de har rejäl sparränta på sina sparkonton!

28 avril 2023

Hej Patrik,

Vad roligt att läsa om din upplevelse hos oss - det gör oss så glada.

Önskar dig en fortsatt fin tisdag! ☀️

Mycket dålig kundupplevelse

Mycket dålig kundupplevelse. SBAB satte oss i en extremt pressad situation pga missledande info.

Ansökte om lånelöfte med sambo och fick det utan problem. Gick vidare i processen och budade hem en lägenhet, ringer SBAB (enl. info) och fick då avslag på bolånet/ansökan 2h innan kontraktskrivning. De meddelar att det saknas info från oss i ansökan och att lånet ej medges pga detta. Mycket otydligt att detta fattades och då hade vi ju självklart kompletterat med detta innan budgivning.

Vill påstå att bristen av denna info från SBAB försatte oss i en extremt påfrestande period efter att ha skrivit på köpekontrakt utan lånelöfte.

19 mars 2023

Réponse de SBAB

Vad tråkigt att höra om din upplevelse - så här ska det givetvis inte kännas.

Vi strävar efter att alltid erbjuda så bra service vi bara kan och är ledsna att vi inte lyckats förmedla den känslan till dig.

Finns det några ytterligare frågetecken är du varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00 så att vi kan reda ut dem tillsammans.

Betryggande

Servicen var som jag hade förväntat mig. Kompetent och betryggande, som för många andra svenska banker. Bra ränta gör SBAB ett klart bättre bank än andra!

20 février 2023

Réponse de SBAB

Hej Jean-Philippe och stort tack för ditt fina omdöme!

Det är precis såhär tryggt och bra vi vill att det ska kännas hos oss.

Önskar dig en fin vecka! /Linnéa

Vill ni ha sämst tänkbara start här i…

Vill ni ha sämst tänkbara start här i livet är detta definitivt banken för er.
Med en oengagerad personal och med riktigt usla villkor och krav.
Jag skulle söka grönt bolån med solceller på taket och fick kravet om en kalkyl från Boverket som inte ens finns, ingen annan bank kräver kalkyl från Boverket eller från någon annan för den delen då premium solceller är A-klassfierade direkt.
Grönt bolån är tänkt för att energiförbättra sin bostad men det går inte med SBAB, har du en annan bank som löste detta direkt.
Skäms på er SBAB

7 mars 2023

Réponse de SBAB

Hej Patrik, tack för din recension!

Vad tråkigt att höra om din upplevelse- så här vill vi givetvis inte att det ska kännas. Vår ambition är att alla våra kunder ska få så bra service som möjligt och vi är ledsna att vi inte lyckats förmedla den känslan till dig.

Finns det något vi kan göra är du varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00! /Emma

60min kö på telefon och deras chat är…

60min kö på telefon och deras chat är en dator med iq som en morot. Välj en bättre bank.

2 mars 2023

Réponse de SBAB

Hej Daniel, tack för ditt omdöme!

Jag förstår att det är frustrerande att stå i telefonkö och är ledsen över att du fått vänta på hjälp. Vanligtvis erbjuder vi möjligheten att bli uppringd, valet kommer ett par minuter in i samtalet och vi ringer då upp så snart det är din tur i kön.

Har du några funderingar är du varmt välkommen att höra av dig! /Linnéa

Bra upplevelse vid tecknanade av bolån, höga sparräntor, användarvänlig app!

Blev så trevligt bemött när jag sökte bolån (mitt första). Jag hade kontakt med flera personer som var lugna, kunniga, och som verkligen tog sig tid till mitt ärende. Hela processen kändes smidig. SBAB appen tycker jag är snygg och extremt enkel att använda. Jag får omedelbart överblick på lån och sparkonton, och jag kan föra över pengar, extraamortera etc. på några sekunder. Dessutom är sparräntan generös. Så ja, jag är vekligen nöjd med mitt val - önskar bara att SBAB också kunde erbjuda lönekonto!

11 mai 2022

Réponse de SBAB

Hej Klara, stort tack för ditt omdöme!

Vad roligt att höra att allt har gått så smidigt och att du är nöjd med allt från vår service till våra produkter och tjänster. Det är verkligen ett toppbetyg som värmer och som jag direkt ska se till att dela vidare med mina kollegor.

Hoppas att du får en fin onsdagskväll! 🧡 /Linnéa

Bästa sparkonto

Bästa sparkonto. Bra ränta och pengarna kom direkt efter det nya året. Jag har än så länge inte upptäckt något fel med appen. Kundsupport kan jag inte svara på hur de är då jag aldrig har varit i kontakt med de. Skicka man pengarna innan klockan 14.00 så får man pengarna samma dag. Nöjd kund

30 janvier 2023

Réponse de SBAB

Hej, och tack för din recension! ⭐️

Vad härligt att höra att det gått så smidigt och att du är nöjd hos oss - det är precis så vi vill att det ska kännas.

Önskar dig en fortsatt fin tisdag! /Linnéa

Hade jätte bra samtal om min privatekonomi om amorterings och huset värde

Väldigt trevlig och pedagogisk bankman som inte stressade igenom samtalet kommer dock inte ihåg vad han hette tyvärr. Var rädd om han sbab. Han får ****** stjärnor

12 janvier 2023

Réponse de SBAB

Hej Peter, stort tack för ditt omdöme!

Det är precis såhär smidigt och härligt vi vill att det ska vara att prata med oss - jag ska direkt se till att dela dina fina ord med mina kollegor.

Önskar dig en fin vecka ☀️ /Linnéa

Jag är väldigt nöjd med SBAB

Jag är väldigt nöjd med SBAB, har en del sparade pengar där och det enda banken som gav ränta när alla andra "storbankerna" inte gav något. Jag har aldrig haft problem att komma i kontakt med banken via telefon t.ex.

3 janvier 2023

Réponse de SBAB

Hej Zoran, tack för din recension!

Vilket toppbetyg - det är precis så här bra och smidigt vi vill att det ska vara hos oss ✨

Önskar dig en fin onsdag! /Emma

Tvingas använda app

Chatboten Bo är urdålig. Svårt att komma i kontakt via telefon. Tvingas använda app för att kunna göra en extraamortering (?!). Besviken att servicen sjunkit så katastrofalt de två-tre senaste åren, vi har haft SBAB i väldigt många år och varit nöjda tidigare.

22 décembre 2022

Réponse de SBAB

Hej Ewa, tack för din recension!

Vad tråkigt att höra om din upplevelse och att du tycker att servicen har sjunkit den senaste tiden - så ska det givetvis inte vara. Vår ambition är att hela tiden bli bättre och erbjuda så bra service vi bara kan, oavsett vart våra kunder väljer att kontakta oss.

Finns det något vi kan göra är du alltid varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00 där vi finns tillgängliga vardagar mellan 8-19 och lördagar 9-16. Vi erbjuder vanligtvis möjligheten att bli uppringd och ringer då upp så snart det är din tur i kön.

Önskar dig en god jul! 🎄 /Linnéa

Första upplevelsen

Första upplevelsen, -1.

Försökte komma i kontakt med SBAB. En enkel sak, jag vill öppna ett konto (redan fixat med BANKid) och flytta sparpengar. Provar SBAB's robot då det är helt omöjligt att få tag i en människa på SBAB. Roboten svarar på frågor jag inte ställer och bombar förslag om annat. Allt jag ville veta var hur jag flyttar pengar från annan bank till SBAB. Helt värdelös tjänst. I försök att nå fram, lång kö och allmänt struligt med massa idiotiska val i telefonen. Om detta är vad som väntar innan jag är kund, vad väntar då som kund?

25 novembre 2022

Réponse de SBAB

Hej Fredrik, tack för att du tar dig tiden att skriva till oss - så här ska det inte kännas efter kontakt med oss. Vi strävar alltid efter att erbjuda så bra service vi bara kan och är ledsna att vi inte har lyckats förmedla den känslan till dig. Finns det något vi kan göra är du varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00. Önskar dig en fin dag! /Emma

Jag är så nöjd med SBAB

Jag är så nöjd med SBAB, svarar alltid snabbt och bra på meddelande och är så skönt att allt är digitalt och att man slipper sitta i långa telefonköer och prata med jobbiga säljare som på andra banker

14 novembre 2022

Réponse de SBAB

Hej Sofia, tack för din recension- vi blir så glada!

Det är precis så här bra och smidigt vi vill att det ska vara hos oss, och jag lovar att dela vidare dina fina ord till mina kollegor. ✨

Önskar dig en trevlig måndag! /Emma

Jag har varit ställföreträdare åt en…

Jag har varit ställföreträdare åt en person med konto hos SBAB. SBAB är den mest omständiga bank jag haft att göra med. De var helt okunniga om vad en god man eller förvaltare har för befogenheter. Som god man eller förvaltare företräder man någon annan i dennes ställe, vilket innebär att man har rätt att begära ut de uppgifter som uppdraget kräver. Mitt råd till banken är att ni utbildar era medarbetate om vad ställföreträdarskap innebär. Ni kan ju börja med att läsa Föräldrabalken 11 kapitlet.

30 juin 2022

Réponse de SBAB

Hej Svedala, tack för att du tar dig tiden att skriva till oss!

Vad tråkigt att läsa om din upplevelse- så här ska det givetvis inte kännas efter kontakt med oss. Med det sagt tar vi med oss din feedback och vill du ge oss en ny chans är du varmt välkommen att ringa oss på 0771-45 30 00.

Önskar dig en fortsatt fin dag! /Emma

Snabbt & enkelt

SBAB är en av de enklaste banker jag har haft att göra med. De är tydliga och hjälpsamma.

Enda nackdelen som jag har med dem är att jag inte kan signa avtalet med BankID utan de måste postas. När de fixar det så får de 5 av 5!

16 octobre 2022

Réponse de SBAB

Hej Mathias, tack för din recension!

Vad härligt att det fungerat så bra för dig- det är precis så enkelt och smidigt vi vill att det ska vara. Jag tar med mig din feedback om BankID till mina kollegor.

Önskar dig en fin dag! /Emma

Är SBAB ett skämt?

Är SBAB ett skämt?. Har stått i kö i en vecka. Nu pratar man inte om 100kr. Skulle aldrig ta mitt bolån hos en sådan bank.

16 août 2022

Réponse de SBAB

Hej Latifa, vad tråkigt att höra att du haft svårt att komma i kontakt med oss - här låter det som att något har blivit fel.

Testa gärna att ringa oss på 0771-45 30 00 igen, just nu har vi kortare kötider och det ska gå snabbare att komma fram.

Hoppas att du snart kommer fram och får hjälp. Önskar dig en fin onsdag! /Linnéa

Awesome customer service

Awesome customer service! Please keep going with what you do!

8 août 2022

Réponse de SBAB

Hi, thank you for your nice review - it makes us so happy! Wishing you a nice week /Emma, SBAB

Gå inte på detta

Gå inte på detta. De är omöjliga att få tag på. Inte värt några kronor ränta när man inte hittar nån att fråga.

25 juin 2022

Réponse de SBAB

Hej, vad tråkigt att höra om din upplevelse och att du haft svårt att komma i kontakt med oss!

Vi finns tillgängliga på telefon vardagar mellan kl. 8-19 och lördagar 9-16. Har en inte möjlighet att vänta i luren erbjuder vi vanligtvis uppringning som kommer några minuter in i samtalet. Här finns mer information om våra
olika kontaktvägar:

Tveka inte att skriva igen om du har några fler frågor eller funderingar! ☀️

/Linnéa, SBAB

The worst service that I have ever…

The worst service that I have ever experienced with
Too slow in everything, lack of information, not supportive. I will never ever use any service of sbab anymore.

17 juin 2022

Réponse de SBAB

Hello Nam and thank you for your review!

We are so sorry to hear about your experience - this is not a feeling we want anyone to have after contacting us.

Don't hesitate to call us if there is something we can do or if you have any questions.

/SBAB