Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

Waardeloos bedrijf ik heb optimizer defect deze valt nog ruim binnen de garantie . deze zit op een plat dak en kun je binnen 10 minuten vervangen . De optimizer krijg ik gratis aangezien deze binnen... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Mijn ervaring met Sungevity is helaas allesbehalve positief. Bij dit bedrijf is de klant zeker geen koning. Ik heb meerdere geschillen gehad, vooral rondom de optimizers. Pas na ruim een jaar on... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Aanleg zonnepanelen voldeden niet aan veiligheidsnormen, aanleg bedrading en niet goed geaard. Ook na controle een jaar geleden is dit niet goed hersteld. Het bedrijf is moeilijk bereikbaar maar na... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Na veel hobbels onderweg is de installatie uiteindelijk goed gegaan. Door (in mijn ogen) gebrek aan kennis bij Sungevity van de kantoor mensen is het voortraject niet goed verlopen. Bijv. zij dachten... Voir plus

L'entreprise a répondu

À propos de l'entreprise

1. Fournisseur d'équipements d'énergie solaire

Informations provenant de diverses sources externes

Zonnepanelen via Sungevity. Eenvoudig online en zo nauwkeurig, dat we zelfs uw stroomproductie 10 jaar garanderen.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

N'a pas répondu aux avis négatifs

1,8

Tous les avis

3 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

geen communicatie mogelijk

Leuk als er mensen klagen, zij dan als antwoord krijgen "stuur een mail naar service of CC". Dat heeft geen zin er wordt toch niet op gereageerd. Zinloos antwoord.

21 juin 2023

Beste Johan Brouwer,

Bedankt voor uw bericht. We hebben uw ticket in behandeling. Ik begrijp dat het vervelend is dat u nog geen reactie heeft gehad. Mijn collega's zullen u zo snel mogelijk verder helpen.

Neigt naar oplichting:

Neigt naar oplichting:
- zodra je ze eenmaal binnen hebben gehengeld, zijn ze niet/ nauwelijks bereikbaar
- houden je aan het lijntje
- komen afspraken niet na

19 juin 2023

Beste Mischa Germeraad,

Het spijt ons te horen dat u zo'n vervelende ervaring heeft gehad. We streven er altijd naar om een goede service te bieden.

We moeten concluderen dat de gestelde leveringsdatum niet gaat lukken. Wij hadden ook graag gezien dat het anders was gelopen. Helaas moeten we de ontbinding van de overeenkomst accepteren.

Noté 5 sur 5 étoiles

Vorige week eindelijk de panelen…

Vorige week eindelijk de panelen geleverd; was wel ff doorbijten
Installateurs maken alles goed
Topgasten die echt gemotiveerd zijn om het goed te doen
Ik begrijp zzp ers wat een prima aanpak
Houden zo
En laat de zon maar schijnen

8 juin 2023

Beste Paul,

Bedankt voor deze mooie review. Hier worden we ontzettend blij van. We wensen u heel veel zonnestralen toe!

Met zonnige groet,

Noté 1 sur 5 étoiles

Terrible company resulted in me losing over 800 for nothing.

I signed a contract about 1 year and 3 months ago. At their recommendation when i signed i requested a subsidy loan to pay for the solar panels. They to this date have not installed my order. They give me excuse after excuse. First it was materials, then it was installers, now they are asking me to cancel my order and find someone else. I think the true reason is that the price of solar panels went up dramatically after i signed my order. Either way, I have been paying monthly on the loan waiting for them to install, but due to inactivity, since they have not installed my order, they closed my account. So i paid over 800 euro for nothing. Now they ask me to cancel my order but when i tell them i will if they refund me the money i have paid, they do not respond.

9 juin 2023

Dear Sean Rotter,

Thank you for your message.

Unfortunately, we have to conclude that the stated delivery date is not going to work out. We would have liked this to be different as well. So unfortunately, we have to accept the cancellation of the contract.

Kind regards,

Steven from Sungevity

Onmogelijk contact te krijgen

Omvormer is 2 maanden geleden kapot gegaan. Staan nu al 3 weken in de wacht voor een nieuwe. Ik probeer per mail (cc@ & service@ ) & telefonisch in contact te komen voor de status... Geen gehoor. Niet per mail, telefonisch nu 4x een kwartier in de wacht gestaan. Ongekend. Ik snap al deze reviews wel. HOE KOM IK IN CONTACT MET JULLIE?

31 mai 2023

Beste Karen en Laurens,

Bedankt voor uw bericht. Vervelend om te lezen dat u nog geen gehoor heeft gehad. Door de drukte en personele tekorten zijn de afhandeltijden langer. Mijn collega zal u spoedig een update geven.

Komen afspraken niet na

Komen afspraken niet na, kunnen niet doorverbinden en kunnen niet beloven dat je teruggebeld wordt. Na 8 maanden wachten is het echt schandalig. Inmiddels is 2x de verbinding verbroken, ongehoord!

26 mai 2023

Beste Matthijs,

Bedankt voor uw bericht. Wij willen u graag laten weten dat we het vervelend vinden dat er tot op heden nog geen contact met u is geweest. Onze oprechte excuses hiervoor. We nemen spoedig contact met u op.

geen communicatie

geen communicatie. Enkele jaren geleden met tevredenheid zonnepanelen laten installeren, maar nu kreeg ik een vreemd mailtje van de leverancier van de omvormer. Verschillende pogingen gedaan bij Sungevity om te checken of het mailtje betrouwbaar is (email en via formulier), maar geen reactie. Laatste poging is een maand geleden, dus het is niet dat ik ongeduldig ben.

26 mai 2023

Beste Bianca Stevens,

Bedankt voor uw bericht,

Wat vervelend om te lezen dat u nog op een antwoord wachtte. Dat was niet onze bedoeling. Wij zullen voor het einde van de week op uw vraag reageren.

Noté 2 sur 5 étoiles

7 maanden geleden 1000 euro overgemaakt…

7 maanden geleden 1000 euro overgemaakt na een overtuigend verhaal van een verkoper. Daarna nauwelijks nog communicatie. Recent twee mails gestuurd, geen antwoord.

25 mai 2023

Beste Jelte,

Bedankt voor uw bericht! Wat vervelend om te lezen dat u nog op een antwoord wachtte. Dat was niet onze bedoeling. Sorry. Zou u een email willen sturen naar service@sungevity.nl met als onderwerp "Trustpilot review". Graag ontvangen wij uw gegevens en vraag, zodat wij u verder kunnen helpen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Een halve ster is te veel.

Elke ster dat je voor dit bedrijf kunt geven is er één te veel!
Nadat iedereen in mijn straat van zonnepanelen is voorzien is mijn huis vergeten. Na lang soebatten een akkoord gekregen en een afspraak gemaakt om te plaatsen. Een dag voor plaatsing kreeg ik een bel dat de installatie niet door ging vanwege mijn platte dak. (Ik heb een puntdak) daarna zou ik gebeld worden voor een nieuwe afspraak. Werd niet gebeld. Na tig keren zelf bellen: eindelijk weer een afspraak voor over 2 mnd ingepland. Inmiddels februari. Een dag voor de installatie: personeel ziek. Wéér tig keer bellen en toen bleek volgens de installateurs dat de kabels en de omvormer niet in de bouw waren mee genomen. Alle kabels zouden daarom door de gang moeten over de muren moeten lopen. Niet oke als alles keurig geschilderd en afgewerkt is. 3 Maanden later belde ik om te verifiëren of alles was doorgegeven aan de monteurs, geen probleem, alles is bekend! Aldus Sungevity. Dus ip de grote dag:installateur staat voor mijn neus en weet van niets, welke kabelgoot??? Geen kabelgoten mee, én een collega te weinig. Dus installatie kon wéér niet doorgaan. Nadat de installateur een kabelgoot is gaan halen, kwam ie na 4 uur weer terug mèt collega. “We gaan doen wat we kunnen, maar af komt het vandaag niet. We gaan vandaag wel met de buitenboel aan de gang.” Nadat de panelen op een steiger waren gelegd en de mannen op het dak stonden, hoorde ik een immense klap en bleek de steiger mét panelen op de grond te zijn gevallen. 1 paneel zichtbaar kapot, van de anderen zal nog moeten blijken of ze het doen als de boel word aangesloten. De mannen god zij dank ongedeerd.
3 Dagen later stond de monteur op zaterdagmorgen voor de deur. Of ie de binnen-installatie kon doen. Ik de zolder voor een 3e keer vrij gemaakt en blij met zijn werk. ( hallejuja, deze man is van goede wil!) Bij vertrek van de monteur bleek ik geen stroom meer te hebben door een super domme fout in de meterkast, en heb ik 1,5 dag zonder stroom gezeten! De hele koelkast inhoud weg kunnen gooien!!
Vervolgens ben ik twee weken later maar weer gaan bellen waar het laatste paneel bleef en wanneer ik zou worden gebeld voor een afspraak om de boel écht aan de praat te krijgen. Ik zou terug gebeld worden door de planner die me vervolgens na 2 weken nóg niet heeft gebeld. Hoeveel vrije dagen gaat me dit nog kosten?

Net toevallig wéér gebeld en wéér zat de planner niet op zijn plek en zal mij terug bellen. Ik ben benieuwd hoe lang dat dit keer duurt.
Al met al vind ik dit bedrijf écht een aanfluiting en vind ik het heel erg dat er zo wordt omgesprongen met zowel klanten als werknemers, die compleet gefrustreerd raken. Slecht voor ieders gezondheid!

Kom op Sungevity, nog 1 paneel! Plaats dat ding, sluit ‘m aan en ruim zo je klachten op!

9 mai 2023

Beste,

Bedankt voor uw bericht.

Wij vinden het erg jammer om te lezen hoe uw installatie is verlopen. Onze welgemeende excuses hiervoor, dit is niet de bedoeling geweest en we waarderen uw feedback.

We zullen contact met u opnemen om een afspraak te maken om het ontbrekende paneel te plaatsen. Zodra het paneel is geplaatst, zullen we opnieuw contact met u opnemen om te verifiëren of alles naar wens is verlopen.

Noté 4 sur 5 étoiles

Na ruim 1 jaar wachten op de…

Na ruim 1 jaar wachten op de installatie. Is alles uiteindelijk netjes en goed gemonteerd. Alles werkt goed en ziet er netjes uit.
Online panelen monitoren lukt helaas nog steeds niet via sungevity online maar wel via mijn stroom leverancier mbt teruglevering en dergelijke.

27 mars 2023

Beste D. van Groot,

Bedankt voor deze mooie review. Fijn om te lezen dat alles goed werkt en er netjes uitziet. Daar worden wij blij van. Als de monitoring nog niet goed werkt, dan kunt ons het beste een email sturen met uw gegevens naar service@sungevity.nl. Dan helpen wij u daar verder.

Noté 1 sur 5 étoiles

Lees in eerst mijn ervaring voordat je zaken doet men hen...

Waardeloos bedrijf! Ga hier niet mee in zee...

Allereerst wil ik vermelden dat ik nog nooit een recensie geschreven heb, positief noch negatief op internet over personen noch bedrijven. Hiermee wil ik aangeven dat dit een uiterst betrouwbare recensie is die niet in emotie geschreven is.

01-08-2018
Oplevering 16 zonnepanelen (Solar JAM60S02-295-PR-BK) met omvormer (Omnik Omniksol-4k-TL2-NL)
17-06-2021
Eerste klacht omtrent geen levering telefonisch gemeld, waarbij men aangaf dat ik moest wachten tot nader info omtrent faillissement Omnik.
25-01-2022
Geen info vanuit Sungevity gekregen in tussentijd en zelf contact opgenomen. Dit keer schriftelijk via e-mail waarbij ik aangegeven & -toont heb dat wij heel Q4-2021 geen teruglevering hebben gehad.
Na heel veel over en weer gemail, waarbij het aan mijn wifi zou liggen etc. etc. etc. uiteindelijk een monteur op bezoek gekregen. Monteur zou een firmware update uitgevoerd hebben. Hier heb ik al aangegeven aan helpdesk dat het aan omvormer ligt en ik mijn vertrouwen volledig kwijt ben.

14-01-2023
Wij zitten niet continu op onze telefoon te kijken of onze zonnepanelen iets opleveren. Hadden we dat maar wel gedaan. Geheel Q4-2022 & Q1-2023 weer geen teruglevering. In februari dit via officiële wegen gemeld.
26-04-2023
Monteur op bezoek die in 3 minuten constateert dat mijn omvormer defect is.

02-05-2023
Voorstel vanuit Sugevity;
Wij kunnen u twee opties aanbieden:
1. Een gratis reparatie van uw huidige omvormer. Dit proces neemt maximaal 3 maanden in beslag.
2. Een nieuwe Solis omvormer met WiFi dongel, 10 jaar productgarantie en €150,- korting voor €453,63 (de korting is er hier al vanaf). Voorwaarde voor deze optie is dat de defecte omvormer in ons bezit komt. De vervanging kan binnen enkele weken worden ingepland.

Bij installatie gaf men 10 jaar garantie, het bedrijf waar zij voor gekozen hebben zaken mee te doen gaat failliet en een bedrijf als Sungevity is niet meer thuis voor haar klanten na nog géén vijf jaar!

Ik wil iedereen behoeden voor de dramatische aftersales uit ervaringen die ik helaas heb opgedaan vanwege technische gebreken aan producten die zij aan mij hebben geleverd.

2 mai 2023

Beste D. van der Heijden,

Bedankt voor uw bericht. Vervelend dat u dit zo ervaart. Door de drukte en personele tekorten kan het langer duren voor u geholpen wordt. We hebben uw klacht ontvangen en hebben deze stap voor stap behandeld. We hebben uiteindelijk een installateur gestuurd om uw systeem door te meten. Deze gegevens zijn nodig om een case te kunnen indienen bij de leverancier. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat Omnik failliet is. Onze leverancier is nog zeer coulant om u een optie te bieden voor reparatie of een nieuwe omvormer met een zeer gunstige korting en gratis installatie. Uw klacht is in behandeling.

Noté 3 sur 5 étoiles

Zoals ik al vermelde het leggen was…

Zoals ik al vermelde het leggen was perfect
maar voor ik een monteur had heb ik 6 keer moeten bellen en van het kastje naar de muur werd gestuurd
Maar toe de monteur er eindelijk was is het perfect geregeld door nette monteurs

2 mai 2023

Beste Jan van den Langenberg,

Bedankt voor uw bericht. Fijn om te horen dat de installatie goed is gelegd. Veel plezier met de zonnepanelen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Sungevity: uitermate slecht bedrijf!

Van hetzelfde als hier gemelde slechte ervaringen met Sungevity. Wacht inmiddels meer dan een jaar op zonnepanelen zonder concrete installatiedatum. Schandalig dat Vereniging Eigen Huis steeds Sungevity als winnaar van de veiling aanwijst, terwijl ze het werk niet aankunnen. De klant wordt de dupe van het feit dat Sungevity zijn mensen onderbetaalt en daarom onvoldoende monteurs heeft. Nu dan maar de rechtsbijstand ingeschakeld.

1 mai 2023

Beste Rob,

Bedankt voor uw bericht. Zoals u weet en wij u hebben geïnformeerd zijn er tekorten aan materialen en aan technisch personeel. Hierdoor zijn de wachttijden langer geworden. Meer informatie vindt u op onze website https://www.sungevity.nl/faq-installatie/. Als u vragen heeft dan kunt u ons een mail sturen naar service@sungevity.nl.

Noté 2 sur 5 étoiles

na 10 maanden nog steeds geen indicatie voor installatie

vanaf midden Juni 2022 zijn wij al bezig met de plaatsing van Zonnepanelen. Het is altijd het zelfde antwoord en altijd de zelfde excuses. materiaal tekort, te weinig installateurs. Natuurlijk heb ik begrip dat er vanwege de energie crisis nu meer vraag dan aanbod is en alles overbelast is, maar inmiddels hoor ik dat bij lokale installateurs dit al opgelost is, waarom bij Sungivity dan niet? Regelmatig mail ik of er al een indicatie is van wanneer de zonnepanelen geinstaleerd zullen worden, en altijd is het antwoord "we kunnen geen exacte installatiedatum geven" inmiddels zijn we bijna een jaar verder. Wat ook vreemd is dat er aan de telefoon werd gesproken over een schadevergoeding, maar wanneer er over gemaild word dit ontkracht word met de reden: "we hebben in die tijd ook de verwachtigstermijnen vermeld op de offertes. Dus het was bij u vooraf al bekend dat het niet meer zou gaan lukken om in 2022 te installeren. Hierdoor kunnen we u dan ook geen schadevergoeding geven. De premie voor 2022 zou u dan ook sowieso gemist hebben". Ik weet 100% zeker dat de verwachtingstermijn toch nog wel in 2022 lag, werd mij toen telefonisch nog vermeld dat de zonnepanelen zeker wel eind oktober 2022 er zouden liggen. Maar ja die offertes zijn een link die maar tijdelijk beschikbaar was, en het is jouw woord tegen die van hun als het over een telefoongesprek gaat. Maar goed ik ben niet uit op een schadevergoeding (behalve dat ik baal als een stekker dat ik de premie heb misgelopen van €1500) Ik wil gewoon duidelijkheid wanneer de zonnepanelen geinstaleerd worden. geef gewoon een datum (al is het over 3 maanden). Ik wil gewoon weten waar ik aan toe ben en wil zeker niet de premie (nu nog maar €750) mislopen.

18 avril 2023

Beste Jo,

Bedankt voor het delen van uw ervaring met ons. Onze excuses voor de vertraging bij de levering van uw zonnepanelen, we begrijpen uw frustratie.

Het is begrijpelijk dat u graag een exacte installatiedatum wilt hebben, maar helaas kunnen wij deze niet altijd garanderen vanwege factoren buiten onze controle, zoals tekorten aan materiaal en een gebrek aan installateurs.

Zou u een email willen sturen naar service@sungevity.be met als onderwerp "Trustpilot review". Graag ontvangen wij uw gegevens en vraag, zodat wij u verder kunnen helpen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Sungevity: zonnepanelen actie Vereniging Eigen Huis (VEH)

In februari 2022 ingeschreven op een gezamenlijke inkoop zonnepanelen via Vereniging Eigen Huis waarvoor door VEH Sungevity geselecteerd werd als installatuur. Tot op vandaag is Sungevity nog steeds niet in staat aan te geven wanneer de zonnepanelen geinstalleerd zullen worden en hult zich in rookwolken van algemeenheden over schaarste aan personeel en materialen. Dit nadat eerder al een dak-schouwer wilde langs komen op een moment dat ik aangegeven had niet beschikbaar te zijn, de informatie van de uiteindelijke schouwer niet doorkwam in de offerte van Sungevity en de aanvankelijk door Sungevity voorgestelde overeenkomst allerlei fouten bleek te bevatten.
Nul-sterren geven is helaas onmogelijk anders had ik dat gedaan. Tot op heden geen enkele positieve ervaring met deze installatuur

29 mars 2023

Beste Gijs,

Bedankt voor uw bericht. Wat vervelend om te lezen, dat was niet onze bedoeling. Sorry. Helaas hebben we nog steeds tekorten aan technisch personeel. Wij hadden dit ook graag anders gezien. We houden u via de mail op de hoogte van de ontwikkelingen.

Noté 1 sur 5 étoiles

Vandaag na ruim half jaar (!) wachten eindelijk... of toch niet

Vandaag na ruim een half jaar (!) wachten, zouden dan eindelijk de zonnepanelen worden geplaatst tussen 8.00-11.00 , Elektro monteur netjes aanwezig en doet ook netjes zn ding . Om 9.45 een telefoontje dat de installateurs voor de zonnepanelen niet komen vandaag omdat het materiaal GISTER niet is geleverd! Waarom zijn wij klanten dan niet gister al geïnformeerd??De communicatie is waardeloos, op mails word niet eens gereageerd. En elke keer zelfde excuus, of geen personeel of geen materiaal! Kansloos!

21 mars 2023

Beste Daphne Schipper,

Bedankt voor uw bericht. We begrijpen uw frustratie. Wij hadden dit ook graag anders gezien, en het spijt ons u op dit moment niet anders te kunnen berichten. Zodra wij de opdracht in kunnen plannen, nemen wij contact met u op.

Ga voor lokaal.

Tip: de aanbetaling kan ook 10 euro zijn ;). Blij dat ik niet de helft heb aanbetaald..

Ik kan slechts beamen wat genoeg anderen voor mij al genoemd hebben.
Klantenservice; haast onbereikbaar, lange wachttijden tot zelfs verbinding verbreken. Standaar antwoorden etc. Maar vooral ook niet een andere installateur voor 1 opdracht willen inschakelen, het moet via een langdurig contract voor hun tarieven. Ja, garantie kwaliteit etc. Maar iets zegt mij dat sungevity toch niet de juiste tarieven hanteerd, anders hadden ze wel meer installateurs voor hun werken.

Leveren doen ze na 9 maanden nog niet. Een lokale partij met dezelfde materialen gewoon binnen 6 weken. Ze hebben het niet op orde bij sungevity, de order natuurlijk geannuleerd.
Dan maar wat duurder uit bij een ander (lokaal) bedrijf, maar ze liggen er nu wel.

Een tekort aan installateurs, vooral bij sungevity dus. Houd er dus ook rekening mee dat er waarschijnlijk ook weinig mensen beschikbaar zijn voor een storingsservice. Voordeel van lokaal is dat er vaker iemand redelijk in de buurt is.

15 mars 2023

Beste Juul,

Bedankt voor uw bericht.

Helaas moeten we concluderen dat de gestelde leveringsdatum om verschillende redenen niet gaat lukken. Wij hadden ook graag gezien dat het anders was gelopen. We zullen de ontbinding van de overeenkomst moeten accepteren. We wensen u veel zonnestralen toe!

Onbetrouwbaar en slecht bereikbaar

Op 2 april 2022 een installatie besteld. In eerste instantie ging alles volgens planning totdat de installateur niet verscheen op de schouw. Daarna gebeld, gebeld enz. Op enig moment mailtjes met status updates. Samenvattend: geen materiaal en geen installateur, daarna sommige materialen geen installateur.
Vandaag wederom telefonisch contact opgenomen. Je staat elke keer minimaal 30 minuten in de wacht. Dame aan de telefoon kon geen termijn aangeven wanneer de installatie wel geplaatst zou kunnen worden.
Zojuist heb ik de installatie geannuleerd. Meer dan schandalig dat je je op overmacht beroept en feitelijk installaties verkoopt die je niet kunt plaatsen. Voorrang gaat uit naar grotere projecten en de individuele klant kan wachten.
Ben benieuwd of de financiële afdeling mn aanbetaling wel binnen 14 dagen retour kan storten.
Kortom, bestel je panelen niet bij Sungevity.

9 mars 2023

Beste Johan van Essen,

Bedankt voor uw bericht.

Wij hadden ook graag gezien dat het anders was gelopen. Helaas moeten we de ontbinding van de overeenkomst accepteren. Wij zullen u per e-mail verder informeren.

Gewoon helemaal goed

Gewoon helemaal goed, ik kan mezelf ook totaal niet vinden in de vele negatieve reacties..
Ja het duurde wat lang, maar ik ben altijd goed op de hoogte gehouden en ook totaal geen wachttijden aan de telefoon en altijd heel net tewoord gestaan.
De jongens van superzon die de installatie verzorgd hebben, hebben alles heel net en goed geïnstalleerd, top! Sungevity van mij krijgen jullie wat ook verdient is, 5 sterren

2 mars 2023

Beste Rob Koenis,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om deze mooie review te schrijven. Dit waarderen wij enorm en daar gaan wij van stralen. Heel fijn om te lezen dat de installatie goed en net is geïnstalleerd. Wij wensen u veel plezier met de zonnepanelen!

Noté 5 sur 5 étoiles

Klant vriendelijk en goede service

26 février 2023

Beste Oscar Mul,

Bedankt voor deze stralende review. Dat waarderen wij enorm. Ik wens u veel plezier met uw aankoop.

L’expérience Trustpilot

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus