Bostadszonen Avis

TrustScore 4.5 sur 5

4,3

Bedrägeri. Alla annonser är falska, jag har slösat bort mina pengar och vill säga upp prenumerationen efter bara 20 minuters användning. Det är verkligen synd att jag inte läste recensionerna först. J... Voir plus

Snabb och förstående kundtjänst! Fick väldigt fin hjälp av supporten när jag behövde komma i kontakt med dem angående mitt konto. Uppskattar verkligen det trevliga bemötandet och att det var så lösnin... Voir plus

Jag hade en mycket positiv upplevelse av Bostadszonens kundservice. Teamet var vänligt, professionellt och verkligen hjälpsamt. De tog sig tid att förstå min situation och hittade en utmärkt lösning... Voir plus

Excellent

TrustScore 4.5 sur 5

136 avis

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 88 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

54 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Bostadzonen

Bostadzonen är en bra sida med många olika alternativ. Skulle starkt rekommendera bostadszonen till alla!! Även jätte bra och snabb kundservice

4 octobre 2024
Avis spontané

I am very happy With the service…

I am very happy With the service provided from bostadszonen!
I experinced some technical issues and the staff with their customer service was beyond helpful, answering all my questions guiding me the way! Thank you!

24 septembre 2024

Bostadszonen - Otydliga avgifter

På Bostadszonen skulle jag egentligen bara kolla upp en hyresvärds namn och mobil för min dotter. Enkelt tänkte jag. Vad fel jag hade.

Efter att ha betalat 39 kr för 4 dagars prenummeration hos Bostadszonen får jag ett välkomstmail där jag informeras att mitt köp per automatik övergår till 369 kronor i månaden. Detta framgick inte alls på Bostadszonens sida där jag genomförde köpet, åtminstone inte tydligt. Jag blir arg.

Vad mera är: Efter att jag hade betalat 39 kronor så sjutsas jag direkt vidare till en annan bostadshemsida nämligen qasa.se. Där var jag också tvungen att registrera mig innan jag fick tillgång till uthyrarens namn och mobilnummer. Detta framgick inte heller på Bostadszonens hemsida då jag gjorde köpet.

Hur som, så här stod det i mailet från Bostadszonen

Hej **** 👋🏻
Tack för ditt köp hos BostadsZonen. Vi har nu mottagit en betalning på 39:- för 4 dagars åtkomst och bekräftar samtidigt registreringen av den löpande prenumerationen som du också har startat enligt de bifogade köpvillkoren.
Fakturan är också bifogad i mailet. Bifogat i mailet finner du information om BostadsZonens integritetspolicy och ångerrätten."

* Någon faktura var dock inte bifogad. Konstigt eller hur? Sådant brukar vara automatiserat genom en email-service som tex Mailchimp, Active Campaign eller liknande. Bifogat fanns bara: 1) Personuppgiftspolicy och 2) Köpvillkor. Tydligen är dessa två dokument viktiga. Bäst att studera ingående INNAN man genomför ett köp hos Bostadszonen.

I Bostadszonens policy framgår också att avtalet kan sägas upp OM man gör det innan det gått fyra dagar. Man har dock inte möjlighet att säga upp avtalet dom första 24 timmarna. Krångligt värre, eller hur?
För egen del, så kunde jag inte komma in på mitt konto igen överhuvudtaget. Websidan gav mig en pop-up där det stod att min mail inte finns registrerad. Alltså fick jag skriva till kundtjänst och därigenom avsluta avtalet.

Ångerrätt
I köpvillkoren framgår att OM man ska kunna åberopa sig ångerrätten hos Bostadszonen då ska man logga ut och avsluta sin prenummeration, med villkoret att man ej överhuvudtaget har använd tjänsten. Alltså, jag tänker mig att det knappast är någon som kan åberopa denna ångerrätt. Den person som registrerar sig och betalar för 4 dagar gör det för att kolla upp en/flera annonser. Hur ska man ångra sig, om man inte ens har använd deras tjänst? Är det lagligt att ha en sådan ångerrätt enligt konsumentlagen, undrar jag?

* Jag anmälde Bostadszonen hos min Bank.
* På dragningen står det Denmark.
* Jag spärrade mitt bank-kort.
* Jag fick ett formulär från banken som jag skickade in som en anmälan för otillbörligt köp som jag inte har gått med på.

För mera info, sök tex artiklar på Hem och Hyra + Bostadszonen.

Eller läs en artikel i svt.se som lyfter konsumentfrågor kring bostadssajternas förfaringssätt:
"Så undviker du att luras av bostadssajterna
Otydliga avgifter - Det är ofta otydligt vad tjänsterna kostar. Hemsidan bostadslistan.se tar nio kronor i startavgift – men efter bara några dagar ökar priset till 349 kronor i månaden. Informationen om abonnemanget går enbart att hitta i det finstilta. Inte okej, enligt Konsumentverket. – Priset måste framgå tydligt innan man ansluter sig. Som konsument ska man inte behöva klicka flera steg för att inse den fullständiga prisinformationen, säger Ida Hallberg."

15 septembre 2024

Bostadszonen är verkligen toppen

Bostadszonen är verkligen en toppenplattform när du ska hitta ditt nya hem. De har massor av bostadsannonser, och deras hemsida är superenkel att använda – man behöver inte krångla med något. Deras kundservice är också fantastisk och alltid redo att hjälpa till om man har några frågor. Jag skulle absolut rekommendera alla som ska flytta att använda Bostadszonen. Hyresvärdarna svarar snabbt, och hela processen flyter smidigt på plattformen, så det är verkligen enkelt och lätt.

10 septembre 2024

Fantastisk hjälp.

Fantastisk hjälp.

Jag hade glömt att att avregistrera min prenumeration. Trots att jag gjort fel så återbetalade BZ min faktura.

Grym goodwill.

23 mai 2024

Helt ok

För att få kontaktinformation till hyresvärden måste man betala 39 kr. De gjorde det inte särskilt tydligt att man efter fyra dagar startar en löpande prenumeration på 369 kr/månad (även om det yttersta ansvaret ligger hos mig såklart). Efter jag skrev på Trustpilot skrev de att de gärna skickar pengarna tillbaka, att de inte vill att man ska betala om man inte har nytta av deras produkt, så det uppskattar jag.

Jag letade efter en lägenhet i Oskarshamn och alla lägenheter den visade länkade antingen till HomeQ, blocket eller qasa, alltså andra sidor jag själv kan kolla utan deras hjälp. Man hade kunnat tro att de då har samlat alla lägenheter åt mig, men de hade väldigt få annonser jämfört med de andra sidorna.

För andra städer/andra tider kanske deras sida är mer användbar dock; det verkar så utifrån de andra recensionerna.

23 mai 2024
Avis spontané

Bra upplevelse och ny bostad hittad

Jag har under en längre period varit på jakt efter bostad och haft svårt att hitta min nya hyresbostad. Jag har varit nöjd med att använda BostadsZonen för att hitta min nya hyresbostad. De har ett stort urval och gör det enkelt för bostadssökande. Jag besökte tre bostäder och erbjöds den ena, vilken jag tackade ja till. Deras kundservice var snabba med att svara på frågor.

13 mars 2024

På gränsen till lurendrejeri

På gränsen till lurendrejeri. Ger sken av att man kan ansöka/kontakta hyresvärdar via deras site. Men man måste bli betalmedlem/prenumeration för att kunna göra det. Betalade, och då visade det sig att nästintill alla annonser är länkar til andra tjänster (som Blocket bostad eller HomeQ), iallafall i Göteborg där jag sökte.

10min efter att jag blivit "prenumerationsmedlem" så ville jag avsluta medlemskapet. Men då visar det sig att det är omöjlig att avsluta inom de första 24 timmarna. Och att efter 72 timmar så dras en 10 gånger så hög summa som den initiala prenumerationen....

23 août 2023

Känns som en total bluff.

Den här webbplatsen känns som en total bluff.
Du måste betala en liten avgift för att få kontaktinformation. Du betalar 39 svenska kronor för de 1:a 4 dagarna, därefter debiteras du 369kr per månad, om du inte har sagt upp abonnemanget innan nästa förnyade debitering.
Jag sökte efter ett rum/lägenhet i Östersund/Frösön och märkte att det på vissa annonser stod "Created today", trots att den skapades för två dagar sedan.

När man klickar på den stora blå knappen "Kontakta hyresvärden" får man antingen ett telefonnummer (vilket i mitt fall bara var en telefonsvarare från hyresvärden som bad mig gå till deras hemsida. Det enda andra sättet att kontakta just den här hyresvärden är via e-post).

Det finns en hel del felaktiga telefonnummer för "Kontakta hyresvärden", så jag kunde aldrig fråga om rummet/lägenheten! I mitt fall för det område jag sökte i fanns det många många felaktiga kontaktuppgifter.

Det finns ett avsnitt med råd "Använd ditt sunda förnuft och undvik bedrägerier" på engelska eller svenska, MEN när man klickar på det kommer man till en dansk webbplats som bara är på danska.

Jag sade upp mitt konto innan den 4:e dagen var slut.

23 janvier 2023