De Goedkoopste Notaris Avis

TrustScore 4 sur 5

3,8

Lisez les avis des autres

Noté 1 sur 5 étoiles

De tarieven op de website van De Goedkoopste Notaris komen niet overeen met de offerte die je dan van de notaris zelf ontvangt. Bij 2 notatissen offertes opgevraagd en bij beide was de prijs in de off... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Via de goedkoopste notaris drie offertes aangevraagd. Alle drie vlot ontvangen met grote verschillen qua inhoud en prijs. We willen onze (levens)testamenten direct via een notaris regelen liefst zonde... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Ik was opzoek naar een notaris ivm een verbouwing. Via hier een offerte opgevraagd bij Just Notarissen in Zoetermeer. Dezelfde dag een offerte gekregen waarvan de prijs erg goed is en deze ook geaccep... Voir plus

Noté 5 sur 5 étoiles

Binnen twee dagen inderdaad 3 offertes gekregen. Op de websites goede tips om de offertes te vergelijken. Elke notaris heeft zijn eigen wijze van declareren en hanteren andere regels over wat dan ext... Voir plus

À propos de l'entreprise

1. Site de comparaison de prix

Écrit par l'entreprise

Altijd de goedkoopste notaris in de buurt. Bespaar op de notaris. Kies vandaag je notaris! Vergelijk notarissen op prijs, plaats en service. In 3 stappen gratis offertes aanvragen. Gratis Meerdere Offertes. Al 20 jaar de goedkoopste.

Coordonnées de contact

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucun historique récent de demande d’avis

A répondu à 94 % de ses avis négatifs

Répond généralement dans un délai de 2 semaines

Tous les avis

181 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Ik kreeg snel antwoord.

Ik kreeg , na aanvullende verklaring wat ik wilde, heel snel de mededeling dat er vier notariskantoren uit mijn omgeving met mij contact zouden opnemen. Daar wacht ik nu op!

15 juin 2026

Goedemorgen Peter,

Fijn om te lezen dat je snel een reactie hebt ontvangen en dat je aanvraag na de aanvullende toelichting direct is opgepakt. We hopen natuurlijk dat de notariskantoren snel contact met je opnemen, zodat je de ontvangen offertes kunt vergelijken en een passende keuze kunt maken.

Mocht je vragen hebben tijdens het proces of langer moeten wachten dan verwacht, dan denken we graag met je mee.

Venekamp & Daams

Venekamp & Daams, notarissen vraagt de informatie die al via Goedkoopste Notaris.nl is gestuurd opnieuw te sturen en dit zorgt voor onnodige vertraging.
Daarnaast moet je kunnen zien welke notariskantoren beschifkbaar zijn voor de gewenste passeerdatum.
Nu vraag je een offerte en na een paar dagen hoor je je gewenste passeerratum niet haallbaar is. Dit kost allemaal tijd en,zoorgt voor vertraging.

16 juin 2026

Goedemorgen Mike,

Vervelend om te lezen dat je tegen vertraging bent aangelopen. Zeker wanneer informatie opnieuw wordt opgevraagd en later blijkt dat de gewenste passeerdatum niet haalbaar is, kan dat frustrerend zijn.

Wij hebben als vergelijkingsplatform geen inzicht in de interne werkwijze van individuele notariskantoren. Een notaris kan er daarom voor kiezen om aanvullende gegevens op te vragen, ook wanneer er al informatie via onze aanvraag is meegestuurd. Daarnaast kunnen wij niet in de agenda's van notarissen kijken en zien we vooraf niet welke kantoren op een specifieke datum nog capaciteit hebben. We werken wel aan mogelijkheden om beschikbaarheid van notarissen beter inzichtelijk te maken, maar doordat ieder kantoor met eigen systemen werkt, is dat helaas niet eenvoudig te realiseren.

Heb je voor deze aanvraag meerdere offertes aangevraagd via ons platform? We bieden juist de mogelijkheid om kosteloos meerdere aanvragen tegelijk te doen, zodat de kans groter wordt dat je snel een notaris vindt die capaciteit heeft en aansluit bij jouw wensen.

Helaas zien we ook regelmatig dat de beschikbare ruimte bij notarissen wordt onderschat. In veel regio's is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend om binnen enkele dagen of een week een afspraak te krijgen. Zeker bij een gewenste passeerdatum op korte termijn kan het voorkomen dat notariskantoren simpelweg geen plek meer hebben.

Heb je hierover al contact gehad met onze klantenservice? We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden en kunnen samen bekijken of er nog andere notarissen beschikbaar zijn die beter aansluiten bij je planning.

Tot slot zien we dat je review vooral betrekking heeft op de werkwijze van een specifiek notariskantoor. Uiteraard nemen we je feedback serieus, maar je kunt via onze website ook een review over het betreffende notariskantoor achterlaten. Daarmee help je andere klanten bij het maken van hun keuze.

Voor vragen, reacties, feedback en klachten zijn wij op werkdagen goed bereikbaar via chat op de website, bel ons op 088 24 24 611 of mail naar info@degoedkoopstenotaris.nl.

Noté 2 sur 5 étoiles

Hoezo goedkoopste notaris?

De indruk werd gewekt dat er een offerte bij 3 notarissen werd gevraagd, die een gemiddelde prijs van 475 euro voor een testament zouden rekenen. Van twee heb ik een reactie gekregen. Beide offertes zaten ver boven de ‘gemiddelde’ prijs en en werden ook nog als een ‘vanafprijs’ aangemerkt. Het op laten stellen van een testament wordt kennelijk tot een luxe artikel gerekend. Onduidelijk is waaruit de prijs is opgebouwd en waarom de doorlooptijd minimaal 3 maanden bedraagt.

12 juin 2026

Goedemorgen Stef,

Jammer om te lezen dat de ontvangen offertes niet aansloten bij de verwachtingen die je vooraf had. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, zeker wanneer de uiteindelijke tarieven hoger uitvallen dan de indicatie die je hebt gezien.

De prijzen die wij tonen zijn indicatieve tarieven voor een standaard situatie. Een testament is echter altijd maatwerk en notarissen bepalen zelf hun tarieven. Anders dan bijvoorbeeld in de zorg zijn er geen vaste prijzen voor notariële diensten. Daardoor kunnen tarieven per kantoor aanzienlijk verschillen. Ook factoren zoals de inhoud van het testament, het aantal erfgenamen, aanvullende wensen en de huidige drukte bij notariskantoren kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Via het informatie-icoon (i) bij de tarieven op onze website is te zien hoe de prijs van een akte is opgebouwd. De uiteindelijke offerte blijft echter altijd een offerte op maat, waardoor deze kan afwijken van de getoonde indicatie.

De genoemde doorlooptijd van drie maanden is helaas iets wat we momenteel vaker zien. Veel notariskantoren hebben te maken met een hoge werkdruk en volle agenda's. Wij hebben geen inzicht in hun planning en kunnen daar helaas ook geen invloed op uitoefenen.

Heb je hierover al contact gehad met onze klantenservice? We kijken graag met je mee naar de ontvangen offertes en kunnen samen bekijken of er nog andere notarissen zijn die beter aansluiten bij jouw wensen.

Noté 4 sur 5 étoiles

We werden netjes ontvangen met kopje…

We werden netjes ontvangen met kopje koffie en alles werd correct afgehandeld.
Documenten vooraf per mail doornemen en alleen de ondertekening op kantoor.

7 mai 2026

Goedemorgen Jet,

Fijn om te lezen dat je goed bent ontvangen en dat alles correct is afgehandeld. Ook prettig dat je de documenten vooraf rustig kon doornemen, zodat op kantoor vooral de ondertekening nog hoefde plaats te vinden. Dat maakt het proces vaak een stuk overzichtelijker en efficiënter.

Bedankt voor het delen van je ervaring.

Werkt heel fijn

Werkt heel fijn, snel en makkelijk

11 juin 2026

Goedemorgen Hypotheker Assen,

Fijn om te lezen dat je onze website als snel, makkelijk en prettig in gebruik hebt ervaren. We proberen het vergelijken en aanvragen van offertes zo eenvoudig mogelijk te maken, dus mooi dat dat voor jou goed heeft gewerkt.

Noté 5 sur 5 étoiles

Gewijzigde statuten van een sportvereniging i.v.m. WBTR

Ik ben op zoek naar een goede (en lees niet te dure) notaris voor het passeren van aangepaste statuten van een sportvereniging (WBTR). Zelfs hiervoor kon ik terecht op de Goedkoopste Notaris wat ikzelf eigenlijk niet had verwacht. Wel zie ik enorme prijsverschillen dus nu maar even afwachten of alle vier partijen gaan reageren op mijn uitvraag en of alle kosten zijn opgenomen in de nog te ontvangen offertes.

10 juin 2026

Goedemorgen Carlo,

Fijn om te lezen dat je via ons platform ook voor het aanpassen van de statuten van een sportvereniging terecht kon. Juist voor minder voorkomende notariële werkzaamheden weten veel mensen niet dat het mogelijk is om offertes te vergelijken.

De prijsverschillen die je ziet zijn niet ongebruikelijk. Notarissen bepalen hun tarieven zelf en de uiteindelijke kosten kunnen verschillen afhankelijk van de werkzaamheden die worden meegenomen in de offerte. Daarom is het verstandig om niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar wat er precies inbegrepen is.

Hopelijk ontvang je binnenkort de overige reacties, zodat je een goede vergelijking kunt maken. Mocht iets in de offertes onduidelijk zijn, dan adviseren we altijd om daar navraag over te doen bij het notariskantoor.

Noté 1 sur 5 étoiles

Het aanvragen was heel gemakkelijk

Het aanvragen was heel gemakkelijk. Helaas na 2 weken nog geen offerte ontvangen.

11 juin 2026

Goedemorgen Helma,

Vervelend om te lezen dat je na twee weken nog steeds geen offerte hebt ontvangen. Zeker omdat het aanvragen zelf soepel verliep, begrijpen we dat dit een teleurstellende ervaring is.

Wij sturen aanvragen direct door naar de geselecteerde notariskantoren, maar hebben helaas geen invloed op hoe snel een notaris reageert of op de capaciteit binnen een kantoor. Op dit moment zien we dat veel notarissen erg druk zijn, waardoor reacties langer op zich kunnen laten wachten dan gewenst.

Heb je voor deze aanvraag meerdere offertes aangevraagd? Juist omdat de beschikbaarheid per kantoor sterk kan verschillen, raden we aan om meerdere vrijblijvende aanvragen te doen om de kans op een snelle reactie te vergroten.

Heb je hierover al contact gehad met onze klantenservice? We kijken graag met je mee naar de status van je aanvraag en kunnen samen bekijken of er aanvullende mogelijkheden zijn om je verder te helpen.

Heel gemakkelijk

Het was heel gemakkelijk om notarissen in de buurt te vinden en ook dat je een offerte kan aanvragen bij meerdere notarissen tegelijk. Top!

5 juin 2026

Goedemorgen Rachel,

Fijn om te lezen dat je het aanvragen als eenvoudig hebt ervaren. Juist de mogelijkheid om meerdere notarissen tegelijk te benaderen is bedoeld om het vergelijken een stuk makkelijker te maken en je tijd te besparen.

Bedankt voor je enthousiaste reactie. We hopen dat je snel passende offertes ontvangt en een notaris vindt die goed aansluit bij jouw wensen.

Noté 3 sur 5 étoiles

Het viel wat tegen…

Na een eerdere goede ervaring, zocht ik weer naar een ‘goedkoopste notaris’. Er zouden binnen twee werkdagen vier offertes uitgebracht worden. Al snel kwamen er twee afwijzingen en inderdaad een offerte. Van de vierde notaris hoorden we niets meer. Beetje teleurstellend dus.

Goedemorgen Adalia,

Jammer om te lezen dat je tweede ervaring minder positief was dan de eerste. We begrijpen dat dit teleurstellend is, zeker wanneer je rekent op meerdere offertes en uiteindelijk minder reacties ontvangt dan verwacht.

Het klopt dat wij aanvragen uitzetten bij meerdere notariskantoren, maar het blijft aan de notarissen zelf om te bepalen of zij een dossier aannemen en een offerte uitbrengen. Op dit moment zien we dat veel kantoren te maken hebben met grote drukte, waardoor afwijzingen vaker voorkomen en sommige kantoren helaas helemaal niet reageren.

Fijn om te lezen dat je wel een offerte hebt ontvangen, maar we begrijpen dat dit niet het resultaat is waarop je had gehoopt. Heb je hierover al contact gehad met onze klantenservice? We kijken graag met je mee naar de aanvraag en kunnen mogelijk helpen bij het vinden van aanvullende opties.

Noté 1 sur 5 étoiles

Er heeft slechts 1 notaris zich gemeld…

Er heeft slechts 1 notaris zich gemeld met de mededeling dat zij geen tijd hebben voor het uitbrengen van een offerte.

29 mai 2026

Goedemorgen Egbert,

Jammer om te lezen dat je aanvraag niet het resultaat heeft opgeleverd waarop je had gehoopt. We begrijpen dat het frustrerend is wanneer je een offerte aanvraagt en vervolgens alleen een reactie ontvangt van een notaris die aangeeft geen capaciteit te hebben.

Op dit moment is de drukte bij veel notariskantoren groot. Daardoor zien we helaas vaker dat kantoren tijdelijk geen nieuwe dossiers aannemen of geen ruimte hebben om een offerte uit te brengen. Als vergelijkingsplatform hebben wij geen invloed op die beslissing en kunnen wij vooraf ook niet zien welke notarissen op dat moment nog capaciteit beschikbaar hebben.

Heb je voor jouw aanvraag gebruikgemaakt van meerdere offerteaanvragen? Juist omdat de beschikbaarheid sterk verschilt per kantoor, vergroot je daarmee de kans om snel een notaris te vinden die jouw dossier kan oppakken.

Heb je hierover al contact gehad met onze klantenservice? We kijken graag met je mee naar de mogelijkheden en kunnen samen bekijken of er nog andere notarissen zijn waar je terecht kunt.

Noté 5 sur 5 étoiles

Handige site waar je snel kunt…

Handige site waar je snel kunt vergelijken welke notaris bij je past. Dezelfde dag offertes ontvangen van 4 notarissen. 👍

9 juin 2026

Goedemorgen,

Fijn om te lezen dat je onze website als handig hebt ervaren. Mooi ook dat je dezelfde dag nog offertes van vier notarissen hebt ontvangen. Dat maakt het vergelijken een stuk eenvoudiger en helpt om een weloverwogen keuze te maken.

Bedankt voor het delen van je ervaring en veel succes met het kiezen van de notaris die het beste bij je past.

Noté 4 sur 5 étoiles

Zeer recent gebruik gemaakt van de…

Zeer recent gebruik gemaakt van de dienst maar alle notarissen zitten vol. Er kan niet voldaan worden aan onze wens. Dus het hele proces stagneert. Voor ons heeft de dienst dus uiteindelijk geen waarde

Goedemorgen Peter,

Jammer om te lezen dat je op dit moment weinig waarde hebt ervaren van onze dienst. We begrijpen dat het frustrerend is wanneer je een concrete wens hebt en vervolgens merkt dat notariskantoren geen ruimte meer hebben om je dossier op korte termijn op te pakken.

Helaas zien we momenteel in veel regio's dat notarissen te maken hebben met grote drukte en volle agenda's. Als vergelijkingsplatform hebben wij geen inzicht in de actuele beschikbaarheid van notariskantoren en kunnen we vooraf niet zien welke notaris op een gewenste termijn nog capaciteit heeft. We werken wel aan manieren om beschikbaarheid beter inzichtelijk te maken, maar doordat ieder kantoor met eigen systemen werkt, is dat niet eenvoudig te realiseren.

Tegelijkertijd heeft onze dienst als doel om de kans te vergroten dat je een beschikbare notaris vindt door meerdere kantoren tegelijk te benaderen. Heb je hierover al contact gehad met onze klantenservice? We kijken graag met je mee om te zien of er nog andere mogelijkheden zijn of notarissen die beter aansluiten bij jouw planning.

Noté 5 sur 5 étoiles

Simpel en het scheelt mij een hoop…

Simpel en het scheelt mij een hoop gezoek

9 juin 2026

Goedemorgen Henny,

Fijn om te lezen dat je onze website als eenvoudig hebt ervaren. Juist het besparen van tijd en zoekwerk is één van de redenen waarom we deze service aanbieden, dus mooi dat het je daarbij heeft geholpen.

snel offerte ontvangen

snel offerte ontvangen, niet glashelder wat er allemaal bij komt kijken.

Goedemorgen Rob,

Fijn om te lezen dat je snel een offerte hebt ontvangen. Tegelijkertijd begrijpen we dat het soms lastig kan zijn om direct een goed beeld te krijgen van alles wat er bij een notariële akte komt kijken.

Notariële offertes zijn vaak maatwerk en kunnen bestaan uit verschillende onderdelen. Daarom adviseren we altijd om de offerte goed door te nemen en vragen te stellen wanneer iets niet duidelijk is. We hopen natuurlijk dat de notaris je daarin voldoende uitleg heeft gegeven.

Blij met twee reacties

Ik heb twee reacties ontvangen. Eén kantoor zegt geen splitsingen te behandelen. Het andere kantoor geeft een prijs. Daarmee ben ik blij, maar ik ben nog in overleg met de huurder van de bovenwoning die aangegeven heeft zijn woning te willen kopen.

Goedemorgen Thom,

Fijn om te lezen dat je inmiddels reacties hebt ontvangen en dat één van de notariskantoren een offerte heeft uitgebracht. We begrijpen dat je op dit moment eerst het overleg met de huurder wilt afwachten voordat je verdere stappen zet.

Bij dit soort trajecten kan het voorkomen dat niet ieder notariskantoor de gevraagde werkzaamheden uitvoert. Juist daarom kan het waardevol zijn om meerdere aanvragen uit te zetten en de reacties met elkaar te vergelijken.

Bedankt voor het delen van je ervaring en veel succes met het verdere verloop van het traject.

Noté 3 sur 5 étoiles

Het is een heel goede site om te…beginnen met zoeken naar notaris

Het is een heel goede site om te beginnen.
Wel offerte vergelijken komen soms heel andere bedragen naar boven.

5 juin 2026

Goedemorgen Gerard,

Fijn om te lezen dat je onze website als een goed startpunt hebt ervaren bij het zoeken naar een notaris. Tegelijkertijd begrijpen we dat het verwarrend kan zijn wanneer de uiteindelijke offertes andere bedragen laten zien dan je vooraf had verwacht.

De tarieven die op onze website worden getoond zijn indicatieve prijzen voor een standaard situatie. De uiteindelijke offerte wordt door de notaris zelf opgesteld en is afhankelijk van de persoonlijke situatie en de specifieke wensen. Daarom kunnen offertes van verschillende notariskantoren soms behoorlijk uiteenlopen.

Juist daarom bieden wij de mogelijkheid om meerdere offertes aan te vragen, zodat je niet alleen prijzen kunt vergelijken, maar ook verschillen in dienstverlening, beschikbaarheid en voorwaarden kunt meenemen in je keuze.

Heb je vragen over de ontvangen offertes of de prijsopbouw daarvan? We kijken graag met je mee.

Noté 5 sur 5 étoiles

Quick check on notaries and their fees

Quick check on notaries and their fees. Very handy and no conditions for choosing one through their website

4 juin 2026

Goodmorning Vinay,

Great to hear that you found our website useful for quickly comparing notaries and their fees. We're also pleased that you appreciated the freedom to request and compare offers without any obligation to choose a notary through our platform.

Thank you for sharing your experience, and we wish you the best of luck in finding the notary that suits your needs.

Kind regards,
The GoedkoopsteNotaris Team

DeGoedkoopsteNotaris.nl Zeer Handig

Helaas nog niets van een Notaris gehoord, maar kan uiteraard nog komen De site van DeGoedkoopsteNotaris.nl is uiteraard zeer handig. Je hoeft niet allerlei Notariskantoren te bellen voor een prijsopgaaf. Zeer aan te raden.

3 juin 2026

Goedemorgen Pieter,

Fijn om te lezen dat je onze website als handig ervaart en dat je het prettig vindt dat je niet zelf allerlei notariskantoren hoeft te benaderen voor een prijsopgaaf.

Jammer dat je nog geen reactie van een notaris hebt ontvangen. We hopen natuurlijk dat daar snel verandering in komt. Door de huidige drukte bij veel notariskantoren kan het soms wat langer duren voordat een kantoor reageert, maar hopelijk ontvang je binnenkort alsnog passende offertes.

Bedankt voor je aanbeveling en voor het delen van je ervaring.

Fijne en duidelijke website

Fijne site, erg makkelijk in gebruik en snelle reactie

2 juin 2026

Goedemorgen Marion,

Bedankt voor je mooie review.

Fijn om te horen dat je onze website als duidelijk en gebruiksvriendelijk hebt ervaren. We vinden het belangrijk dat het vergelijken van notarissen eenvoudig verloopt en dat je snel duidelijkheid krijgt. Goed om te lezen dat dit voor jou zo heeft gewerkt.

Voor vragen, reacties, feedback en klachten zijn wij op werkdagen goed bereikbaar via chat op de website, bel ons: 088 24 24 611 of mail naar info@degoedkoopstenotaris.nl

Noté 4 sur 5 étoiles

Het vergelijken van notarissen is heel eenvoudig

Het vergelijken van notarissen is heel eenvoudig en overzichtelijk mede door de indeling in categorieën.
Ik mis bij afstand dat je een grotere afstand dan 50 km van je woonplaats kunt kiezen,
Aanvragen gaat makkelijk, met een snelle ontvangstbevestiging. Heb alleen na een week nog geen reactie van geselecteerde notariskantoor.

20 mai 2026

Goedemorgen Ruurd,

Bedankt voor je beoordeling.

Fijn dat je een positieve ervaring hebt gehad met onze dienstverlening. We doen ons best om het vergelijken van notarissen zo eenvoudig en transparant mogelijk te maken. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, dan helpen we je graag verder.

Het GoedkoopsteNotaris Team

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus