Polferries Avis

TrustScore 2 sur 5

Noté 1 sur 5 étoiles

Pissbåt med otrevlig personal! Utav tristess gav vi oss på spelmaskinerna som enbart tar emot polsk valuta men vinsten eller det man får ut är i svensk valuta. Du kan inte handla för svensk val... Voir plus

Noté 1 sur 5 étoiles

Prom Mazovia, płynęłam teraz 29/7. Nie ma kontaktów w środku kabiny. Prześcieradło poscielone na pół i nie powsadzane w materace więc zaraz widać te stare obrzydliwe materace . I tak łóżka pościelon... Voir plus

Noté 3 sur 5 étoiles

Polferries personal, och särskilt Lucyna, var oerhört hjälpsam och tillmötesgående. Vår bokning gjordes först via agentföretaget Direct Ferries, vilket tyvärr ledde till en del problem och bekymmer. T... Voir plus

À propos de l'entreprise

4 étoiles
3 étoiles
2 étoiles
1 étoile

Aucune trace de demande d’avis

Tous les avis

21 avis reçus au cours des 12 derniers mois

Écrire un avis

Pissbåt med otrevlig personal

Pissbåt med otrevlig personal!
Du kan inte handla för svensk valuta på hela båten så helt värdelösa pengar! Istället får man ett hånskratt och att "vi slutade med svensk valuta för flera år sen".
Samma hånflin och dålig service under både t/r resan.
Som ett brev på posten får man en mobilräkning på 700 sek extra utan att ens använt internet för att telefonen kopplat upp sig.

5 juillet 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Jestem ogromnie rozczarowana poziomem…

Jestem ogromnie rozczarowana poziomem obsługi na promie Mazovia (Polferries). Dwa tygodnie temu płynęłam tym samym promem i wspomnienia z bufetu były bardzo przyjemne, jednak dzisiejsza podróż całkowicie zmieniła moje zdanie. Co gorsza, to już kolejny raz, kiedy trafiłam na tę samą osobę z obsługi kuchni – panią, która wydawała posilki– co pokazuje, że jej arogancja to powtarzający się problem. Personel wykazał się skrajnym brakiem kultury i profesjonalizmu; obsługa była niemiła, a ta sama pani trzasnęła talerzem o blat tylko dlatego, że dzieci w kolejce zastanawiały się nad wyborem dań przed wypłynięciem. Dodatkowo nie do przyjęcia jest fakt, że personel pozwala sobie na głośne i nieuprzejme komentarze pod adresem klientów. Do tego dochodzi brak jakichkolwiek opisów potraw w bufecie. Przy tak wysokich kosztach przeprawy pasażerowie mają prawo oczekiwać szacunku i podstawowych standardów. Na rynku są inne linie i połączenia promowe do wyboru, a dzisiejsza sytuacja sprawiła, że miarka przebrała – szkoda, że zachowanie tej konkretnej osoby psuje całe wrażenie i sprawia, że następnym razem poważnie zastanowi się człowiek nad skorzystaniem z usług innego przewoźnika.

2 août 2026

Prom Mazovia

Prom Mazovia, płynęłam teraz 29/7.
Nie ma kontaktów w środku kabiny. Prześcieradło poscielone na pół i nie powsadzane w materace więc zaraz widać te stare obrzydliwe materace . I tak łóżka pościelone że jak ściągałam z górnego poduszkę i je zamknęłam to wszystko zleciało na dół. Łóżeczko dla dziecka bez materacyka . Do tego 9 piętro a czujesz się jakbyś była na samym dole, STRASZNIE GŁOŚNO ! Mam nadzieję,że już nam nie przyjdzie płynąć tym promem.

29 juillet 2026

Firma bez ambicji

Polferries...ta firma nie miała większych ambicji co do wysokiego standartu obsługi pasażerów.
Nonszalancki personel często nie mającym w swoim wokabulery słowa przepraszam, proszę czy dziękuję to co jest wizytówka tego armatora. Kto zatrudnia tych ludzi ??? Czas zatrzymał się w dawnych czasach komunizmu kiedy klient był złem koniecznym.
Podczas 6.5h rejsu z Ystad do Swinoujscie kiedy na pokładzie są pasażerowie wydaje się powinna istnieć możliwość zjedzenia posiłku. Choćby sandwich..No ale tak nie jest som godziny gdzie jedynie można się upić.
Bar jest otwarty pezez cały czas trwania rejsu a przecież w barze również istnieje możliwość sprzedaży sandwich.
Serwis dla pasażerów to słowo było zawsze obce dla decydentów w tej firmie i dalej jest..
Jeszcze jedna uwaga w środku lata w barze czy restauracji trzeba siedzieć w kurtce klimatyzacja jest ustawiona tak że można ganiać pingwiny..

27 juillet 2026

Nigdy więcej

Nigdy więcej. To była zdecydowanie najgorsza podróż promem, jaką kiedykolwiek odbyliśmy. Wszystko zaczęło się od chaosu w porcie – nie mogliśmy znaleźć właściwej kolejki, ponieważ oznaczenia były niejasne. Prom miał odpłynąć o 21:30, ale dopiero o tej godzinie rozpoczęło się wpuszczanie pasażerów na pokład, co od razu spowodowało opóźnienie. Dotarcie z pokładu samochodowego do naszej kabiny było koszmarem. Zamiast skorzystać ze schodów lub windy, jak na innych promach, musieliśmy przechodzić przez kilka pokładów samochodowych, przeciskając się między ciężarówkami, gdzie miejscami było mniej niż pół metra przejścia. Było ciasno, śmierdziało i cała sytuacja wydawała się niebezpieczna. Kabina była bardzo mała i niewygodna, a do tego nie było nawet gniazdek elektrycznych do naładowania telefonów. Łóżka były twarde jak deska. Przed zejściem z promu ponownie mieliśmy problem ze znalezieniem naszego samochodu – znów błądziliśmy między ciężarówkami przygotowującymi się do wyjazdu. Dodatkowo wcześniej zamówiliśmy śniadanie na wynos podczas rezerwacji biletów, ale rano nie było ono przygotowane. Nikt nie wiedział, co się dzieje, i nikt nie potrafił nam pomóc. Załoga była nieuprzejma i niechętna do pomocy. Trudno było znaleźć kogokolwiek, kogo można było o coś zapytać, a kiedy już się udało, nie otrzymaliśmy żadnej konkretnej pomocy.
Ogólnie organizacja była bardzo słaba, warunki na promie rozczarowujące, a cała podróż od początku do końca była stresująca. Zdecydowanie nie popłyniemy z Polferries po raz kolejny.

20 juillet 2026

Kaos

Bardzo nieczytelne meny na stronie,zamowilem 4x fotele dla całej rodziny wszyscy siedzieli w innych miejscach.
Bardzo niemiła obsługa w recepcji ( zwalanie winy na system) Samochody w Ystad wycofują brak oznakowania, nigdy więcej nie skorzystam

13 juillet 2026

En helt ok färja Nynäshamn-Gdansk

En helt ok färja Nynäshamn-Gdansk. Såhär i efterhand så är jag glad för att det inte gick att ta ut kontanter med mitt svenska kontokort på båten, jag hade spelat bort alla pengar under tristessen. Det var inte Polferries fel att den snarkande kvinnan i vilstolen framför mig gjorde natten sömnlös, kanske så skulle jag ha betalat de 250 euro extra för att familjen skulle få sova i en hytt istället. T/r 500 euro eller lyssna på en snarkande dam, jag valde damen, hon hördes ändå inte så mycket genom sorlet i baren bredvid. Stadig mat till ett ok pris, trevlig personal och 2 timmars försening.

4 juillet 2026

Jestem kierowcą ciężarówki

Jestem kierowcą ciężarówki. Płynołem Mazovią 01/02.07.26 do Szwecji. Niemile zaskoczyła mnie obsługa cafeterii . Młodzi ludzie ,którzy wydawali posiłki zachowywali się jak smarkacze z podstawówki. Jedna sztuka mięsa dla kierowc,a jak zapytałem czy mogą jeszcze jedną to z ironią odpowiedzieli,że trzeba zapłacić. Potwierdził to niby szef kuchni,który notabene wyglądał,jakby dopiero wstał i chodził po sali,jak pan. Głupio mi się zrobiło,bo na innych promach jest przyjemna obsługa i grzeczni,uśmiechnięci praktykanci. Sztuka uczenia szanowna załogo Warsovii. Panowie kierowcy omijajcie Warsovie!!! Dostaniecie głodową rację posiłkową,a praktykanci będą patrzeć na was bykiem. A poza tym to kucharz powinien mieć cś na głowie,żeby łupierz do zupy nie leciał nawet,jak jest łysy!!!

1 juillet 2026
Noté 3 sur 5 étoiles

Behaglig resa, men viss förbättringspotential.

Vi åkte med färjan Wavel som har hängt med ett tag. Men det mesta var ändå helt okej, hytten var ren och fräsch och inte alltför trång.
Lite irriterande att man måste vara på plats två timmar innan om man har bokat plats med bil, men incheckningen öppnar inte förrän exakt två timmar innan.
Även lite irriterande att det är förbjudet att sätta sig i de så kallade flygplansfåtöljerna om man inte har betalat för det, trots att de flesta stolar var tomma. Hade varit skönt att sitta där en stund och läsa en bok, även om man har en hytt.
Väldigt begränsat matutbud om man inte äter gluten, och ingen tillgång till glutenfritt bröd och liknande vid frukost.
Annars var det en behaglig resa, och vi sov gott!

23 juin 2026
Noté 2 sur 5 étoiles

prom wawel unikac!

Dwie gwiazdki tylko za naprawde mila i profesionalna oblsuge i to na kazdym etapie od checkin do obslugi pokladowej. Natomiast prom jak by sie cofnac do lat 80tych pod kazdym wzgledem . glosny smierdzacy rdzewiwjacy. i bardzo woolny , *plynie ok 20km/h) gdzie promem do helsinek plynalem ponad 40km/h. brak dpf kopci jak stado dizli ;). A najgorsze jest to ze okradaja na grube siano najczesciej nowych nieswiadomych klientow przelaczajac ich telefony automatycznie na swoja siec telenor w ktorej lichwiarska cena za 1mb danych to 44zl!!! wciagu paru sekund rachunek na kilka stowek.. Kto nie ma blokady i nie wylaczy telefonu to cena podrozy go wyniesie kilkakrotnosc ceny samego biletu.. To jest zlodziejstwo w bialy dzien!!!! Co do samego promu to 20 lat temu plynalem z Francji do Southampton w GB i tamten prom bym na duzo wyzszym standardzie.

20 juin 2026
Noté 5 sur 5 étoiles

Polecam prom Wawel,😉mimo że prom ma…

Polecam prom Wawel,😉mimo że prom ma swoje lata w kabinie Prenium jest schludnie i wygodnie, nie mieliśmy w telewizji kanału Republika więc poprosiliśmy w recepcji o powód✨️po czym bardzo miły młody człowiek z recepcji przyszedł i postarał się skutecznie💕 o podłączenie tego kanału, bardzo dziekujemy!🙂😃było to bardzo miłe😍

8 mai 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Outdated ships and unfair refund practices

Fleet from the 1980s, genuinely old and uncomfortable. Food and onboard shopping are overpriced for what you get. When Polferries cancelled one leg of our return trip, they refused to refund the full value. Despite clear prices shown per leg at booking, they later claimed these were only “technical” and recalculated the remaining leg at a higher one‑way fare. Very non‑transparent and unfair handling.

3 janvier 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Vi köpte biljett 2 veckor i förväg och…

Vi köpte biljett 2 veckor i förväg och var på plats 1.5 timma före avgång. Obs! Om man har elbil blir man påsläppt absolut sist, om det finns plats. Vi hamnade mellan långtradare. Där var det så trångt att man var tvungen att fälla in spegel och ställa sig med någon cm avstånd för att kunna komma ut på andra sidan. För att komma upp fick man åka sig fram under andra sidospeglar. Givetvis var man skitig efteråt.

28 mars 2026
Noté 1 sur 5 étoiles

Nie polecam, ceny są kosmiczne Wawel już dawno powinien przejść na emeryturę .

13 février 2026
Noté 4 sur 5 étoiles

Clean well maintained ship

Clean well maintained ship. Read some bad reviews of Nova Star and don’t understand them. The crew were polite and the cabin clean. Agree that the food was not great.

29 janvier 2026

Rejs z Ystad do Świnoujścia

Rejs z Ystad do Świnoujścia w nocy z 21.12 na 22.12 - tragedia
Płynąc promem TT line z wykupionymi miejscami w „fotelach lotniczych” dostaliśmy kartę, która umożliwia wejście do pokoju tylko osobom,
którzy wykupili te miejsca
Na promie Varsowia polferries dostęp miał każdy
Praktycznie całą noc dudniła za ścianą muzyka, a piane osoby obijały się po korytarzach
Obsługa promu w ogóle nie zwracała uwagi na tych ludzi i zamiast zająć się problemem to przyprowadzała pijaków wrzeszczących i hałasujących pustymi butelkami do ww. Pokoju z fotelami lotniczymi. Prom mimo, że nowy to wyglądał jak zbiegowisko meneli i patologii, na co obsługa statku uwagi w ogóle nie zwracała
Pierwsza i ostatnia podróż promami pochodzącymi od firmy polferries
Powinni się uczyć standardów od dużo starszych promów jakie są w posiadaniu firmy TT line

21 décembre 2025
Noté 1 sur 5 étoiles

Nie polecam. Przy zmianie rezerwacji doliczana jest opłata manipulacyjna 25% od ceny biletu. To o wiele za dużo.

30 novembre 2025

Prom Wawel .

Prom Wawel .. Nynesh- Gdansk .. Prom nadaje sie do gruntownego remontu albo zatopienia ... brak wentylacji, gorąco az sie nie da spac , brak TV w kajucie , stare wyposazenie, obiady mega srednie :/ ... cena biletu do jakosci , porazka .

29 novembre 2025

Płynęłam promem Mazovia 25.10.2025

Płynęłam promem Mazovia 25.10.2025, warunki panujące na promie to dramat. Nie wyobrażałam sobie że w XXI w możliwe są takie sceny: na korytarzach na kartonach i kocach porozkładani ludzie prawdopodobnie Romowie, wszędzie chaos strach iść samemu do toalety. Pijani mężczyźni którzy pozwalają sobie na teksty, krzyki, piją na umur i wymiotują na pokładzie. Posiłki klasy minimum, niegrzeczny ochroniarz, który bezpieczeństwo pasażera ma gdzieś. Kierownictwo tej firmy to głęboki PRL, nie zważa na poczucie bezpieczeństwa płynących, aby jak najwięcej sprzedać biletów i zarobić. NIE POLECAM, odradzam dla bezpieczeństwa nie korzystajcie z usług.

25 octobre 2025
Avis spontané

Cette entreprise vous appartient ?

Créez un compte gratuit

Voici 8 conseils pour écrire des avis de qualité.

En savoir plus