Pissbåt med otrevlig personal! Utav tristess gav vi oss på spelmaskinerna som enbart tar emot polsk valuta men vinsten eller det man får ut är i svensk valuta. Du kan inte handla för svensk val... Voir plus
Prom Mazovia, płynęłam teraz 29/7. Nie ma kontaktów w środku kabiny. Prześcieradło poscielone na pół i nie powsadzane w materace więc zaraz widać te stare obrzydliwe materace . I tak łóżka pościelon... Voir plus
En helt ok färja Nynäshamn-Gdansk. Såhär i efterhand så är jag glad för att det inte gick att ta ut kontanter med mitt svenska kontokort på båten, jag hade spelat bort alla pengar under tristessen. De... Voir plus
Polferries personal, och särskilt Lucyna, var oerhört hjälpsam och tillmötesgående. Vår bokning gjordes först via agentföretaget Direct Ferries, vilket tyvärr ledde till en del problem och bekymmer. T... Voir plus
Aucune trace de demande d’avis
varsovia Świnoujscie Ystad
Płynęliśmy warsovią ze świmoujscia do ystadt. Prom wypłynął o czasie i dotarł zgodnie z planem. Obsługa miła, uśmiechnięta i generalnie nie ma co narzekac. Załadunek auta sprawny, nie czułem się zagubiony, rozładunek zadziwiająco płynny. Śniadanie w sumie bez szału ale też nic do marudzenia, prosta jajecznica i całkiem fajna kawa postawiła mnie na nogi a jak ktoś narzeka na cenę to nie wiem.. zapłaciłem 100pln za cztery osoby, chyba na lądzie w macku zapłacił bym więcej. Nie wiem w prawdzie jak to liczą, mam wrażenie, że cena jest dość umowna, córki jedzą śladowe ilości, nikt nie ładuje na talerz "bo jest".
Jedyne co to prom jest leciwy - i to po prostu widać. Poczynając od wytartych chodników na zamalowanych wżerach rdzy na kominie kończąc. No i wyciszenie - nie należy zakładać że można się na tym promie wyspać. Nie wiem jak jest na innych tego typu jednostkach ale tu całą noc słychać każdą eksplozję w cylindrze. Ja z mojoą wyobraźnia mechaniczna dosłownie czułem się jak był bym częścią tej maszynerii. Czy to duża wada, sami sobie oceńcie. Dla mnie przygoda super. Ale jak był bym zawodowcem i miał bym tak ciągle to chyba bym wątrobę wykończył doprowadzając się do stanu gdy infradźwięki nie robiły by mi różnicy, albo faszerował bym się czymś nasennym na tyle mocnym żeby zasnąć na tyle słabym żeby o 5:30 się obudzić.
Uwaga na piracki internet
Uwaga na piracki internet. Okradającej na połączeniu przesyłu danych
Pierwszy i ostatni raz
Pierwszy i ostatni raz. Jak bylo za komuny tak i zostało. Obsługa: pani z recepcji chyba powinna zmienić pracę.
Prom varsoviw …
Po za tym że prom varsovia ładny fotele lotnicze bardzo fajne i na plus że gniazdka są przy każdym siedzeniu to reszta jakąś kpina żeby obiad zjeść trzeba 99 zł zapłacić za obiad od osoby nawet nie wiadomo co się będzie jadło no i trzeba czekać pomimo tego że prom varsovia przypłynął do ystad o 19 to 19.15 dopiero puszczali do aut rozczarował mnie ten prom
De informerade mig inte om att färjan…
De informerade mig inte om att färjan gick tidigare än planerat. Nu måste jag vänta ytterligare 8 timmar på nästa färja
Aldrig mer!
Håller med tidigare inlägg! Ofräsch, trist färja! Vi åkte Ystad-Swinoucjie (rätt stavat??) över natten. Uselt utbud i fikat/resturangen/taxfree! Sovhytterna ofräscha och väldigt obekväma sängar. Sov inte många minuter den natten! Frukosten ska vi inte tala om! Sååå trist utbud! Inte ens barnen hittade ngt de ville äta! Äggröran var det äckligaste jag smakat hittills. Utbud för div allergier/gluten fanns inte (trots att jag frågat kundservice ang detta innan som garanterade att detta skulle finnas som utbud!) Fruktansvärt. Kommer inte välja att åka denna färja någon mer gång!
Szokująco niski standard za szokującą wysoką cenę
Prom Mazovia z Ystad do Świnoujścia.Zero komunikacji przed wypłynięciem- zmieniono prom oraz rodzaj kabiny bez żadnego
powiadomienia.Prom sam w sobie bardzo zaniedbany.Dywan w korytarzach stracił kolor pod warstwą brudu.W kabinie niesamowicie gorąco,co wpłynęło na nieprzespaną noc.Córka spała na podłodze ponieważ na górnym łóżku nie była w stanie.Część baterii prysznicowej została mi w ręce przy
próbie zmiany temperatury wody.Brak gniazdka elektrycznego.I to wszystko za horrendalną cenę 300euro za krótki rejs.Najgorszy prom jakim płynęłam....Nawet prom Tanzania -Zanzibar miał wyższy standard.
Bardzo miła i sprawna obsługa mimo…
Bardzo miła i sprawna obsługa mimo naszej błędnej rezerwacji udalo sie nam załadować na prom na promie kabiny czyste przyjemne obiad w dobrej cenie i smaczny rejs sobota 06.07.2024
Bardzo zimno
Nie było wolnych kabin bo bilety kupiłem w ostatniej chwili przestrzeń z fotelami lotniczymi była nieogrzewana po prostu zamrażarka do tego Wawel zamkną przechowalnie bagażu i nie można było założyć dodatkowego ubrania. Dodatkowo nie polecam wykupować śniadania chyba, że ktoś lubi postać godzinkę w kolejce. Co ciekawe jak za śniadanie płaci się przy kasie w restauracji to kolejki nie ma.
Wiara w ludzi ,warto wierzyć do końca.
Pragnę bardzo serdecznie Podziękować Pani Sylwi oraz Pani kierownik (być może jest to ta sama osoba), za okazałą pomoc,świetny kontakt mailowy,wyrozumiałość i zwykle człowieczeństwo w zaistniałej dla mojej rodziny sytuacji.Taka sytuacja z dokumentami spotkała mnie mam nadzieje pierwszy i ostatni raz ,gdzie na godz .przed wyjazdem z domu wydawało się ze juz nie ma szans na wypłynięcie do Polski .Zwykle niedopatrzenie a mogło zmienić bardzo dużo. Polecam prom ,jedzienie ,obsługę i jezeli jest jest ktoś w sytuacji nieraz wydającej się bez wyjścia, polecam kontakt z Pania kierownik,z pracownikami a napewno znajdą wyjście zgodne z przepisami i korzystne dla państwa. Jestem bardzo mile zaskoczona expresową informacją i podejściem pracowników do mojej sprawy ,za co z całego serca jeszcze raz dziękuję .
Jedzenie rewelacja do oporu plus duży…
Jedzenie rewelacja do oporu plus duży za suche prowianty. Kabiny do zniesienia.
Ceny produktów spożywczych i alkoholi normalne jak na tego typu miejsce.
Jeden duży minus to DJ na dyskotece night club Wawel
Puszcza codziennie tą samą playlistę, zapytanym o jakąś piosenkę twierdził że nie zna ze nie puści też nic żywszego chyba że zapłacę mu 20 złotych … żenada
Dziwię się że jeszcze tam pracuje bo bardzo psuje atmosferę na parkiecie swoimi smętami
Bokat resa och betalat
Bokat resa och betalat. Nu blev vi sjuka och var tvungna att avboka.
Då kommer smällen. 25% av resans ptäris tar dom i avbokningsavgift. 1175 sek.
Dessutom återbetalning av resterande om 30 dagar.
Påminner om stöld
P.Jacek
Hej.
Juz drugi raz chce podziekowac p. Jackowi z Baltiwa dzieki ktoremu pasazerowie piesi czuja sie otoczeni opieka i zrozumieniem.
To jest cos rzadko spotykane na pozostalych promach Polffeies.
No I mila niespodzianka 5.05 gdy prom dotarl do Swinoujscia
w niezwykle dobrym czasie.
Żenująca jakość i kosmiczne ceny
Prom Wawel to tragedia - brak jakiejkolwiek sensownej mobilności dla pieszych pasażerów z wózkami dziecięcymi (brak windy na pokład 7, drzwi tak wąskie że trzeba zdejmować koła wózka by wjechać, deboarding po schodach).
Obsługa bardzo pomocna, choć jednocześnie udzielająca "pomocnego" komentarza "to czterdziestoletni prom, nie ma się co spodziewać cudów".
Do tego cena za podróż w dwie strony dwukrotnie wyższa niż analogiczny lot.
Prawie 2 lata od pierwszej podróży z Polferries, nie widać żadnej poprawy a wręcz jest coraz gorzej.
Zdecydowanie nie polecam.
Reception killen går ofta ut bland…
Reception killen går ofta ut bland resenärerna med vakter hotfullt som maffian
Kommer aldrigt åka mer med polfeerries
Man blir stressad
Niemiła obsługa,dziurawe…
Niemiła obsługa,dziurawe prześcieradła,poplamione poduszki,brud w kabinie widoczny gołym okiem.Niedomyta toaleta i prysznic.
Jedzenie poniżej wszelkiej krytyki,zarówno śniadania jak i obiady.Żurek zawiera tyle mąki,że łyżka sama stoi w zupie,kotlet albo wielokrotnie podgrzany lub swoje kilka godzin w bemarze odstał.Nawet frytek nie potrafią dosmażyć.
Śmietniki baltyku
Nasza cierpliwość całkowicie się wyczerpała do tej firmy i ich statków. Cierpliwość jako prywatny pasażer i jako firma transportowa. Śmietniki Bałtyku to jedno z najlżejszych określeń. Recenzja ta jest wyrażeniem kilku lat doświadczeń z tym pseudo armatorem. Wytykając takie podstawowe minusy jak smród, brud, niemiłą obsługę, brak atrakcji i tragiczne jedzenie (gdzie golonki mają włosy dłuższe niż frontmen Iron Maiden). Podsumowując szkoda słów. Najbardziej denerwujące jest, że gwiazdy kulinarnej tv w Polsce takie jak Makłowicz zachwycały się daniami z tutejszej kuchni niczym najnowszym menu od Amaro. My kończymy naszą przygodę z tymi dziadami bo inaczej nazwać nie można armatora, który gości pasażerów w kabinach z zapchanymi toaletami, restauracjami w których można raczyć się zapachami z pobliskiej toalety niczym z szamba, widokiem pseudo ochrony, która nie ma pojęcia jak wygląda taka praca i ma „mundury” z dżinsami i adidasami. „Ochrona” nie ma pojęcia o podstawach tego zawodu wynikających z Ustawy o policji, przez co łamie prawa człowieka (sytuacja z promu z dnia 23/12). Ponadto należy wspomnieć, iż wpuszczane są osoby ze zwierzętami domowymi na przestrzeń publiczną, bez zastanowienia się czy znajdują się na pokładzie osoby z ciężką alergia. Według przewoźnika zwierzęta powinny znajdować się w osobnych kabinach, jednak się tego nie przestrzega. Unity line to klasa premium ++ do tych śmietników.
Ps. Jeśli dzisiaj będzie również skandaliczne jedzenie to zakupie je, zrobię film na yt i wyślę do prezesa firmy z dedykacją smacznego od pasażerów.
Wawel
Wawel, Gdansk - Nynashamm, kabina armatorska. Zarowno w kabinie jak i toalecie unosil sie zapach stechlizny, odplyw w prysznicu zatkany - stojaca woda.
Jedzenie jest niesmaczne, najlepiej zakupic przed wejsciem na prom.
Plywam na tym odcinku z Polferries od kilku lat, mam wrazenie ze jakosc z roku na rok spada. W ostatnim roku przewoznik zrezygnowal z animatora dla dzeci - ogolne wrazenie ciecia kosztow i maksymalnego wyciskania cytryny.
Czas zjazdu z promu ponad godzina i…
Czas zjazdu z promu ponad godzina i dalej nic płacisz kase a obsluga sie porusza jak muchy w smole
Försening
De sa att båten skulle vara framme 19.40 men den var inte framme förens 20 (vilka lögnare). Sedan sitter man i bilen i över en timme och väntar på att få åka av båten utan någon vidare information. Jag tycker detta är oacceptabelt beteende och mam borde informera passagerare.